*

Ψηφοφορία

Κάνετε τους μαθητές σας accept στο facebook;

ναι
όχι
όταν τελειώσει η χρονιά
έχω 2 προφίλ, ένα προσωπικό, 1 επαγγελματικό

Αποστολέας Θέμα: Μαθητές μας και Facebook  (Αναγνώστηκε 17351 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος saint

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Μαθητές μας και Facebook
« Απάντηση #28 στις: Ιανουαρίου 29, 2011, 05:46:50 pm »
Αυτό το έκανα και εγώ αλλά έλα που μερικοί είναι γνωστοί του γνωστού και βλέπανε στο τέλος τις φωτογραφίες... Οπότε οι φωτογραφίες που έχω τώρα είναι σε μουσεία ή με τοπία.. Λες και δεν έχω άλλα ενδιαφέροντα, μόνο σε μουσεία πηγαίνω στις διακοπές..!! ;D

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:09:22 »

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Ιανουαρίου 29, 2011, 06:21:48 pm »

νομιζω εισαι λιγο υπερβολικη...πιο ευκολο ειναι να συμβει κατι μεσα στη σχολικη ταξη ή στο προαύλιο  και να σε τρεχουν σε ΕΔΕ παρα στο facebook...αν καποιος δεν εχει να κρυψει κατι περιεργο ή αξιοποινο απο την προσωπικη του ζωη δεν εχει λογο να φοβαται το facebook...ειπαμε να αντιμετωπιζουμε με προσοχη το internet αλλα οχι και ετσι...αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να κανεις ενα φιλτραρισμα ποιους κανεις φιλους...καποιον που θεωρεις οτι μπορει να σου προκαλεσει προβλημα στην σελιδα σου τον απορριπτεις και τελος..

Συμφωνώ!!! Όσο ήμουν εν ενεργεία καθηγήτρια, είχα κάνει add  ένα σωρό μαθητές μου - αν δεν έχεις κατι να κρύψεις δε βλέπω το λόγο να μη το κάνεις. Και το αν θα "ανεβάσεις" φωτό πολύ προσωπικού χαρακτήρα μπορεί να σου προκαλέσει προβλήματα ανεξάρτητα αν θα τις δουν τα παιδιά ή όχι. Αρκει να τις δει ο λάθος άνθρωπος τη λάθος στιγμή. Από την άλλη, δεν ειναι πάντα κακό οι μαθητές μας να βλέπουν και άλλες όψεις της ζωής και της προσωπικότητάς μας - δεν είναι κακό να μας δουν με τους φίλους μας, ενώ πίνουμε καφέ, όταν κάνουμε ποδήλατο ή αγκαλιά με το παιδί μας. Εννοείται βέβαια πως θα προσέχουμε κάπως παραπάνω στα σχόλια που κάνουμε ή τις φωτο που ανεβάζουμε - αλλά δεν είναι ανάγκη να ανεβάσουμε πχ μια πολύ σέξυ φωτογραφία μας, μια topless εμφάνιση, μια σκηνή που ερωτοτροπούμε με τον φίλο μας ή τις φωτό με το σούπερ σέξι μαγιουδάκι μας στο super paradise  της μυκόνου.
Για παράδειγμα ένας συνάδελφο  ήταν μέλος του swinging club και το είχε κοινοποιήσει στο προφιλ του  ...οκ, σεβαστές οι επιλογές του καθένα αλλά αν δουν κάτι τέτοιο οι μαθητές σου λογικό είναι να σε βγάλουν στη φόρα και να σε πάρουν στο ψιλό.  Οπότε, και εδώ, ισχύει πως όλοι είμαστε υπεύθυνοι για τις επιλογές μας. Και εν πάσει περιπτώσει, δε χρειάζεται να δείξουμε σε όλους πώς,πότε,πού και με ποιούς ξαπλώνουμε κάθε βράδυ. Η ιδιωτικότητα δεν είναι θέμα facebook.
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος Dimeos

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Ιανουαρίου 29, 2011, 06:34:51 pm »
Ποτέ και για κανένα λόγο δεν πρέπει να κάνουμε φίλους τους μαθητές μας στο facebook.
Προσωπικά τους δίνω (μετά τη λήξη της χρονιάς) το κινητό μου, αν θέλουν να επικοινωνήσουν για κάποιο λόγο. Επίσης μπορεί να τύχει να οργανώσουμε κανένα καφεδάκι όλη η τάξη μαζί ή μερικοί μαθητές παρέα. Αλλά μέχρι εκεί. Όταν με ρωτάνε αν έχω facebook τους λέω πως έχω, αλλά δεν κάνω add μαθητές. Να ξεχωρίζουμε λίγο την προσωπική ζωή από την επαγγελματική. Επιπλέον είναι λίγο αδύνατο να με βρούνε γιατί δεν έχω το όνομά μου. Οπότε τους περνάει ο καημός και μάλιστα ανώδυνα.

