*

Αποστολέας Θέμα: Θα γίνει ΑΣΕΠ το 2012;  (Αναγνώστηκε 858467 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος KYRINIS

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: Θα γίνει ΑΣΕΠ το 2012?
« Απάντηση #70 στις: Μαρτίου 09, 2011, 06:18:20 pm »
Συμφωνώ στο ότι ο καθένας  κάνει τις επιλογές του. Αλλά το όνειρο δυστυχώς τελείωσε.
Eαν πιστευεις οτι το ονειρο τελειωσε γιατι γραφεις εδω μεσα; Για ορισμενους εδω μεσα θα ηταν πιο ηθικο και τιμιο να μας πειτε γιατι δεν θελετε να γινει ο διαγωνισμος οχι βεβαια οτι δεν αντιλαμβανομαστε.Για μενα το πιο σημαντικο ειναι η καθιερωση του νεου συστηματος ωστε να αντιληφθουν ολοι οτι τα παραθυρα κλεισανε παρα οι οποιες προσληψεις . Η αξιοκρατια δυσκολα εμπεδωνεται.

Αν και είμαι απο άλλο κλάδο εαν νομίζετε οτι υπάρχει αξιοκρατία μέσω του διαγωνισμού ΑΣΕΠ είστε γελασμένοι...

Εγω πάντως στον διαγωνισμό του 2009  όταν ήρθε εκείνο το Ασεπικό σαββατοκύριακο αφου πρώτα ταξίδεψα 400 χιλιομετρα ( με δυσκολες καιρικές συνθήκες πληρώνοντας αεροπλάνο και οχι πλοίο )για να με αναγκάσουν να ερθω να γράψω ΑΣΕΠ σε ενα λύκειο στα Πετραλωνα στην Αθήνα και αφού μπηκαμε στις αιθουσες και είδα στην αρχή τα θέματα,  μετά πήγα στις τουαλέτες των σχολείων πηγαινοντας 4-5 φορές απο 20' πήρα το κινητο μου μαζί και τα θέματα, τηλεφώνησα σε γνωστους να μου πουν τις απαντήσεις και τα πολλαπλης επιλογής, γύρισα και τα έγραψα και παρακαλώ απο αυτό το σκηνικό πέτυχα 60 στο γνωστικο και 57 στα παιδαγωγικά με διαβασμα 2 βδομαδων και τίποτα άλλο.... Και αυτή την πονηριά την έχουν κάνει και άλλοι χιλιάδες και απο άλλους κλάδους.. Οπότε μην μου λετε κουραφέξαλα περι αξιοκρατίας... Αλλά και πάλι κλαιω όπως και οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί ακόμη και κάποιοι απο εδω στο φορούμ που έχασαν τόσα μόρια και τόσους κόπους χαμένους...

Οχι που θα έσκαγα μετά απο 6 χρονια ωρομισθίας να έρθει ξαφνικά απ'την κυβέρνηση μια νομαρχισσα  Διαμαντοπούλου να μου μηδενίσει τα μόρια των σχολείων και να με αποκλείσει απο τους πίνακες και τους 20 σχεδον μηνες προυπηρεσίας που μάζεψα στα λαγκάδια και στα δυσπρόσιτα σχολεία με κόπο και ιδρώτα και 2 αμάξια για αποσυρση απο τα χιλιομετρα!!!!
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ που δεν έχουμε αντιδράσει για το νεο συστημα προσλήψεων.. ΣΕ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:18:26 »

Αποσυνδεδεμένος Lila_86

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Μαρτίου 09, 2011, 06:19:54 pm »
Πεστα Μάνο!!!Μετά από 4 ασεπ και 18,135 μόρια κλειδωμένα,νιώθω ότι εκφράζεις πολύ κόσμο εδώ μέσα.....Η αντίδραση συνδικάτων και λοιπών σωματείων ήταν μηδενική σχεδόν και τώρα τα λουζόμαστε......Υπάρχει ακόμα κόσμος που θεωρεί αξιοκρατική τη Διαμαντοπούλου,λες και αυτός ήταν ο σκοπός της!
Κρίση είναι όταν ο λαός είναι περικυκλωμένος από τη φτώχεια και.....την αστυνομία.-Ανώνυμος-

Αποσυνδεδεμένος anixia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Μαρτίου 09, 2011, 06:34:57 pm »
θελω να πω οτι ειδικα συμφωνω 100% με τη τελευταια σου παραγραφο ,Μανο.

