*

Αποστολέας Θέμα: Πανελλήνιες μετά από χρόνια  (Αναγνώστηκε 208899 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος AMBITIOUS

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Πανελλήνιες μετά από χρόνια
« Απάντηση #238 στις: Νοεμβρίου 12, 2012, 11:45:21 pm »
Καλησπέρα! Χαίρομαι πολύ που ανακάλυψα το forum σας! Μπορείτε σας παρακαλώ να με κατευθύνετε σχετικά με ένα θέμα που με απασχολεί? Είμαι 37 ετών και το όνειρό μου πάντα ήταν να σπουδάσω ιατρική. Εδωσα μια φορά πανελλήνιες τότε που ήταν ακόμη οι δέσμες αλλά απέτυχα. Στην συνέχεια ασχολήθηκα με τις γλώσσες που είναι το δεύτερο πάθος μου. Πήρα τα Proficiency του Cambridge & Michigan στα Αγγλικά και έμαθα Ιταλικά και Γαλλικά σε επίπεδο

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:36:04 »

Αποσυνδεδεμένος F.

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #239 στις: Νοεμβρίου 13, 2012, 12:19:45 am »
Αν ενδιαφερεσαι για ιατρικη νομιζω οτι ειναι αδυνατον να μην παραβρισκεσαι στα εργαστηρια καθε εξαμηνου (ειναι μεσα στη βαθμολογια του μαθηματος). Εχει πολλη πρακτικη ασκηση κατι που ειναι απολυτα λογικο καθως γιατρος βγαινεις, δεν υπαρχει μονο η θεωρια... Εδω βοηθος μικροβιολογου σπουδαζεις και εχεις υποχρεωτικα εργαστηρια... Δεν εχω σπουδασει ιατρικη αλλα γνωριζω ατομο που μενει Αθηνα και εχει περασει Λαρισα κι αυτο ξαναδωσε μετα απο χρονια αφου ειχε περασει σε κατι αλλο και ανεβοκατεβαινε τα πρωτα 2 ετη και τωρα αναγκαστικα μετακομισε μονιμα εκει, καταφερε να παρει μεταθεση απο τη δουλεια. Με λιγα λογια τα εργαστηρια η οπως αλλιως τα λενε στην ιατρικη ειναι κατι παραπανω απο αναγκαια για να περνας τα μαθηματα π.χ. η ανατομια πως να γινει εξ αποστασεως... Αν το θες τοσο πολυ προσπαθησε να δεις τι μπορεις να κανεις ωστε να παραβρισκεσαι στη σχολη οταν πρεπει π.χ. αν καποια απο τις ιατρικες σχολες της Ελλαδας βρισκεται ψιλοκοντα σου με αυτοκινητο τοτε νομιζω οτι θα πρεπει να δεχτεις το γεγονος οτι θα πηγαινοερχεσαι πολυ συχνα. Οσο για τις πανελληνιες νομιζω ειναι η θετικη κατευθυνση απο την οποια πηγαινεις για ιατρικη και εχει τα γνωστα μαθηματα της Α'δεσμης συν αλλα 2 σιγουρα (τυπου βιολογια γενικης και βιολογια κατευθυνσης η κατι τετοιο τελοσπαντων) συνολικα δινεις δηλαδη 6 μαθηματα, περισσοτερες λεπτομερειες βεβαια ας πει καποιος γνωστης της θετικης κατευθυνσης για εγω ημουν γ' δεσμη. Καλη επιτυχια σε ο,τι και αν αποφασισεις!!  :)

Αποσυνδεδεμένος BILL231

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #240 στις: Νοεμβρίου 13, 2012, 01:07:47 am »
φιλε εκτος απο θαρρος κουραγιο και θεληση πρεπει να γραψεισ πανελληνιες σε 6 μαθηματα τησ θετικης κατευθυνσης.. δηλαδη  μαθηματικα κατευθυνσης  φυσικη κατευθυνσης  χημεια κατευθυνσης  βιολογια κατευθυνσης  εκθεση  και ενα μαθημα επιλογης  διαλεγοντας ενα απο μαθηματικα γενικης  βιολογια γενικης  φυσικη γενικης  ιστορια γενικης.. μαθηματα βαρυτητας ειναι για ιατρικη δηλαδη το 3 πεδιο  η βιολογια κατευθυνσης με συντελεστη  1,3  και η χημεια κατευθυνσης με συντελεστη  0,7
ενα προβλημα που βλεπω ομως ειναι οτι χρειαζεσαι και προφορικη βαθμολογια για να προκυψει η τελικη..
γι'αυτο ρωτα πρωτα την περιπτωση σου σε δευτεροβαθμια εκπαιδευση να σου το διευκρινησουν τι ισχυει στην περιπτωση σου..

