0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δυστυχώς είναι έξω από την κουλτούρα του έλληνα το να πάει σε άλλες χώρες για δουλειά, κάτι που πολύ εύκολα το κάνουν οι συνομήλικοι μας στο εξωτερικό. Πρέπει όμως να είμαστε πια ευέλικτοι και προσαρμοστικοί. Δεν υπάρχει λόγος κάποιος να ματαιοπονεί για τον πολυπόθητο διορισμό, από τη στιγμή που οι μισθοί θα έχουν ούτως ή άλλως πέσει στα 500-600 ευρώ και θα έχουμε ένα διαλυμένο σύστημα δημόσια υγείας και πρόνοιας με υποτυπώδεις παροχές, ενώ με τα ίδια προσόντα πιθανότατα σε άλλη χώρα θα διασφαλίσει ένα αξιοπρεπές επίπεδο ζωής. Και οι νέοι έλληνες πτυχιούχοι έχουν πια πολλά προσόντα.
Παράθεση από: Green στις Ιουνίου 27, 2011, 02:11:25 pmΔυστυχώς είναι έξω από την κουλτούρα του έλληνα το να πάει σε άλλες χώρες για δουλειά, κάτι που πολύ εύκολα το κάνουν οι συνομήλικοι μας στο εξωτερικό. Πρέπει όμως να είμαστε πια ευέλικτοι και προσαρμοστικοί. Δεν υπάρχει λόγος κάποιος να ματαιοπονεί για τον πολυπόθητο διορισμό, από τη στιγμή που οι μισθοί θα έχουν ούτως ή άλλως πέσει στα 500-600 ευρώ και θα έχουμε ένα διαλυμένο σύστημα δημόσια υγείας και πρόνοιας με υποτυπώδεις παροχές, ενώ με τα ίδια προσόντα πιθανότατα σε άλλη χώρα θα διασφαλίσει ένα αξιοπρεπές επίπεδο ζωής. Και οι νέοι έλληνες πτυχιούχοι έχουν πια πολλά προσόντα.Green αν δεν ήμουν κι εγώ διοριστέος του ΑΣΕΠ θα το σκεφτόμουν να φύγω στο εξωτερικό,αλλά μόνο στην περίπτωση που δε θα έβρισκα εδώ εργασία και είχα πρόβλημα επιβίωσης.Μέχρι τώρα κουτσά στραβά, λίγο με δουλειά - λίγο με ταμείο ανεργίας, τη βγάζουμε.Γεννήθηκα στη Γερμανία και έχω συγγενείς εκεί που έχουν ταβέρνες. Αν δε θα έχω να φάω ξέρω το δρόμο...
Παράθεση από: Lasid στις Ιουνίου 27, 2011, 02:24:39 pmΠαράθεση από: Green στις Ιουνίου 27, 2011, 02:11:25 pmΔυστυχώς είναι έξω από την κουλτούρα του έλληνα το να πάει σε άλλες χώρες για δουλειά, κάτι που πολύ εύκολα το κάνουν οι συνομήλικοι μας στο εξωτερικό. Πρέπει όμως να είμαστε πια ευέλικτοι και προσαρμοστικοί. Δεν υπάρχει λόγος κάποιος να ματαιοπονεί για τον πολυπόθητο διορισμό, από τη στιγμή που οι μισθοί θα έχουν ούτως ή άλλως πέσει στα 500-600 ευρώ και θα έχουμε ένα διαλυμένο σύστημα δημόσια υγείας και πρόνοιας με υποτυπώδεις παροχές, ενώ με τα ίδια προσόντα πιθανότατα σε άλλη χώρα θα διασφαλίσει ένα αξιοπρεπές επίπεδο ζωής. Και οι νέοι έλληνες πτυχιούχοι έχουν πια πολλά προσόντα.Green αν δεν ήμουν κι εγώ διοριστέος του ΑΣΕΠ θα το σκεφτόμουν να φύγω στο εξωτερικό,αλλά μόνο στην περίπτωση που δε θα έβρισκα εδώ εργασία και είχα πρόβλημα επιβίωσης.