Αποσυνδεδεμένος Αναστασια 76

• Ιστορικό μέλος
  • Κατι...κινειται....ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
    • Προφίλ
    • Δελφικα Παραγγελματα
« Απάντηση #73 στις: Μαρτίου 09, 2011, 06:40:21 pm »
eγω γιατι μετα το μνμ του Μανου νοιωθω μ@λ@κ@ς;; οσες φορες ειχα βγει εξω (λογω εγκυμοσυνης) ηταν και μια απο τις επιτηρητριες μαζι μου και μαλιστα συζηταγαμε ....αλλα κινητο ηταν κλειστο.....γμτ και δεν μ αρεσει να πιανομαι κωτσος!  >:( >:(
"Δημοκρατία είναι όταν 4 λύκοι και ένα πρόβατο ψηφίζουν για φαγητό"
(Αρκάς)

Κάποτε, τριακόσιοι πέθαναν για την Ελλάδα.
Σήμερα η Ελλάδα πεθαίνει για τριακόσιους...
http://www.youtube.com/watch?v=P3pHY7auD8w

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:18:26 »

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Μαρτίου 09, 2011, 06:49:08 pm »
Συμφωνώ στο ότι ο καθένας  κάνει τις επιλογές του. Αλλά το όνειρο δυστυχώς τελείωσε.
Eαν πιστευεις οτι το ονειρο τελειωσε γιατι γραφεις εδω μεσα; Για ορισμενους εδω μεσα θα ηταν πιο ηθικο και τιμιο να μας πειτε γιατι δεν θελετε να γινει ο διαγωνισμος οχι βεβαια οτι δεν αντιλαμβανομαστε.Για μενα το πιο σημαντικο ειναι η καθιερωση του νεου συστηματος ωστε να αντιληφθουν ολοι οτι τα παραθυρα κλεισανε παρα οι οποιες προσληψεις . Η αξιοκρατια δυσκολα εμπεδωνεται.

Αν και είμαι απο άλλο κλάδο εαν νομίζετε οτι υπάρχει αξιοκρατία μέσω του διαγωνισμού ΑΣΕΠ είστε γελασμένοι...

Εγω πάντως στον διαγωνισμό του 2009  όταν ήρθε εκείνο το Ασεπικό σαββατοκύριακο αφου πρώτα ταξίδεψα 400 χιλιομετρα ( με δυσκολες καιρικές συνθήκες πληρώνοντας αεροπλάνο και οχι πλοίο )για να με αναγκάσουν να ερθω να γράψω ΑΣΕΠ σε ενα λύκειο στα Πετραλωνα στην Αθήνα και αφού μπηκαμε στις αιθουσες και είδα στην αρχή τα θέματα,  μετά πήγα στις τουαλέτες των σχολείων πηγαινοντας 4-5 φορές απο 20' πήρα το κινητο μου μαζί και τα θέματα, τηλεφώνησα σε γνωστους να μου πουν τις απαντήσεις και τα πολλαπλης επιλογής, γύρισα και τα έγραψα και παρακαλώ απο αυτό το σκηνικό πέτυχα 60 στο γνωστικο και 57 στα παιδαγωγικά με διαβασμα 2 βδομαδων και τίποτα άλλο.... Και αυτή την πονηριά την έχουν κάνει και άλλοι χιλιάδες και απο άλλους κλάδους.. Οπότε μην μου λετε κουραφέξαλα περι αξιοκρατίας... Αλλά και πάλι κλαιω όπως και οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί ακόμη και κάποιοι απο εδω στο φορούμ που έχασαν τόσα μόρια και τόσους κόπους χαμένους...

