0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
νομιζω εισαι λιγο υπερβολικη...πιο ευκολο ειναι να συμβει κατι μεσα στη σχολικη ταξη ή στο προαύλιο και να σε τρεχουν σε ΕΔΕ παρα στο facebook...αν καποιος δεν εχει να κρυψει κατι περιεργο ή αξιοποινο απο την προσωπικη του ζωη δεν εχει λογο να φοβαται το facebook...ειπαμε να αντιμετωπιζουμε με προσοχη το internet αλλα οχι και ετσι...αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να κανεις ενα φιλτραρισμα ποιους κανεις φιλους...καποιον που θεωρεις οτι μπορει να σου προκαλεσει προβλημα στην σελιδα σου τον απορριπτεις και τελος..
Ποτέ και για κανένα λόγο δεν πρέπει να κάνουμε φίλους τους μαθητές μας στο facebook. Προσωπικά τους δίνω (μετά τη λήξη της χρονιάς) το κινητό μου, αν θέλουν να επικοινωνήσουν για κάποιο λόγο. Επίσης μπορεί να τύχει να οργανώσουμε κανένα καφεδάκι όλη η τάξη μαζί ή μερικοί μαθητές παρέα. Αλλά μέχρι εκεί. Όταν με ρωτάνε αν έχω facebook τους λέω πως έχω, αλλά δεν κάνω add μαθητές. Να ξεχωρίζουμε λίγο την προσωπική ζωή από την επαγγελματική. Επιπλέον είναι λίγο αδύνατο να με βρούνε γιατί δεν έχω το όνομά μου. Οπότε τους περνάει ο καημός και μάλιστα ανώδυνα.Να γίνει τίποτα και να τρέχω με ΕΔΕ; Γιατί; Για να αφιερώνουμε τραγούδια; Γενικά πιστεύω πως πρέπει να είμαστε φιλικοί και θερμοί απέναντι στα παιδιά μας, αλλά πάντα με μέτρο και όρια για να μη δημιουργούνται παρεξηγήσεις. Να σημειώσω δε, πως μιλάω για μαθητές δημοτικού (τι το θελουν το fb τα δεκάχρονα, δεν έχω καταλάβει). Φανταστείτε πόσο πιο δύσκολα είναι τα πράγματα σε πιο μεγάλες τάξεις, ειδικά αν ο καθηγητής ή η καθηγήτρια είναι νέοι στην ηλικία ή και συνομίληκοι με τους μαθητές τους. Τόσα ακούγονται, ας προσέχουμε και λίγο...
Προσωπικά, δεν έχω καν λογαριασμό στο facebook...
Παράθεση από: semeli ΠΕ02 στις Ιανουαρίου 29, 2011, 03:36:47 pmΠροσωπικά, δεν έχω καν λογαριασμό στο facebook... Υπάρχει και ζωή εκτός internet Κάποτε έπεφτε ξύλο για το "φακέλωμα"τώρα φακελωνόμαστε από μόνοι μας.
Παράθεση από: stargate στις Ιανουαρίου 29, 2011, 06:43:18 pmΠαράθεση από: semeli ΠΕ02 στις Ιανουαρίου 29, 2011, 03:36:47 pmΠροσωπικά, δεν έχω καν λογαριασμό στο facebook... Υπάρχει και ζωή εκτός internet Κάποτε έπεφτε ξύλο για το "φακέλωμα"τώρα φακελωνόμαστε από μόνοι μας. πάντως με τόσο που χρεώνουν έναν ρημαδοκαφέ πια, τελικά η "εικονική" παρέα έχει γίνει ηχηρή πραγματικότητα. Πέρα απ΄την πλάκα πάντως, το ίντερνετ, όπως και κάθε τι , είναι χρήσιμο ή όχι ανάλογα με τη χρήση που του κάνεις. Όσο για το φακέλωμα.... δε χρειάζονται πια facebook για να σε φακελώσουν. Μια ματιά να ρίξουν δορυφορικά, ξέρουν ακόμα και τι ώρα χ..............ς!! Εγώ που και απο τη ΝΔ παίρνω ενημερώσεις ΚΑΙ τη Λιάνα Κανέλλη έχω φίλη, λες να καταφέρω να τους μπερδέψω;
@bitchΑν ας πούμε εγώ βάλω παντρεμένη, ένα παιδί, δουλεύω εκεί, μένω εκεί, είμαι τόσο χρονών κτλ κτλ κτλ
φιλος μου εκανε το εξης...καθονται που καθονται με τις ωρες online αποφασισε να το εκμεταλλευτει...τους εφτιαξε λοιπον μια ομαδα στο profil του και τους βαζει εκει ασκησεις...και η πλακα ειναι οτι κοντραρονται ποιος θα τις λυσει πρωτος για να κανουν φιγουρα...