0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ο Πάγκαλος στην Ελληνική Εστία του Παρισιού σε εκδήλωση προς τιμήν του Κ. Γαβρά ακούει τα εξ αμάξης στα ελληνικά και στα γαλλικά.http://www.youtube.com/watch?v=A9tLCF4rTg0&feature=player_embedded#at=308Τα ελληνικά τα καταλαβαίνετε όλοι. Για όσους δεν ξέρουν γαλλικά, να πω περιληπτικά ότι η πρώτη κοπέλα ρωτά τον Γαβρά, που μιλά για δημοκρατία και δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, κατά πόσο είναι δημοκρατική η συμπεριφορά του Πάγκαλου να αποκαλεί τους Έλληνες συλλήβδην "κοπρίτες". Ο νεαρός μετά αναφέρεται στο γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει χωρίς κανένα πλάνο τους λαθρομετανάστες στο κτίριο Υπατία και επισημαίνει ότι δεν μπορούν να κάθονται και να μιλάνε για περασμένες εποχές, όπως για την περίοδο του Πολυτεχνείου, και να μην καταγγέλλουν την τωρινή πολιτική κατάσταση. Λέει μάλιστα ότι ο Πάγκαλος εκπροσωπεί την αποσύνθεση της πολιτικής στην Ελλάδα. Νομίζω ότι αυτό που δεν έχουν καταλάβει ακόμα είναι ότι Έλληνες υπάρχουν απανταχού στον κόσμο, σε όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, και ως εκ τούτου δεν μπορούν να κρυφτούν πουθενά.
Eγώ αναρωτιέμαι το εξής: αν στη θέση του Πάγκαλου ήταν κάποιο άλλο πρόσωπο που έλεγε ότι είμαστε οι δημόσιοι υπάλληλοι φιλότιμοι, αλλά, δυστυχώς, θα μας περικόψουν το μισθό, αν και κατανοούν την προσφορά μας, θα άλλαζε κάτι; Εννοώ ότι το πρόβλημα δεν είναι ο Πάγκαλος, αλλά η πολιτική που εκπροσωπεί. Επομένως, τέτοιες εκδηλώσεις είναι εκτόνωση και, προς το παρόν, τέτοιες θα βλέπουμε. Αυτοί το γνωρίζουν ότι θα υποστούν κράξιμο, γι αυτό είναι και τόσο άθλιοι, γιατί θέλουν στη συνείδηση της κοινής γνώμης να σχηματιστεί η εντύπωση ότι για την κατάντια ευθύνονται τα πρόσωπα και όχι οι πολιτικές. Ναι, αλλά η Ελλάδα χρεωκόπησε και επί
Διάβασα όλο το topic σήμερα το πρωί και σίγουρα συμφωνώ σε όλα όσα αναφέρονται για τον "αγαπητό" αντιπρόεδρο - και ίσως λίγα να λέγονται. Θα ήθελα όμως να εκφράσω ένα προβληματισμό για την ευθύνη του απλού πολίτη σε σχέση (και αφορμή με) με τις "Συνενώσεις Σχολικών Μονάδων" που προωθεί η άλλη "αγαπημένη". Λίγες ώρες μετά τον αγώνα Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού το περασμένο Σάββατο είχε δημιουργηθεί ένα γκρουπ αρκετών χιλιάδων μελών στο facebook με την ονομασία " Και εγώ κάλυπτα τον Κατσουράνη". Για το σχεδιαζόμενο στοίβαγμα των παιδιών αυτής της χώρας ο "κυρίαρχος λαός" δεν έχει κάνει ούτε καν αυτό. Και για αυτό δε νομίζω ότι φταίει κάποιο κόμμα...
Παράθεση από: tamar στις Φεβρουαρίου 27, 2011, 12:58:31 pmΔιάβασα όλο το topic σήμερα το πρωί και σίγουρα συμφωνώ σε όλα όσα αναφέρονται για τον "αγαπητό" αντιπρόεδρο - και ίσως λίγα να λέγονται. Θα ήθελα όμως να εκφράσω ένα προβληματισμό για την ευθύνη του απλού πολίτη σε σχέση (και αφορμή με) με τις "Συνενώσεις Σχολικών Μονάδων" που προωθεί η άλλη "αγαπημένη". Λίγες ώρες μετά τον αγώνα Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού το περασμένο Σάββατο είχε δημιουργηθεί ένα γκρουπ αρκετών χιλιάδων μελών στο facebook με την ονομασία " Και εγώ κάλυπτα τον Κατσουράνη". Για το σχεδιαζόμενο στοίβαγμα των παιδιών αυτής της χώρας ο "κυρίαρχος λαός" δεν έχει κάνει ούτε καν αυτό. Και για αυτό δε νομίζω ότι φταίει κάποιο κόμμα... Δυστυχώς αυτά τα αντιλαμβάνεται ο κόσμος στην πράξη. Δεν παίρνουν την δημοσιότητα - έκταση - που πρέπει και κανείς δεν δίνει την σημασία που αρμόζει. Όταν τα δουν να γίνονται πιστεύω οτι θα γίνει χαμός...αλλά δυστυχώς θα είναι αργά!