*

Ψηφοφορία

Θα απεργήσετε ;

Ναι
114 (69.1%)
Οχι
28 (17%)
Δεν είμαι σίγουρος ακόμα
23 (13.9%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 164

Η ψηφοφορία έληξε: Φεβρουαρίου 27, 2011, 06:54:10 pm

Αποστολέας Θέμα: Απεργία 22-23 Φεβρουαρίου  (Αναγνώστηκε 42462 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kyriakh

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
Απ: Απεργία 22-23 Φεβρουαρίου
« Απάντηση #56 στις: Φεβρουαρίου 11, 2011, 07:34:35 pm »
Jimmy100,εκανες παραθεση και στο δικο μου κειμενο και με αυτα που γραφεις φαινεσαι να με παρακινεις να κανω απεργια .Να διαβαζεις πιο προσεκτικα ,καλα;Η happiness λεει οτι κανενα νοημον ατομο δεν μπορει να ειναι εναντιον της απεργιας.Τι στο καλο ,ακουστικος τυπος εισαι;Κανε την απεργια σου και μην πορρώνεσαι και πληροφοριακα σου λεω οτι στο παρελθον σε σχολειο 40 ατομων καναμε απεργια μονο 3 ξενογλωσσες ( ωρομισθιες τοτε) stay cool.Αντε,αγωνιστικους χαιρετισμους

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 08:06:01 »

Αποσυνδεδεμένος parapara

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Φεβρουαρίου 11, 2011, 08:17:15 pm »
Όλες οι παραπάνω δουλειές εμπίπτουν στο καθηκοντολόγιό μας είτε με απευθείας ανάθεση από το Σύλλογο στην αρχή της χρονιάς είτε ως καθημερινές εργασίες που αναθέτει ο διευθυντής. Η διακοπή της εκτέλεσής τους ασκεί αμφίβολη (κατά τη γνώμη μου) πίεση και δεν μπορεί να εφαρμοστεί καθολικά. Π.χ. αν αρνηθούμε το εξωδιδακτικό μας καθήκον να φτιάξουμε τα οικονομικά των ωρομισθίων, αυτοί οι άνθρωποι θα μείνουν απλήρωτοι! Εκτός αυτού, θα καταλήξουμε με διευθυντές που θα κάνουν τη μια αναφορά πίσω από την άλλη.

Θα αναφέρω ένα ποιό συγκεκριμένο παράδειγμα συνάδελφε. Ο διευθυντής του Σχολείου ανέθεσε πρόσφατα να κάνω ένα έγγραφο σε απάντηση της δευτεροβάθμιας που ανήκω στην οποία να φαίνεται η εξέλιξη του μαθητικού πληθυσμού τα τελευταία 5 χρόνια και οι αποστάσεις που διανύουν τα παιδιά ώστε να έρθουν στο Σχολείο.

Αυτά τα στατιστικά σίγουρα πλέον χρησιμοποιούνται από το υπουργείο για το κλείσιμο των Σχολείων.

Δηλαδή βάζουμε τα χέρια μας να βγάλουμε τα ματάκια μας. Άσχετα αν το υπουργείο είχε προαπαοφασίσει το κλείσιμο δεν καταλαβαίνω γιατί εμείς να προβαίνουμε σε όλες τις απαιτήσεις του υπουργείου και σε ότι αυτές συνεπάγονται.

Αν τώρα οι διευθυντές προβούν σε ομαδικές αναφορές (δηλαδή αν όλοι οι εκπαιδευτικοί σε ένα Σχολείο δεν εκτελούμε αυτές τις καθημερινές ανάγκες του νομίζω ότι σε σημαντικό βαθμό θα παρουσιαζόταν προβλήματα στην κεντρική διοίκηση.

Η σκέψη σου για προσέγγιση των γινιών είναι χρονοβόρα και μάλλον αναποτελεσματική (αποτελεσματική μόνο στο θέμα των συγχωνευσεων- λόγω αναγκών τοπικών ιδιαιτεροτήτων) και αυτό γιατί δυστυχώς ακόμη και στους ίδιους τους γονείς η εικόνα μας δεν είναι η καλύτερη. Αν πάλι μου πεις ότι με μια τέτοια κίνηση την κάνουμε χειρότερη, ξαναλέω ότι στα διδακτικά μας καθήκοντα να είμαστε εντάξει.

