*

Αποστολέας Θέμα: Άρχισε κανεις το διαβασμα για τον ασεπ του 2012;;;;  (Αναγνώστηκε 41997 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
Απ: Άρχισε κανεις το διαβασμα για τον ασεπ του 2012;;;;
« Απάντηση #98 στις: Φεβρουαρίου 20, 2011, 10:42:17 am »
καπου στη μεση, αναμεσα σε aspinoulas & bania ειναι η δικη μου θεση. Δηλ. εφοσον υπαρχει γραπτος διαγωνισμος τί τις θελει τις μοριοδοτησεις απο ecdl, ξενες γλωσσες κλπ.
Η αληθεια bania μου ειναι πως οταν εισαι  22, 25, 27 ετων ισως εχεις το χρονο (λεω ισως) να τρεξεις και να ασχοληθεις και με αυτα. Ξαφνικα φανηκαν χρησιμα? Δηλ. η ξενη γλωσσα που θα μου φανει χρησιμη?...εν πασει περιπτωση, εγω λεω, ΜΟΝΟ και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο τι εχεις γραψει.

βαλε τους εχοντες προυπηρεσια σε ενα πινακα και να παιρνεις απο κει ενα 30%, αλλά ολοι οι υπολοιποι αναλογα με το βαθμο που πετυχαν στον διαγωνισμο.

Έτσι! Καμία μοριοδότηση για τίποτα (που εμένα με συμφέρει βασικά, μιας και θα έχω ένα σωρό μοριοδοτήσεις από διάφορα τέτοια). Ακόμα και ο βαθμός πτυχίου (βαθμός - 5) δεν πρέπει να μπαίνει στη μοριοδότηση, αφού τμήμα από τμήμα διαφέρει σε δυσκολία κλπ (π.χ. άλλο το φυσικό Αθήνας και άλλο το φυσικό Κρήτης, πως να το κάνουμε...).
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:02:06 »

Αποσυνδεδεμένος bania

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #99 στις: Φεβρουαρίου 20, 2011, 10:53:54 am »
καπου στη μεση, αναμεσα σε aspinoulas & bania ειναι η δικη μου θεση. Δηλ. εφοσον υπαρχει γραπτος διαγωνισμος τί τις θελει τις μοριοδοτησεις απο ecdl, ξενες γλωσσες κλπ.
Η αληθεια bania μου ειναι πως οταν εισαι  22, 25, 27 ετων ισως εχεις το χρονο (λεω ισως) να τρεξεις και να ασχοληθεις και με αυτα. Ξαφνικα φανηκαν χρησιμα? Δηλ. η ξενη γλωσσα που θα μου φανει χρησιμη?...εν πασει περιπτωση, εγω λεω, ΜΟΝΟ και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο τι εχεις γραψει.

βαλε τους εχοντες προυπηρεσια σε ενα πινακα και να παιρνεις απο κει ενα 30%, αλλά ολοι οι υπολοιποι αναλογα με το βαθμο που πετυχαν στον διαγωνισμο.

marko μου υπάρχουν κ άλλοι οι οποίοι τα έχουν κάνει προ πολλού όλα αυτά κ όχι για λόγους ΑΣΕΠ.
Δε ζούμε στο μικρόκοσμό μας στο 1000 π.Χ. ώστε να μη χρειάζονται γλώσσες κ υπολογιστές. Είτε θες για λόγους βιβλιογραφίας είτε προσωπικής ολοκλήρωσης είτε ενημέρωσης είτε ... είτε... είτε...

Αποσυνδεδεμένος mk75

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #100 στις: Φεβρουαρίου 20, 2011, 10:54:48 am »
Μα ενας απλος λογος για να δωσεις στον ΑΣΕΠ απο εδω και περα (κατι που τον διαφοροποιει με τον παρελθον) ειναι οτι κρατας την βαθμολογια πλεον (κατι που οι παλιοι καταλαβαινουν καλυτερα σε σχεση με τους νεους) .Την ιδια στιγμη ειναι και κινητρο για να τα δωσεις ολα.
Επισης πλην του 40% που γυριζει στην πιτα των διορισμων ας μην ξεχναμε και οτι μια καλη βαθμολογια ανοιγει και το δρομο της αναπληρωσης.
Κλεινοντας θελω να πω οτι ολοι μετρανε τις προσαυξησεις πανω στον 'σιγουρο' βαθμο που πιστευουν οτι θα γραψουν.Εγω λεω παλι  περιμενετε τα αποτελεσματα.Πολυ περισσοτερο ενα νεο ΑΣΕΠ οπως ο επομενος. ???