Να γίνει τίποτα και να τρέχω με ΕΔΕ; Γιατί; Για να αφιερώνουμε τραγούδια; Γενικά πιστεύω πως πρέπει να είμαστε φιλικοί και θερμοί απέναντι στα παιδιά μας, αλλά πάντα με μέτρο και όρια για να μη δημιουργούνται παρεξηγήσεις. Να σημειώσω δε, πως μιλάω για μαθητές δημοτικού (τι το θελουν το fb τα δεκάχρονα, δεν έχω καταλάβει). Φανταστείτε πόσο πιο δύσκολα είναι τα πράγματα σε πιο μεγάλες τάξεις, ειδικά αν ο καθηγητής ή η καθηγήτρια είναι νέοι στην ηλικία ή και συνομίληκοι με τους μαθητές τους. Τόσα ακούγονται, ας προσέχουμε και λίγο...
Συμφωνώ με την Ελένη. Και εμένα με ρωτούν αν έχω fb οι μαθητές και τους λέω ότι δε δέχομαι ποτέ μαθητές. έχουν προσπαθήσει αλλά πάντα τους απορρίπτω. δεν το κάνω για λόγους ΕΔΕ.....απλώς δε θέλω να βλέπουν τι λέω και τι κάνω (δεν έχω σκοπό να ανοίξω και δεύτερο) και κατά δεύτερον υπάρχει πάντα μια διαχωριστική γραμμή μεταξύ καθηγητή και μαθητή και πρέπει  να μη τη παραβιάζουν και τους το υπενθυμίζω. έχω άριστες σχέσεις μαζί τους....

Αποσυνδεδεμένος stargate

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Ιανουαρίου 29, 2011, 06:43:18 pm »
Προσωπικά, δεν έχω καν λογαριασμό στο facebook... ;)
+1
Υπάρχει και ζωή εκτός internet  ;)

Κάποτε έπεφτε ξύλο για το "φακέλωμα"
τώρα φακελωνόμαστε από μόνοι μας.   >:(

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:09:22 »

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Ιανουαρίου 29, 2011, 08:00:39 pm »

πάντως με τόσο που χρεώνουν έναν ρημαδοκαφέ πια, τελικά η "εικονική" παρέα έχει γίνει ηχηρή πραγματικότητα.
Πέρα απ΄την πλάκα πάντως, το ίντερνετ, όπως και κάθε τι , είναι χρήσιμο ή όχι ανάλογα με τη χρήση που του κάνεις.
Όσο για το φακέλωμα.... δε χρειάζονται πια  facebook για να σε φακελώσουν. Μια ματιά να ρίξουν δορυφορικά, ξέρουν ακόμα και τι ώρα χ..............ς!! Εγώ που και απο τη ΝΔ παίρνω ενημερώσεις ΚΑΙ τη Λιάνα Κανέλλη έχω φίλη, λες να καταφέρω να τους μπερδέψω;  :-\ :P
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος stargate

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Ιανουαρίου 29, 2011, 08:23:36 pm »
πάντως με τόσο που χρεώνουν έναν ρημαδοκαφέ πια, τελικά η "εικονική" παρέα έχει γίνει ηχηρή πραγματικότητα.
Πέρα απ΄την πλάκα πάντως, το ίντερνετ, όπως και κάθε τι , είναι χρήσιμο ή όχι ανάλογα με τη χρήση που του κάνεις.
Όσο για το φακέλωμα.... δε χρειάζονται πια  facebook για να σε φακελώσουν. Μια ματιά να ρίξουν δορυφορικά, ξέρουν ακόμα και τι ώρα χ..............ς!! Εγώ που και απο τη ΝΔ παίρνω ενημερώσεις ΚΑΙ τη Λιάνα Κανέλλη έχω φίλη, λες να καταφέρω να τους μπερδέψω;  :-\ :P
Όποιος θέλει μια ηλεκτρονική επικοινωνία υπάρχει και το e-mail  ;)
Τώρα για το facebook υπάρχει υπερβολική έκθεση των προσωπικών δεδομένων
και ειδικά στα πιτσιρίκια κάποιος πρέπει να τους πει ότι δεν είναι παιχνίδι.