Τώρα αυτό που ανέφερες για τους ωρομίσθιους (αν και στο δικό μας Σχολείο δεν υπάρχουν) νομίζω ότι σε τελική ανάλυση είναι υποχρεωμένο το κράτος να μεριμνήσει πρώτα απ'όλα για την πληρωμή τους και όχι εμείς. Με το κράτος και τις δευτεροβάθμιες οι συνάδελφοι υπογράφουν σύμβαση και όχι με εμάς. Φυσικά δεν είμαι εναντίον των ωρομίσθιων συναδέλφων αλλά μην μου λες ότι πρέπει και αυτό το πρόβλημα να μεταβιβάζεται σε εμάς.

Αποσυνδεδεμένος ΠΕ0404

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Ask Kosh
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Φεβρουαρίου 11, 2011, 08:31:45 pm »
Όλες οι παραπάνω δουλειές εμπίπτουν στο καθηκοντολόγιό μας είτε με απευθείας ανάθεση από το Σύλλογο στην αρχή της χρονιάς είτε ως καθημερινές εργασίες που αναθέτει ο διευθυντής. Η διακοπή της εκτέλεσής τους ασκεί αμφίβολη (κατά τη γνώμη μου) πίεση και δεν μπορεί να εφαρμοστεί καθολικά. Π.χ. αν αρνηθούμε το εξωδιδακτικό μας καθήκον να φτιάξουμε τα οικονομικά των ωρομισθίων, αυτοί οι άνθρωποι θα μείνουν απλήρωτοι! Εκτός αυτού, θα καταλήξουμε με διευθυντές που θα κάνουν τη μια αναφορά πίσω από την άλλη.

Θα αναφέρω ένα ποιό συγκεκριμένο παράδειγμα συνάδελφε. Ο διευθυντής του Σχολείου ανέθεσε πρόσφατα να κάνω ένα έγγραφο σε απάντηση της δευτεροβάθμιας που ανήκω στην οποία να φαίνεται η εξέλιξη του μαθητικού πληθυσμού τα τελευταία 5 χρόνια και οι αποστάσεις που διανύουν τα παιδιά ώστε να έρθουν στο Σχολείο.

Αυτά τα στατιστικά σίγουρα πλέον χρησιμοποιούνται από το υπουργείο για το κλείσιμο των Σχολείων.

Δηλαδή βάζουμε τα χέρια μας να βγάλουμε τα ματάκια μας. Άσχετα αν το υπουργείο είχε προαπαοφασίσει το κλείσιμο δεν καταλαβαίνω γιατί εμείς να προβαίνουμε σε όλες τις απαιτήσεις του υπουργείου και σε ότι αυτές συνεπάγονται.

Αν τώρα οι διευθυντές προβούν σε ομαδικές αναφορές (δηλαδή αν όλοι οι εκπαιδευτικοί σε ένα Σχολείο δεν εκτελούμε αυτές τις καθημερινές ανάγκες του νομίζω ότι σε σημαντικό βαθμό θα παρουσιαζόταν προβλήματα στην κεντρική διοίκηση.

Η σκέψη σου για προσέγγιση των γινιών είναι χρονοβόρα και μάλλον αναποτελεσματική (αποτελεσματική μόνο στο θέμα των συγχωνευσεων- λόγω αναγκών τοπικών ιδιαιτεροτήτων) και αυτό γιατί δυστυχώς ακόμη και στους ίδιους τους γονείς η εικόνα μας δεν είναι η καλύτερη. Αν πάλι μου πεις ότι με μια τέτοια κίνηση την κάνουμε χειρότερη, ξαναλέω ότι στα διδακτικά μας καθήκοντα να είμαστε εντάξει.

Τώρα αυτό που ανέφερες για τους ωρομίσθιους (αν και στο δικό μας Σχολείο δεν υπάρχουν) νομίζω ότι σε τελική ανάλυση είναι υποχρεωμένο το κράτος να μεριμνήσει πρώτα απ'όλα για την πληρωμή τους και όχι εμείς. Με το κράτος και τις δευτεροβάθμιες οι συνάδελφοι υπογράφουν σύμβαση και όχι με εμάς. Φυσικά δεν είμαι εναντίον των ωρομίσθιων συναδέλφων αλλά μην μου λες ότι πρέπει και αυτό το πρόβλημα να μεταβιβάζεται σε εμάς.

