*

Αποστολέας Θέμα: Πανελλήνιες μετά από χρόνια  (Αναγνώστηκε 209130 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Juana

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Πανελλήνιες μετά από χρόνια
« Απάντηση #154 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2011, 12:24:10 am »
 Ολα απο την αρχη..

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:08:46 »

Αποσυνδεδεμένος vgargan

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω τη (Δημόσια) εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #155 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2011, 09:32:50 pm »
Στα πλαίσια της διδ. διατριβής μου ψάχνω να βρώ στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των μαθητών που έχει δηλώσει ως πρώτη προτίμηση την κάθε Σχολή ΑΕΙ στο μηχανογραφικό δελτίο των Πανελλαδικών Εξετάσεων τα έτη 2001-2011.

Μετά από έρευνα στο διαδίκτυο έχω καταφέρει να βρώ κάποια αποσπασματικά στοιχεία σχετικά με το παραπάνω θέμα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αποσυνδεδεμένος Juana

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #156 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2011, 03:40:48 pm »
καλησπερα σας!! ειμαι σε μεγαλο διλλημα..Ειμαι 22 ετων! Σκεφτομαι να δωσω παννελληνιες φετος και οσο ειναι ακομη καιρος να αρχισω να διαβαζω.. ειμαι απο θεωριτικη κατευθυνση και με ενδιαφερει η σχολη κυριως της φιλολογιας.σαν δευτερευοντα η αρχαιολογια και  ψυχολογια.απο την αλλη σιγουρα θα κανω δηλωση για ΕΑΠ (Ελληνικο Ανοιχτο Πανεπιστημιο) και τωρα που το εψαξα θα στειλω και μια αιτηση στο ΑΠΚΥ (Ανοιχτο Πανεπιστημιο Κυπρου) δεν χανω και τιποτα.απλα θα ηθελα να ρωτησω.. γινεται να κανω αιτηση και στα δυο;;
συνεχιζοντας το διλλημα μου ειναι το εξης: να κανω τις εξης αιτησεις που ειπα αλλα να αρχιζω να προετοιμαζομαι και για τις παννεληνιες;;Η τελευταια φορα που εδωσα ειναι το 2010.Δεν ξερω αν το πιστεψετε αλλα εχω δωσει 3 φορες και δεν περασα πουθενα.την πρωτη ειχα βγαλει 10.500 ,την αλλη αντι να ανεβω επεσα στα 9.000 και την τριτη παλι στα ιδια ,χανοντας και τον προφορικο βαθμο λογω το οτι εχουν περασει 4 χρονια που τελειωσα.και τελος φετος εκανα με το 10% που οι βασεις ηταν ξεφτυλισμενες και προφανως πολυ παραξενο που δεν περασα.. (δεν ειχαν καθολου ανοδο) :P
με ολα αυτα τελειωσα ενα ΙΕΚ αλλα τωρα που το τελειωσαμε τι κανουμε ειναι το θεμα.. Εχω κουραστει τοσο πολυ που αν αποφασισω να δωσω θα ειναι η τελευταια και φαρμακερη φορα(θα τα δωσω ολα).ξερω που εχω τα κενα μου και εκει θα δωσω περισσοτερη βαση.τις δυο προηγουμενες φορες την 2η και 3η με πιεσαν οι γονεις μου για να δωσω αλλα αυτη την φορα το εχω παρει μονη μου αποφαση.
εσεις τι λετε;; να κανω αυτες τις αιτησεις σε ΕΑΠ και ΕΠΚΥ και να δωσω και πανελληνιες;; :/
Ευχαριστω!
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 29, 2011, 08:02:45 pm από Χριστίνα »

Αποσυνδεδεμένος foinix

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Να γεννηθεί η ελπίς!
    • Προφίλ
« Απάντηση #157 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2011, 03:50:17 pm »
καταρχήν να σκεφτείς τους λόγους που θέλεις να τελειώσεις ένα τει ή αει..η επαγγελματική αποκατάστση είναι στον αέρα ότι κι αν επιλέξεις. δεν μπορεί να σου πει κανείς δώσε ή μη δίνεις εξετάσεις.

