0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Διδασκω σε φροντιστηρια 20 χρονια (τα 3 τελευταια μονο ιδιαιτερα) πριν το 09 που πηγαινα για χαβαλε στον ασεπ, ποτε δεν ειχα γραψει 2η μερα κατω του 72 ,λογω εμπειριας αλλα αφηνω και ''ελευθερο'' τον ευατο μου δηλ. γραφω πολλες εναλλακτικους τροπους διδασκαλιας.θα μου πειτε σιγα δεν αριστευσες κιολας, ναι αλλα ουτε διαβασα πολυ ,ουτε πληρωσα φροντιστηρια.Πχ φυσικη ,δεν τη διδαξα ποτε,πηγα 40 ωρες φροντιστηριο, αν δεν την εχεις δουλεψει δεν σου''ερχονται'' οι λυσεις,ειναι βιωματικο μαθημα,ενω βιολογια,γεωλογια διαβαζεις ,γραφεις.
Τι εννοεις Μαρκο;
Νομίζω ότι όσοι επίσημα συνομιλούν για τα θέματα των αδιόριστων εκπαιδευτικών με το υπουργείο πρέπει να θέσουν την πραγματικότητα ξεκάθαρα. Δεν φαντάζομαι ότι θα σύρει 100.000 ανθρώπους να δώσουν σ’ έναν διαγωνισμό μόνο και μόνο για να έχουν «ελπίδες».Αν οι διορισμοί τα επόμενα χρόνια είναι μηδενικοί ή ελάχιστοι τότε γιατί να κάνει ασεπ; Για να παίρνει αναπληρωτές απ’ τους τελικούς πίνακες; Ήδη υπάρχει ο ενιαίος για τους αναπληρωτές. Τι νόημα θα είχε μια ανακατάταξη; Κάποιοι φουκαράδες ακόμη να αποκτήσουν «προοπτική»; Μερικοί συνάδελφοι παραβλέπουν δύο πράγματα στοιχειώδη.Πρώτον , δεν είμαστε μαζοχιστές αλλά εκπαιδευτικοί που θέλουμε να δουλέψουμε στην δημόσια εκπαίδευση για τα όποια πλεονεκτήματα . Δεν είναι παιχνίδι ο διαγωνισμός, αλλά για πολύ κόσμο είναι μια τρομερά φθοροποιός διαδρομή.Δεύτερον, ήδη εργάζονται ως αναπληρωτές κάπου 15.000 άτομα. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι όλοι αυτοί απέκτησαν πρόσβαση με βύσμα. Έστω και οι μισοί, να κάνω μια εξωφρενική υπόθεση, είναι βύσματα τότε οι άλλοι μισοί δεν είναι. Σωστά;Τότε γιατί αυτοί οι 7500 που μπήκαν σε μια διαδικασία , μέσα από διαφανείς και αξιοκρατικές διαδικασίες ,να υποστούν μια ανατροπή στην ζωή τους που θα είναι ανάξια προς τον κόπο που κατέβαλαν; Σε τελική ανάλυση το νέο σύστημα είναι δικαιότερο. Αλλά για να ριζώσει πρέπει να γίνουν ανθρωποθυσίες; Το τελευταίο ερώτημα απευθύνεται σε μερικούς συναδέλφους που μεταβλήθηκαν σε ηθικολόγους. Σωστά να εφαρμοστεί το δικαιότερο μοντέλο. Αλλά έλεος.Αρκετός κόσμος παγιδεύτηκε κατόπιν του τελευταίου διαγωνισμού και της συγκυρίας στην οικονομία. Είναι απαράδεκτο να έχουν φωνή εντόμου τόσοι χιλιάδες κόσμος…