0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Λοιπόν αν ο τίτλος του μεταπτυχιακού είναι ακριβώς: "ειδική αγωγή", να ξέρετε ότι παιδαγωγική επάρκεια δεν δίνει. Σας το λέω 100% σίγουρα αυτό. Τώρα το αν αναγνωρίζεται από το ΔΟΑΤΑΠ, κοιτάξτε αν το πανεπιστημιο είναι αναγνωρισμένο, που είναι διότι το ξέρω το εν λόγω πανεπιστήμιο. Από εκεί και πέρα όταν θα ρθείτε στην Ελλάδα με το master ο ΔΟΑΤΑΠ θα ζητήσει και άλλα έγγραφα από το εν λόγω πανεπιστήμιο, δηλαδή αν γινόνταν εξολοκλήρου στην
Το να μπει ως προϋπόθεση το 2ετές μεταπτυχιοακό, για μένα, είναι σχεδόν αδύνατον!Επειδή στην Ελλάδα είναι διετή τα μεταπτυχιακά, δεν μπορεί να απαιτήσει το υπουργείο να γίνουν διετή και παντού! Το πιο πιθανό είναι όλα τα μεταπτυχιακά στην Ελλάδα να γίνουν ετήσια (αλλά όταν λέω ετήσια εννοώ ετήσια, χωρίς Χριστούγεννα, Πάσχα και Καλοκάιρι, από Σεπτέμβρη σε Σεπτέμβρη)...Επίσης, είναι πιθανό να υπάρχει ως απαραίτητη προϋπόθεση για εισαγωγή στην Ε.Α. η κατοχή μεταπτυχιακού ή πτυχίου στην Ε.Α. και να πάψουν να ισχύουν εντελώς τα σεμινάρια...Επίσης, πιθανό είναι να πάψει να ισχύει ο διορισμός στη γενική και η μεταπήδηση μετά στην ειδική...Επίσης, πιθανό είναι να πάψουν να μετράνε τα μόρια της ειδικής στη γενική και αντίστροφα...Πολλά είναι τα πιθανά σενάρια με πιο απίθανο το 2ετές μεταπτυχιακό!
Και εγώ δεν ξέρω τι αναμένεται. Για την δευτεροβάθμια είναι θολό το τοπίο. Το θέμα είναι ότι κάποιοι μόνιμοι, δεν ξέρω αν είναι πολλοί ή λίγοι έχουν ήδη σεμινάρια 400 ωρών στην ειδική αγωγή. Ο νόμος δίνει το δικαίωμα μετάταξης αυτών σε μονάδες ειδικής αγωγής δευτεροβάθμιας. Καταλαβαίνετε ότι επειδή είναι πολλοί υπεράριθμοι πλέον στην εκπαίδευση, εγώ θεωρώ σίγουρο ότι το Υπουργείο από το να πει παίρνω μονίμους ή αναπληρωτές στην δευτεροβάθμια ειδική αγωγή, αρχίζω να μετατάσσω τοςυ μονίμους που έχουν τα σεμινάρια και κάποιες άλλες προϋποθέσεις βέβαιαΤα πράγματα είναι θολά με το τι θα κάνει με τη δευτεροβάθμια, ας περιμένουμε το νέο νόμο. Για μένα πάντως είναι σωστό να βάλει 2ετούς φοίτησης master ειδικής αγωγής
Eγώ δεν το θεωρώ απίθανο, για τον λόγο ότι πολλά master ειδικής αγωγής είναι διετή στο εξωτερικό, με δεδομένο ότι εκειδικεύουν. Τα μονοετή master ειδικής αγωγής δεν εξειδικεύουν και κατά τη γνώμη μου καλύπτουν πολύ πράγματα από το χώρο ειδικής αγωγής. Κυρίως δίνουν μια σφαιρική εικόνα γενικά για μεθόδους και εκπαιδευτική έρευνα. Ουσιαστικά τα μονοετή δεν είναι τίποτα παραπάνω από σεμινάρια ειδικής αγωγής 400 ωρών. Και το Υπουργείο πρέπει να το γνωρίζει αυτό. Τέλος πάντων στην Ελλάδα ο καθένας κοιτάειτ συμφέρον του. Εννοείται ότι αν είχα και εγώ ένα μονοετές μαστερ θα ήθελα να πιάνεται μόνο αυτό
το ακαδημαϊκό έτος ξεκινά 1 Οκτωβρίου και στις 30 Σεπτεμβρίου οφείλει ο φοιτητής να παραδόσει διπλωματική και ο χρόνος των διακοπών μετράει ως χρόνος σπουδών.
Παράθεση από: emmaki στις Ιουλίου 06, 2011, 06:53:55 pm το ακαδημαϊκό έτος ξεκινά 1 Οκτωβρίου και στις 30 Σεπτεμβρίου οφείλει ο φοιτητής να παραδόσει διπλωματική και ο χρόνος των διακοπών μετράει ως χρόνος σπουδών.Δηλαδή την περίοδο των διακοπών πχ των Χριστουγέννων γίνονται μαθήματα;
edit: Και μη ξεχνάμε ότι οι παρακολουθήσεις είναι υποχρεωτικές από την πρώτη μέχρι την τελευταία μέρα!
Παράθεση από: vasp στις Ιουλίου 06, 2011, 07:01:52 pmΠαράθεση από: emmaki στις Ιουλίου 06, 2011, 06:53:55 pm το ακαδημαϊκό έτος ξεκινά 1 Οκτωβρίου και στις 30 Σεπτεμβρίου οφείλει ο φοιτητής να παραδόσει διπλωματική και ο χρόνος των διακοπών μετράει ως χρόνος σπουδών.Δηλαδή την περίοδο των διακοπών πχ των Χριστουγέννων γίνονται μαθήματα;Μαθήματα δεν γίνονται, αλλά μετράνε κανονικά οι μέρες για τη συμπλήρωση του έτους.