Τα στατιστικά που σου ζήτησε ο διευθυντής όπως και οι καταστάσεις μισθοδοσίας των ωρομισθίων είναι εργασίες που μοιράζονται στο σύλλογο για την ανάθεση εργασιών στην αρχή της χρονιάς. Αν δεν είσαι υπεύθυνος και των στατιστικών δεν είναι δική σου δουλειά. Στα σχολεία με ωρομισθίους, μόνιμος συνάδελφος φτιάχνει την ημερολογιακή κατάσταση μισθοδοσίας τους. Το κράτος ευκαιρία ζητάει να αφήσει απλήρωτους τους τελευταίους τροχούς της εκπαίδευσης-στο δικό μου σχολείο υπάρχουν 7 και άλλοι τόσοι έχουν απολυθεί από την αρχή της χρονιάς. Όλη η γραφειοκρατία για τις αποζημηώσεις τους περνάει από τα χέρια μας. Ας μη στεκόμαστε, όμως, εκεί- το ανέφερα ως παράδειγμα.
Εφτά ο τόκος πέντε το φτιασίδι,
σαράντα με το λάδι και το ξύδι
κι αυτός που πίστευε και καρτερούσε,
βουβός φαρμακωμένος στέκει και θωρεί
τη λευτεριά που βγαίνει στο σφυρί.

Αποσυνδεδεμένος steven_seagal

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Φεβρουαρίου 11, 2011, 10:06:00 pm »
Απαράδεκτη επίθεση στους απεργούς από τον κο Τόμσεν (mr. Blue eyes) και τους εκπροσώπους του ΔΝΤ. Απαίτησαν να ξεπουλήσουμε τη μισή Ελλάδα (ΤΤ, ΟΠΑΠ,ΔΕΗ, λιμάνια) και κατηγόρησαν τις κοινωνικές ομάδες για τις αντιδράσεις τους, τη στιγμή που η ζωή των Ελλήνων πολιτών έχει γίνει όχι μόνο γκρίζα, αλλά κατάμαυρη.

Αχαρακτήριστη η συμπεριφορά των μελών της τρόικα, οι οποίοι αφού παραδέχτηκαν εμμέσως  πλην σαφώς πως η οικονομική πολιτική  που μας υπέδειξαν απέτυχε παταγωδώς, ζήτησαν επιπλέον να ξεπουλήσουμε τη δημόσια περιουσία, αλλά άσκησαν και κριτική στις κοινωνικές ομάδες αναφέροντας πως είναι «απαράδεκτα τα προνόμια των κοινωνικών ομάδων που απεργούν».

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 08:06:01 »

Αποσυνδεδεμένος dina 94

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #60 στις: Φεβρουαρίου 11, 2011, 10:25:27 pm »
Συνάδελφε μόνο αυτό λες ; Εδώ είπαν πως θα σας αφήσουμε μόνο τα μνημεία απούλητα .... >:( >:(

Αποσυνδεδεμένος solidarite

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Φεβρουαρίου 11, 2011, 10:28:25 pm »
Αν και θα επρεπε ως μια παραδοσιακα μαχητικη μεριδα εργαζομενων (λαστ γιαρς) να κατεβουμε στους δρομους για ολα αυτα που συμβαινουν γυρω μας, μιζεριαζουμε με τα καθαρα δικα μας. Κι οχι μονο αυτο, ψαχνουμε και δικαιλογιες για να μην κανουμε το αυτονοητο : να απεργησουμε. Πέρα απο τη λευκη απεργια, την οποια θεωρα και ως σκεψη ξεφτιλα αφου οταν απεργεις κατεβαινεις στις πορειες και η λεξη απεργια σημαινει απεχω απο το εργο και προφανως και τον χωρο εργασιας, δεν μπορω να ακουω αλλο για την οικονομικη απωλεια ( δεν με παιρνει, εχω δανειο κλπ) γιατι οταν δεις τρομακτικη μειωση στο μισθο σου μην αναρρωτηθεις πως εφτασες εκει...απλα τους αφησες να σε μ@@@@ν  και χωρις λιπαντικο!!!

