0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Και ο ωρομισθιος με παρακατω απο 18 μηνες , δεν εχει υποστει την μεγιστη αδικια?? Ο ωρομισθιος που δουλευε τουλαχιστον τις μισες ωρες τον χρονο απο αυτες που δουλευε ο αναπληρωτης , επαιρνε 3.5 μορια και ο αναπληρωτες 9 μορια , μην πω για το μισθο........
Παράθεση από: bania στις Φεβρουαρίου 23, 2011, 04:12:43 pmΠαράθεση από: sec στις Φεβρουαρίου 23, 2011, 03:36:56 pmΠρόσφατα έπαθα σοκ γιατί μια μαθήτριά μου από τις αρκετά καλές μου είπε ότι η μόνη σχολή που σκέφτεται να δηλώσει στις Πανελλήνιες είναι το χημικό. Τη ρώτησα ποιές επαγγελματικές προοπτικές τέλος πάντων την δελεάζουν προς τα εκεί και μου είπε να γίνει καθηγήτρια! Μα καλά ο κλάδος είναι ήδη μπουκωμένος, το ξέρεις ότι θα πρέπει μετά να δώσεις ΑΣΕΠ; Ε εντάξει μου λέει, ΣΙΓΑ! Από όσο θυμάμαι ο συναγωνισμός για τις Πανελλήνιες είναι κάπου 1:10, 15 ανάλογα τη σχολή. Για τον ΑΣΕΠ είναι 1:50 ή και 1:100 σε κάποιες ειδικότητες! Το γνωρίζουν αυτό τα παιδιά που δηλώνουν σχολές για να γίνουν καθηγητές; Στην πλειοψηφία τους είναι παιδιά από μικροαστικές οικογένειες που υποφέρουν για χρόνια τα πάνδεινα οικονομικά για να στηρίξουν τα παιδιά τους με τα φροντιστήρια. Απλώς αναρωτιέμαι... γιατί είναι τόσο αυτονόητο το να δίνουμε ΑΣΕΠ, γιατί να είναι εξ' ορισμού τόσο απαξιωμένα τα Πανεπιστήμια, γιατί να τα κάνουμε όλα ανάποδα σε αυτή τη χώρα; Τα Αγγλικά Πανεπιστήμια (στα οποία πληρώνεις!) σε πετάνε με τις κλωτσιές έξω αν δεν είσαι από ένα επίπεδο και πάνω...Και γιατί θα πρέπει η μια γενιά να πληρώνει τα σπασμένα της άλλης στην Ελλάδα; Γιατί να δώσω ΑΣΕΠ εγώ που μπήκα στη σχολή με μέσο όρο 19, μαζί με το πιτσιρίκι που μπήκε πέρυσι στην ίδια σχολή με μέσο όρο 16; Γιατί δεν πρέπει να χω δικαίωμα στα 40μου να ζω και να εργάζομαι σαν φυσιολογικός άνθρωπος, αλλά θα πρέπει να ζω μέσα στη λαίλαπα του ασεπ;sec συμφωνώ απόλυτα σε όλα! ωστόσο, δεν μπορείς να συγκρίνεις το 19 σου 22 χρόνια πριν και τις τότε συγκυρίες-εκπαιδευτικό σύστημα, ζήτηση, απορρόφηση κλπ- με το 16 το περσινό κ τους σημερινούς παράγοντες. Ο καθένας κάνει τον αγώνα του κ μπορεί να συγκριθεί μόνο με τη γενιά του νομίζω.[/b][/size]Συμφωνώ απόλυτα! Γι' αυτό ακριβώς και δεν δέχομαι να μου λέει ο οποιοσδήποτε ότι πρέπει να μετατραπώ σε ένα σπασικλάκι του ασεπ στα 40μου για να αποδείξω ότι μπορώ να σταθώ στη τάξη! Δε μου χαρίστηκαν στις εξετάσεις ούτε οι καθηγητές του σχολείου μου, ούτε οι Πανεπιστημιακοί καθηγητές μου! Δεν έμπαινες στο Πανεπιστήμιο τότε όντας ανορθόγραφος, ή βγάζοντας μέσο όρο κάτω από 10! Πώς λοιπόν έρχεται τώρα ο ΑΣΕΠ να ομογενοποιήσει και να αξιολογήσει διαφορετικές γενιές; Γιατί θα πρέπει να αφήσω τη ζωή μου και να βγω στη γύρα για να μάθω ποιοι βάζουν τα θέματα για να δω τι θα διαβάσω; Μήπως δεν έχω τπτ καλύτερο να κάνω;