Αποσυνδεδεμένος EmmaB

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • 'Ο,τι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό
    • Προφίλ
« Απάντηση #241 στις: Νοεμβρίου 13, 2012, 08:19:17 am »
Ξερω συναδελφο με 4 παιδια που εδωσε πανελληνιες μετα απο χρονια στη θεωρητικη κατευθυνση. Περασε σε ξενογλωσσο τμημα φιλολογιας, οπου οι παρακολουθησεις δεν ειναι υποχρεωτικες. Πηγαινε μια-δυο φορες την εβδομαδα στην Αθηνα για να παρακολουθησει καποια δυσκολα μαθηματα του εξαμηνου και στην εξεταστικη. Τα καταφερε και τελειωσε ακριβως στα 4 χρονια. Τωρα η ιατρικη ειναι σαφως πιο δυσκολη περιπτωση. Αλλα αν το θελεις πραγματικα, γιατι οχι;
On ne voit bien qu’avec le cœur. L’essentiel est invisible pour les yeux.

Le petit prince

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:36:04 »

Αποσυνδεδεμένος npindeos

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Άντρας
  • εκπαίδευση πλέον και μόνο εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #242 στις: Νοεμβρίου 13, 2012, 08:39:30 am »
Δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά η Ιατρική έχει πολλά υποχρεωτικά μαθήματα και κυρίως τα εργαστήρια. Τώρα αν στην πόλη σου δεν υπάρχει Ιατρική ( που θα ήταν πιο εύκολα τα πράγματα ) δεν ξέρω πόσο εφικτό είναι. Κατ' αρχήν μπές σε ένα sait σε Ιατρική σχολή και δες το πρόγραμμα και τα μαθήματα ή ακόμη πιο εύκολα παρε τηλέφωνο στη γραμματεία.
Ότι και αν αποφασίσεις καλή δύναμη......... ΠΕ 14.01

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #243 στις: Νοεμβρίου 16, 2012, 11:50:15 pm »
Ευχαριστώ πολύ όλους σας! Θα προβώ σε έρευνα για να δω τελικά τί είναι εφικτό και τι όχι. Απ' ότι είδα όμως υπάρχει τμήμα Ιατρικής στο πανεπιστήμιο Πάτρας, πράγμα που καθιστά πιθανή την σχετικά εύκολη πρόσβαση από την πόλη που μένω -αν πάρω ως δεδομένο ότι θα περάσω στις πανελλήνιες εξετάσεις. Ξέρει κανείς να μου πει για την συγκεκριμένη σχολή τίποτα? Από την άλλη δεν γνωρίζω τι ισχύει στην περίπτωσή μου... Αν υποθέσουμε ότι σπουδάζω και αποφοιτώ από μια σχολή με άσχετο αντικείμενο από τον χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης, θα πρέπει να επιλέξω ένα από τα 2 επαγγέλματα ή μπορώ να συνεχίσω να λειτουργώ το κέντρο ξένων γλωσσών μου παράλληλα με το άλλο επάγγελμά μου? Τέλος, πόσος χρόνος προετοιμασίας θεωρείτε ότι χρειάζεται για να συμμετάσχω στις πανελλήνιες εξετάσεις όταν απέχω τόσα χρόνια από το σχολείο? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την ενημέρωση και ενθάρρυνσή σας!

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #244 στις: Νοεμβρίου 17, 2012, 12:25:45 am »
Περί Ιατρικής.. πέρα του ότι είναι υπερκορεσμένο επάγγελμα (άσχετα αν έπρεπε να είναι λειτούργημα, με όλη τη σημασία της λέξης), έχει και τα εξής θεματάκια:
- 6 χρόνια σπουδών
- ειδικότητα 5 χρόνια (ανάλογα και την ειδικότητα, μπορεί να υπάρχει και 1.5 χρόνια προ-ειδικότητα για ορισμένες ειδικότητες + τα 5 χρόνια που λέγαμε)
- συνυπολογισμός αναμονής για έναρξη ειδικότητας

δηλαδή στην ιδανική περίπτωση μιλάμε για 13 χρόνια (με ελάχιστη πιθανή αναμονή δηλαδή, που δεν μπορεί να είναι μηδενική στο Ελλάντα!), πρακτικά μετά από 15-17+ χρόνια.

Καλό κουράγιο..
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος F.

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #245 στις: Νοεμβρίου 18, 2012, 07:49:01 pm »
Για προετοιμασια θελεις το λιγοτερο 2 χρονια, ενα για να μπεις στο πνευμα της καινουργιας υλης και να την ολοκληρωσεις και ενα οπωσδηποτε για επαναληψη μιας και απο οτι καταλαβα εργαζεσαι και εχεις και οικογενεια αρα δεν εχεις και απλετο ελευθερο χρονο, επομενως χρειαζεσαι τουλαχιστον αυτο το χρονικο διαστημα για να προλαβαινεις να κανεις τις ασκησεις και να κανεις αρκετες επαναληπτικες και πολλα απο τα τεστ των πανελληνιων. Υπολογισε οτι θα χρειαζεσαι τουλαχισον 4-5ωρο ημερησιως για φροντιστηριο και για ασκησεις στο σπιτι. Αν εκανες ενα επαγγελμα που ειχε σχεση με καποιο απο τα μαθηματα που δινουν τοτε ισως να ησουν σε καλυτερη κατασταση, αλλα απο οτι καταλαβα εχεις να σχοληθεις με το θεμα απο τις πανελληνιες που εδωσες τοτε.. οποτε δυστυχως θα σου παρει αρκετο καιρο για να επανενταχτεις. Καλο κουραγιο και αν ειναι το ονειρο σου μην το βαζεις κατω!!!

