0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: mk75 στις Μαρτίου 08, 2011, 11:39:40 pmΠαράθεση από: marvac στις Μαρτίου 08, 2011, 07:38:28 pmΣυμφωνώ στο ότι ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Αλλά το όνειρο δυστυχώς τελείωσε.Eαν πιστευεις οτι το ονειρο τελειωσε γιατι γραφεις εδω μεσα; Για ορισμενους εδω μεσα θα ηταν πιο ηθικο και τιμιο να μας πειτε γιατι δεν θελετε να γινει ο διαγωνισμος οχι βεβαια οτι δεν αντιλαμβανομαστε.Για μενα το πιο σημαντικο ειναι η καθιερωση του νεου συστηματος ωστε να αντιληφθουν ολοι οτι τα παραθυρα κλεισανε παρα οι οποιες προσληψεις . Η αξιοκρατια δυσκολα εμπεδωνεται. Αν και είμαι απο άλλο κλάδο εαν νομίζετε οτι υπάρχει αξιοκρατία μέσω του διαγωνισμού ΑΣΕΠ είστε γελασμένοι...Εγω πάντως στον διαγωνισμό του 2009 όταν ήρθε εκείνο το Ασεπικό σαββατοκύριακο αφου πρώτα ταξίδεψα 400 χιλιομετρα ( με δυσκολες καιρικές συνθήκες πληρώνοντας αεροπλάνο και οχι πλοίο )για να με αναγκάσουν να ερθω να γράψω ΑΣΕΠ σε ενα λύκειο στα Πετραλωνα στην Αθήνα και αφού μπηκαμε στις αιθουσες και είδα στην αρχή τα θέματα, μετά πήγα στις τουαλέτες των σχολείων πηγαινοντας 4-5 φορές απο 20' πήρα το κινητο μου μαζί και τα θέματα, τηλεφώνησα σε γνωστους να μου πουν τις απαντήσεις και τα πολλαπλης επιλογής, γύρισα και τα έγραψα και παρακαλώ απο αυτό το σκηνικό πέτυχα 60 στο γνωστικο και 57 στα παιδαγωγικά με διαβασμα 2 βδομαδων και τίποτα άλλο.... Και αυτή την πονηριά την έχουν κάνει και άλλοι χιλιάδες και απο άλλους κλάδους.. Οπότε μην μου λετε κουραφέξαλα περι αξιοκρατίας... Αλλά και πάλι κλαιω όπως και οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί ακόμη και κάποιοι απο εδω στο φορούμ που έχασαν τόσα μόρια και τόσους κόπους χαμένους...Οχι που θα έσκαγα μετά απο 6 χρονια ωρομισθίας να έρθει ξαφνικά απ'την κυβέρνηση μια νομαρχισσα Διαμαντοπούλου να μου μηδενίσει τα μόρια των σχολείων και να με αποκλείσει απο τους πίνακες και τους 20 σχεδον μηνες προυπηρεσίας που μάζεψα στα λαγκάδια και στα δυσπρόσιτα σχολεία με κόπο και ιδρώτα και 2 αμάξια για αποσυρση απο τα χιλιομετρα!!!! ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ που δεν έχουμε αντιδράσει για το νεο συστημα προσλήψεων.. ΣΕ
Παράθεση από: marvac στις Μαρτίου 08, 2011, 07:38:28 pmΣυμφωνώ στο ότι ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Αλλά το όνειρο δυστυχώς τελείωσε.Eαν πιστευεις οτι το ονειρο τελειωσε γιατι γραφεις εδω μεσα; Για ορισμενους εδω μεσα θα ηταν πιο ηθικο και τιμιο να μας πειτε γιατι δεν θελετε να γινει ο διαγωνισμος οχι βεβαια οτι δεν αντιλαμβανομαστε.Για μενα το πιο σημαντικο ειναι η καθιερωση του νεου συστηματος ωστε να αντιληφθουν ολοι οτι τα παραθυρα κλεισανε παρα οι οποιες προσληψεις . Η αξιοκρατια δυσκολα εμπεδωνεται.
Συμφωνώ στο ότι ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Αλλά το όνειρο δυστυχώς τελείωσε.
eγω γιατι μετα το μνμ του Μανου νοιωθω μ@λ@κ@ς;; οσες φορες ειχα βγει εξω (λογω εγκυμοσυνης) ηταν και μια απο τις επιτηρητριες μαζι μου και μαλιστα συζηταγαμε ....αλλα κινητο ηταν κλειστο.....γμτ και δεν μ αρεσει να πιανομαι κωτσος!