Παράθεση από: sec στις Φεβρουαρίου 23, 2011, 03:36:56 pmΠρόσφατα έπαθα σοκ γιατί μια μαθήτριά μου από τις αρκετά καλές μου είπε ότι η μόνη σχολή που σκέφτεται να δηλώσει στις Πανελλήνιες είναι το χημικό. Τη ρώτησα ποιές επαγγελματικές προοπτικές τέλος πάντων την δελεάζουν προς τα εκεί και μου είπε να γίνει καθηγήτρια! Μα καλά ο κλάδος είναι ήδη μπουκωμένος, το ξέρεις ότι θα πρέπει μετά να δώσεις ΑΣΕΠ; Ε εντάξει μου λέει, ΣΙΓΑ! Από όσο θυμάμαι ο συναγωνισμός για τις Πανελλήνιες είναι κάπου 1:10, 15 ανάλογα τη σχολή. Για τον ΑΣΕΠ είναι 1:50 ή και 1:100 σε κάποιες ειδικότητες! Το γνωρίζουν αυτό τα παιδιά που δηλώνουν σχολές για να γίνουν καθηγητές; Στην πλειοψηφία τους είναι παιδιά από μικροαστικές οικογένειες που υποφέρουν για χρόνια τα πάνδεινα οικονομικά για να στηρίξουν τα παιδιά τους με τα φροντιστήρια. Απλώς αναρωτιέμαι... γιατί είναι τόσο αυτονόητο το να δίνουμε ΑΣΕΠ, γιατί να είναι εξ' ορισμού τόσο απαξιωμένα τα Πανεπιστήμια, γιατί να τα κάνουμε όλα ανάποδα σε αυτή τη χώρα; Τα Αγγλικά Πανεπιστήμια (στα οποία πληρώνεις!) σε πετάνε με τις κλωτσιές έξω αν δεν είσαι από ένα επίπεδο και πάνω...Και γιατί θα πρέπει η μια γενιά να πληρώνει τα σπασμένα της άλλης στην Ελλάδα; Γιατί να δώσω ΑΣΕΠ εγώ που μπήκα στη σχολή με μέσο όρο 19, μαζί με το πιτσιρίκι που μπήκε πέρυσι στην ίδια σχολή με μέσο όρο 16; Γιατί δεν πρέπει να χω δικαίωμα στα 40μου να ζω και να εργάζομαι σαν φυσιολογικός άνθρωπος, αλλά θα πρέπει να ζω μέσα στη λαίλαπα του ασεπ;sec συμφωνώ απόλυτα σε όλα! ωστόσο, δεν μπορείς να συγκρίνεις το 19 σου 22 χρόνια πριν και τις τότε συγκυρίες-εκπαιδευτικό σύστημα, ζήτηση, απορρόφηση κλπ- με το 16 το περσινό κ τους σημερινούς παράγοντες. Ο καθένας κάνει τον αγώνα του κ μπορεί να συγκριθεί μόνο με τη γενιά του νομίζω.
Πρόσφατα έπαθα σοκ γιατί μια μαθήτριά μου από τις αρκετά καλές μου είπε ότι η μόνη σχολή που σκέφτεται να δηλώσει στις Πανελλήνιες είναι το χημικό. Τη ρώτησα ποιές επαγγελματικές προοπτικές τέλος πάντων την δελεάζουν προς τα εκεί και μου είπε να γίνει καθηγήτρια! Μα καλά ο κλάδος είναι ήδη μπουκωμένος, το ξέρεις ότι θα πρέπει μετά να δώσεις ΑΣΕΠ; Ε εντάξει μου λέει, ΣΙΓΑ! Από όσο θυμάμαι ο συναγωνισμός για τις Πανελλήνιες είναι κάπου 1:10, 15 ανάλογα τη σχολή. Για τον ΑΣΕΠ είναι 1:50 ή και 1:100 σε κάποιες ειδικότητες! Το γνωρίζουν αυτό τα παιδιά που δηλώνουν σχολές για να γίνουν καθηγητές; Στην πλειοψηφία τους είναι παιδιά από μικροαστικές οικογένειες που υποφέρουν για χρόνια τα πάνδεινα οικονομικά για να στηρίξουν τα παιδιά τους με τα φροντιστήρια. Απλώς αναρωτιέμαι... γιατί είναι τόσο αυτονόητο το να δίνουμε ΑΣΕΠ, γιατί να είναι εξ' ορισμού τόσο απαξιωμένα τα Πανεπιστήμια, γιατί να τα κάνουμε όλα ανάποδα σε αυτή τη χώρα; Τα Αγγλικά Πανεπιστήμια (στα οποία πληρώνεις!) σε πετάνε με τις κλωτσιές έξω αν δεν είσαι από ένα επίπεδο και πάνω...Και γιατί θα πρέπει η μια γενιά να πληρώνει τα σπασμένα της άλλης στην Ελλάδα; Γιατί να δώσω ΑΣΕΠ εγώ που μπήκα στη σχολή με μέσο όρο 19, μαζί με το πιτσιρίκι που μπήκε πέρυσι στην ίδια σχολή με μέσο όρο 16; Γιατί δεν πρέπει να χω δικαίωμα στα 40μου να ζω και να εργάζομαι σαν φυσιολογικός άνθρωπος, αλλά θα πρέπει να ζω μέσα στη λαίλαπα του ασεπ;
