0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: MARKOS στις Μαρτίου 03, 2011, 04:21:33 pmμα, αφου θα παρελασουν τα παιδια (που τοσο αγαπαμε) και θα ειναι και οι γονεις,και κοσμος πολυς, γιατι να μην ειναι και οι καθηγητες? Θα κτυπησει ασχημα! Εγω ως μαθητης παντα ηθελα να τους βλεπω ΕΚΕΙ. Εκπ/κος με βάρδιες είσαι : 8-11 και 11-2 ?Και αν κάποιος είναι ιδεολογικά αντίθετος με παρελάσεις;Πάντως, αν δεν κάνω λάθος, στην παρέλαση υποχρεωμένοι να πάνε είναι ο γυμναστής (που.. τους προπονούσε) και ο διευθυντής
μα, αφου θα παρελασουν τα παιδια (που τοσο αγαπαμε) και θα ειναι και οι γονεις,και κοσμος πολυς, γιατι να μην ειναι και οι καθηγητες? Θα κτυπησει ασχημα! Εγω ως μαθητης παντα ηθελα να τους βλεπω ΕΚΕΙ. Εκπ/κος με βάρδιες είσαι : 8-11 και 11-2 ?
μμμμ φοβάμαι ότι δεν είναι ακριβώς έτσι...Μπορεί να μη βολεύει βέβαια αλλά το θέμα δεν είναι πώς εγώ ή εσύ ή ο καθένας από εμάς θα "μεταφράσει" τις διατάξεις αλλά το πώς θα τις μεταφράσει η Διοίκηση και η Προϊστάμενος του Υπαλλήλου. Γιατί, σε περίπτωση που τεθεί θέμα, λες η Διοίκηση να δικαιώσει τον υπάλληλο; Και εξηγώ: επίσημες αργίες του κράτους και έκτακτες υπηρεσιακές ανάγκες είναι μια έννοια ευρεία αλλά πολύ βολική προκειμένου να υποχρεωθείς να παρευρεθεί στην παρέλαση εν προκειμένω - γιατί εσύ μπορεί να λες " αυτό ισχύει για όλους τους υπαλλήλους και είναι όλοι υποχρεωμένοι να πάνε στην παρέλαση" αλλά ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ο ασθενής του νοσοκομείου ας πούμε για να υποχρεώσει το γιατρό να είναι μαζί του. Όταν μιλάμε όμως για "μαθητικές" παρελάσεις και οι μαθητές είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με την υπηρεσιακή κατάσταση του εκπ/κού ( γιατί ο ένας χωρίς τον άλλο δεν υφίσταται) τότε η Διοίκηση δικαιούται, και θα το κάνει , να πει "αφού συμμετέχουν μαθητές και εκπροσωπείται το σχολείο και αφού ο εκπ/κός είναι μέρος της σχολικής ζωής και του σχολείου τότε θα πρέπει να είναι εκεί - Τέλος"
οι επίσημες αργίες του κράτους ορίζονται ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ για όλους τους υπαλλήλους και δεν ξεχωρίζουν εκπ/κούς, στρατιωτικούς, γιατρούς και λοιπό προσωπικό ούτε υπάρχει πουθενά διάταξη που ορίζει διαφορετικά και δίνει εργασιακό ωράριο σε επίσημη αργία για κάποιους κλάδους ενώ άλλους τους αφήνει απ΄έξω. και ο Υπαλληλικός Κώδικος ισχύει ΤΟ ΙΔΙΟ σε αυτο το σημείο για ΟΛΟΥΣ τους δημοσίους υπαλλήλους - είτε είναι εκπ/κοί, είτε στρατιωτικοί, γιατροί ή ό,τι άλλο. Όπως λοιπόν οι υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί εν προκειμένω εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία και είναι παρόντες μαζί με στρατιώτες και λοιπούς καραβανάδες στις στρατιωτικές παρελάσεις, με την ίδια έννοια και τον ίδιο τρόπο και οι εκπ/κοί οφείλουν να είναι παροντες στην μαθητική παρέλαση. Αν έκανε παρέλαση και η εφορία θα ήταν υποχρεωμένοι να παρευρίσκονται και οι εφοριακοί κ.ο.κ.