Αποσυνδεδεμένος bania

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #101 στις: Φεβρουαρίου 20, 2011, 11:00:25 am »
ε πώς τώρα με την Τρόικα τα <<εγγλέζικα>>είναι χρησιμότερα από τα ελληνικά ,θα είναι και υποχρεωτικά στο Λύκειο οπότε ακόμα και την έκθεση-λογοτεχνια-αρχαία μπορούμε να τα διδάσκουμε στα εγγλέζικα ,να γιατί μοριοδοτούνται :)

τα "εγγλέζικα" σε βοηθούν σίγουρα στη διακειμενικότητα κ στο να έχεις μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη άποψη γι' αυτά π διαβάζεις (από το να διαβάζεις μόνο τι έχουν γράψει Έλληνες για Έλληνες) ... όποιος έχει διάθεση κ μέσο (το μεσό εδώ είναι η γλώσσα) μπορεί να κάνει παπάδες στα παραπάνω μαθήματα

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:02:06 »

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #102 στις: Φεβρουαρίου 20, 2011, 11:04:24 am »
ε πώς τώρα με την Τρόικα τα <<εγγλέζικα>>είναι χρησιμότερα από τα ελληνικά ,θα είναι και υποχρεωτικά στο Λύκειο οπότε ακόμα και την έκθεση-λογοτεχνια-αρχαία μπορούμε να τα διδάσκουμε στα εγγλέζικα ,να γιατί μοριοδοτούνται :)

τα "εγγλέζικα" σε βοηθούν σίγουρα στη διακειμενικότητα κ στο να έχεις μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη άποψη γι' αυτά π διαβάζεις (από το να διαβάζεις μόνο τι έχουν γράψει Έλληνες για Έλληνες) ... όποιος έχει διάθεση κ μέσο (το μεσό εδώ είναι η γλώσσα) μπορεί να κάνει παπάδες στα παραπάνω μαθήματα

Όπως έχει γράψει και παλιότερα.. πλέον η γνώση μια ξένης γλώσσας (και η στοιχειώδης γνώση/χρήση Η/Υ) θα έπρεπε να είναι απλά ένα προαπαιτούμενο για διορισμό εκπαιδευτικού και όχι να μοριοδοτείται ως κάτι επιπλέον.
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος bania

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #103 στις: Φεβρουαρίου 20, 2011, 11:10:53 am »

Όπως έχει γράψει και παλιότερα.. πλέον η γνώση μια ξένης γλώσσας (και η στοιχειώδης γνώση/χρήση Η/Υ) θα έπρεπε να είναι απλά ένα προαπαιτούμενο για διορισμό εκπαιδευτικού και όχι να μοριοδοτείται ως κάτι επιπλέον.

Συμφωνούμε landau!
Αλλά πολλοί δεν αναγνωρίζουν καν τη χρηστικότητά τους...

Αποσυνδεδεμένος anixia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #104 στις: Φεβρουαρίου 20, 2011, 11:30:17 am »
Αν ημουν νεα  θα προσπαθουσα πρωτα να πλουτισω το προσοντολογιο μου απο το να διαβασω και να παω για 85 plus.Ποτε δεν ξερεις αν τα θεματα θα 'ναι απλα βλ. μαθηματικους του09 ,μετα λοιπον θα πηγαινα σοβαρα για ασεπ.Τωρα για μας 40 και μετα ειναι αργα ειδικα αν δεν εχουμε και υψηλες προυπηρεσιες οπως εγω sorry αλλα ετσι το βλεπω εγω,υγεια να'χουμε!

