0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Η κοινωνική αλληλεγγύη δυστυχώς έχει να κατέβει ακόμα πιο κάτω. Ο καθένας θα διεκδικεί το καλύτερο μόνο για την πάρτη του και δεν βαριέσαι για τους υπόλοιπους.
Ήμουν σίγουρος ότι θα έκαναν την εμφάνισή τους σε αυτό το θέμα οι γνωστοί νεοφιλελέδες του φόρουμ.Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί το φέρνουν γύρω-γύρω και δε γράφουν στα ίσα:1. "Προτιμώ την παρούσα κυβέρνηση."2. "Φυσικά και πρέπει να ισχύσει το κουπόνι. Να μην έχω λόγο ποιος θα μορφώσει το παιδί ΜΟΥ;"Ελάτε, μη ντρέπεστε...
Αφού είναι τόσο καλή ιδέα αυτή του κουπονιού, γιατί δεν την εφαρμόζουν και στα δημόσια έργα;Αν κρίνω ότι ο δρόμος είναι καλοφτιαγμένος, αν κρίνω ότι δεν είναι ημιτελής, αν με ενδιαφέρει να περάσω από αυτόν, τότε να δίνω και το κουπόνι στον εργολάβο. Αν όχι, λυπάμαι, έχασε.
Η κοινωνική αλληλεγγύη είναι ήδη στον πάτο...................
josua γι αυτούς τους λόγους έκανα την αρχική ανάρτηση και στο καπάκι μου απάντησε ότι είναι ανεφάρμοστο κλπ κλπ. Ψάχνοντας το λίγο είδες που βρίσκεις και εσύ την "κατεύθυνση" που παίρνουν τα πράγματα! Για εμένα ο Λοβέρδος θα είναι αυτός ο οποίος θα "κάνει έργο" προς την κατεύθυνση του κουπονιού.Κάτσε μην δούμε καμία έκπληξη και δεν κάνει απλά έργο αλλά βάλει και θεμέλια στο θέμα...Επίσης με το σύστημα του κουπονιού όλοι οι συνδικαλιστές θα βρουν καταφύγιο στις νέες θέσεις που θα ανοίξουν των ελεγκτών και συμβούλων (γιατί ένα τέτοιο σύστημα χρειάζεται απαραίτητα συνεχή επόπτευση) οπότε δεν θα μου κάνει εντύπωση εάν απλά όλοι αυτοί από τους οποίους περιμένεις "δράση" απλά δεν... δράσουν!
Η αλήθεια είναι πως ότι και να προσπαθήσει να υλοποιήσει το συμφερτό που καταφέρνει ακόμη να μας κυβερνά, σίγουρα δεν θα έχει θετικό πρόσημο τελικά. Κουβέντα να γίνεται...
.....................................................Επειδή έχω επαφές με άτομα τα οποία τελείωσαν τις σπουδές τους μετά το 2008 ξέρεις τι λένε επί του θέματος; Μακάρι να έρθει ένα τέτοιο σύστημα γιατί τότε θα δουλέψουμε! Και δεν έχουν άδικο. Τα σχολεία αυτά ποιόν θα πάρουν σαν εκπαιδευτικό; Τον Α που είναι 50 χρονών και ο οποίος δεν έκανε ποτέ στην ζωή του καμία προσπάθεια να μάθει κάτι παραπάνω με αποτέλεσμα τώρα το βιογραφικό του να είναι ελλιπέστατο (υπάρχουν εξαιρέσεις... που επιβεβαιώνουν τον κανόνα) ή τον