Αποσυνδεδεμένος catwoman

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Ιανουαρίου 29, 2011, 08:25:09 pm »
τους εχω φιλους αλλα εχω χρησιμοποιησει τις ρυθμισεις απορρητου και δεν βλεπουν ανακοινωσεις μου και λοιπα στο facebook
ασε που πολυ με βολευει διοτι οταν ειναι μεσα (ειμαι καθ. αγγλικων) γραφουμε αγγλικα και νωιθουν πολυ πιο ανετα να χρησιμοποισουν την γλωσσα απο οτι στην ταξη. βεβαια ειναι φορες που με ρωτουν ασχετα πραγματα αλλα δεν βαριεσαι...

Αποσυνδεδεμένος semeli ΠΕ02

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Ιανουαρίου 29, 2011, 08:28:53 pm »
Συμφωνώ με stargate...

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Ιανουαρίου 29, 2011, 09:29:10 pm »
υπερβολική έκθεση προσωπικών δεδομένων γίνεται μόνο με την δική μας συγκατάθεση. Αν ας πούμε εγώ βάλω παντρεμένη, ένα παιδί, δουλεύω εκεί, μένω εκεί, είμαι τόσο χρονών κτλ κτλ κτλ ε, ναι, δινω παραπάνω από όσα είναι απαραιτητα. Πολλοί χρησιμοποιούσαν τις πληροφορίες που αναρτώνται στο προφίλ για να σε κλέψουν ας πούμε..πχ αν ανακοινώσεις Φεύγω για διακοπές ε θα σου ρθουν οι κλέφτες και θα αναρωτιέσαι πώς και το ξεραν. Αλλά πάλι επιστρέφουμε σ΄αυτό που έλεγα - εξαρτάται από το τι χρήση του κάνεις του μέσου.
Το e mail πάλι είναι πιο δύσχρηστο σε σχέση με το facebook.  Εκεί πρέπει να μπεις στη διαδικασια να βρεις το θέμα σου και να το στείλεις ως επι τούτου. Στο φατσοβιβλίο είναι πιο αυθόρμητο το πράγμα.

Αποσυνδεδεμένος stargate

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Ιανουαρίου 29, 2011, 10:15:30 pm »
Παράθεση
@bitch
Αν ας πούμε εγώ βάλω παντρεμένη, ένα παιδί, δουλεύω εκεί, μένω εκεί, είμαι τόσο χρονών κτλ κτλ κτλ

Ναι αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό ακριβώς γίνεται. ;)

Πιστεύω ότι με όσους θέλεις(και θέλουν) κρατάς επαφή και δεν τους ψάχνεις αργότερα, με πολλούς τρόπους (τηλ,email).
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 29, 2011, 10:29:44 pm από stargate »

Αποσυνδεδεμένος steven_seagal

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Ιανουαρίου 29, 2011, 11:00:57 pm »
φιλος μου εκανε το εξης...καθονται που καθονται με τις ωρες online αποφασισε να το εκμεταλλευτει...τους εφτιαξε λοιπον μια ομαδα στο profil του και τους βαζει εκει  ασκησεις...και η πλακα ειναι οτι κοντραρονται ποιος θα τις λυσει πρωτος για να κανουν φιγουρα...

Αποσυνδεδεμένος saint

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Ιανουαρίου 30, 2011, 12:38:18 am »
φιλος μου εκανε το εξης...καθονται που καθονται με τις ωρες online αποφασισε να το εκμεταλλευτει...τους εφτιαξε λοιπον μια ομαδα στο profil του και τους βαζει εκει  ασκησεις...και η πλακα ειναι οτι κοντραρονται ποιος θα τις λυσει πρωτος για να κανουν φιγουρα...

