*

Αποστολέας Θέμα: Αλλαγές στον κανονισμό λειτουργίας των Νηπιαγωγείων ετοιμάζει το υπ. Παιδείας  (Αναγνώστηκε 63066 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
Nαι αλλα μιλαμε οτι εχουμε μονο ΦΟΥΡΝΟΥΣ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ!τετοιους εχουμε που ειναι βαλε βγαλε !μιση ωρα να΄σαι απο πανω!

Συγνώμη τότε, δεν κατάλαβα.
Μα γιατί έχετε μόνο μικροκυμάτων; Όταν γινόταν τα ολοήμερα (αλλά και αργότερα) τα χρήματα ήταν για αγορά κουζίνας ΚΑΙ μικροκυμάτων....
Αν υπάρχουν μόνο ΜΚ τότε 3 μπολάκια για 30 δευτερόλεπτα.... Αν γίνει από την πρωινή, ίσως πάλι προλαβαίνετε (25 μπολάκια, αν μπαίνουν 3 μέσα στο φούρνο, είναι 4 λεπτά περίπου...)

Επιμένω, το μεγαλύτερο θέμα είναι το ωράριο και οι εκπαιδευτικοί μερικής απασχόλησης (έξω υπάρχουν, άρα γιατί όχι και έδω;;;;;)....
Είναι ανάγκη να αντιληφθεί η Δ. ότι στο νηπιγωγείο γίνεται δουλειά, ότι παράγεται εκπαιδευτικό έργο, ότι οι νηπιαγωγοί δεν είναι σαν τους α΄λλους εκπαιδευτικούς που έχουν διαλείμματα για να ανασυγκροτηθούν (όσο είναι αυτό δυνατό), αλλά τις ώρες που είναι στο σχολείο δεν κάνουν τίποτα άλλο, παρά ασχολούνται με τα παιδιά (εγώ έχω να το λέω, ότι δεν μπορούμε ούτε στην τουαλέτα να πάμε, ποιός άλλος το κάνει αυτό;). Είναι ανάγκη να καθοριστεί το ωράριο μας ΄΄ετσι, ώστε και υπάρχουν 2 βάρδιεσ με ίσες ώρες εργασίας (4 και 4) για να καλύπτεται το ολοήμερο, με ίδιο μισθό και οι 2 βάρδιεσ και με ίδια δικαιώματα (και υποχρεώσεις)
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 23, 2011, 12:03:48 am από emmaki »
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος dimitra68

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
ψυχουλα μου παιρνει 25-30λεπτα το ζεσταμα ...με το ρολοι βαλε βγαλε γρηγορα τα μπωλ! δεν υπερβαλλω...δεν ειναι ετσι οπως το υπολογιζεις 30 δευτερολεπτα τα 3 μπωλ γιατι μπορει στα 30 δευτερολεπτα να ζεσταθει μονο το 1,αναλογα με το υλικο του μπωλ και το φαγητο,οσες φορες τα βγαζουμε γρηγορα τα παιδια φωναζουνε κυρια ειναι παγωμενο και τετοια!κι εχω 2 χρονια εμπειρια στο ολοημερο !ειδικα την πρωτη χρονια δουλευα μονο απογευματινη βαρδια γιατι ετσι με βολευε λογω του παιδιου μου,αρα λοιπον καταλαβαινεις οτι κι εγω δε θα θελα να κανω γρηγοροτερα τη δουλεια μου?
πιστεψε με το ψαξα παρα πολυ...γρηγοροτερα τελειωνεις μονο αν τα φαγητα τα΄χεις εκτος ψυγειου και ειναι σε θερμοκρασια περιβαλλοντος...πραγμα που ουτε οι γονεις το θελουν ουτε υγιεινο ειναι.
Τωρα το αλλο που λες να ζεστανουμε οταν ειναι η πρωινη δε γινεται,γιατι η πρωινη φευγει στις 12 και τα παιδια τρωνε 1:30-2:00 οποτε τα φαγητα εχουν κρυωσει...πιστεψε με  δε γινεται υπο τις συνθηκες που δουλευουμε και με τα συγκεκριμενα φουρνακια...
ομως το προβλημα μου δεν ειναι να ζεσταινω ακομα και υπο αυτες τις συνθηκες ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!!
ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΟ
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 23, 2011, 10:30:31 am από dimitra68 »
"Δε συμφωνώ με αυτά που λες αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες ό,τι πιστεύεις"

Αποσυνδεδεμένος ms

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ

γιατι ειναι παρανομο στο νηπιαγωγειο?αφου ετσι γινεται στο δημοτικο!
δε θα μπορουσε η καθαριστρια να τα ζεσταινει ολα μαζι και του δημοτικου και του νηπιαγωγειου και μεις να τα σερβιρουμε?
για μενα,και αυτος ειναι και ο λογος που το συζητω,δεν πρεπει να μενουν μονα τους τα παιδια την ωρα εκεινη

