0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μηπως θα μπορουσες να παραθεσεις τους λογους για τους οποιους το υφισταμενο πλαισιο των μεταθεσεων κρινεται αναξιοκρατικο; Διοτι με εξαιρεση ορισμενα σημεια, τα οποια βεβαιως και επιδεχονται βελτιωσεις και τροποποιησεις προκειμενου να εκσυγχρονιστει το σχετικο πλαισιο, τα νομικως ισχυοντα περι τις μεταθεσεις πορρω απεχουν απο το να χαρακτηριστουν αναξιοκρατικα.
Παράθεση από: Damien στις Ιανουαρίου 10, 2011, 09:37:43 pmΜηπως θα μπορουσες να παραθεσεις τους λογους για τους οποιους το υφισταμενο πλαισιο των μεταθεσεων κρινεται αναξιοκρατικο; Διοτι με εξαιρεση ορισμενα σημεια, τα οποια βεβαιως και επιδεχονται βελτιωσεις και τροποποιησεις προκειμενου να εκσυγχρονιστει το σχετικο πλαισιο, τα νομικως ισχυοντα περι τις μεταθεσεις πορρω απεχουν απο το να χαρακτηριστουν αναξιοκρατικα. Είναι αναξιοκρατικό να παίρνει ευκολότερα μετάθεση κάποιος με λιγότερα χρόνια υπηρεσίας, επειδή κάποιες χρονιές μάζεψε (πιθανότατα αναξιοκρατικά) περισσότερα μόρια δυσμενών συνθηκών. Πολύ περισσότερο αναξιοκρατικό είναι να παίρνει και οργανική θέση ο νεότερος εκπαιδευτικός από τον παλαιότερο!
ακριβώς έτσι είναι - στις εκπαιδευτικές παιρνεις ένα μόριο - ακριβώς γιατί ΔΕΝ προσφέρεις έργο στο σχολείο. Όλοι σεβόμαστε την επιθυμία κάποιου να γίνει γονιός αλλά δε μπορεί κάποιος να λαμβάνει μόρια δυσμενών συνθηκών όταν κάθε άλλο παρά σε δυσμενείς συνθήκες κατοικεί....και επειδή κάποιος είπε να μην ασχολούμαστε με τις 5-6 περιπτώσεις αδειών ανατροφής, λοχείας κτλ...να θυμίσω ότι οι μεταθέσεις παίζονται στο μόριο....μόριο που κάποιος μπορεί να το δούλεψε πολύ σκληρά για να το αποκτήσει και κάποιος άλλος να το απέκτησε απο την άνεση του καναπέ του....και για να είμαστε και δίκαιοι, ένα μόριο - ή κανένα - να παίρνει και αυτός που με απόσπαση υπηρετεί σε γραφείο οπότε και πάλι ΔΕΝ προσφέρει εκπαιδευτικό έργο. Καλό θα είναι να γίνει ορθολογικότερη μοριοδότηση προς το δικαιότερο ( το οποίο, κατανοώ, δεν είναι πάντα και το συμφερότερο πάντως....)
Ας φέρουμε ένα παράδειγμα:Έστω νεοδιόριστος από την Αθήνα που διορίζεται στη Σάμο. Καταφέρνει στα τρία χρόνια να μαζέψει κάποια μόρια αρκετά για μετάθεση, π.χ. στη Φωκίδα ή τη Φθιώτιδα, αλλά όχι στην Αττική γενικότερα. Τα μόριά του μηδενίζονται και θα αρχίσει να μαζεύει από την αρχή. Δεν είναι προφανώς άδικο; Γιατί να μην επιτρέπεται να επιδιώκεις να πλησιάζεις τον τόπο κατοικίας σου σταδιακά, μαζεύοντας μόρια από όπου έχεις εργαστεί; Γιατί να σβήνονται μονομιάς τα προηγούμενα μόρια; Μήπως δεν τα έχεις εργαστεί; Εάν ο συνάδελφος βάζει μόνον περιοχές της Αττικής, μπορεί να τα καταφέρει όχι σε 3, αλλά σε 6 χρόνια, δηλαδή καταδικάζεται για διπλάσιο χρόνο να μείνει στη Σάμο. Αυτό είναι εξοντωτικό, ειδικά για τις οικογένειες. Αυτή η αλλαγή με το μηδενισμό των μορίων, εάν ισχύσει, μαζί με την υποχρεωτική τριετία για τους νεοδιόριστους και την υποχρεωτική διετία για τους μετατιθέμενους είναι εξοντωτικά για τους εκπαιδευτικούς (μαζί και με άλλα πολλά, φυσικά).
Παράθεση από: bitch στις Ιανουαρίου 11, 2011, 10:50:25 pmακριβώς έτσι είναι - στις εκπαιδευτικές παιρνεις ένα μόριο - ακριβώς γιατί ΔΕΝ προσφέρεις έργο στο σχολείο. Όλοι σεβόμαστε την επιθυμία κάποιου να γίνει γονιός αλλά δε μπορεί κάποιος να λαμβάνει μόρια δυσμενών συνθηκών όταν κάθε άλλο παρά σε δυσμενείς συνθήκες κατοικεί....και επειδή κάποιος είπε να μην ασχολούμαστε με τις 5-6 περιπτώσεις αδειών ανατροφής, λοχείας κτλ...να θυμίσω ότι οι μεταθέσεις παίζονται στο μόριο....μόριο που κάποιος μπορεί να το δούλεψε πολύ σκληρά για να το αποκτήσει και κάποιος άλλος να το απέκτησε απο την άνεση του καναπέ του....και για να είμαστε και δίκαιοι, ένα μόριο - ή κανένα - να παίρνει και αυτός που με απόσπαση υπηρετεί σε γραφείο οπότε και πάλι ΔΕΝ προσφέρει εκπαιδευτικό έργο. Καλό θα είναι να γίνει ορθολογικότερη μοριοδότηση προς το δικαιότερο ( το οποίο, κατανοώ, δεν είναι πάντα και το συμφερότερο πάντως....)Την εκπαιδευτική αδεια θέλεις -εσυ την ζητας και την παιρνεις για να συνεχίσεις τις σπουδες σου , την αδεια τοκετου και λοχειας ειναι υποχρεωμενος ο εργοδοτης να σου τη δώσει θες δεν θες για να πας να γεννησεις.και θα επαναλαβω οτι ειναι τραγικο να συγκρίνεται ο ερχομος μιας ζωης με την ανεση του καναπε!!!!!!!!!!!!