Παράθεση από: sec στις Φεβρουαρίου 23, 2011, 10:44:03 pmΠαράθεση από: bania στις Φεβρουαρίου 23, 2011, 04:12:43 pmΠαράθεση από: sec στις Φεβρουαρίου 23, 2011, 03:36:56 pmΠρόσφατα έπαθα σοκ γιατί μια μαθήτριά μου από τις αρκετά καλές μου είπε ότι η μόνη σχολή που σκέφτεται να δηλώσει στις Πανελλήνιες είναι το χημικό. Τη ρώτησα ποιές επαγγελματικές προοπτικές τέλος πάντων την δελεάζουν προς τα εκεί και μου είπε να γίνει καθηγήτρια! Μα καλά ο κλάδος είναι ήδη μπουκωμένος, το ξέρεις ότι θα πρέπει μετά να δώσεις ΑΣΕΠ; Ε εντάξει μου λέει, ΣΙΓΑ! Από όσο θυμάμαι ο συναγωνισμός για τις Πανελλήνιες είναι κάπου 1:10, 15 ανάλογα τη σχολή. Για τον ΑΣΕΠ είναι 1:50 ή και 1:100 σε κάποιες ειδικότητες! Το γνωρίζουν αυτό τα παιδιά που δηλώνουν σχολές για να γίνουν καθηγητές; Στην πλειοψηφία τους είναι παιδιά από μικροαστικές οικογένειες που υποφέρουν για χρόνια τα πάνδεινα οικονομικά για να στηρίξουν τα παιδιά τους με τα φροντιστήρια. Απλώς αναρωτιέμαι... γιατί είναι τόσο αυτονόητο το να δίνουμε ΑΣΕΠ, γιατί να είναι εξ' ορισμού τόσο απαξιωμένα τα Πανεπιστήμια, γιατί να τα κάνουμε όλα ανάποδα σε αυτή τη χώρα; Τα Αγγλικά Πανεπιστήμια (στα οποία πληρώνεις!) σε πετάνε με τις κλωτσιές έξω αν δεν είσαι από ένα επίπεδο και πάνω...Και γιατί θα πρέπει η μια γενιά να πληρώνει τα σπασμένα της άλλης στην Ελλάδα; Γιατί να δώσω ΑΣΕΠ εγώ που μπήκα στη σχολή με μέσο όρο 19, μαζί με το πιτσιρίκι που μπήκε πέρυσι στην ίδια σχολή με μέσο όρο 16; Γιατί δεν πρέπει να χω δικαίωμα στα 40μου να ζω και να εργάζομαι σαν φυσιολογικός άνθρωπος, αλλά θα πρέπει να ζω μέσα στη λαίλαπα του ασεπ;sec συμφωνώ απόλυτα σε όλα! ωστόσο, δεν μπορείς να συγκρίνεις το 19 σου 22 χρόνια πριν και τις τότε συγκυρίες-εκπαιδευτικό σύστημα, ζήτηση, απορρόφηση κλπ- με το 16 το περσινό κ τους σημερινούς παράγοντες. Ο καθένας κάνει τον αγώνα του κ μπορεί να συγκριθεί μόνο με τη γενιά του νομίζω.[/b][/size]Συμφωνώ απόλυτα! Γι' αυτό ακριβώς και δεν δέχομαι να μου λέει ο οποιοσδήποτε ότι πρέπει να μετατραπώ σε ένα σπασικλάκι του ασεπ στα 40μου για να αποδείξω ότι μπορώ να σταθώ στη τάξη! Δε μου χαρίστηκαν στις εξετάσεις ούτε οι καθηγητές του σχολείου μου, ούτε οι Πανεπιστημιακοί καθηγητές μου! Δεν έμπαινες στο Πανεπιστήμιο τότε όντας ανορθόγραφος, ή βγάζοντας μέσο όρο κάτω από 10! Πώς λοιπόν έρχεται τώρα ο ΑΣΕΠ να ομογενοποιήσει και να αξιολογήσει διαφορετικές γενιές; Γιατί θα πρέπει να αφήσω τη ζωή μου και να βγω στη γύρα για να μάθω ποιοι βάζουν τα θέματα για να δω τι θα διαβάσω; Μήπως δεν έχω τπτ καλύτερο να κάνω;Να σας πω κάτι...