Δεν ξέρω ακριβώς τι γίνεται στο δημοτικό, επομένως δεν μπορώ να εκφέρω άποψη.
Συμφωνώ ότι τα παιδιά δεν πρέπει να μένουν μόνα τους, αλλά (θα κάνω και λίγο το δικηγόρο του διαβόλου :P) έτσι και αλλιώς, όταν ο/η εκπαιδευτικός ζεσταίνει τα φαγητά των παιδιών, τα παδιά δεν βρίσκονται στον ίδιο χώρο με τον/την εκπαιδευτικό;
Σε μια συζήτηση  - συνάντηση που είχαμε με τη σύμβουλο, στην αρχή της σχολικής χρονιάς, είχε αναφέρει πως δεν επιτρέπεται, στο νηιαγωγείο να υπάρχει τραπεζοκόμος ή να ζεσταίνει το φαγητό των παιδιών η καθαρίστρια.Δεν ξέρω βέβαια, αν υπάρχει κάπου αυτό επίσημα (εγκύκλιος, νομοθεσία κτλ)
Υπάρχουν  νηπιαγωγεία, όπως το  δικό  μου  που η  κουζίνα  είναι  σε  άλλο  χώρο, οπότε  τα  παιδιά  δεν  είναι  μαζί  με  την  εκπαιδευτικό. Γενικώς  όμως  δεν  νομίζω  ότι  το νέο  ΠΔ  θα  στηριχθεί στις  προτάσεις  των  νηπιαγωγών, αλλά  στο  τι  τελικά  θα  κρίνει  το  υπουργείο  ότι  θα  εντυπωσιάσει  θετικά  την  ευρύτερη  κοινωνία.

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Ας ειμαστε εμεις ενωμενες στο τι ζηταμε ,ας αποφασισουμε σε τι συνθηκες θελουμε να δουλευουμε αυτο το οφειλουμε και στον εαυτο μας και στις σπουδες μας και πανω απόλα στα παιδια της καθε μας ταξης.Μόνο εμεις μπορουμε να 'πονέσουμε' ειλικρινα τη δουλεια μας,και να διεκδικησουμε αξιοπρεπη προσχολικη αγωγη...εμεις θα δουλευουμε για παντα -ως τα γεραματα ενω
αυτοι που μας κυβερνουν/κοροιδευουν ειναι αναλωσιμοι ...ποσο ακομα?λιγα τα ψωμια τους!
"Δε συμφωνώ με αυτά που λες αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες ό,τι πιστεύεις"

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος Lila_86

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
ψυχουλα μου παιρνει 25-30λεπτα το ζεσταμα ...με το ρολοι βαλε βγαλε γρηγορα τα μπωλ! δεν υπερβαλλω...δεν ειναι ετσι οπως το υπολογιζεις 30 δευτερολεπτα τα 3 μπωλ γιατι μπορει στα 30 δευτερολεπτα να ζεσταθει μονο το 1,αναλογα με το υλικο του μπωλ και το φαγητο,οσες φορες τα βγαζουμε γρηγορα τα παιδια φωναζουνε κυρια ειναι παγωμενο και τετοια!κι εχω 2 χρονια εμπειρια στο ολοημερο !ειδικα την πρωτη χρονια δουλευα μονο απογευματινη βαρδια γιατι ετσι με βολευε λογω του παιδιου μου,αρα λοιπον καταλαβαινεις οτι κι εγω δε θα θελα να κανω γρηγοροτερα τη δουλεια μου?
πιστεψε με το ψαξα παρα πολυ...γρηγοροτερα τελειωνεις μονο αν τα φαγητα τα΄χεις εκτος ψυγειου και ειναι σε θερμοκρασια περιβαλλοντος...πραγμα που ουτε οι γονεις το θελουν ουτε υγιεινο ειναι.
Τωρα το αλλο που λες να ζεστανουμε οταν ειναι η πρωινη δε γινεται,γιατι η πρωινη φευγει στις 12 και τα παιδια τρωνε 1:30-2:00 οποτε τα φαγητα εχουν κρυωσει...πιστεψε με  δε γινεται υπο τις συνθηκες που δουλευουμε και με τα συγκεκριμενα φουρνακια...
ομως το προβλημα μου δεν ειναι να ζεσταινω ακομα και υπο αυτες τις συνθηκες ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!!
ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΟ
Κρίση είναι όταν ο λαός είναι περικυκλωμένος από τη φτώχεια και.....την αστυνομία.-Ανώνυμος-

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
Παρακαλούμε να μενετε οσο πιο κοντα γινεται στο θεμα σας,  που ειναι "οι αλλαγες στον κανονισμό λειτουργιας των Νηπιαγωγειων"