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Φεβρουαρίου 12, 2011, 10:31:34 am »
δεν μπορω να ακουω αλλο για την οικονομικη απωλεια ( δεν με παιρνει, εχω δανειο κλπ) γιατι οταν δεις τρομακτικη μειωση στο μισθο σου μην αναρρωτηθεις πως εφτασες εκει...
Είσαι πάντα τόσο άνετη με τα χρήματα και τις οικονομικές υποχρεώσεις των άλλων;

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Φεβρουαρίου 12, 2011, 10:35:35 am »

Αποσυνδεδεμένος kyriakh

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Φεβρουαρίου 12, 2011, 10:39:10 am »
Αν και θα επρεπε ως μια παραδοσιακα μαχητικη μεριδα εργαζομενων (λαστ γιαρς) να κατεβουμε στους δρομους για ολα αυτα που συμβαινουν γυρω μας, μιζεριαζουμε με τα καθαρα δικα μας. Κι οχι μονο αυτο, ψαχνουμε και δικαιλογιες για να μην κανουμε το αυτονοητο : να απεργησουμε. Πέρα απο τη λευκη απεργια, την οποια θεωρα και ως σκεψη ξεφτιλα αφου οταν απεργεις κατεβαινεις στις πορειες και η λεξη απεργια σημαινει απεχω απο το εργο και προφανως και τον χωρο εργασιας, δεν μπορω να ακουω αλλο για την οικονομικη απωλεια ( δεν με παιρνει, εχω δανειο κλπ) γιατι οταν δεις τρομακτικη μειωση στο μισθο σου μην αναρρωτηθεις πως εφτασες εκει...απλα τους αφησες να σε μ@@@@ν  και χωρις λιπαντικο!!!

τα ειπες ολα cherie ,υστερα λενε για τις γαλλικουδες οτι ειναι μονο λούσα

Αποσυνδεδεμένος solidarite

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Φεβρουαρίου 12, 2011, 12:51:40 pm »
δεν μπορω να ακουω αλλο για την οικονομικη απωλεια ( δεν με παιρνει, εχω δανειο κλπ) γιατι οταν δεις τρομακτικη μειωση στο μισθο σου μην αναρρωτηθεις πως εφτασες εκει...
Είσαι πάντα τόσο άνετη με τα χρήματα και τις οικονομικές υποχρεώσεις των άλλων;
οχι δεν ειμαι ανετη ουτε και με τα δικα μου χρηματα και τις οικονομικες μου υποχρεωσεις θα ειμαι με των αλλων?Αλλωστε,οσο για την απορια σου απαντω μεσω του μηνυματος μου.Διαβασε το...

Αποσυνδεδεμένος tiel

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Φεβρουαρίου 14, 2011, 05:03:23 pm »
Συναδελφοι,εγω δε μπορω οταν ακουω το εξης παραλογο απο τους χρονια-στην-εκπαιδευση-συναδελφους στο σχολειο: Οταν προεξαγγελλεται 24ωρη απεργια,λενε ''μια μερα τι να σου κανει;δεν ειναι τροπος αυτος να ασκησεις πιεση! να το κλεισουμε με διαρκειας πρεπει''και δεν απεργουν.Τωρα που εχει προγραμματιστει 48αωρη,λενε ''δε βγαινω οικονομικα!εχουμε παιδια που σπουδαζουν! εχουμε δανεια!δε μπορω να αντεξω την απωλεια απο δυο μεροκαματα!''και φυσικα,παλι δεν απεργουν.Εννοειται οτι ολο το υπολοιπο διαστημα,βριζουν κυβερνηση,κομματα,Ο.Λ.Μ.Ε. κλπ..και γκρινιαζουν που ''δε βγαινουν οικονομικα''(εννοειται οτι τα μαυρα απο τα φροντιστηρια το απογευμα,τα βγαζουν,οι περισσοτεροι).Ελεος δηλαδη!! :o Συμβαινουν και αλλου αυτα;΄Η ''μηπως είμαι εγώ,δασκαλε;''
p.s.ειμαι σιγουρη,οτι και στην επομενη απεργια ,παλι οι νεοδιοριστοι και οι αναπληρωτες θα απεργησουμε μονο..!

Αποσυνδεδεμένος erietta

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Φεβρουαρίου 14, 2011, 05:48:40 pm »
Με την ευκαιρία να αναφέρω και κάτι άλλο που απασχολεί τους συναδέρφους! "Πότε με συμφέρει να πάρω κανονική άδεια, την Δευτέρα ή Πέμπτη - Παρασκευή, για να λείψω μια βδομάδα ολόκληρη από το σχολείο;". Επικροτεί κανείς αυτή τη λογική; Εγώ όχι.
Να σημειώσω ακόμη πως σε καμιά περίπτωση δεν λέω πως δεν θα απεργήσω. Το αντίθετο μάλιστα. Προβληματίζομαι όμως έντονα για το ότι σχεδόν κανένας δεν θα νιώσει τον αντίκτυπο της απεργίας μου, με λίγα λόγια κινδυνεύει να πάει στο βρόντο και να χαρεί η Αννούλα που θα εξοικονομήσει άλλα 100 ευρώ.   