Παράθεση από: Αναστασια 76 στις Μαρτίου 09, 2011, 06:40:21 pmeγω γιατι μετα το μνμ του Μανου νοιωθω μ@λ@κ@ς;; οσες φορες ειχα βγει εξω (λογω εγκυμοσυνης) ηταν και μια απο τις επιτηρητριες μαζι μου και μαλιστα συζηταγαμε ....αλλα κινητο ηταν κλειστο.....γμτ και δεν μ αρεσει να πιανομαι κωτσος! κι εγώ το ίδιο αναστασία... πήγα 3 φορές στην τουαλέτα λόγω προχωρημένης εγκυμοσύνης, ... Μόνο που δεν αισθάνομαι έτσι ακόμα και αν οι άλλοι κλέβοντας στον ΑΣΕΠ κλέβουν ουσιαστικά τις ζωές μας!!! Ούτε που πέρασε από μυαλό μου κάτι τέτοιο... παρόλο που ήμουν αναπληρώτρια, ήμουν έγκυος στο 2ο (με εμετούς μέχρι να γεννήσω!!!) ενώ το 1ο κάτω από 2 χρονών... και διάβασα όσο μπορούσα και παραπάνω από όσο μπορούσα, δεδομένων των συνθηκών, και έκανα και 400 χλμ για να πάω να δώσω!!! έλεος πια με την κάθε λαμογιά των νεοελλήνων!!!
Παράθεση από: manosmc στις Μαρτίου 09, 2011, 06:03:28 pmΠαράθεση από: mk75 στις Μαρτίου 08, 2011, 11:39:40 pmΠαράθεση από: marvac στις Μαρτίου 08, 2011, 07:38:28 pmΣυμφωνώ στο ότι ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Αλλά το όνειρο δυστυχώς τελείωσε.Eαν πιστευεις οτι το ονειρο τελειωσε γιατι γραφεις εδω μεσα; Για ορισμενους εδω μεσα θα ηταν πιο ηθικο και τιμιο να μας πειτε γιατι δεν θελετε να γινει ο διαγωνισμος οχι βεβαια οτι δεν αντιλαμβανομαστε.Για μενα το πιο σημαντικο ειναι η καθιερωση του νεου συστηματος ωστε να αντιληφθουν ολοι οτι τα παραθυρα κλεισανε παρα οι οποιες προσληψεις . Η αξιοκρατια δυσκολα εμπεδωνεται. Αν και είμαι απο άλλο κλάδο εαν νομίζετε οτι υπάρχει αξιοκρατία μέσω του διαγωνισμού ΑΣΕΠ είστε γελασμένοι...Εγω πάντως στον διαγωνισμό του 2009 όταν ήρθε εκείνο το Ασεπικό σαββατοκύριακο αφου πρώτα ταξίδεψα 400 χιλιομετρα ( με δυσκολες καιρικές συνθήκες πληρώνοντας αεροπλάνο και οχι πλοίο )για να με αναγκάσουν να ερθω να γράψω ΑΣΕΠ σε ενα λύκειο στα Πετραλωνα στην Αθήνα και αφού μπηκαμε στις αιθουσες και είδα στην αρχή τα θέματα, μετά πήγα στις τουαλέτες των σχολείων πηγαινοντας 4-5 φορές απο 20' πήρα το κινητο μου μαζί και τα θέματα, τηλεφώνησα σε γνωστους να μου πουν τις απαντήσεις και τα πολλαπλης επιλογής, γύρισα και τα έγραψα και παρακαλώ απο αυτό το σκηνικό πέτυχα 60 στο γνωστικο και 57 στα παιδαγωγικά με διαβασμα 2 βδομαδων και τίποτα άλλο.... Και αυτή την πονηριά την έχουν κάνει και άλλοι χιλιάδες και απο άλλους κλάδους.. Οπότε μην μου λετε κουραφέξαλα περι αξιοκρατίας... Αλλά και πάλι κλαιω όπως και οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί ακόμη και κάποιοι απο εδω στο φορούμ που έχασαν τόσα μόρια και τόσους κόπους χαμένους...Οχι που θα έσκαγα μετά απο 6 χρονια ωρομισθίας να έρθει ξαφνικά απ'την κυβέρνηση μια νομαρχισσα Διαμαντοπούλου να μου μηδενίσει τα μόρια των σχολείων και να με αποκλείσει απο τους πίνακες και τους 20 σχεδον μηνες προυπηρεσίας που μάζεψα στα λαγκάδια και στα δυσπρόσιτα σχολεία με κόπο και ιδρώτα και 2 αμάξια για αποσυρση απο τα χιλιομετρα!!!! ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ που δεν έχουμε αντιδράσει για το νεο συστημα προσλήψεων.. ΣΕ
Εμένα η τοποθέτηση του συνάδελφου manosmc δεν με εκφράζει καθόλου γιατί:1. Ποτέ δεν προσπάθησα να αντιγράψω στον διαγωνισμό και έτσι να κλέψω μια θέση από κάποιον συνάδελφο που παλεύει έντιμα!!2. Δεν έτρεξα ποτέ σε πολιτικά γραφεία για να αποκτήσω βυσματική προυπηρεσία και να βολευτώ με το 40%!! Ελπίζω να υπάρχουν αρκετοί συνάδελφοι στο Forum που να νιώθουν το ίδιο...Ελπίζω...Σίγουρα η Διαμαντοπούλου με το νέο σύστημα πρόσληψης δεν θέλει να εμπεδώσει την αξιοκρατία στην χώρα, και σίγουρα όπου υπάρχουν εξετάσεις υπάρχει και κάποιο ποσοστό διαβλητότητας...Κατανοητός και ο πόνος πολλών συναδέλφων εδώ μέσα γιατί καταρρίπτεται ένας μακροχρόνιος σχεδιασμός ζωής. Σίγουρα ο νέος τρόπος πρόσληψης δεν είναι και ο καλύτερος. Υπάρχουν και καλύτερες λύσεις, αλλά να μην αναγορεύουμε τον παλιό τρόπο πρόσληψης και σαν την καλύτερη λύση...Έλεος...Αλλά ούτως ή άλλως με τις συγχωνεύσεις, τα πολυπληθή τμήματα και την αύξηση του ωραρίου που έρχεται οι διορισμοί θα είναι ελάχιστοι. Οπότε όσοι πρόλαβαν, πρόλαβαν...