Μέχρι τώρα κουτσά στραβά, λίγο με δουλειά - λίγο με ταμείο ανεργίας, τη βγάζουμε.Γεννήθηκα στη Γερμανία και έχω συγγενείς εκεί που έχουν ταβέρνες. Αν δε θα έχω να φάω ξέρω το δρόμο... Δεν είναι θέμα διορισμένου ή αδιόριστου. Το θέμα είναι ότι όποιος παραμείνει στην Ελλάδα τα επόμενα (πολλά) χρόνια θα περάσει πολύ δύσκολα. Ακόμα είμαστε στην αρχή αυτών που θα γίνουν. Είναι κρίμα μία ολόκληρη γενιά ανθρώπων με τόσα προσόντα να χαραμίζει μία ζωή ζώντας υπό συνθήκες που δεν αντιστοιχούν στην προσπάθεια και τα προσόντα τους, όταν την ίδια ώρα ενδεχομένως σε κάποια άλλη χώρα να εξασφάλιζαν μία πολύ καλύτερη ποιότητα ζωής. Έχουμε μόνο μία ζωή για να τη χαραμίζουμε σε ανόητες εμμονές. Φοβάμαι μήπως χτυπάμε το κεφάλι μας σε 10 χρόνια και τότε θα είναι όντως αργά.
το μεσοπροθεσμο λεει ξεκαθαρα οτι οι διοριστεοι ασεπ θα απορροφηθουν μεχρι 31 12 2015.Επομενως ασεπ μετα το 2016..ΔΕν υπαρχει αλλωστε και λογος να γινει αφου θα διοριζουν λιγους καθε χρονο
Παράθεση από: MPORELI στις Ιουνίου 29, 2011, 06:45:35 pmτο μεσοπροθεσμο λεει ξεκαθαρα οτι οι διοριστεοι ασεπ θα απορροφηθουν μεχρι 31 12 2015.Επομενως ασεπ μετα το 2016..ΔΕν υπαρχει αλλωστε και λογος να γινει αφου θα διοριζουν λιγους καθε χρονο Το είπε η χριστοφιλοπουλου στην εκπομπή του προτοψαλτε τις 27 Ιούνη.Αν περάσει το μεσοπρόθεσμο είναι μέσα στο σχέδια τους να γίνει ΑΣΕΠ το 2012.Υπάρχει αναρτημένη η συνέντευξη.Ιδού το link ακούστε την γύρο στο 2:08 και πείτε τι καταλάβατεhttp://www.skai.gr/player/Radio/?MMID=215878
Παράθεση από: mk75 στις Ιουνίου 29, 2011, 07:18:34 pmΠαράθεση από: MPORELI στις Ιουνίου 29, 2011, 06:45:35 pmτο μεσοπροθεσμο λεει ξεκαθαρα οτι οι διοριστεοι ασεπ θα απορροφηθουν μεχρι 31 12 2015.Επομενως ασεπ μετα το 2016..ΔΕν υπαρχει αλλωστε και λογος να γινει αφου θα διοριζουν λιγους καθε χρονο Το είπε η χριστοφιλοπουλου στην εκπομπή του προτοψαλτε τις 27 Ιούνη.Αν περάσει το μεσοπρόθεσμο είναι μέσα στο σχέδια τους να γίνει ΑΣΕΠ το 2012.Υπάρχει αναρτημένη η συνέντευξη.Ιδού το link ακούστε την γύρο στο 2:08 και πείτε τι καταλάβατεhttp://www.skai.gr/player/Radio/?MMID=215878Και τι να έλεγε για να μπορέσει να ''πείσει'' την ελληνική κοινωνία για την αναγκαιότητα να ψηφιστεί;; Αν περάσει το μεσοπρόθεσμο δε θα γίνει ο ΑΣΕΠ το 2012;;;