Αποσυνδεδεμένος mk75

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #105 στις: Φεβρουαρίου 20, 2011, 11:51:10 am »
Αν ημουν νεα  θα προσπαθουσα πρωτα να πλουτισω το προσοντολογιο μου απο το να διαβασω και να παω για 85 plus.Ποτε δεν ξερεις αν τα θεματα θα 'ναι απλα βλ. μαθηματικους του09 ,μετα λοιπον θα πηγαινα σοβαρα για ασεπ.Τωρα για μας 40 και μετα ειναι αργα ειδικα αν δεν εχουμε και υψηλες προυπηρεσιες οπως εγω sorry αλλα ετσι το βλεπω εγω,υγεια να'χουμε!

Μπορω να σου πω  οτι μετα το 2009 πολλοι ΠΕ03 που πηγαιναν για περιπατο (οπως και ο ομιλων) εχουν αναθεωρησει. Και πως να μην γινει αυτο οταν η αποτυχια εφτασε το 93%.Πολλοι πλεον εχουν συστηματοποιησει την προσπαθεια τους περιλαμβανοντας και φροντιστηρια πλεον με σκοπο την μεγιστη βαθμολογια.
Επειδη πολυ μιλαμε για τις προσαυξησεις οι οποιες πλην της προυπηρεσιας στην ειδικοτητα μου ειναι ισοδυναμες με 1.5 ερωτηση στον ΑΣΕΠ (σωστη εννοειται).  Μην τις θεοποιουμε.Επιτυχια στον ΑΣΕΠ σημαινει καλο γραπτο αποτελεσμα.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 20, 2011, 12:40:13 pm από mk75 »

Αποσυνδεδεμένος anixia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #106 στις: Φεβρουαρίου 20, 2011, 12:11:44 pm »
okey εκανες τροποποιηση.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 20, 2011, 06:49:31 pm από anixia »

Αποσυνδεδεμένος aspinoulas

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #107 στις: Φεβρουαρίου 21, 2011, 01:21:53 am »

Ψηφισε ένα νόμο που σε τρέχει να δώσεις ecdl (!) και γλώσσες (!!) μπας και κερδίσεις κάνα μόριο (λες και είσαι αργόσχολος και θες να σκοτώσεις το χρόνο σου)...

Έκανε την προυπηρεσία να είναι "χαμένος χρόνος"

aspinoulas... όσοι έχουν γλώσσες, ecdl και τα σχετικά σημαίνει ότι είναι αργόσχολοι??? δε νομίζω.... και στην τελική, όσοι τα έχουν γτ να μη μοριοδοτηθούν κάποια στιγμή- δεν έχουν ζοριστεί κ κοπιάσει όταν άλλοι είχαν π.χ. μόνο τη σχολή/τη δουλεία/ το σχολείο ?!
'Η θεωρείς ότι δε σου προσφέρουν τπτ τα παραπάνω στο διδακτικό έργο????

Όσοι απέκτησαν την προϋπηρεσία με μοναδικό προσόν σε σχέση με τους υπόλοιπους ότι είχαν κάποιο γνωστό, καλά κάνει κ την υποβιβάζει- κ το 16,80 είναι πάάάρα πολύ! Για τους υπόλοιπους που την απέκτησαν αφού είχαν γράψει καλά ασεπ εννοείται ότι είναι άδικο κ παράλογο!

Δε χαρακτήρισα κανένα συνάδελφο αργόσχολο, το αντίθετο! Επίσης όσοι έχουν τα δεδομένα προσόντα καλώς τα έχουν...Αυτό που καυτηριάζω είναι ότι μας αντιμετωπίζουν ως "μικρά παιδιά" που όλη μέρα το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να διαβάζουν για την "ημέρα της κρίσεως"...Λες και δεν έχουμε αποδείξει πολλάκις την αξία μας...