ΠαράθεσηΕμένα η τοποθέτηση του συνάδελφου manosmc δεν με εκφράζει καθόλου γιατί:1. Ποτέ δεν προσπάθησα να αντιγράψω στον διαγωνισμό και έτσι να κλέψω μια θέση από κάποιον συνάδελφο που παλεύει έντιμα!!2. Δεν έτρεξα ποτέ σε πολιτικά γραφεία για να αποκτήσω βυσματική προυπηρεσία και να βολευτώ με το 40%!! Ελπίζω να υπάρχουν αρκετοί συνάδελφοι στο Forum που να νιώθουν το ίδιο...Ελπίζω...Σίγουρα η Διαμαντοπούλου με το νέο σύστημα πρόσληψης δεν θέλει να εμπεδώσει την αξιοκρατία στην χώρα, και σίγουρα όπου υπάρχουν εξετάσεις υπάρχει και κάποιο ποσοστό διαβλητότητας...Κατανοητός και ο πόνος πολλών συναδέλφων εδώ μέσα γιατί καταρρίπτεται ένας μακροχρόνιος σχεδιασμός ζωής. Σίγουρα ο νέος τρόπος πρόσληψης δεν είναι και ο καλύτερος. Υπάρχουν και καλύτερες λύσεις, αλλά να μην αναγορεύουμε τον παλιό τρόπο πρόσληψης και σαν την καλύτερη λύση...Έλεος...Αλλά ούτως ή άλλως με τις συγχωνεύσεις, τα πολυπληθή τμήματα και την αύξηση του ωραρίου που έρχεται οι διορισμοί θα είναι ελάχιστοι. Οπότε όσοι πρόλαβαν, πρόλαβαν...Αγαπητέ Πάνο αρκετά στωικοί γίναμε. Τι θα πει όσοι πρόλαβαν πρόλαβαν;Δηλαδή το δημόσιο έγινε ένα κλειστό κλαμπ κατοχυρωμένων; Αυτό θα λύσει το πρόβλημα στην εκπαίδευση και την κοινωνία μας; Η σοβιετικού τύπου οργάνωση και λογική που επικρατεί γιατί να αλλάξει; αν δεν υπάρξει ανανέωση και στο ανθρώπινο δυναμικό; Τι περιμένουμε; Η διαμορφωμένη νοοτροπία, που είναι αδύνατο να μεταβληθεί, να πάρει σύνταξη και να μας αδειάσει την γωνιά; Αν ναι , μετά από πόσα χρόνια θα δούμε κάποιο απτό αποτέλεσμα; Και να σου πω κάτι; Όλοι ξέρουν ότι εκεί είναι το πραγματικό πρόβλημα. Κατά βάθος ο διαγωνισμός (με την έννοια ενός αξιοκρατικού τρόπου επιλογής) που ήταν απαίτηση των έντιμα σκεπτόμενων απηχεί την ανάγκη μιας αλλαγής στο ίδιο το σύστημα. Σίγουρα αυτή την στιγμή κυριαρχούν τα οικονομικά δεδομένα και ο πανικός της κυβέρνησης που παλεύει με ένα διαλυμένο κρατικό μηχανισμό και εκβιασμούς απ’ τα συμφέροντα που εξυπηρέτησε τόσα χρόνια. Αλλά αργότερα, θα φανεί καθαρά ότι δεν γίνεται να μην υπάρχει εσωτερική αξιολόγηση. Ώστε κάποιοι να φύγουν και κάποιοι καταλληλότεροι να έρθουν… Το κακό με εμάς τους εκπαιδευτικούς είναι ότι σκεφτόμαστε με βάση αρχές. Που όμως έχουν καταπατηθεί και διαστρεβλωθεί. Έτσι είμαστε σε μια θέση που δεν μπορούμε ούτε το άμεσο συμφέρον μας να υποστηρίξουμε. ΥΓ: Ακούγεται συχνά μια ατάκα «η εκπαίδευση είναι η πιο αποτελεσματική επένδυση σε μια κοινωνία». Και αυτοί που το λένε δεν φαίνεται να το πιστεύουν στα αλήθεια. Όμως αν δεν είχαμε δεχθεί την επίδραση της εκπαίδευσης, ως κοινωνία, σήμερα θα γινόμασταν Λιβύη όπως πριν από 65 χρόνια…