Αποσυνδεδεμένος erietta

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #246 στις: Νοεμβρίου 18, 2012, 08:04:35 pm »
Αγαπητέ - ή ambitious, αυτές τις ημέρες γίνονται αιτήσεις για την εισαγωγή στο Ανοιχτό πανεπιστήμιο, όπου οι σπουδές είναι εξ αποστάσεως. Μπες στο site, www.eap.gr, δες τα τμήματα και αποφάσισε σε ποιο θα κάνεις αίτηση. Δεν δίνουν όλα τα τμήματά του πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα. Μπες, κάνε την αίτηση, και αν κληρωθείς με το καλό, σκέφτεσαι αν και εφ΄ όσον το παρακολουθήσεις. 

Αποσυνδεδεμένος Boldini

• Έμπειρο μέλος
  • όχι άλλο κάρβουνο(ΠΕ60)
    • Προφίλ
« Απάντηση #247 στις: Νοεμβρίου 18, 2012, 11:53:06 pm »
έχω κι εγώ μια απορία
μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος αυτό με τα επιστημονικά πεδία και τις κατευθύνσεις;δηλαδή παίρνεις κατεύθυνση πχ θεωρητική αλλά μπορείς να επιλέξεις σχολή από το 2ο επιστμ.πεδίο;εχω μπερδευτεί.πολύ.!

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #248 στις: Νοεμβρίου 20, 2012, 12:45:23 am »
Ηταν πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες όλων σας και ευχαριστώ πολύ!

Αποσυνδεδεμένος ichristina

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #249 στις: Δεκεμβρίου 04, 2012, 02:04:17 pm »
Ambitious καταρχην μπραβο σου που εχεις ονειρα και θες να συνεχισεις την εκπαιδευση!! Στην Πατρα υπαρχει και κλαδος φαρμακευτικης απ οσο γνωριζω ο οποιος ειναι 5 χρονια και εχει πολλα μαθηματα παρομοια με την ιατρικη αν σε ενδιαφερει αυτο το αντικειμενο.επισης ειναι και το τμημα χημικων μηχανικων. Τα εργαστηρια ειναι υποχρεωτικα αλλα οι διαλεξεις οχι αρκει να εχεις καποιον να σου δινει σημειωσεις.Οσο για το απολυτηριο σου μπορεις να επισκεφθεις το λυκειο απο το οποιο αποφοιτησες και να ζητησεις πιστοποιητικο απολυσης το οποιο ειναι ισοτιμο με το απολυτηριο σου.θα σου ζητησουν ενδεικτικα ενα ποσο γυρω στα 8-10 ευρω. ευχομαι οτι καλυτερο και μην το βαζεις κατω.ποτε δεν ειναι αργα!!! και σαφως οτι μπορουμε κι εμεις θα κανουμε με την υλη που εχεις να δωσεις  :)
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 04, 2012, 02:07:38 pm από ichristina »

Αποσυνδεδεμένος agnes

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #250 στις: Δεκεμβρίου 10, 2012, 10:04:41 pm »
Καλησπερα,
Σκεφτομαι να δωσω πανελληνιες φετος.
Ηδη εχω τελειωσει μια σχολη.Ηθελα να ρωτησω ποτε ειναι να γινει η εγγραφη στο σχολειο?

Αποσυνδεδεμένος tabacaria

• Νέο μέλος
  • *
  • Η πλατεία θα μείνει έρημη.
    • Προφίλ
« Απάντηση #251 στις: Δεκεμβρίου 10, 2012, 10:46:58 pm »
boldini δες αυτό:
http://edu.klimaka.gr/anakoinoseis-panellhnies/plhrofories-panellhnies/186-panellhnies-ejetazomena-mathimata-ana-kateyuynsh.html

Με θεωρητική κατεύθυνση μπορείς να έχεις πρόσβαση  στο 1ο επιστημονικό πεδίο, κ ταυτόχρονα σε ένα ακόμη. Αυτό καθορίζεται απο το μάθημα επιλογής. Να πω πως έχεις 4 υποχρεωτικά μαθήματα + νεοελληνική γλώσσα και ένα μάθημα επιλογής.
Για 2ο επιστημονικό πεδίο (ε.π) μαθηματικά γενικής παιδείας.
Για το 3ο ε.π βιολογία.
Για το 4ο ε.π μαθηματικά γενικής παιδείας.
Για το 5ο ε.π μαθηματικά γενικής παιδείας και αρχες οικονομικής θεωρίας (εδώ εξετάζεσαι συνολικά σε 7 και όχι 6 μαθήματα, όπως παραπάνω).
"Η εκπαίδευση είναι μια πράξη αγάπης, επομένως μια πράξη θάρρους. Δεν πρέπει να φοβάται την αντιπαράθεση, την ανάλυση της πραγματικότητας, τη δημιουργική συζήτηση, αν δε θέλει να καταλήξει σε παρωδία". (Paulo Freire).

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182530
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)