0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μήπως άδικα σκάμε, αγχωνόμαστε, προβληματιζόμαστε, αναρωτιόμαστε....και τελικά καθυστερούν ενοχλητικά, προκλητικά, πολύ, να ανακοινώσουν τις πολυπόθητες αποσπάσεις για όλους μας, επειδή θα τις ικανοποιήσουν "σχεδόν" όλες;
Παράθεση από: markes στις Αυγούστου 26, 2011, 04:19:34 pmΠαρασκευή, 26 Αυγούστου 2011Έκκληση στην Υπουργό Παιδείας κ. ΔιαμαντοπούλουΗ γυναίκα μου και εγώ είμαστε εκπαιδευτικοί. Ζούμε στην Αθήνα και έχουμε δύο παιδιά. Η μεγάλη μου κόρη είναι φοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη και το αγόρι μας θα πάει Γ Γυμνασίου.Εγώ διορίστηκα πέρσι στις Κυκλάδες και θα παραμείνω εκεί τρία χρόνια - επειδή έτσι απερίσκεπτα αποφασίσατε - και η γυναίκα μου διορίστηκε φέτος στα Δωδεκάνησα και θα παραμείνει και αυτή εκεί τρία ολόκληρα χρόνια.Νοικιάζουμε τρία σπίτια και συντηρούμε και το σπίτι μας στην Αθήνα. Αυτό είναι σοσιαλισμός κ. Διαμαντοπούλου ή
Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2011Έκκληση στην Υπουργό Παιδείας κ. ΔιαμαντοπούλουΗ γυναίκα μου και εγώ είμαστε εκπαιδευτικοί. Ζούμε στην Αθήνα και έχουμε δύο παιδιά. Η μεγάλη μου κόρη είναι φοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη και το αγόρι μας θα πάει Γ Γυμνασίου.Εγώ διορίστηκα πέρσι στις Κυκλάδες και θα παραμείνω εκεί τρία χρόνια - επειδή έτσι απερίσκεπτα αποφασίσατε - και η γυναίκα μου διορίστηκε φέτος στα Δωδεκάνησα και θα παραμείνει και αυτή εκεί τρία ολόκληρα χρόνια.Νοικιάζουμε τρία σπίτια και συντηρούμε και το σπίτι μας στην Αθήνα. Αυτό είναι σοσιαλισμός κ. Διαμαντοπούλου ή
Σάμπως τι θα κάνουν οι εκπαιδευτικοί; Θα παραιτηθούν; Πλάκα κάνεις; Με τέτοια ανεργία και τέτοιες αποδοχές; Να δείτε του χρόνου που θα έχει και υποχρεωτικές αποσπάσεις από τις περιοχές με συν...
Μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την καθυστέρηση των αποσπάσεων έχουν και οι Διευθυντές των Σχολείων οι οποίοι δεν εφάρμοσαν αυτά που τους ζητούσε να κάνουν το Υπ. Παιδείας. Πιο συγκεκριμένα μιλάω για την καταγραφή στο survey. Κοιτάξτε πόσο απλό είναι το πράγμα:1. 30-06-2011, δηλώνουν στο survey το μαθητικό δυναμικό και τα τμήματα για το επόμενο σχολικό έτος2. Μετά τις οργανικές τοποθετήσεις (30-06 ή αρχές Ιουλίου) δηλώνουν στο survey ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ποιος καθηγητής θα κάνει το κάθε μάθημα (μόνο οι οργανικά ανήκοντες) με βάση και τα τμήματα που έχουν δηλωθεί. Το σύστημα εμφανίζει ΑΥΤΟΜΑΤΑ τις ώρες που λείπουν ανά ειδικότητα. Ο Διευθυντής επιβεβαιώνει, μπορεί όμως και να αλλάξει τα συγκεκριμένα στοιχεία.3. Τα βλέπει αυτά η οικεία Δ.Δ.Ε. ή το οικείο Γραφείο (έχει πρόσβαση στα στοιχεία όλων των σχολείων) και υπολογίζει τα λειτουργικά κενά με βάση και τον αριθμό των εκπαιδευτικών σε διάθεση, τις συνταξιοδοτήσεις, τις μακροχρόνιες άδειες, κ.λ.π.4. Μέσα στο καλοκαίρι ανακοινώνονται οι αποσπάσεις σε φορείς. Αν κάποιος έχει οργανική τότε αφαιρείται από τους διδάσκοντες και μεταφέρεται στους απουσιάζοντες. Αυτή την ενημέρωση στο σύστημα πρέπει να την κάνουν οι Διευθυντές. Και να μην την κάνουν, η ΔΔΕ μπορεί να κάνει εκ νέου τον υπολογισμό των κενών.5. Εισαγωγή των τελικών κενών στο σύστημα των αποσπάσεων.6. Αποσπάσεις.Αυτή τη στιγμή δεν έχουν γίνει τα βήματα 1 ως 4. Το βήμα 5 έγινε "κατ' εκτίμηση". Άποψή μου είναι ότι τα κενά είναι "τσιμπημένα" αριθμητικά αλλά εξίσου αυξημένα είναι και τα πλεονάσματα γιατί δεν έχουν υπολογίσει τις αποσπάσεις σε φορείς, τις μακροχρόνιες άδειες κ.λ.π.Αν το Υπουργείο τηρήσει αυτά που αναφέρουν τα σχετικά έγγραφα (23-06 και 29-06 αν θυμάμαι καλά για την επικαιροποίηση των στοιχείων στο survey) τότε θα περιμένει μέχρι 1/9 οπότε και θα πρέπει υποχρεωτικά να δηλωθούν από τα σχολεία όλα τα παραπάνω. Συνεπώς θα τις ανακοινώσει 1-2 Σεπτεμβρίου.Καλή υπομονή σε όλους.