Οχι που θα έσκαγα μετά απο 6 χρονια ωρομισθίας να έρθει ξαφνικά απ'την κυβέρνηση μια νομαρχισσα  Διαμαντοπούλου να μου μηδενίσει τα μόρια των σχολείων και να με αποκλείσει απο τους πίνακες και τους 20 σχεδον μηνες προυπηρεσίας που μάζεψα στα λαγκάδια και στα δυσπρόσιτα σχολεία με κόπο και ιδρώτα και 2 αμάξια για αποσυρση απο τα χιλιομετρα!!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 09, 2011, 07:08:42 pm από panos2 »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #75 στις: Μαρτίου 09, 2011, 07:04:05 pm »

Εγω παλι δεν ειχα προβλημα γιατι τα ηξερα, αλλα και αυτα που δεν ηξερα ημουν σιγουρος πως δεν τα ηξεραν οι αλλοι, ...οπότε βγηκα για τσιγαρο και μαζι μου ηρθε για παρεα μου και η επιτηρητρια.( "για τσιγαρο πας παλι ε?, -μου λεει- ...κατσε θα ρθω και γω να κανω ενα μαζι σου".... :P)

τι να ρωτησω?
- σε ποιον καθεδρικό ναο υπεγραφει το πρωτοκολλο Φλωρεντιας?
- απο ποιους στηθηκε το μνημειο των πεσόντων στη Θηβα?
- για την 8η σταυροφορια (αναθεμα και αν την ηξερε κανεις)?
-απο τις 10 ερωτησεις της νεοτερης που γνωριζα μονο τις 2? (και απο αυτες τη μία μου την πηρανε λαθος?)
-πως χρονολογει ο Αρχιλοχος με βαση την εκλθλιψη σεληνης?
- ή για αυτα που ημουν σιγουρος και τελικα δωσαν λαθος απαντησεις?
αη σιχτηρι λεω,...

βγηκα και γω να κανω ενα τσιγαρο να ξεχαρμανιασω και δε με παρατανε με τις βλακειες τους(?)!!!
με κουβαλησαν στις 5 το πρωι χειμωνα καιρο πανω στη μηχανη,για να με ρωτησουν ηλιθιότητες ?!!!

Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος ΠΕ01

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Μαρτίου 09, 2011, 07:04:59 pm »
eγω γιατι μετα το μνμ του Μανου νοιωθω μ@λ@κ@ς;; οσες φορες ειχα βγει εξω (λογω εγκυμοσυνης) ηταν και μια απο τις επιτηρητριες μαζι μου και μαλιστα συζηταγαμε ....αλλα κινητο ηταν κλειστο.....γμτ και δεν μ αρεσει να πιανομαι κωτσος!  >:( >:(

;D ;D ;D ;D ;D ;D κι εγώ το ίδιο αναστασία... πήγα 3 φορές στην τουαλέτα λόγω προχωρημένης εγκυμοσύνης, ... :-[

Μόνο που δεν αισθάνομαι έτσι ακόμα και αν οι άλλοι κλέβοντας στον ΑΣΕΠ κλέβουν ουσιαστικά τις ζωές μας!!! Ούτε που πέρασε από μυαλό μου κάτι τέτοιο... παρόλο που ήμουν αναπληρώτρια, ήμουν έγκυος στο 2ο (με εμετούς μέχρι να γεννήσω!!!) ενώ το 1ο κάτω από 2 χρονών... και διάβασα όσο μπορούσα και παραπάνω από όσο μπορούσα, δεδομένων των συνθηκών, και έκανα και 400 χλμ για να πάω να δώσω!!!

έλεος πια με την κάθε λαμογιά των νεοελλήνων!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 09, 2011, 07:08:18 pm από ΠΕ01 »
Together we stand!!! Divided we fall...