εξέτασε τους λόγους που πραγματικά σε οδηγούν σε μια τέτοια επιλογή κ προχώρα.

το κυνήγι και την αγωνία του αύριο δεν θα τα αποφύγεις παρά μέσα από συγκεκριμένες συνθήκες που θα εξακολουθούν να υπάρχουν..

καλή απόφαση κ κυνήγησε αυτό που θέλεις πραγματικά.. :)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:08:46 »

Αποσυνδεδεμένος Juana

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #158 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2011, 04:09:13 pm »
Να σαι καλα foinix :)
 Tο ξερω οτι εδω στην Ελλαδα πλεον ειναι ολα ΔΥΣΚΟΛΑ.Δεν το κανω για το λογο οτι εαν τελειωσω ενα ΑΕΙ ή ΤΕΙ θα ειμαι σε καλυτερη μοιρα(θεσεις εργασιας,λεφτα)κτλ.Απλα το θελω περισσοτερο για μενα. Απο την αλλη ειναι υπερ να εχεις κατι πιο ανωτερο απο ενα ΙΕΚ.. οσα περισσοτερα τοσες περισσοτερες διεξοδους εχεις(πιστευω).
Εξαλου η ειδικοτητα που τελειωσα στο ΙΕΚ ειναι προσχολικης αγωγης ημερησιας φροντιδας ατομων με ειδικες αναγκες και δεν ειναι τελειως ασχετο απο αυτο που με ενδιαφερει.να τονισω οτι το ειδικες αναγκες ετσι μου προεκυψε.ειχα βαλει το καθαρο νηπιαγωγειο σαν πρωτη επιλογη και περασα με την δευτερη.τσπ ισα ισα που μου εκανε καλο και μου εμαθε πολλα περισσοτερα απο αυτα που θα μαθαινα στην πρωτη μου επιλογη.
Μια ακομη σκεψη μου ειναι το τι θα κανω απο δω και περα που ολα ωραια ολα καλα τελειωσαμε και το ΙΕΚ αλλα τωρα τι;; για να διοριστω χρειαζεται σαφως να δωσω πιστοποιηση(κατσε νε περασουν 2-3 χρονακια και βλεπουμε).Αρα εγω τι θα κανω αυτα τα χρονια;;εχω ψαξει για δουλειες αλλα και αυτες με το μικροσποπιο τις βρισκεις.
Τελος θελω να πραγματοποιησω επιτελους ενα απο τα ονειρα μου!!! Εστω μετα και απο τοσες φουρτουνες!! :)

Αποσυνδεδεμένος bania

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #159 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2011, 08:47:31 pm »
 Tο ξερω οτι εδω στην Ελλαδα πλεον ειναι ολα ΔΥΣΚΟΛΑ.Δεν το κανω για το λογο οτι εαν τελειωσω ενα ΑΕΙ ή ΤΕΙ θα ειμαι σε καλυτερη μοιρα(θεσεις εργασιας,λεφτα)κτλ.Απλα το θελω περισσοτερο για μενα. Απο την αλλη ειναι υπερ να εχεις κατι πιο ανωτερο απο ενα ΙΕΚ.. οσα περισσοτερα τοσες περισσοτερες διεξοδους εχεις(πιστευω).
Εξαλου η ειδικοτητα που τελειωσα στο ΙΕΚ ειναι προσχολικης αγωγης ημερησιας φροντιδας ατομων με ειδικες αναγκες και δεν ειναι τελειως ασχετο απο αυτο που με ενδιαφερει.να τονισω οτι το ειδικες αναγκες ετσι μου προεκυψε.ειχα βαλει το καθαρο νηπιαγωγειο σαν πρωτη επιλογη και περασα με την δευτερη.τσπ ισα ισα που μου εκανε καλο και μου εμαθε πολλα περισσοτερα απο αυτα που θα μαθαινα στην πρωτη μου επιλογη.
Μια ακομη σκεψη μου ειναι το τι θα κανω απο δω και περα που ολα ωραια ολα καλα τελειωσαμε και το ΙΕΚ αλλα τωρα τι;; για να διοριστω χρειαζεται σαφως να δωσω πιστοποιηση(κατσε νε περασουν 2-3 χρονακια και βλεπουμε).Αρα εγω τι θα κανω αυτα τα χρονια;;εχω ψαξει για δουλειες αλλα και αυτες με το μικροσποπιο τις βρισκεις.
Τελος θελω να πραγματοποιησω επιτελους ενα απο τα ονειρα μου!!! Εστω μετα και απο τοσες φουρτουνες!! :)

