*

Αποστολέας Θέμα: Αλλαγές στον κανονισμό λειτουργίας των Νηπιαγωγείων ετοιμάζει το υπ. Παιδείας  (Αναγνώστηκε 63049 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mrsour

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
κορίτσια δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ είμαι σε τάξη με 25 νήπια και προνήπια σε μια αίθουσα απίστευτα μικρή.. αφού ούτε 3 γωνιές δεν χωράνε... και είναι και ολοήμερο... εννοείται πως δεν χωράνε τα νήια όλα να ξαπλώσουν σε στρωμματα, άσε που συστεγάζεται με δημοτικό και μετά τις 12 κλείνουν τα καλοριφέρ και είμαστε με μπουφάν... Εγώ σε μια τέτοια τάξη πως θα κάνω σωστή δουλειά......... και μετά θέλουμε και βοηθούς... εδώ δεν έχουμε αίθουσες... Ασε που εγώ προσωπικά με 25 παιδιά μόνο φύλαξη κάνω, η εκπαίδευση πάει περίπατο!!!!!!!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος dimitra68

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Α βρε Μαρια κι εγω 26 νηπια εχω,και τις γωνιες τις καταργησαν οι παλιοτερες συναδελφοι γιατι ΔΕ ΧΩΡΑΕΙ!
Ετσι μου΄ρχεται καμια φορα να παρω την Αννουλα στο τηλεφωνο και να της πω κυρια μου μ'εβαλες να δωσω ΑΣΕΠ για να΄ρθω να δουλεψω εδω μεσα,κι εγραψα στις εξετασεις οτι το προγραμμα του ελληνικου νηπιαγωγειου στηριζεται στις γωνιες :o :o :o εμεις εχουμε 1 γωνια μεταμφιεσεων(!) πολυ βεβαια γραπτο λογο στους τοιχους(!) και για τις αναγκες των θεματων που δουλευουμε καθε φορα, ενα παλιο τραπεζακι 1χ1μετρο οπου ακουμπαμε το υλικο μας!
Τη μιση αιθουσα καταλαμβανουν τα τραπεζια και την αλλη μιση η παρεουλα.Εχουμε μονο μια χαμηλη συρταριερα που χρησιμευει ως παγκος που ακουμπαμε τα ταπερ οταν τα ζεσταινουμε και ακουμπανε και τα νερα τους τα παιδια για να τα εχουν προχειρα,μια ντουλαπα παλια που αφηνουν τις τσαντες τους  ενω το φουρνακι ειναι σε κρεμαστο ραφι απο πανω για να μην πιανει χωρο!
Δεν χωρανε βασικα πραγματα...τα χαρτονια και τα λοιπα συνεργα των εικαστικων ειναι σε μια αποθηκη πισω απο το κυλικειο,
οι κρεμαστρες εξω στο διαδρομο...
Και ειναι-υποψιν το ωραιοτερο νηπιαγωγειο της πολης !
Περσι οι συναδελφοι τα εβαζαν να τρωνε και να κανουν εργασιες εκ περιδρομης!
Χαλια μαυρα κι ακομα τους ψηφιζουμε...!
"Δε συμφωνώ με αυτά που λες αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες ό,τι πιστεύεις"

Αποσυνδεδεμένος AnnaB

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60
    • Προφίλ

Κατα τα άλλα συμφωνώ κάτι πρέπει να γίνει να διεκδικήσουμε κάποια βασικά πράγματα(1 νηπιαγωγος/15 νηπια
κατοχυρωση ωραριου,καταλληλοι χωροι/αιθουσες λειτουργικες για τα παιδια)

++++++++++++++++++++++++++++++++
Όσα κομμάτια και αν μπορέσεις να ενώσεις,
δεν θα σου φτάσουν μια στιγμή για να με νιώσεις...

https://www.youtube.com/watch?v=4rU6GYvCqOA

Αποσυνδεδεμένος AnnaB

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60
    • Προφίλ

γιατι ειναι παρανομο στο νηπιαγωγειο?αφου ετσι γινεται στο δημοτικο!
δε θα μπορουσε η καθαριστρια να τα ζεσταινει ολα μαζι και του δημοτικου και του νηπιαγωγειου και μεις να τα σερβιρουμε?
για μενα,και αυτος ειναι και ο λογος που το συζητω,δεν πρεπει να μενουν μονα τους τα παιδια την ωρα εκεινη