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Μαρτίου 09, 2011, 07:15:25 pm »

;D ;D ;D ;D ;D ;D κι εγώ το ίδιο αναστασία... πήγα 3 φορές στην τουαλέτα λόγω προχωρημένης εγκυμοσύνης, ... :-[

Μόνο που δεν αισθάνομαι έτσι ακόμα και αν οι άλλοι κλέβοντας στον ΑΣΕΠ κλέβουν ουσιαστικά τις ζωές μας!!! Ούτε που πέρασε από μυαλό μου κάτι τέτοιο... παρόλο που ήμουν αναπληρώτρια, ήμουν έγκυος στο 2ο (με εμετούς μέχρι να γεννήσω!!!) ενώ το 1ο κάτω από 2 χρονών... και διάβασα όσο μπορούσα και παραπάνω από όσο μπορούσα, δεδομένων των συνθηκών, και έκανα και 400 χλμ για να πάω να δώσω!!!

έλεος πια με την κάθε λαμογιά των νεοελλήνων!!!

Να 'σαι καλά.  :)

Αποσυνδεδεμένος anixia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Μαρτίου 09, 2011, 07:24:40 pm »
παιδια ο ανθρωπος αυτο που'κανε δεν ηταν σωστο βεβαια βγηκε και το'πε φανταζεστε ποσα μπορει να'γινονται απο πισω μας;

Αποσυνδεδεμένος EVANG

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Μαρτίου 09, 2011, 07:25:01 pm »
Δυστυχώς, ούτε και το νέο σύστημα είναι ό,τι καλύτερο.Σκοπός της κάθε Διαμαντοπούλου είναι να μειώσει τους διορισμούς, να αυξήσει τους αναπληρωτές και να μας κρατάει εσαεί δέσμιους, μια και έχει εξαφανίσει με νόμο την προϋπηρεσία.Έτσι, δεν έχουμε αξιώσεις ούτε απαιτήσεις.Αναμένουμε έναν διαγωνισμό με ελάχιστες εώς ανύπαρκτες θέσεις και τελικά με αυτό τον τρόπο κυλάει η ζωή και τα καλύτερά μας χρόνια. Από την άλλη, εναλλακτικές λύσεις δεν υπάρχουν στην εργασία, ειδικά αν έχεις πατήσει και τα σαράντα και έχεις υποστεί τον οδοστρωτήρα των συνεχών αλλαγών.Επιπλέον, η Ελλάδα, κυρίως τώρα δεν είναι πλέον από εργασιακής άποψης η χώρα των ευκαιριών.Ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ σίγουρα δεν είναι αξιοκρατικός, τι είναι άλλωστε αξιοκρατικό στον τόπο μας;Οι " ειδήμονες" εξασφάλισαν με νόμο τη μη απόδειξη της αναξιοκρατίας του διαγωνισμού, αφού δεν μπορούμε ούτε αναβαθμολόγηση γραπτού να ζητήσουμε. Επομένως, συζητάμε για έναν διαγωνισμό-παρωδία που υποτιμά τη νοημοσύνη και την ύπαρξή μας ως ανθρώπινες οντότητες και μας εξαντλεί μέχρι τελικής πτώσεως, αναγκάζοντάς μας να δίνουμε ξανά και ξανά.Πώς μπλέξαμε έτσι, Θεέ μου!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 09, 2011, 11:02:24 pm από EVANG »
ΠΕ02 και ΠΕ70

Αποσυνδεδεμένος maryvas

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #80 στις: Μαρτίου 09, 2011, 07:27:54 pm »

Αποσυνδεδεμένος Lila_86

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #81 στις: Μαρτίου 09, 2011, 07:28:05 pm »

Κρίση είναι όταν ο λαός είναι περικυκλωμένος από τη φτώχεια και.....την αστυνομία.-Ανώνυμος-

Αποσυνδεδεμένος ----

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #82 στις: Μαρτίου 09, 2011, 08:11:21 pm »

Παράθεση

Εμένα η τοποθέτηση του συνάδελφου manosmc δεν με εκφράζει καθόλου γιατί:

1. Ποτέ δεν προσπάθησα να αντιγράψω στον διαγωνισμό και έτσι να κλέψω μια θέση από κάποιον συνάδελφο που παλεύει έντιμα!!

