0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εγώ έχω και την απόφαση του ΔΟΑΤΑΠ που βεβαιώνει ότι είναι αναγνωρισμένο. Αλλά λέω εγώ τώρα...αν κάποιος "τρελός" ή κάποιος σύλλογος αποφοίτων ή κάποιο πανεπιστήμιο Ε.Α. το κυνηγούσε κι έκανε καταγγελία δε ξέρω αν θα είχαν ισχύ όσα υποστηρίζονται σήμερα. Είναι λίγο μούφα η δουλειά κι αν θέλει κάποιος υπάρχουν σημεία που μπορεί να πιαστεί και να αμφισβητήσει την εγκυρότητα αυτού του μεταπτυχιακού. Θα πω κάτι τραβηγμένο για να καταλάβετε τι εννοώ. Ανάλογη περίπτωση είναι και τα περιβόητα σεμινάρια των 400 ωρών. Κάποτε ήταν εχέγγυο για την Ε.Α. Αναγνωρίζονταν κανονικά και δούλεψε πολύ κόσμος με αυτά. Μετά κι η κουτσή Μαρία πήγε και παρακολούθησε ένα από τα χιλιάδες που άρχισαν να γίνονται ανά την Ελλάδα χωρίς καμία σοβαρότητα και οργάνωση, σε κάθε πόλη, χωριό και ραχούλα και το αποτέλεσμα ήταν να χαθεί η όποια αξιοπιστία και προσεχώς (απ' ό,τι ακούγεται με το νέο νομοσχέδιο περί Ε.Α.) δεν θα έχουν καμία ισχύ, ούτε αυτά που έγιναν πριν το 2010. Αυτό βέβαια για κάποιους είναι δίκαιο και για κάποιους άλλους άδικο. Άλλη συζήτηση, για άλλο θέμα. Καταλήγω λοιπόν ότι το μεταπτυχιακό αυτό της
Δεν αμφισβητώ αυτό που λες. Μάλλον θα συμφωνήσω αν και δε ξέρω τα μεταπτυχιακά που αναφέρεις. Αλλά εδώ το θέμα με τη
οποτε ανακεφαλαιωνοντας δεν ειναι σιγουρη η αναγνωριση του...μαλισταπαντως υπαρχουν και πολλα εξ Αγγλίας τα οποία δεν ηταν και πολυ Fan των συνεχων παρακολουθήσεων και ομως εχουν αναγνωριστει..στο τορινο της ιταλιας γινεται ακριβως το ιδιο..οπου μαζευονται σε γιορτες και το καλοκαίρι..για εκεινο γιατι δε μιλαει κανεις και φωναζουν ολοι για της βουλγαριας???και κεινο δεν πληρει τις προδιαγραφες αν το θελετε ετσι.
έχεις απόλυτο δίκιο αλλά επειδή εγώ είμαι αρκετά μεγαλύτερος θα σου θυμήσω την βιομηχανία παραγωγής δασκάλων στην τεως γιουγκοσλαβία που γέμισε τα ελληνικά σχολεία με 40ρηδες δασκάλους διετους φοίτησης, οι οιοπι με παρακολούθηση μαθημάτων εξομοίωσης σε ελληνικά πανεπιστήμια διδάσκουν εδω και χρόνια στα ελληνικά σχολεία και είναι πολλοί...............αρα η χώρα που ονομάζεται μπανανία και είναι η ελλάδα πολύ εύκολα μπορεί να αναγνωρίσει το οπιοδήποτε πτυχίο βαλκανικής φίλης χώρας...........τα συμπερασματα τα σφηνω σε σας
Κοιτα αν ειναι να μου εξασφαλίσει μια θεση εργασίας..παω τρεχοντας....επειδη ομως τα οικονομικά ειναι σφιχτά πολυυυυυυ φετος...δεν μου περισσευουν...γιαυτο ρωταω και ξαναρωτω...
