0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
ΚΑΛΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ! Δέχομαι ερωτήματα και πάλι για τον ΑΣΕΠ. Τη γνώμη μου την έχω ξαναγράψει και θα την γράψω πάλι με νέα στοιχεία! Δε βλέπω ΑΣΕΠ για το 2012! Και για την ιστορία: Χθες έγινε «ντου» στο γραφείο της ΔΝΤ από συναδέλφους που ανήκουν στην κατηγορία του 30/μηνου! Τους απέκλεισε ΑΣΕΠ το 2012, λένε οι πληροφορίες μου, καλά διασταυρωμένες… Μην ακούτε τους εμπόρους της γνώσης (φροντιστήρια)! Το λιγοστό λίπος που σας έχει μείνει θέλουν… αυτα ειναι τα λεγόμενα του Καψαλάκη στον τοιχο του πριν απο μια ωρα περιπου για τον διαγωνισμό του Ασεπ
Αχ βρε ναι ο κ.
Νομίζω πώς ακόμα και απο οικονομικής άποψης συμφέρει πολύ περισσότερο να κάνει έναν ΑΣΕΠ για λίγες ειδικότητες αρχές του 2012, παρά να διορίσει τους εναπομείναντες ασεπίτες 40% και 24μηνο στις ειδικότητες που το 60-40 τελείωσε και μετά να κάνει ασεπ για όλες τις ειδικότητες τέλη του '12 αρχές '13, όπως έχουν υποστηρίξει κάποιοι συνάδερφοι. Ένας ασεπ για ΠΕ02- 03- 04 και παράταση της μεταβατικής για τις ειδικότητες που έχουν ακόμα διοριστέους 60-40 για Χ χρόνια συμφέρει πολύ περισσότερο και από την άποψη των δαπανών του ίδιου του διαγωνισμού και των δαπανών των διορισμών (ανοιχτές θέσεις).
Παράθεση από: AntreaEirini στις Αυγούστου 26, 2011, 03:10:07 pmΝομίζω πώς ακόμα και απο οικονομικής άποψης συμφέρει πολύ περισσότερο να κάνει έναν ΑΣΕΠ για λίγες ειδικότητες αρχές του 2012, παρά να διορίσει τους εναπομείναντες ασεπίτες 40% και 24μηνο στις ειδικότητες που το 60-40 τελείωσε και μετά να κάνει ασεπ για όλες τις ειδικότητες τέλη του '12 αρχές '13, όπως έχουν υποστηρίξει κάποιοι συνάδερφοι. Ένας ασεπ για ΠΕ02- 03- 04 και παράταση της μεταβατικής για τις ειδικότητες που έχουν ακόμα διοριστέους 60-40 για Χ χρόνια συμφέρει πολύ περισσότερο και από την άποψη των δαπανών του ίδιου του διαγωνισμού και των δαπανών των διορισμών (ανοιχτές θέσεις).Το θέμα δεν είναι μόνο το τι συμφέρει, αλλά και το τι είναι νόμιμο...Εξάλλου αν έχεις δίκιο ούτε φέτος θα έπαιρνε 150 συναδέλφους βασικών ειδικοτήτων από το 24μηνο.Τη συμφέρει και το έκανε, αλλιώς θα κοιτούσε να διορίσει περισσότερους από ΑΣΕΠ για να ξεμπερδεύει με τις "υποχρεώσεις" της όπως έλεγε στη διάρκεια της χρονιάς. Άρα γιατί δεν τη συμφέρει να πάει σε ΑΣΕΠ συνολικά για όλες τις ειδικότητες το φθινόπωρο του 2012;Έχετε σκεφτεί πόσα προβλήματα θα δημιουργήσει το να είναι άλλες ειδικότητες σε μεταβατική και σε εκείνες να παίρνει αναπληρωτές από κλειδωμένους πίνακες προϋπηρεσίας, ενώ στις βασικές ειδικότητες να παίρνει τους λίγους μόνιμους και τους πολλούς αναπληρωτές από τους νέους πίνακες που θα περιλαμβάνουν μόνο επιτυχόντες του διαγωνισμού και όσους είχαν 24 μήνες προϋπηρεσίας μέχρι 30-6-2010;Επειδή θεωρώ ότι θα γίνει και μπάχαλο και δεν ξέρω αν είναι σωστό και συνταγματικά διότι δημιουργεί ανισότητες το να αγωνίζονται άλλοι με τον παλιό νόμο και άλλοι με τον 3848 να γίνουν μόνιμοι ή να εργαστούν ως αναπληρωτές, θεωρώ ότι είναι πιο λογικό να γίνει ΑΣΕΠ για όλες τις ειδκότητες μαζί το φθινόπωρο του 2012.