θα μπορούσες να κοιτάξεις και σχολές που αφορούν την ειδική αγωγή τότε

Αποσυνδεδεμένος stathis4

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #160 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2011, 09:11:01 pm »
Δεν σου λεω τι να κανεις, αλλα τι θα εκανα εγω συμφωνα με αυτα που περιγραφεις.
 Καλο το ΕΑΠ και ΑΠΚΥ, αλλα τα χρηματα που θα εδινα για να τελειωσω κατι απο κει θα τα εδινα σε ενα καλο φροντηστηριο ή ιδιαιτερα και θα ξαναδινα πανελληνιες (δεδομενου οτι εχεις ξαναδωσει και θα ειναι πιο ευκολο).
Σκεψου επισης οτι το ΕΑΠ και το ΑΠΚΥ ειναι αρκετα απαιτητικα.
Επισης απο τις σχολες που θα ανεφερες θα πηγαινα ψυχολογια ή φιλολογικο (αν και η αρχαιολογια θα μου αρεσε περισσοτερο αλλα εχει δυσκολοτερες προοπτικες). Ψαξου επισης και για καποιο "καλο" ΤΕΙ.

Αποσυνδεδεμένος Juana

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #161 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2011, 09:55:13 pm »

θα μπορούσες να κοιτάξεις και σχολές που αφορούν την ειδική αγωγή τότε
οπως εγραψα παραπανω η ειδικη αγωγη δεν με ενδιεφερε ποτε..απλα ετυχε να βρεθει στο δρομο μου.απο κει και περα ξερω τον εαυτο μου και δεν μπορω να ανταπεξελθω σε αυτο το επαγγελμα.περισσοτερο ψυχικα!!ελπιζω να κτλβες τι εννοω :)

Αποσυνδεδεμένος Juana

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #162 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2011, 10:02:41 pm »
Δεν σου λεω τι να κανεις, αλλα τι θα εκανα εγω συμφωνα με αυτα που περιγραφεις.
 Καλο το ΕΑΠ και ΑΠΚΥ, αλλα τα χρηματα που θα εδινα για να τελειωσω κατι απο κει θα τα εδινα σε ενα καλο φροντηστηριο ή ιδιαιτερα και θα ξαναδινα πανελληνιες (δεδομενου οτι εχεις ξαναδωσει και θα ειναι πιο ευκολο).
Σκεψου επισης οτι το ΕΑΠ και το ΑΠΚΥ ειναι αρκετα απαιτητικα.
Επισης απο τις σχολες που θα ανεφερες θα πηγαινα ψυχολογια ή φιλολογικο (αν και η αρχαιολογια θα μου αρεσε περισσοτερο αλλα εχει δυσκολοτερες προοπτικες). Ψαξου επισης και για καποιο "καλο" ΤΕΙ.
πανω κατω οπως και να χει ολα τα επαγγελματα ειναι πλεον κλειστα.και γω θα κυνηγισω την φιλολογια γιατι αυτο το αντικειμενο ειναι που μου αρεσει και με ενδιαφερει.Εχεις δικιο για τα χρηματα απλα εγω δεν εχω την δυνατοτητα να κανω φροντιστηρια λογω του οτι εχω και την αδερφη μου που δινει φετος πρωτη φορα.εχω κανει δυο χρονια φροντιστηρια και μπορω να πω πως εχω υπερκαλυφθει.εχω τα παντα(corpus,σημειωσεις κτλ).για μενα το φροντιστηριο ειναι ενα κινητρο ας πουμε, για να σε βαλει σε ενα προγραμμα.η θεωριτικη ειναι μια κατευθυνση που θελει καθαρα διαβασμα.και ετσι δεν εχω να χασω να δηλωσω και ΕΑΠ/ΑΠΚΥ.Το κανω με περισσοτερες πορτουλες ας πουμε!!να σαι καλα! :)