Επί της ουσίας όμως είναι...οι πληροφορίες λένε ότι οι "υποχρεωτικές παρακολουθήσεις" βγαίνουν δε βγαίνουν 10-15 μέρες συνολικά σε ένα έτος. Άλλο λένε τα χαρτιά δηλαδή κι άλλο η πραγματικότητα. Αυτό δε ξέρω τι επίπτωση μπορεί να έχει στη συνέχεια για τους πρώτους που θα αποφοιτήσουν. Το σίγουρο είναι πάντως ότι όσοι ξεκίνησαν να το παρακολουθούν πήγαν για ένα Σ/Κ και θα πάνε ξανά τα Χριστούγεννα. Από κει και πέρα δε γνωρίζω πότε είναι η επόμενη συνάντηση. Πάντως και μόνο που γίνεται λόγος περί συναντήσεων και όχι καθημερινών παρακολουθήσεων ή έστω συστηματικών εβδομαδιαίων σημαίνει ότι ουσιαστικά είναι εξ αποστάσεως. Το τυπικό μέρος και η γραφειοκρατία το αρνούνται βέβαια αυτό και το ονομάζουν κανονικής και πλήρους φοίτησης. Θα φανεί στο μέλλον τι θα επικρατήσει και αν θα είναι αναγνωρισμένο. Άλλωστε υπό αυτό το καθεστώς πρώτη φορά λειτουργεί το εν λόγω μεταπτυχιακό και κανένας επί της ουσίας δεν είναι σε θέση να γνωρίζει το τι πρόκειται να συμβεί. Ακόμα και αν αναγνωρίζεται από το ΔΟΑΤΑΠ, ποιος εγγυάται ότι αύριο μεθαύριο δε θα βγάλουν μία άλλη απόφαση όπου θα λέει ότι δεν αναγνωρίζεται διότι δεν τηρήθηκαν οι όροι που έπρεπε. Μια καταγγελία αρκεί για να ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου.
Παράθεση από: Lucinda στις Νοεμβρίου 15, 2011, 12:33:36 amΕπί της ουσίας όμως είναι...οι πληροφορίες λένε ότι οι "υποχρεωτικές παρακολουθήσεις" βγαίνουν δε βγαίνουν 10-15 μέρες συνολικά σε ένα έτος. Άλλο λένε τα χαρτιά δηλαδή κι άλλο η πραγματικότητα. Αυτό δε ξέρω τι επίπτωση μπορεί να έχει στη συνέχεια για τους πρώτους που θα αποφοιτήσουν. Το σίγουρο είναι πάντως ότι όσοι ξεκίνησαν να το παρακολουθούν πήγαν για ένα Σ/Κ και θα πάνε ξανά τα Χριστούγεννα. Από κει και πέρα δε γνωρίζω πότε είναι η επόμενη συνάντηση. Πάντως και μόνο που γίνεται λόγος περί συναντήσεων και όχι καθημερινών παρακολουθήσεων ή έστω συστηματικών εβδομαδιαίων σημαίνει ότι ουσιαστικά είναι εξ αποστάσεως. Το τυπικό μέρος και η γραφειοκρατία το αρνούνται βέβαια αυτό και το ονομάζουν κανονικής και πλήρους φοίτησης. Θα φανεί στο μέλλον τι θα επικρατήσει και αν θα είναι αναγνωρισμένο. Άλλωστε υπό αυτό το καθεστώς πρώτη φορά λειτουργεί το εν λόγω μεταπτυχιακό και κανένας επί της ουσίας δεν είναι σε θέση να γνωρίζει το τι πρόκειται να συμβεί. Ακόμα και αν αναγνωρίζεται από το ΔΟΑΤΑΠ, ποιος εγγυάται ότι αύριο μεθαύριο δε θα βγάλουν μία άλλη απόφαση όπου θα λέει ότι δεν αναγνωρίζεται διότι δεν τηρήθηκαν οι όροι που έπρεπε. Μια καταγγελία αρκεί για να ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου.το μεταπτυχιακο το παρακολουθω, η παρουσια σου εκει είναι υποχρεωτικη, εχεις περιθώριο για λίγες απουσιες , δεν ξερω τι γονταν πριν αλλα τωρα εσφιξαν τα πραγματα και καλα εκαναν. ολες οι απαιτουμενες ωρες πρεπει να πραγματοποιηθουν. προς το παρον είμαι αρκετα ευχαριστημενη με την εκβαση του εν λόγω μεταπτυχιακου
η βασική αρχή του ΔΟΑΤΑΠ είναι το μεταπτυχιακό να γίνεται στην έδρα του πανεπιστημιου και το μεγαλύτερο ποσοστό των διδασκόντων να είναι κάτοχοι διδακτορικού, και συνήθως τα πανεπιστήμια που βρίσκονται σε πρωτεύουσες είναι τα πρώτα που αναγνωρίζονται................για το θέμα της παρακολούθησης, υπάρχουν και στην ελλάδα μεταπτυχιακά που γίνονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, εαν ρίξετε μια ματιά στο μεταπτυχικό Φυλο και νεα εκπαιδευτικά και εργασιακά περιβάλλοντα στην κοινωνία της πληροφορίας του πανεπιστημίου αιγαίου θα δείτε οτι είναι μεν διαφορετικού αντικειμένου αλλά φωτογραφικά όμοιο στον τρόπο παρακολούθησης με το αντίστοιχο της