Ευχαριστούμε,

( δεν χρειαζεται να παραμενουμε αλλο σε φουρνους μικροκυματων, ηλ.κουζινες. μπολακια, ταπερακια, χρονοι ψησιματος κλπ, Χρησιμες πληροφοριες (ακομα και για καθε εργενη- οπως εγω) αλλα, θεωρω πως το εργο σας ειναι πολυ πιο ουσιαστικο και τα προβληματα πολλα και σημαντικα που δεν πρεπει να μενουμε τοσο σε αυτα)
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος Lila_86

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Tέλος πάντων-για να μην μας τη λέει και ο συντονιστής-,θα συμφωνήσω απόλυτα στην αναλογία 1/15 και φυσικά όπως προανέφερα,το θέμα δεν είναι το ωράριο αλλά να έχουμε καλά και ασφαλή κτίρια και πολύ υλικό για τα παιδιά.Πρέπει να αποφύγουμε πάση θυσία την επέκταση ωραρίου των μονίμων γιαί μετά....χαθήκαμε.(Επίσης,δεν θεωρώ ότι βγήκα εκτός θέματος,καθώς και το ζέσταμα είναι μέσα στην λειτουργία των νηπιαγωγείων.Μπορεί να φαίνεται χαζό σε άλλες ειδικότητες,αλλά σε μας είναι τι να κάνουμε τώρα.Ένα να σου καεί ή να βάλει το χέρι στο φούρνο πας περίπατο.Αυτά.....)
Κρίση είναι όταν ο λαός είναι περικυκλωμένος από τη φτώχεια και.....την αστυνομία.-Ανώνυμος-

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Να πρσθέσω ακόμα ένα θέμα που αφορά τους νηπιαγωγούς και όχι τη λειοτυργία των νηπιαγωγείων, αλλάνθεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό.
Να αναγνωριστούμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ως ισότιμοι με τα υπόλοιπα παιδαγωγικά τμήματα!
Και εξηγώ.
Το γνωρίζετε ότι για θέσεις διοικητικές έχουν δικαίωμα να κλανουν αίτηση οι δάσκαλοι, αλλά όχι οι νηπιαγωγοί;
Το γνωρίζετε ότι για θέσεις προϊσταμένων στα ΚΕΔΔΥ έχουν δικαίωμα να κάνουν αίτηση φιλόλογοι, μαθηματικοί, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοι, αγγλικής φιλολογίας, γυμναστές, φυσικοθεραπευτ΄πες αλλά όχι νηπιαγωγοί;

Σε καμία περίπτωση δεν λέω να αφαιρεθεί από κάποιους αυτό το δικαίωμα, αλλά να δωθέι και στους ηπιαγωγούς ή στην τελική να βγάλουν μια επίσημη εγκύκλιο που να λέει ότι δεν είμαστε ισότιμοι με τους υπόλοιπους*!

*που είμαστε, αλλά λέμε τώρα!

Αποσυνδεδεμένος LIAV

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Μήπως κάποιος έχει ακούσει για συγχωνεύσεις νηπιαγωγείων; Εγώ άκουσα  περίπτωση όπου 2 νηπιαγωγεία που  συστεγάζονται θα γίνουν ένα ( με μια προισταμένη αντί για δύο). Ξέρει κανείς περίπτωση νηπιαγωγείου όπου εκτός του επιδόματος θα χαθούν και οργανικές θέσεις; 

Αποσυνδεδεμένος selas

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
Μήπως κάποιος έχει ακούσει για συγχωνεύσεις νηπιαγωγείων; Εγώ άκουσα  περίπτωση όπου 2 νηπιαγωγεία που  συστεγάζονται θα γίνουν ένα ( με μια προισταμένη αντί για δύο). Ξέρει κανείς περίπτωση νηπιαγωγείου όπου εκτός του επιδόματος θα χαθούν και οργανικές θέσεις; 

είχα δει στη λίστα με τα προς συγχώνευση νηπιαγωγεία (στο esos) ότι υπάρχει μονοθέσιο νηπιαγωγείο με 10 παιδιά που θα συγχωνευθεί με διθέσιο νηπιαγωγείο με 14 και 16 παιδιά αντίστοιχα. Αυτό θα πει ότι μετά τη συγχώνευση θα παραμείνει το 2θέσιο με 2 τμήματα (δεν θα δημιουργηθεί τρίτο τμήμα γιατί κατά πάσα πιθανότητα θα πάρει κάθε τμήμα από 5 παιδιά, δηλαδή 16+5=21 και 14+5=19), άρα χάνεται έτσι η οργανική θέση του μονοθέσιου και  μία από τις συναδέλφους λογικά θα κριθεί υπεράριθμη.
Ό,τι και να γίνει, χαμογέλα...:)