Αποσυνδεδεμένος Juana

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #163 στις: Οκτωβρίου 01, 2011, 01:08:12 am »
Τελικα αποφασισα να δωσω ξανα φετος πανελληνιες.. ΑΛΛΑ ειμαι σε μεγαλο διλλημα αν μπορω να κανω παραλληλα και την 6μηνη πρακτικη μου σε ενα νηπιαγωγειο   ??? θα βαραω κανονικο 8ωρο και μετα σπιτι.. τι λετε;; μπορω να το συνδιασω;; :/
λεφτα δεν θα παρω.. κατι λιγα γυρω στα 300 ευρω απο το ιεκ στο τελος. μου εχουν πει οτι μετραει για προυπηρεσια.. αλλα δεν ξερω ποσο αληθευει αυτο.. ξερεις καποιος;;  :-\

Αποσυνδεδεμένος ALICE365

• Πλήρες μέλος
  • Έν οίδα ότι ουδέν οίδα
    • Προφίλ
« Απάντηση #164 στις: Οκτωβρίου 02, 2011, 10:41:26 am »
Σκεύτομαι να ξαναδωσω πανελληνιες μετα απο χρονια ,ειμαι 25 τωρα,μπορω να δωδω για στρατιωτικες σχολες ή υπαρχει οριο  ηλικιας?

Ευχαριστω,μακαρι να απαντησει καποιος γιατι ψαχνω απο το πρωι και δεν εχω βρει κατι.

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #165 στις: Οκτωβρίου 02, 2011, 10:51:18 am »
Δες εδω:   http://edu.klimaka.gr/panelladikes/16-stratiwtikes-astynomikes-scholes/477-proypotheseis-eisagwghs-se-stratiwtikes-scholes.html

και εδω: www.sse.gr  (Στρατιωτικη Σχολη Ευελπίδων)
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος kith4

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #166 στις: Οκτωβρίου 02, 2011, 10:59:03 am »
Μια μαθήτριά μου έχει δώσει πανελλήνιες με τεχνολογική κατεύθυνση, αλλά τώρα θέλει να δώσει για ψυχολογία από θεωρητική (ενώ έχει τελειώσει 3 χρόνια το σχολείο). Μπορεί απλά να δώσει τα μαθήματα της θεωρητικής; ή πρέπει να παρακολουθήσει το σχολείο επιλέγοντας θεωρητική;

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #167 στις: Οκτωβρίου 02, 2011, 11:04:10 am »
Σκεύτομαι να ξαναδωσω πανελληνιες μετα απο χρονια ,ειμαι 25 τωρα,μπορω να δωδω για στρατιωτικες σχολες ή υπαρχει οριο  ηλικιας?

Ευχαριστω,μακαρι να απαντησει καποιος γιατι ψαχνω απο το πρωι και δεν εχω βρει κατι.

Το εχει πει η Τρόικα μολις την προηγούμενη εβδομάδα. Απλως το μεταφέρω,ορμώμενος απο το παραπάνω μήνυμα του συναδέλφου, γιατι εχει εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον.

Οσο αφορα τις προσληψεις στο δημοσιο, η Τροικα θεωρει πως: θεωρούνται προσλήψεις ακόμα και οι εισακτέοι στις στρατιωτικές σχολές ή γενικά στα σώματα ασφαλείας.

Ετσι, ισως του χρονου δούμε ελαχιστους εισακτέους στις σχολές αυτές ή και καθόλου (και δω θα παίξουν" ρόλο οι συνταξιοδοτήσεις.
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182571
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144