2. Δεν έτρεξα ποτέ σε πολιτικά γραφεία για να αποκτήσω βυσματική προυπηρεσία και να βολευτώ με το 40%!! 

Ελπίζω να υπάρχουν αρκετοί συνάδελφοι στο Forum που να νιώθουν το ίδιο...Ελπίζω...
Σίγουρα η Διαμαντοπούλου με το νέο σύστημα πρόσληψης δεν θέλει να εμπεδώσει την αξιοκρατία στην χώρα, και σίγουρα όπου υπάρχουν εξετάσεις υπάρχει και κάποιο ποσοστό διαβλητότητας...
Κατανοητός και ο πόνος πολλών συναδέλφων εδώ μέσα γιατί καταρρίπτεται ένας μακροχρόνιος σχεδιασμός ζωής. Σίγουρα ο νέος τρόπος πρόσληψης δεν είναι και ο καλύτερος. Υπάρχουν και καλύτερες λύσεις, αλλά να μην αναγορεύουμε τον παλιό τρόπο πρόσληψης και σαν την καλύτερη λύση...Έλεος...
Αλλά ούτως ή άλλως με τις συγχωνεύσεις, τα πολυπληθή τμήματα και την αύξηση του ωραρίου που έρχεται οι διορισμοί θα είναι ελάχιστοι. Οπότε όσοι πρόλαβαν, πρόλαβαν...

Αγαπητέ Πάνο αρκετά στωικοί γίναμε. Τι θα πει όσοι πρόλαβαν πρόλαβαν;
Δηλαδή το δημόσιο έγινε ένα κλειστό κλαμπ κατοχυρωμένων;
Αυτό θα λύσει το πρόβλημα στην εκπαίδευση και την κοινωνία μας;
Η σοβιετικού τύπου οργάνωση και λογική που επικρατεί γιατί να αλλάξει; αν δεν υπάρξει ανανέωση και στο ανθρώπινο δυναμικό;
Τι περιμένουμε; Η διαμορφωμένη νοοτροπία, που είναι αδύνατο να μεταβληθεί, να πάρει σύνταξη και να μας αδειάσει την γωνιά;
Αν ναι , μετά από πόσα χρόνια θα δούμε κάποιο απτό αποτέλεσμα;
Και να σου πω κάτι; Όλοι ξέρουν ότι εκεί είναι το πραγματικό πρόβλημα.
Κατά βάθος ο διαγωνισμός (με την έννοια ενός αξιοκρατικού τρόπου επιλογής) που  ήταν απαίτηση των έντιμα σκεπτόμενων απηχεί την ανάγκη μιας  αλλαγής στο ίδιο το σύστημα.
Σίγουρα αυτή την στιγμή κυριαρχούν τα οικονομικά δεδομένα και ο πανικός της κυβέρνησης που παλεύει με ένα  διαλυμένο κρατικό μηχανισμό και εκβιασμούς απ’ τα συμφέροντα που εξυπηρέτησε  τόσα χρόνια. Αλλά αργότερα, θα φανεί καθαρά ότι δεν γίνεται να μην υπάρχει εσωτερική αξιολόγηση. Ώστε κάποιοι να φύγουν και κάποιοι καταλληλότεροι να έρθουν…
Το κακό με εμάς τους εκπαιδευτικούς είναι ότι σκεφτόμαστε με βάση αρχές. Που όμως έχουν καταπατηθεί και διαστρεβλωθεί. Έτσι είμαστε σε μια θέση που δεν μπορούμε ούτε το άμεσο συμφέρον μας να υποστηρίξουμε.
ΥΓ: Ακούγεται συχνά μια ατάκα «η εκπαίδευση είναι η πιο αποτελεσματική επένδυση σε μια κοινωνία». Και αυτοί που το λένε δεν φαίνεται να το πιστεύουν στα αλήθεια.
Όμως αν δεν είχαμε δεχθεί την επίδραση της εκπαίδευσης, ως κοινωνία, σήμερα θα γινόμασταν Λιβύη όπως πριν από 65 χρόνια…

