0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να κανω μια ερώτηση:Κατά τη διχοτόμηση του νομίσματος, το δεξί μέρος πήγαινε στο κράτος και ανταλασσόταν με ομόλογα με τόκο 6,5% και προθεσμία εξόφλησης 14 Απριλίου 1943. Εν τέλει τα λεφτά επέστρεψαν στους πολίτες;
Παράθεση από: pierre στις Σεπτεμβρίου 17, 2010, 01:25:29 pmΘα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να κανω μια ερώτηση:Κατά τη διχοτόμηση του νομίσματος, το δεξί μέρος πήγαινε στο κράτος και ανταλασσόταν με ομόλογα με τόκο 6,5% και προθεσμία εξόφλησης 14 Απριλίου 1943. Εν τέλει τα λεφτά επέστρεψαν στους πολίτες;Γνωρίζει κανείς;;;;;Και κάτι άλλο! Πρέπει οι μαθητές να χρησιμοποιούν στις απαντήσεις τους (όχι σε ερωτήσεις πηγών) στοιχεία από τις πηγές που περιέχονται στις σελίδες της ύλης; Για παράδειγμα, στη σελίδα 72 του σχολικού βιβλίου η πηγή 10 αναφέρει ποιοι άνδρες εξαιρούνται από την ψηφοφορία. Αυτά τα στοιχεία πρέπει να τα αναφέρει ο μαθητής σε τυχόν ερώτηση για την καθολική ψηφοφορία;ΥΓ: Σε κάποιους μαθητές μου είπαν οι καθηγητές των σχολείων να γράψουν την πηγή "Οι συνθήκες εργασίας των εργατών στην Ελλάδα" (σελ.47) σε μία παράγραφο (!). Πώς σχολιάζετε μία τέτοια κίνηση;
Παράθεση από: pierre στις Οκτωβρίου 05, 2010, 06:08:46 pmΠαράθεση από: pierre στις Σεπτεμβρίου 17, 2010, 01:25:29 pmΘα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να κανω μια ερώτηση:Κατά τη διχοτόμηση του νομίσματος, το δεξί μέρος πήγαινε στο κράτος και ανταλασσόταν με ομόλογα με τόκο 6,5% και προθεσμία εξόφλησης 14 Απριλίου 1943. Εν τέλει τα λεφτά επέστρεψαν στους πολίτες;Γνωρίζει κανείς;;;;;Και κάτι άλλο! Πρέπει οι μαθητές να χρησιμοποιούν στις απαντήσεις τους (όχι σε ερωτήσεις πηγών) στοιχεία από τις πηγές που περιέχονται στις σελίδες της ύλης; Για παράδειγμα, στη σελίδα 72 του σχολικού βιβλίου η πηγή 10 αναφέρει ποιοι άνδρες εξαιρούνται από την ψηφοφορία. Αυτά τα στοιχεία πρέπει να τα αναφέρει ο μαθητής σε τυχόν ερώτηση για την καθολική ψηφοφορία;ΥΓ: Σε κάποιους μαθητές μου είπαν οι καθηγητές των σχολείων να γράψουν την πηγή "Οι συνθήκες εργασίας των εργατών στην Ελλάδα" (σελ.47) σε μία παράγραφο (!). Πώς σχολιάζετε μία τέτοια κίνηση; σε καμία περίπτωση δε γράφουν σε απάντηση τους παράθεμα πηγής όταν η ερώτηση είναι ορισμός ή συνδυαστική από το βιβλίο ,θα τους είπε να πράξουν έτσι για την πηγή ώστε να καταλάβουν τις στερήσεις και τις συνθήκες εργασίας των Ελλήνων εκείνη την εποχή ,για να εξασκηθούν στο σχολιασμό της πηγής
O Ιωάννης (δικτάτωρ) τι είδους συγγένεια είχε με τον Ανδρέα Μεταξά (Ρωσικού κόμματος);;; Ο Ίων Δραγούμης (δολοφονηθείς το 1920) πώς συγγένευε με τον Στέφανο (παραιτηθέντα το 1910);