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ

είχα δει στη λίστα με τα προς συγχώνευση νηπιαγωγεία (στο esos) ότι υπάρχει μονοθέσιο νηπιαγωγείο με 10 παιδιά που θα συγχωνευθεί με διθέσιο νηπιαγωγείο με 14 και 16 παιδιά αντίστοιχα. Αυτό θα πει ότι μετά τη συγχώνευση θα παραμείνει το 2θέσιο με 2 τμήματα (δεν θα δημιουργηθεί τρίτο τμήμα γιατί κατά πάσα πιθανότητα θα πάρει κάθε τμήμα από 5 παιδιά, δηλαδή 16+5=21 και 14+5=19), άρα χάνεται έτσι η οργανική θέση του μονοθέσιου και  μία από τις συναδέλφους λογικά θα κριθεί υπεράριθμη.

έται και αλλιώς λεχω την εντύπωση (κάποου το έιχα διβάσει αλλά δεν θυμάμαι πού) ότι νηπιαγωγείο είναι μόνο μέχρι 2θέσιο. Δεν μπορεί να έχει παραπάνω τμήματα.
Αν έχω λάθος παρακαλώ διορθώστε με

Αποσυνδεδεμένος LIAV

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
 Όχι δεν έχεις δίκιο! Στο νηπιαγωγείο που δουλεύω υπάρχουν 3 τμήματα, 2 ολοήμερα και 1 κλασικό και άρα 5 θέσεις νηπιαγωγών. Τώρα βέβαια δεν γνωρίζω αν είναι όλες οργανικές....

Αποσυνδεδεμένος gspiropoylos

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Όταν μεγαλώσω θα γίνω νηπιαγωγός!!!
    • Προφίλ
Αριθμός νηπίων ανά Τμήμα στα Νηπιαγωγεία.
[/b]
Τα Νηπιαγωγεία είναι μονοθέσια και διθέσια. Μονοθέσια είναι εκείνα στα οποία φοιτούν από επτά (7) έως είκοσι πέντε (25) νήπια και διθέσια εκείνα στα οποία φοιτούν από είκοσι έξι (26) έως πενήντα (50) νήπια.
Ο αριθμός των νηπίων ανά Νηπιαγωγό ορίζεται στα 25 νήπια.

Φ3/898/97657/Γ1/25-09-2006 (ΦΕΚ 1507/13-10-2006 τ.
Μη λες πάντα όσα γνωρίζεις αλλά γνώριζε πάντα όσα λες.

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ

Τέλος να αναφέρω πως σε πολλές προτάσεις που έτυχε να δω (όχι εδώ στο forum, αλλά κατατεθιμένες επίσημα) διακρίνω τη γενικότερη μιζέρια που χαρακτηρίζει τον κλάδο μας.
Εμείς οι μόνιμοι διεκδικούμε να δουλεύουμε λιγότερο, οι υπόλοιποι απλώς να διοριστούν, οι αριστεροί  παπαγαλίζουν με ξύλινη γλώσσα τις θέσεις του κόμματος τους, οι των κομμάτων εξουσίας δεν λένε τίποτα για να μην γίνουν δυσάρεστοι και δεν καταφέρουν να ανελιχθούν ρουσφετολογικά και γενικά ο καθένας μας κοιτάει μόνο τη βόλεψή του . Ετσι όμως δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε τίποτα... >:(
Ετσι ειναι οπως τα λες συναδελφε...στο μονο που διαφωνω ειναι στο:οι "υπολοιποι απλως να διοριστουν".δηλ τι να διεκδικησει απο τη θεση του ο αναπληρωτης,σ'αυτους τους καιρους,αν οχι να εξασφαλισει το βασικοτερο,δηλ τα προς το ζειν,οταν υστερα απο καποιες επιτυχιες στον ασεπ,καποια χρονακια στην πλατη του,καποιες οικογενειακες υποχρεωσεις και καποια σχετικη προυπηρεσια ανα την Ελλαδα  παρακαλαει ο ανθρωπος να εχει μονιμη δουλεια-αφου τις "εξετασεις" του τις εδωσε!
δεν ειναι απλως να διοριστουν καποια ατομα,ειναι ζητημα επιβιωσης !
κι ουτε μπορουμε να προσαψουμε σε καποιους ανθρωπους την ελλειψη μαχητικοτητας!δεν μπορουνε ολοι να ειναι ηρωες και το λεω ειλικρινα,μπορει καποιος να μην εχει το σθενος τελικα!
Εμενα αυτο που με τρελλαινει ειναι ειναι η νοοτροπια του να δουλευω λιγοτερο για να τη σκαμπουλαρω,που σημαινει χωρις να αποδιδω,αλλα ομως να ζηταω να ανεβαινει ο μισθος μου!
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 27, 2011, 11:19:24 pm από dimitra68 »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182593
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)