Από την άλλη βέβαια προσόν είναι και το τεστ δεξιοτήτων αλλά δεν το μοριοδοτεί - γιατί  άραγε; Ένας που το έδωσε και έπιασε καλή βαθμολογία δεν του αξίζει να προσμετρηθεί ο βαθμός ; Και γιατί να αξίζει περισσότερο αυτός με proficiency ; ) 

Η γνώμη μου είναι πως η γνώση ξένης γλώσσας δεν πρέπει να μοριοδοτείται αλλά να απαιτείται ένα minimum επίπεδο γνώσης (

Αποσυνδεδεμένος anixia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #108 στις: Φεβρουαρίου 21, 2011, 10:10:54 am »
Ρε παιδια υπαρχει μια μεριδα ανθρωπων που διαβαζει(εννοω σοβαρα οχι κανω επιφανειακο διαβασμα και παω στη τυχη δηλ πολυωρο διαβασμα), μια αλλη που κραταει βαθμο και παει για γλωσσα ecdlκαι πιο λιγοι για μεταπτυχιακο,αλλοι που πανε για προσοντα πχ διδακτορικα και μεταπτυχιακα στα παιδαγωγικα που θα'ναι οι μεγαλυτερες προσαυξησεις  αλλοι που ηδη δουλευουν ως αναπληρωτες και θα πανε με υψηλες προυπηρεσιες και κρατανε βαθμο και αλλοι που λενε δεν με ενδιαφερει ετσι οπως παει να γινει ο διορισμος, και ολα αυτα ειναι ανεξαρτητα με τ'οτι θα κατεβουν χιλιαδες στο γενικο ασεπ γιατι πια ολες οι κατηγοριες θα παιρνανε απ'αυτον και σ'ολους αρεσει να συμμετεχουν σ'αυτο που δικαιουνται.Καλα εγω γραφω τα δικα μου και ο Ραγκουσης αλλα αποφασιζει ,μοιαζω αγαθή και γελοια!!!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 21, 2011, 11:42:36 am από anixia »

Αποσυνδεδεμένος dina 94

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #109 στις: Φεβρουαρίου 21, 2011, 10:21:25 am »
Τώρα με την εγκύκλιο Ραγκούση ,νομίζω ότι γίνεται ξεκάθαρη η τύχη του ΑΣΕΠ. ...οπότε τζάμπα φιλολογούμε .

Αποσυνδεδεμένος asimos_alex

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #110 στις: Φεβρουαρίου 21, 2011, 12:01:13 pm »
την Τρίτη και την Τετάρτη έχει απεργία. Ευκαιρία να απεργήσω για να ...διαβάσω!! Σκέφτομαι μήπως πρέπει να πάω στην πορεία βέβαια, αλλά αν πάω θα χάσω πολύτιμες ώρες από το διάβασμα και θα μείνω πίσω.. χμμ ..μπερδεύτηκα  :o 

Αποσυνδεδεμένος mk75

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #111 στις: Φεβρουαρίου 21, 2011, 12:09:05 pm »
Ρε παιδια υπαρχει μια μεριδα ανθρωπων που διαβαζει(εννοω σοβαρα οχι κανω επιφανειακο διαβασμα και παω στη τυχη δηλ πολυωρο διαβασμα), μια αλλη που κραταει βαθμο και παει για γλωσσα ecdlκαι πιο λιγοι για μεταπτυχιακο,αλλοι που πανε για προσοντα πχ διδακτορικα και μεταπτυχιακα στα παιδαγωγικα που θα'ναι οι μεγαλυτερες προσαυξησεις  αλλοι που ηδη δουλευουν ως αναπληρωτες και θα πανε με υψηλες προυπηρεσιες και κρατανε βαθμο και αλλοι που λενε δεν με ενδιαφερει ετσι οπως παει να γινει ο διορισμος, και ολα αυτα ειναι ανεξαρτητα με τ'οτι θα κατεβουν χιλιαδες στο γενικο ασεπ γιατι πια ολες οι κατηγοριες θα παιρνανε απ'αυτον και σ'ολους αρεσει να συμμετεχουν σ'αυτο που δικαιουνται.Καλα εγω γραφω τα δικα μου και ο Ραγκουσης αλλα αποφασιζει ,μοιαζω αγαθή και γελοια!!!!!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182666
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)