Να προετοιμαστώ για κάτι που είναι πολύ πιθανόν να μη γίνει στην ειδικότητά μου ή να γίνει μετά από 1 ή 2 χρόνια;Στο δικό μου κλάδο 6 μήνες, κατά τη γνώμη μου πάντα, σοβαρού διαβάσματος είναι αρκετοί.
Παράθεση από: vasouli στις Αυγούστου 26, 2011, 03:13:15 pmΝα προετοιμαστώ για κάτι που είναι πολύ πιθανόν να μη γίνει στην ειδικότητά μου ή να γίνει μετά από 1 ή 2 χρόνια;Στο δικό μου κλάδο 6 μήνες, κατά τη γνώμη μου πάντα, σοβαρού διαβάσματος είναι αρκετοί.Εμένα η προετοιμασία για την επιτυχία ( διορισμός μέσω ΑΣΕΠ ) μου πήρε μια δεκαετία . Από τη στιγμή που πήρα πτυχίο και ξεκίνησα λίγα ιδιαίτερα είχα ξεκινήσει την προετοιμασία χωρίς να το καταλάβω. Τα 7 από τα 10 αυτά χρόνια δίδασκα και σε φροντιστήριο. Εκεί να δεις. Διάβαζα από τις 8 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι , μετά φροντιστήριο ως τις 11 το βράδυ και έκλεινα με ένα 3ωρο διάβασμα τη νύχτα ( μετά από το επόμενο πρωί πάλι από την αρχή ) . Τι διάβαζα ? Τα πρώτα χρόνια έλυνα ασκήσεις . Πολλές ασκήσεις. Έλυνα 50 ( για σιγουριά ) και στο φροντιστήριο προλάβαινα να κάνω τις 5 στα παιδιά . Αλλά αν μου ζητούσαν να λύσω και κάποια άλλη ? Έπρεπε να είμαι πάντα σε φόρμα . Ε , τα τελευταία χρόνια διάβασα και λίγα παιδαγωγικά για τον ΑΣΕΠ . Τελικά ήρθε ο διορισμός . Δεν πάει χαμένο το διάβασμα . Διαβάζεις χωρίς να ασχολείσαι πότε θα γίνει ο διαγωνισμός . Υπάρχει τέτοια ειδικότητα ε? Που να ήξερα όταν συμπλήρωνα το μηχανογραφικό ?
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί το "ντου" που έκανε το 30μηνο στο γραφείο της υπουργού την πίεσε να αρνηθεί ότι θα κάνει ΑΣΕΠ το 2012. Εκείνοι που είναι στο 30μηνο θα διοριστούν ως το 2015 και έχουν απομείνει ελάχιστοι επειδή πολλοί από αυτούς διορίζονται από το 40% του ενιαίου πίνακα.Αν μου λέγατε ότι πήγε και πίεσε το 24μηνο να μη γίνει ΑΣΕΠ θα ήταν πιο πιστευτό, διότι αν γίνει ΑΣΕΠ οι ελπίδες διορισμού του 24μήνου εξανεμίζονται.
Παράθεση από: Lasid στις Αυγούστου 26, 2011, 04:00:06 pmΕγώ δεν καταλαβαίνω γιατί το "ντου" που έκανε το 30μηνο στο γραφείο της υπουργού την πίεσε να αρνηθεί ότι θα κάνει ΑΣΕΠ το 2012. Εκείνοι που είναι στο 30μηνο θα διοριστούν ως το 2015 και έχουν απομείνει ελάχιστοι επειδή πολλοί από αυτούς διορίζονται από το 40% του ενιαίου πίνακα.Αν μου λέγατε ότι πήγε και πίεσε το 24μηνο να μη γίνει ΑΣΕΠ θα ήταν πιο πιστευτό, διότι αν γίνει ΑΣΕΠ οι ελπίδες διορισμού του 24μήνου εξανεμίζονται.Είναι θέμα πολιτικής βούλησης. Μπορεί να κάνει μία ρύθμιση για τους 24μηνίτες και να διοριστούν με το καλό του χρόνου. Ποιο το νόημα δηλαδή να "κλείσει" από πέρυσι τον πίνακα του 24μηνου και να μην εντάσσονται άλλοι; Θα δούμε τι θα γίνει.
Μηπως γιατι το μυνημα της ειναι οτι καποιες ειδικοτητες (οχι και τοσο βασικες) θα πρεπει να ξεχασουν τον διορισμο στην εκπαιδευση;