Αγαπητέ μου steven segal, έκανα μάθημα στο ξενοδοχειακό ΙΕΚ του ΟΤΕΚ, στους ξενοδοχουπαλλήλους και στους τεχνικούς μαγειρικής τέχνης.. Ένα από τα μαθήματα που κάνω είναι ΜΠΑΡ-ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ..Έχει και εργαστήριο που σημαίνει πως κάναμε γευσιγνωσία, συνδυασμό κρασιού με φαγητό κτλ κτλ..  Αν έβαζα "ασκήσεις" στο προφίλ μου και  είχαμε κόντρες για το ποίος υποψήφιος chef  (sic) πίνει το πιο πολύ ξινόμαυρο και ασύρτικο, θα είχα σίγουρα πρόβλημα!!  ;D

@bitch. Είναι πραγματικά αξιέπαινη η προσπάθεια σου και μακάρι να βοηθήθηκαν τα παιδιά.. Ξέρω πως αυτή είναι η καλύτερη ανταμοιβή, και ας μην υπάρχει κανένας να σου πει μπράβο, συνέχισε.. ;)

Όσο για τις ζουμερές λεπτομέρειες.. Θα σου πώ ένα παράδειγμα, στο τμήμα των παιδιών που είναι chef,  τα 3/4 των μαθητών έχουν τατουάζ. Οι περισσότεροι δε, ακόμα και αν είναι 19-20 έχουν σχεδόν παντού, σαν τον Σκαρμούτσο..Τρομοκράτησαν λοιπόν τους μαθητές, πως όσοι έχουν τατουάζ δεν θα μπορούν να κάνουν πρακτική στο action κομμάτι πχ sushi bar κτλ αλλά θα περάσουν 3 μήνες μέσα σε μια κουζίνα να κάνουν αυγά τηγανητά για τα πρωινά.. Ανακρίβειες και αηδίες φυσικά... Μας έβαλαν εμμέσως πλην σαφώς να τους πούμε οτι το τατουάζ είναι KAKO ΠΡΑΓΜΑ και εμείς για το καλό σας το λέμε κτλ!! Αλλά το καλύτερο-χειρότερο-καλύτερο ανάθεσαν σε μένα και σε έναν συνάδελφο να κάνουμε τους καραγκιόζηδες και να προσπαθούμε να βάλουμε τα παιδιά στο σωστό δρόμο. Τόσο εγώ, όσο και ο άλλος καθηγητής, έχουμε και οι ίδιοι τατουάζ, βρε να εξηγούμε να ξαναεξηγούμε...ΤΙΠΟΤΑ.. Και λέει στο τέλος ο διευθυντής, δεν πιστεύω να έχετε και εσείς ΤΑΤΟΥΖΙΑΣΤΕΙ!! Απο το γνωστό ρήμα τατουζιαζομαι....

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Ιανουαρίου 30, 2011, 04:26:42 pm »
To πανελλήνιο σχολικό δίκτυο (www.sch.gr) παρέχει σε όλους τους εκπαιδευτικούς χώρο για ιστοσελίδα, και ένα σωρό υπηρεσίες (email κλπ). Επίσης παρέχει έτοιμη πλατφόρμα eclass (eclass.sch.gr) όπου μπορεί κάποιος να βάζει υλικό, ανακοινώσεις κλπ, και σου παρέχει 1GB χώρο!!!! Τέλος παρέχει και προσωπικό blog στο blogs.sch.gr.
Τι άλλο να θέλει κανείς;
Υπάρχει επομένως μια σοβαρή διαδικτυακή οδός επικοινωνίας με τους μαθητές σας αν θέλετε, χωρίς να χρειάζεται να βλέπουν με ποιόν βγήκατε και πως περάσατε το Σαββατοκύριακο!
Συγνώμη αλλά με το να επικοινωνείς με facebook με μαθητές πιστεύω ότι σε τρώει λίγο ο πισινός σου!  :P

Αποσυνδεδεμένος Damien

• Ιστορικό μέλος
  • Sors rota tu volubilis
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Ιανουαρίου 30, 2011, 04:42:22 pm »
Προσωπικα θεωρω οτι η επικοινωνια μαθητων και εκπαιδευτικων μεσω των ιστοτοπων κοινωνικης δικτυωσης αγγιζει τα ορια του αντιδεοντολογικου. Αποτελει το διαδικτυακο αντιστοιχο του να βγει κανεις για καφε με τους μαθητες του.
Μα μετά το θέρο είναι η απελπισία. Ο θερμόχνοτος Λίβας κατακαίει το κάθε βλαστερό, κι οι κάργες καταπίνουν τα στεγνά βατράχια που απόμειναν στα βουρκωμένα χαντάκια.

La Resa Dei Conti
http://www.youtube.com/watch?v=7tiTzQoEWDw

Πείτε τους ότι (δεν) έφυγα: http://www.pde.gr/index.php?topic=27576.1148

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182631
  • Σύνολο θεμάτων: 19473