Αποσυνδεδεμένος kooki

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Φεβρουαρίου 14, 2011, 06:58:04 pm »
Το άλλο με τον Τοτό το έχετε  ακούσει; Να απεργούν μονίμως οι μόνιμοι σε ένα σχολείο ενώ οι αναπληρωτές και οι ωρομίσθιοι  να σφυρίζουν αδιάφορα ; Να τους μιλάς για ..ελαστική εργασία ,για συγχωνεύσεις σχολείων , για παύση διορισμών και να σε κοιτάζουν με το χαμόγελο του @α@α@α; Κι ενώ περιμένεις να μπει το νέο αίμα στο σχολείο να φέρει έναν άλλον αέρα ,βλέπεις κάτι νοοτροπίες ανάμεσα σε μεσημεριανάδικο και "εγώ με τους πολλούς ΑΣΕΠ και με τα MSC  μου".
Μιλώ για ανθρώπους που, αν μη τι άλλο , θα έπρεπε από τη θέση που  βρίσκονται να υπερασπίζονται στοιχειωδώς τα δικαιώματά τους μετά από τόση και τέτοια εργασιακή ταλαιπωρία . Εκτός κι αν η ηττοπάθεια και η συλλογή ψιχουλακίων και κάθε είδους μορίων έχει γίνει η δεύτερη φύση τους.
Πάντως, πέρα από κάθε είδους, τεχνηέντως και προς εσωτερικό διχασμό δημιουργηθείσες, κατηγοριοποιήσεις (μόνιμοι,αναπληρωτές,ωρομισθιοι,μπλα,μπλα,μπλα...),θα πρέπει να μην  πονάει και πολύ  η υπόθεση "δημόσια εκπαίδευση"  για να μην μπορεί κανείς να χαλαλίσει  ούτε δύο ψωρομεροκάματα γι΄αυτήν.

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Φεβρουαρίου 15, 2011, 09:16:29 am »
Να σημειώσω ακόμη πως σε καμιά περίπτωση δεν λέω πως δεν θα απεργήσω. Το αντίθετο μάλιστα. Προβληματίζομαι όμως έντονα για το ότι σχεδόν κανένας δεν θα νιώσει τον αντίκτυπο της απεργίας μου, με λίγα λόγια κινδυνεύει να πάει στο βρόντο και να χαρεί η Αννούλα που θα εξοικονομήσει άλλα 100 ευρώ.
erietta πολλά χρόνια διορισμένη δεν είμαι, αλλά έχω "προλάβει" ήδη να ρίξω στον βρόντο πολλά 100άρικα ευρώ από απεργίες. Έχω την ίδια ανησυχία με εσένα, αλλά μετά σκέφτομαι το εξής. Εάν και οι "τελευταίοι των μοϊκανών" σταματήσουν να απεργούν, τότε τί πιθανότητες έχουμε ως εργαζόμενοι και ως κλάδος συγκεκριμένα να σηκώσουμε κάποια στιγμή κεφάλι; Πάντα κατακρίνω αυτούς που λένε "θα κάνω απεργία/θα κατεβώ στην πορεία κτλ όταν θα έχει αρκετή συμμετοχή, αλλιώς δεν έχει νόημα" και τους λέω ότι όλοι σκέφτονται "ξεκινάτε κι ακολουθάω" γι αυτό δεν ξεκινάμε ποτέ. Εάν σταματήσω να απεργώ, θα είμαι ίδια με τους "ξεκινάτε κι ακολουθάω". Και τότε σίγουρα δεν θα ξεκινήσουμε ποτέ.

ΥΓ: εννοείται πως συχνά-πυκνά νιώθω ο μ@*(#ς της ιστορίας βέβαια. Αλλά έτσι είναι. Οι αγώνες για κάτι καλύτερο θέλουν και υλικές και ψυχικές θυσίες. Άλλοι θυσιάσαν περισσότερα πράγματα από λεφτά.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182557
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)