Αυτό που προσπαθώ να σας πω λοιπον, είναι ότι για να κατανοήσετε το πώς λειτουργεί η Διοίκηση θα πρέπει να μπείτε στη δική της λογική - την όποια λογική - όχι να εξηγήσετε τις διατάξεις κατά πώς βολεύει εσάς, εμένα ή τον οποιονδήποτε. Δε λεω ότι συμφωνώ ή διαφωνώ με αυτό που η Διοίκηση εκλαμβάνει ως πρέπον - απλά σας παραθέτω το σκεπτικό της ( ακριβώς επειδή είμαι Διοικητικός και το ξέρω εκ των έσω). Και πάλι, εφιστώ την προσοχή στο ότι αν χρειαστεί να τα βάλετε με τη διοίκηση ή τον διευθυντή σας, το πιο πιθανό είναι να βγείτε χαμένοι γιατί οι διατάξεις είναι διατυπωμενες έτσι που καλύπτουν εκείνους και όχι εσάς. ( και γιατί προσωπικά πιστεύω ότι το να ανοίξει κανείς μέτωπα για δύο ώρες παρέλασης δεν είναι αυτό που λέμε "επιλέγω με προσοχή τις μάχες που θα δώσω"....υπάρχουν άλλα θέματα πιο άξια λόγου για να ανοίξει κανείς μέτωπα....αλλά αυτό είναι η προσωπική μου εκτίμηση)
Γιατί αν είσαι αντίθετος με κάτι οφείλεις να αντιπροτεινεις κάτι άλλο
αυτα ειναι σοφιστιες Landau οσο υπαρχει ο θεσμος αυτος. γιατι ο γυμναστης ? παρελαση ειναι, οχι στιβος.
Παράθεση από: Landau στις Μαρτίου 03, 2011, 04:48:32 pmΠαράθεση από: MARKOS στις Μαρτίου 03, 2011, 04:21:33 pmμα, αφου θα παρελασουν τα παιδια (που τοσο αγαπαμε) και θα ειναι και οι γονεις,και κοσμος πολυς, γιατι να μην ειναι και οι καθηγητες? Θα κτυπησει ασχημα! Εγω ως μαθητης παντα ηθελα να τους βλεπω ΕΚΕΙ. Εκπ/κος με βάρδιες είσαι : 8-11 και 11-2 ?Και αν κάποιος είναι ιδεολογικά αντίθετος με παρελάσεις;Πάντως, αν δεν κάνω λάθος, στην παρέλαση υποχρεωμένοι να πάνε είναι ο γυμναστής (που.. τους προπονούσε) και ο διευθυντής Επειδή μ΄αρέσει να γίνομαι ο συνήγορος του διαβόλου - αν και δεν εκφράζω απαραίτητα τις προσωπικές μου απόψεις - θα πω τα εξής:αν υπάρχουν κάποιοι που είναι ιδεολογικά αντίθετοι με τις παρελάσεις να μαζευτούν, να κάνουν ένα σύλλογο και να ζητήσουν αυτοί και μόνο να εξαιρεθούν και να κάνουν μάθημα - αν όχι εκείνη την μέρα ένα σάββατο ας πούμε - ώστε να μπορέσουν εμπράκτως να εκφράσουν την ιδεολογική τους αντίθεση. Ή αν επιθυμούν μεν να γιορτάσουν την επέτειο αλλά όχι με παρέλαση να μας πουν με ποιόν τρόπο θα τη γιορτάσουν και πώς ακριβώς θα συμμετάσχουν στον εορτασμό. Γιατί αν είσαι αντίθετος με κάτι οφείλεις να αντιπροτεινεις κάτι άλλο - όχι όμως όλα δικά μου....και δεν πάω στην παρέλαση ενώ πρέπει και αράζω λόγω επίσημης αργίας!!! Υποχρεωμένοι να πάνε είναι ο γυμναστής και ο διευθυντής και εφόσον ο διευθυντής διατάξει και τους υπόλοιπους, και όλοι οι υπόλοιποι. Επίσης δε μπορεί από τη μια να παραπονούμαστε ότι τα 30ρια τμήματα είναι μεγάλα και δεν ελέγχονται ( που έτσι είναι πράγματι ) αλλά να περιμένουμε απο δύο άτομα - γυμναστή και διευθυντή - να τα βγάλουν πέρα με ένα σύνολο 150-200 μαθητών μόνοι τους!!! Δε γίνεται τη συναδελφική αλληλεγγύη να τη θυμόμαστε επιλεκτικά και μόνο εντός του εργασιακού μας ωραρίου, γίνεται; (είμαι σίγουρη ότι οι περισσότεροι θα διαφωνήσετε ωστόσο θεωρώ ότι μπορούμε να διαφωνούμε πολιτισμένα - δεν είναι ανάγκη να κλειδώσουμε το θέμα όπως το " από ποιό μέρος είσαστε;" ...Διαφωνήστε πολιτισμένα λοιπόν!!! )
αχ βρε happiness μ΄αρέσεις!!! ............
Σας διαβαζω και ξερετε τι παρατηρω? πως ολοι ενω κοπτομαστε για τα παιδια και να ειμαστε σωστοι ως παιδαγωγοι, δεν θελουμε καν να παμε στη παρελαση να τα δουμε. Σκεφτειτε τι θα πουν οι γονεις και τα παιδια αν δεν μας δουν. Σας ειπα και πιο πανω, εγω ως μαθητης μου άρεσε να βλεπω τους δασκαλους μου που ηρθαν να μας δουν. Αν αυτο σε καποιους δε λεει κατι, τοτε.....και να σας πω, ελεος πια με το αν θα πρεπει να παραστουμε ή οχι. Τωρα που το σκεπτομαι, πρώτη φορα πεφτει η 25 Μαρτιου Παρασκευη?