Δεν ξέρω ακριβώς τι γίνεται στο δημοτικό, επομένως δεν μπορώ να εκφέρω άποψη.
Συμφωνώ ότι τα παιδιά δεν πρέπει να μένουν μόνα τους, αλλά (θα κάνω και λίγο το δικηγόρο του διαβόλου :P) έτσι και αλλιώς, όταν ο/η εκπαιδευτικός ζεσταίνει τα φαγητά των παιδιών, τα παδιά δεν βρίσκονται στον ίδιο χώρο με τον/την εκπαιδευτικό;
Σε μια συζήτηση  - συνάντηση που είχαμε με τη σύμβουλο, στην αρχή της σχολικής χρονιάς, είχε αναφέρει πως δεν επιτρέπεται, στο νηιαγωγείο να υπάρχει τραπεζοκόμος ή να ζεσταίνει το φαγητό των παιδιών η καθαρίστρια.Δεν ξέρω βέβαια, αν υπάρχει κάπου αυτό επίσημα (εγκύκλιος, νομοθεσία κτλ)
Όσα κομμάτια και αν μπορέσεις να ενώσεις,
δεν θα σου φτάσουν μια στιγμή για να με νιώσεις...

https://www.youtube.com/watch?v=4rU6GYvCqOA

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ

δε θα μπορουσε η καθαριστρια να τα ζεσταινει ολα μαζι και του δημοτικου και του νηπιαγωγειου και μεις να τα σερβιρουμε?
για μενα,και αυτος ειναι και ο λογος που το συζητω,δεν πρεπει να μενουν μονα τους τα παιδια την ωρα εκεινη

Συμφωνώ ότι τα παιδιά δεν πρέπει να μένουν μόνα τους, αλλά (θα κάνω και λίγο το δικηγόρο του διαβόλου :P) έτσι και αλλιώς, όταν ο/η εκπαιδευτικός ζεσταίνει τα φαγητά των παιδιών, τα παδιά δεν βρίσκονται στον ίδιο χώρο με τον/την εκπαιδευτικό;
Σε μια συζήτηση  - συνάντηση που είχαμε με τη σύμβουλο, στην αρχή της σχολικής χρονιάς, είχε αναφέρει πως δεν επιτρέπεται, στο νηιαγωγείο να υπάρχει τραπεζοκόμος ή να ζεσταίνει το φαγητό των παιδιών η καθαρίστρια.Δεν ξέρω βέβαια, αν υπάρχει κάπου αυτό επίσημα (εγκύκλιος, νομοθεσία κτλ)

πρωτα απο ολα για να μην παρεξηγηθω δεν ειπα ποτε οτι θελουμε βοηθο! κι αν θυμασαι εγω ξεκινησα την ιστορια οτι οι βοηθοι επειδη ειναι φτηνο εργατικο δυναμικο θα μας αποδεκατισουν! λεω ομως σε ταξεις που ειναι πολλα παιδια στα ολοημερα χρειαζεται και 1 τουλαχιστον ακομα ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ οπου μπορει να βοηθαει και κατα την ωρα του φαγητου /οποτε η μια συναδελφος να ασχολειται με αυτο η αλλη να ειναι με τα παιδια.
ΚΑΙ συνεχισα τη σκεψη μου γι αυτες που επιθυμουν διακαως βοηθο ως τραπεζοκομο,οτι θα μπορουσαμε με επιπλεον αμοιβη να το αναθεσουμε αυτο στην καθαριστρια οπως γινεται σε ολα τα δημοτικα που γνωριζω!
τωρα τι ειπε η συμβουλος σας δε μου λεει και κατι διοτι αυτα προσπαθουμε να ανατρεψουμε !
αυτα!
το οτι τα παιδια ειναι στον ιδιο χωρο δε λεει τιποτα !στο δευτερολεπτο μπορει καποιο να παθει ατυχημα!!!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 22, 2011, 08:15:36 pm από dimitra68 »
"Δε συμφωνώ με αυτά που λες αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες ό,τι πιστεύεις"

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ

1ον: Και στο δημοτικό είναι παράνομο! Πρόκειται για τρίτο άτομο που βρίσκεται στο χώρο του σχολέιου και δεν έχει σχέση με την εκπαιδευτική διαδικασία! Σε αυτό τον νόμο έγκειται!
2ον: Αν τα φαγητά μπαίνουν στο φούρνο μόλις έρχεται η απογευματινή συνάδελφος (11:45), περνάει το κοινό 15λεπτο, γίνεται μια χαλαρή δραστηριότητα, και βγουν για σερβίρισμα, δεν υπάρχει πρόβλημα! Το σερβίρισμα το κάνουν τα παιδιά σε ομάδες βοηθών που εναλλάσσονται κάθε μέρα, το στρώσιμο του τραπεζιού γίνεται πάλι από τα παιδιά, το μάζεμα επίσης. Τα παιδιά δεν μένουν μόνα τους! Α! Το φούρνο τον βάζουμε στπυς 50 βαθμούς έτσι ώστε τα φαγητά απλά ζεσταίνονται και δεν καίνε. Το έχω κάνει και έχω δει ότι δουλεύει.
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος vasp

