0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Απ΄την άλλη μπορεί να μη θεωρείς τον Δ/ντή κάποιον για να διατάξει ο,τιδήποτε ( μεταξύ μας κι εγώ το ίδιο νομίζω) αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορεί να το κάνει. Αν διάβασες και την απάντηση που έδωσα στην happiness μπορεί να "διατάξει" και μάλιστα με τη βούλα του Προϊσταμένου και με τρόπο τέτοιο που θα το κάνεις γαργάρα. Υπό αυτή την έννοια, μπορεί να "διατάξει" λοιπόν.
Παράθεση από: MARKOS στις Μαρτίου 04, 2011, 09:44:50 amΣας διαβαζω και ξερετε τι παρατηρω? πως ολοι ενω κοπτομαστε για τα παιδια και να ειμαστε σωστοι ως παιδαγωγοι, δεν θελουμε καν να παμε στη παρελαση να τα δουμε. Σκεφτειτε τι θα πουν οι γονεις και τα παιδια αν δεν μας δουν. Σας ειπα και πιο πανω, εγω ως μαθητης μου άρεσε να βλεπω τους δασκαλους μου που ηρθαν να μας δουν. Αν αυτο σε καποιους δε λεει κατι, τοτε.....και να σας πω, ελεος πια με το αν θα πρεπει να παραστουμε ή οχι. Τωρα που το σκεπτομαι, πρώτη φορα πεφτει η 25 Μαρτιου Παρασκευη?MARKOS μου λυπάμαι πολύ, αλλά πρέπει να διαφωνήσω (δεν μπορώ! ) Γιατί δηλαδή είναι μέρος του παιδαγωγικού μας έργου να παρακολουθήσουμε τους μαθητές να παρευλάνουν, ειδικά όταν την προηγούμενη μέρα τους έχουμε παρακολουθήσει (και χειροκροτήσει) να φέρνουν εις πέρας μία σχολική εορτή που κατά κανόνα περιλαμβάνει μεγαλύτερα επιτεύγματα εκ μέρους των παιδιών (θεατρικά, χορωδίες, απαγγελία κ.α.) από το να περπατάνε συγχρονισμένα;και btw εμένα σαν μαθήτρια καθόλου δε με ένοιαζε εάν θα με δουν οι δάσκαλοί μου ή οι γονείς μου να παρευλαύνω. Η διαδικασία της παρέλασης μου δημιουργούσε άγχος (να τα κάνω σωστά) και ένα υποβόσκον αίσθημα ντροπής γιατί ήμουν πάντα (και παντού ) η πιο κοντή της τάξης και πάντα στην τελευταία γραμμή (μερικές φορές και μόνη μου). Ευτυχώς μετά το δημοτικό, που η δεξαμενή επιλογής των παρελαύνοντων αυξήθηκε, ο γυμναστής λόγω ύψους με σούταρε στην πρώτη πρόβα και με απάλλασε από την διαδικασία να πρέπει να αρνηθώ.ΥΓ: σε αντίθεση με το τι φαίνεται πάντως, δεν είμαι αντίθετη στον θεσμό των παρελάσεων διότι δεν τις θεωρώ υπεύθυνες σαν θεσμό για την καραγκιοζοποίηση που έχουν πάθει. Απλά έχω μία λίγο διαφορετική εικόνα υλοποίησής τους.
Σας διαβαζω και ξερετε τι παρατηρω? πως ολοι ενω κοπτομαστε για τα παιδια και να ειμαστε σωστοι ως παιδαγωγοι, δεν θελουμε καν να παμε στη παρελαση να τα δουμε. Σκεφτειτε τι θα πουν οι γονεις και τα παιδια αν δεν μας δουν. Σας ειπα και πιο πανω, εγω ως μαθητης μου άρεσε να βλεπω τους δασκαλους μου που ηρθαν να μας δουν. Αν αυτο σε καποιους δε λεει κατι, τοτε.....και να σας πω, ελεος πια με το αν θα πρεπει να παραστουμε ή οχι. Τωρα που το σκεπτομαι, πρώτη φορα πεφτει η 25 Μαρτιου Παρασκευη?
Παράθεση από: bitch στις Μαρτίου 03, 2011, 10:42:36 pmΑπ΄την άλλη μπορεί να μη θεωρείς τον Δ/ντή κάποιον για να διατάξει ο,τιδήποτε ( μεταξύ μας κι εγώ το ίδιο νομίζω) αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορεί να το κάνει. Αν διάβασες και την απάντηση που έδωσα στην happiness μπορεί να "διατάξει" και μάλιστα με τη βούλα του Προϊσταμένου και με τρόπο τέτοιο που θα το κάνεις γαργάρα. Υπό αυτή την έννοια, μπορεί να "διατάξει" λοιπόν.Φοβάμαι ότι δεν έχεις καταλάβει κάτι σημαντικό. Ανώτερο όργανο στο σχολείο είναι ο σύλλογος διδασκόντων και όχι ο διευθυντής. Αν ο σύλλογος αποφασίσει κάτι, ο διευθυντής δεν μπορεί να κάνει τίποτα διαφορετικό. Και αν ο διευθυντής έχει ανάγκη την παρέμβαση του προϊστάμενου για να επιβάλει κάτι, τότε αμέσως χάνει το κύρος του και στο σχολείο του αλλά και στα μάτια της Διοίκησης, πράγμα που δεν τον ωφελήσει καθόλου και γι'αυτό θα το αποφύγει.
Ο Σύλλογος δε θα αποφασίσει να απέχει από την παρέλαση, γιατί κάτι τέτοιο θα αντέβαινε το νόμο, αλλά θα αποφασίσει ποιοι θα συνοδεύσουν, όπως αναφέρει το διάταγμα που παρέθεσε ο Damien. Τώρα, αν είναι υποχρεωτικό να παρευρεθεί κάποιος και αν υπάρχουν κυρώσεις σε περίπτωση απουσίας του, πιστεύω πως υπάρχει μια σκόπιμη ασάφεια στην υπόθεση, γιατί αν η Διοίκηση παραδεχτεί πως είναι υποχρεωτικό για κάποιους υπαλλήλους της -τους εκπαιδευτικούς στην προκειμένη περίπτωση- να εργάζονται σε μέρα επίσημης αργίας, θα πρέπει να τους πληρώσει παραπάνω.
ολα αυτα τα προβληματα που μας απαριθμεις θα λυθουν με την αργια της 25ης Μαρτιου?