0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Προτιμω να μην κάνω φίλους εν ενεργεία μαθητές μου.Όταν τελειώσει η χρονιά, εχω αλλάξει σχολείο και το επιδιώξουν να γινουν φιλοι, εντάξει. Γενικά η θέση μας ειναι πολύ λεπτή. Αν εντοπισεις να κοροιδεύουν συναδερφό σου με χυδαίο τρόπο ή να αναρτούν βιντεο από την τάξη, τι κάνεις;Καλύτερα να μην ξέρεις ή να μην εμπλέκεσαι σε κάτι τέτοιο.
Παράθεση από: Dr_Michael στις Ιανουαρίου 29, 2011, 11:19:06 amΔιαβάστε και αυτό το άρθρο περί FB: http://vlastos.eu/?p=69Πολύ καλό και συμφωνώ απόλυτα.
Διαβάστε και αυτό το άρθρο περί FB: http://vlastos.eu/?p=69
Προσωπικά όταν με ρωτούν οι μαθητές αν έχω φεισμπουκ απαντώ αρνητικά,Όπως μου έχουν πει και τα ίδια τα παιδιά,αλλά και φίλοι που ασχολούνται,το φεισμπουκ δεν είναι ασφαλές.Είναι σχετικά εύκολο να ανοίξει κάποιος το προφίλ σου,ακόμα και αν το έχεις κλειστό, ή να δει φωτογραφίες στις οποίες έχεις κάνει ρυθμίσεις.Εμένα το πρόβλημα μου είναι κυρίως ότι αν έρθεις σε αντιπαράθεση με ένα παιδί στην τάξη μετά είναι περίεργο να τον έχεις ως επαφή...εμείς ίσως να μπορούμε να το διαχειριστούμε,αυτά δεν νομίζω...ας μην ξεχνάμε το περιστατικό που έιχε γίνει πέρσυ στην κρήτη με το γκρουπάκι κατά μιαςδιευθύντριας,αν θυμάμαι καλά...όσο για το παιδί που λες,όπως πολύ σωστά είπε η EVA92 θέλει βοήθεια από ειδικό και καλό θα ήταν να ενημερωθεί όλος ο σύλλογος για το πως πρέπει να του φέρεστε...είναι πολύ παράξενο πως δεν σας έχουν μιλήσει οι γονείς του....
Τα δυο τελευταία χρόνια δούλεψα σε Λύκεια (Αγ. Παντελεήμονας - κυρίως μεταναστόπουλα και Κερατσίνι - ελληνόπουλα). Έκανα δεκτά όλα τα αιτήματα φιλίας (το θεωρώ αγένεια απέναντί τους να τους αγνοήσω) και δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα. Στην τάξη ο σεβασμός και τα όρια δεν άλλαξαν και διέκρινα ότι με ένιωσαν ακόμα πιο κοντά τους.
Ποτέ και για κανένα λόγο δεν πρέπει να κάνουμε φίλους τους μαθητές μας στο facebook. Προσωπικά τους δίνω (μετά τη λήξη της χρονιάς) το κινητό μου, αν θέλουν να επικοινωνήσουν για κάποιο λόγο. Επίσης μπορεί να τύχει να οργανώσουμε κανένα καφεδάκι όλη η τάξη μαζί ή μερικοί μαθητές παρέα. Αλλά μέχρι εκεί. Όταν με ρωτάνε αν έχω facebook τους λέω πως έχω, αλλά δεν κάνω add μαθητές. Να ξεχωρίζουμε λίγο την προσωπική ζωή από την επαγγελματική. Επιπλέον είναι λίγο αδύνατο να με βρούνε γιατί δεν έχω το όνομά μου. Οπότε τους περνάει ο καημός και μάλιστα ανώδυνα.Να γίνει τίποτα και να τρέχω με ΕΔΕ; Γιατί; Για να αφιερώνουμε τραγούδια; Γενικά πιστεύω πως πρέπει να είμαστε φιλικοί και θερμοί απέναντι στα παιδιά μας, αλλά πάντα με μέτρο και όρια για να μη δημιουργούνται παρεξηγήσεις. Να σημειώσω δε, πως μιλάω για μαθητές δημοτικού (τι το θελουν το fb τα δεκάχρονα, δεν έχω καταλάβει). Φανταστείτε πόσο πιο δύσκολα είναι τα πράγματα σε πιο μεγάλες τάξεις, ειδικά αν ο καθηγητής ή η καθηγήτρια είναι νέοι στην ηλικία ή και συνομίληκοι με τους μαθητές τους. Τόσα ακούγονται, ας προσέχουμε και λίγο...