κι εγώ έτσι νιώθω όπως λέει ο sec...και πιστεύω και οι περισσότεροι από μας...Αλλά αναθεώρησα λίγο όταν διάβασα....εδώ μέσα κιόλας,πως σε πολλές ευρωπαικές χώρες διενεργείται γραπτός διαγωνισμός για την πρόσληψη των εκπαιδευτικών...και εκεί ήταν που είπα πως...ναι!! Επειδή απλά και μόνο είναι μια θέση πολύ μεγάλης ευθύνης...πρέπει να γίνεται ένας διαγωνισμός,αλλά όχι φυσικά στο γνωστικό αντικείμενο! Αυτό καταντάει γελοίο! Στα παιδαγωγικά ΝΑΙ και ξανά ΝΑΙ! Να δίνουμε εξετάσεις...και ακόμη καλύτερα θα ήταν αν μας περνούσαν και έναν σοβαρό ψυχιατρικό έλεγχο...σοβαρό όμως!! Απλά το θέμα του ΑΣΕΠ έχει γίνει λίγο ανυπόφορο γιατί όπως λέει και ο sec λόγω χρόνιας ανεργίας καλούνται να ανταγωνιστούν τα νεούδια (δεν το λέω ειρωνικά...μ'αρέσει αυτή η έκφραση ) με ανθρώπους γύρω στα 40 και άνω των 40 ετών με άλλα ζητούμενα ζωής και υποχρεώσεις...Αυτό είναι το αγκάθι και είναι απόρροια πολλών νομοθετικών ηλιθιοτήτων στον τρόπο διορισμού μας στο πέρασμα των χρόνων...
Και για να μη ξεχνιόμαστε, όλα αυτά τα συζητάμε σε μια περίοδο, όπου υπάρχει ουσιαστικά πάγωμα στους διορισμούς για 1 χρόνο, και αν υπάρξει "επιμήκυνση της μεταβατικής" θα έχουμε πάγωμα στους διορισμούς για 2 χρόνια... Παράλληλα έχουμε τον αριθμό των αποφοίτων και επίδοξων εκπαιδευτικών να αυξάνεται έτσι ώστε μαζί με τους παλαιότερους έμπειρους να δημιουργούν στρατιές "υποψηφίων" για τις λίγες θέσεις που θα προκύψουν μετά από τις διάφορες συγχωνεύσεις και συμπτύξεις...Μιλάμε για τους διορισμούς που θα γίνουν το σχολικό έτος 2012 - 2013 στην καλύτερη περίπτωση ή το 2013 - 2014 στη χειρότερη, με κάποια άλλη κυβέρνηση, με αυτό ή το άλλο κόμμα και με όλα τα νομοθετικά μπαλώματα που θα προκύψουν...Τα νεούδια θα μπορούν να προσπαθήσουν και να αλλάξουν ενδεχομένως στόχευση αν δεν τα καταφέρουν ή δουν πως οι πιθανότητες διορισμού είναι ελάχιστες... Τραγικές φιγούρες είναι σίγουρα οι παλαιότεροι που έχουν επενδύσει ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής τους στον πολυπόθητο διορισμό και τώρα βλέπουν μπροστά τους ένα έρημο τοπίο...Ας πρόσεχαν... Τι με νοιάζει εμένα;; Εγώ νέος είμαι...
Ας πρόσεχαν... Τι με νοιάζει εμένα;; Εγώ νέος είμαι...
Παράθεση από: panos2 στις Φεβρουαρίου 24, 2011, 02:34:54 pm Ας πρόσεχαν... Τι με νοιάζει εμένα;; Εγώ νέος είμαι... ακομα γαλα μυριζει το στομα σου... ;DΝα σαι καλα με εκανες και γελασα
τραγικη φιγουρα ειναι οποιος σκεφτεται ετσι...εγω ειμαι στο 24μηνο αλλα λεω δεν πειραζει οτι γινει...αν δε διοριστω θα αλλαξω επαγγελμα...εσυ που εισαι νεος πηγαινε δωσε ασεπ...ο διορισμος σου ειναι δεδομενος.Εχεις παρα πολλες ελπιδες...Και οταν διοριστεις σε εικοσι χρονακια κρατα καλα την καρεκλα μη σου φυγει...