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60, ΠΕ 60.50
    • Προφίλ
Mισό λεπτό βρε παιδιά γιατί κάτι δεν καταλαβαίνω:μέχρι σήμερα η καθαρίστρια εκτελεί και χρέη τραπεζοκόμου σωστά; Που είναι η παρανομία;
Επίσης σε όσα σχολεία έχω πάει η κουζίνα ήταν σε άλλο σημείο του κτιρίου μακριά απο την αίθουσα της τάξης(πάρα πολυ λογικό)! Τι γίνεται με τα παιδιά σ' αυτη την περίπτωση; Παντως εκεί που ήμουν πέρσι οταν δεν ερχόταν η καθαρίστρια δεν ζέσταιναν φαγητά. Τα άφηναν σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι το μεσημέρι που έτρωγαν τα παιδιά.  Εκείνο το 15' που ήταν και οι δυο συνάδελφοι μαζί συζητούσαν για το πρόγραμμα της ημέρας, τις δραστηριότητες κτλ. Το βρίσκω πολύ λογικό. Επίσης σε καμία περιπτωση προσωπικά δεν θα άφηνα τα παιδιά κοντά σε φούρνους, ηλ. κουζίνες ούτε με σφαίρες :o
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 22, 2011, 09:22:32 pm από vasp »

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Mισό λεπτό βρε παιδιά γιατί κάτι δεν καταλαβαίνω:μέχρι σήμερα η καθαρίστρια εκτελεί και χρέη τραπεζοκόμου σωστά; Που είναι η παρανομία;
Επίσης σε όσα σχολεία έχω πάει η κουζίνα ήταν σε άλλο σημείο του κτιρίου μακριά απο την αίθουσα της τάξης(πάρα πολυ λογικό)! Τι γίνεται με τα παιδιά σ' αυτη την περίπτωση; Παντως εκεί που ήμουν πέρσι οταν δεν ερχόταν η καθαρίστρια δεν ζέσταιναν φαγητά. Τα άφηναν σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι το μεσημέρι που έτρωγαν τα παιδιά.  Εκείνο το 15' που ήταν και οι δυο συνάδελφοι μαζί συζητούσαν για το πρόγραμμα της ημέρας, τις δραστηριότητες κτλ. Το βρίσκω πολύ λογικό. Επίσης σε καμία περιπτωση προσωπικά δεν θα άφηνα τα παιδιά κοντά σε φούρνους, ηλ. κουζίνες ούτε με σφαίρες :o

Δεν κατάλαβες μάλλον (ή δεν το είπα εγώ σωστά).
Το να μπουν τα φαγητά στο φούρνο δεν παίρνει πάνω από 1 λεπτό, άντε 2. Μένουν λοιπόν άλλα 13 για να συζητηθέι το πρόγραμμα!
Η κουζίνα είναι εκτός της αίθουσας, συνήθως δίπλα. Το να δίνει η νηπιαγωγός τα κατσαρολάκια στα παιδιά της ομάδας εργασίας, την ώρα που οι άλλοι πλένουν τα χέρια τους, ή παίρνουν τα τσαντάκια τους, δεν την καθυστερεί, ούτε τα παιδιά μένουν μόνα τους (πάντα τα τσαντάκια έτσι και αλλιώς τα παίρνουν μόνα τους). Μετά κάθονται στα τραπέζιά, εκέι που είναι σερβιρισμένο το φαγητό του καθενός (αναγνωρίζουν το κατσαρολάκι).
Όσο για την καθαρίστρια.....Ναι! Είναι παράνομο, αν το πάρουμε με το γράμμα του νόμου, να είναι στο σχολέιο πριν το τέλος του προγράμματος. Και όταν είναι, αυτό γίνεται με την ανοχή του προϊσταμένου ή με την άγνοια του.
Επιμένω, η διαδικασία του φαγητού είναι εκπαιδευτική (έχει στόχους παιδαγωγικούς) οι οποίοι ανατρέπονται σε μεγάλο βαθμό όταν υπάρχει τραπεζοκόμος.
Και επιεδή το έχω δουλέψει το σύστημα που αναφέρω και δεν λέω λόγια του αέρα, γίνεται. Είναι εφαρμόσιμο, αρκεί, βέβαια, η νηπιαγωγός να θέλει να το κάνει! Και βέβαια, είναι παραίτητη η συνεργασία των 2 νηπιαγωγών Ιπρωινού και παογευματινού ωραρίου), με την ακριβή προσέλευση, την τήρηση του 15λεπτου κλπ.