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #83 στις: Μαρτίου 09, 2011, 09:28:13 pm »

Παράθεση

Εμένα η τοποθέτηση του συνάδελφου manosmc δεν με εκφράζει καθόλου γιατί:

1. Ποτέ δεν προσπάθησα να αντιγράψω στον διαγωνισμό και έτσι να κλέψω μια θέση από κάποιον συνάδελφο που παλεύει έντιμα!!

2. Δεν έτρεξα ποτέ σε πολιτικά γραφεία για να αποκτήσω βυσματική προυπηρεσία και να βολευτώ με το 40%!! 

Ελπίζω να υπάρχουν αρκετοί συνάδελφοι στο Forum που να νιώθουν το ίδιο...Ελπίζω...
Σίγουρα η Διαμαντοπούλου με το νέο σύστημα πρόσληψης δεν θέλει να εμπεδώσει την αξιοκρατία στην χώρα, και σίγουρα όπου υπάρχουν εξετάσεις υπάρχει και κάποιο ποσοστό διαβλητότητας...
Κατανοητός και ο πόνος πολλών συναδέλφων εδώ μέσα γιατί καταρρίπτεται ένας μακροχρόνιος σχεδιασμός ζωής. Σίγουρα ο νέος τρόπος πρόσληψης δεν είναι και ο καλύτερος. Υπάρχουν και καλύτερες λύσεις, αλλά να μην αναγορεύουμε τον παλιό τρόπο πρόσληψης και σαν την καλύτερη λύση...Έλεος...
Αλλά ούτως ή άλλως με τις συγχωνεύσεις, τα πολυπληθή τμήματα και την αύξηση του ωραρίου που έρχεται οι διορισμοί θα είναι ελάχιστοι. Οπότε όσοι πρόλαβαν, πρόλαβαν...

Αγαπητέ Πάνο αρκετά στωικοί γίναμε. Τι θα πει όσοι πρόλαβαν πρόλαβαν;
Δηλαδή το δημόσιο έγινε ένα κλειστό κλαμπ κατοχυρωμένων;
Αυτό θα λύσει το πρόβλημα στην εκπαίδευση και την κοινωνία μας;
Η σοβιετικού τύπου οργάνωση και λογική που επικρατεί γιατί να αλλάξει; αν δεν υπάρξει ανανέωση και στο ανθρώπινο δυναμικό;
Τι περιμένουμε; Η διαμορφωμένη νοοτροπία, που είναι αδύνατο να μεταβληθεί, να πάρει σύνταξη και να μας αδειάσει την γωνιά;
Αν ναι , μετά από πόσα χρόνια θα δούμε κάποιο απτό αποτέλεσμα;
Και να σου πω κάτι; Όλοι ξέρουν ότι εκεί είναι το πραγματικό πρόβλημα.
Κατά βάθος ο διαγωνισμός (με την έννοια ενός αξιοκρατικού τρόπου επιλογής) που  ήταν απαίτηση των έντιμα σκεπτόμενων απηχεί την ανάγκη μιας  αλλαγής στο ίδιο το σύστημα.
Σίγουρα αυτή την στιγμή κυριαρχούν τα οικονομικά δεδομένα και ο πανικός της κυβέρνησης που παλεύει με ένα  διαλυμένο κρατικό μηχανισμό και εκβιασμούς απ’ τα συμφέροντα που εξυπηρέτησε  τόσα χρόνια. Αλλά αργότερα, θα φανεί καθαρά ότι δεν γίνεται να μην υπάρχει εσωτερική αξιολόγηση. Ώστε κάποιοι να φύγουν και κάποιοι καταλληλότεροι να έρθουν…
Το κακό με εμάς τους εκπαιδευτικούς είναι ότι σκεφτόμαστε με βάση αρχές. Που όμως έχουν καταπατηθεί και διαστρεβλωθεί. Έτσι είμαστε σε μια θέση που δεν μπορούμε ούτε το άμεσο συμφέρον μας να υποστηρίξουμε.
ΥΓ: Ακούγεται συχνά μια ατάκα «η εκπαίδευση είναι η πιο αποτελεσματική επένδυση σε μια κοινωνία». Και αυτοί που το λένε δεν φαίνεται να το πιστεύουν στα αλήθεια.
Όμως αν δεν είχαμε δεχθεί την επίδραση της εκπαίδευσης, ως κοινωνία, σήμερα θα γινόμασταν Λιβύη όπως πριν από 65 χρόνια…