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
καλα μου φαινεται αστειο το τι συζηταμε
τελος παντων

1 το φουρνακι σε 4 δημοσια νηπιαγωγεια που εχω δουλεψει και ξερω καλα χωραει το πολυ 3 στριμωγμενα μπωλ!χρονομετρημενη ακριβως η διαδικασια του ζεσταματος παιρνει μιση ωρα!
2 τα παιδια τρωνε στις 2 -οπως λεει και πολυ σωστα και το ωρολογιο προγραμμα του νηπιαγωγειου- πως θα τα βαλουμε τα κακομοιρα να φανε απο τις 12????
η ειναι δυνατον να ζεσταινουμε απο 12 παρα επειδη ειναι και η αλλη συναδελφος εκεινη την ωρα???-για να φανε κρυο φαι στις 2 ???
emmaki δεν καταλαβα τι εννοεις!

Αποσυνδεδεμένος vasp

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60, ΠΕ 60.50
    • Προφίλ
emmaki μου δεν διαφωνώ για τον παιδαγωγικό στόχο. Και ναι να βοηθήσουν τα παιδιά στην όλη διαδικασία και αυτό το βλέπω...ωστόσο για το ζέσταμα προσωπικά εκτιμώ οτι δεν γίνεται. Τουλάχιστον στα σχολεία που έχω δει εγω, δεν γινόταν με τίποτα. Και χρονικά δεν το βλέπω δηλ μέσα σε 15' να ζεσταθούν και να μοιραστούν και να συζητησουμε για το πρόγραμμα και να επιτηρούμε τα παιδιά. Πρακτικά είναι όπως τα λέει η dimitra68 :( :(

Και όντως ας αλλάξουμε θέμα(σορυ που παρασύρθηκα) αν και αν δεν βρούμε τρόπο να συντονιστούμε όλες οι συνάδελφοι...δεν βλέπω να αλλάζει κάτι προς το καλύτερο. Και δυστυχώς όσοι ζουν στην επαρχεία δεν είναι εύκολο να πηγαίνουν Αθηνα στις συναντήσεις του συντονιστικού. ..

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
προφανως οι παρανοησεις πηγαζουν απο το οτι εχουμε εμπειρια απο διαφορετικους χωρους με αλλο εξοπλισμο.Ισως η emmaki να μιλαει για επαγγελματικους φουρνους ,αφου λεει για διαδικασια 1-2 λεπτων
παντως σε μεγεθος οικιακου φουρνου μικροκυματων δε μπορεις να λειτουργησεις ετσι!και τα περισσοτερα νηπιαγωγεια τετοιου τυπου φουρνακια εχουν

Αποσυνδεδεμένος vasp

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60, ΠΕ 60.50
    • Προφίλ
Mάλλον αυτό φταίει...
Θα πω κ κάτι άλλο που μου ήρθε στο μυαλό μιας και βγήκαμε λίγο απο το θέμα και μιλήσαμε και για ακατάλληλους χώρους πιο πάνω...
Συνάντησα κάποτε μια συνάδελφο η οποία δούλευε σε ένα νηπιαγωγείο στην Κορινθία, αν θυμάμαι καλά, και είχε μια τάξη με μπάρα μέσα στη μέση...Το Νηπιαγωγείο ήταν πρώιν κατάστημα μπαρ 
;D ;D ;D Αφαίρεσαν τα σκαμπό και της το παρέδωσαν...
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 22, 2011, 11:48:19 pm από vasp »

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
(Εκτός θέματος)
Δεν λέω ότι η διαδικασία του να ζεσταθεί το φαγητό κρατάει 1-2 λεπτά. Τόσο κρατάει το να μπουν στο φούρνο τα φαγητά.
Μένουν άλλα 13 λεπτά της κοινής ώρας για να συννενοηθούν.
Κάντε και μία ακόμα δραστηριότητα, π.χ. ένα παραμύθι ή μια χειροτεχνία, που θα κρατήσει άλλα 15.
Σε 30 λεπτά, τα μπολάκια στους 50 βαθμούς θα είναι χλιαρά και το παιδί θα μπορεί να τα πιάσει για να τα μεταφέρει.

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Nαι αλλα μιλαμε οτι εχουμε μονο ΦΟΥΡΝΟΥΣ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ!τετοιους εχουμε που ειναι βαλε βγαλε !μιση ωρα να΄σαι απο πανω!
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 22, 2011, 11:32:59 pm από dimitra68 »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182589
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)