Το "όσοι πρόλαβαν, πρόλαβαν" είναι σχετικό,  ενέχει κάποια δόση υπερβολής, αφορά την επόμενη τετραετία και θα ισχύσει εφ' όσον περάσουν οι νέες πολιτικές του υπουργείου  παιδείας.
Είναι πολλά μαζί και λειτουργούν αθροιστικά: 28-30άρια τμήματα, συγχωνεύσεις σε πολυπλυθή σχολεία και ενδεχόμενη αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών.
Όλα αυτά σημαίνουν: ελάχιστοι διορισμοί με μικρές διαφοροποιήσεις από κλάδο σε κλάδο.  Μακάρι να διαψευστώ και να μην περάσουν οι νέες πολιτικές...

Τα πολυπληθή τμήματα με ενοχλούν πολύ περισσότερο από την ενδεχόμενη αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών, γιατί με θίγουν επιπλέον  και ως γονιό, αφού γνωρίζω από "πρώτο χέρι" τι σημαίνει αυτό για τη παιδεία των παιδιών μου...

( Ήδη ψάχνω να βρω διεξόδους, όπως μετανάστευση ή επιστροφή στην ιδιωτική παιδεία... )

Πιστεύω και εγώ στο ότι: "η εκπαίδευση είναι η καλύτερη επένδυση σε μια κοινωνία". Οι λογιστές του υπουργείου όμως είναι μακριά από την εκπαίδευση και δεν καταλαβαίνουν τι κάνουν...

Lila, καταλαβαίνω τι σημαίνει να έχεις προσπαθήσει χρόνια με ΑΣΕΠ και προυπηρεσία και εκεί που έβλεπες κάποιο φως να εμφανίζεται ξανά το σκοτάδι. Το ίδιο βιώνω και εγώ. Δεν θα πω και εγώ όχι, αν στο μέλλον  θα μπορώ να διοριστώ με κάποιο ποσοστό όπως το 40%...  ;D
Όμως,
Και να ίσχυε ακόμη το παλιό σύστημα, πάλι με ελάχιστους διορισμούς η βάση στο 40% θα μπορούσε να φτάσει στα  50 - 60  μόρια...  Και με το παλιό σύστημα με τους ελάχιστους διορισμούς θα είμασταν σε αδιέξοδο. Μάλλον  πάλι θα βλέπαμε κάποιους από κάποια παράθυρα με τεράστιες προυπηρεσίες να είναι μπροστά μας. .   Πίσω λοιπον από πολλούς "αδικημένους" γνωρίζεις πως  κρύβεται και πολύ υποκρισία...

Ούτε το:  "προυπόθεση για διορισμό η τουλάχιστον μία  επιτυχία σε κάποιον ΑΣΕΠ από χθές!" δεν μπορούσε να μας ενώσει πέρυσι - αν θυμάσαι- για να μπορούμε πειστικά να αντιπαρατεθούμε στον νέο τρόπο πρόσληψης...
Απ' ότι βλέπεις, υπάρχει ακόμη το ενδεχόμενο να μείνουν πολλοί του 24μηνου αδιόριστοι, ενώ βλέπουν πολλούς να διορίζονται με το 40%, χωρίς να έχουν πατήσει το πόδι τους ποτέ στον διαγωνισμό...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182587
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)