0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
mariavini εχεις δώσει ασεπ; ποσους ασεπ πιστευεις οτι μπορει να αντεξει ενας ανθρωπος; ποσες αντοχες να εχεις οσο περνανε τα χρονια; και στο κατω κατω εχω δει και ατομα που με τη νοοτροπια που εχουν για την εκπαιδευση, δεν αξιζουν να στεκονται μες την ταξη και διοριζονται με την πρωτη με τον ασεπ. συμβαινει αλλα ειναι σωστο;
λοιπόν , διαβάζω καιρό αυτά που γράφετε σχετικά με τον ασεπ, αλλά είπα να κάνω την παρέμβαση μου αγανακτισμένη από τη μίζερη στάση των περισσοτέρων συναδέλφων εκπαιδευτικών, εγώ είμαι φιλόλογος, άνεργη σαφώς , δεν έχω δώσει ασεπ ακόμη, είμαι από τους άτυχους που δεν πρόλαβαν του 2009, και ταυτοχρόνως μητέρα 2 παιδιών... Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως γίνεται να υποστηρίζει κανείς ότι όποιος διορίστηκε, διορίστηκε και τέλος ή ότι αποκλείεται να ξαναγίνει ασεπ κτλ κτλ. Μα είναι δυνατόν ? Φυσικά και θα γίνει ασεπ, ίσως όχι άμεσα , αλλά θα γίνει και στο κάτω κάτω όσοι επιθυμούν να σκέφτονται δυσοίωνα τότε ας παραιτηθούν από κάθε προσπάθεια, οι αποφασισμένοι να πετύχουν αργά η γρήγορα το κατορθώνουν , οι υπόλοιποι απλώς λατρεύουν την καταστροφολογία, ή απλά βαριούνται το διάβασμα, εγώ προσωπικά είμαι απόλυτα συνειδητοποιημένη , διαβάζω για μένα , για τη δίκη μου εξέλιξη και μόρφωση, διαβάζω σε καθημερινή βάση για παν ενδεχόμενο , και για έναν επικείμενο ασεπ, δεν κάνω προβλέψεις ούτε δημιουργώ σενάρια, οι αντικειμενικές ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό είναι τεράστιες και κάποια στιγμή δεν θα μπορούν να αποφύγουν να το αντιμετωπίσουν. Όταν μια κατάσταση φτάνει σε τέλμα δεν έχει παρά να ξεφύγει απ'αυτό με κάποιον τρόπο... λίγη αισιοδοξία ρε παιδιά, αισιοδοξία και αδιάκοπη προσπάθεια !!!
Η επιτυχημένη προσπάθεια στον ασεπ, αλλά η ατυχία ως προς το διορισμό δεν έχουν καμία σημασία εκτός κι αν είναι η τελευταία φορά που προσπαθείς , πόσους ασεπ? όσους βγάλουν , τα όρια σου τα καθορίζεις εσύ... εφόσον δεν κάνουμε κάτι για να αλλάξουμε το σύστημα των προσλήψεων είναι η μόνη επιλογή για όσους επιθυμούν να διδάξουν στη δευτεροβάθμια και πρωτοβάθμια... θα μου πεις είναι και τα ιδιαίτερα, ποια ιδιαίτερα??? τρέχω μισή μέρα για 300 το μήνα, γιατί βλέπεις no money no ιδιαίτερο, οπότε ναι, θα περιμένω και θα δίνω ασεπ .... μια επιτυχία στο διαγωνισμό είναι καλύτερη απ' το τίποτα, και στην τελική με την επετηρίδα ήταν καλύτερα? Τουλάχιστον τώρα με τον ασεπ είναι στο χέρι σου το αποτέλεσμα , το βαθμολογικό τουλάχιστον, είναι μια μορφή δικαιοσύνης, δεν γίνεται να μπαίνει στην εκπαίδευση το κάθε καρυδιάς καρύδι.... συστηματικό και σκληρό διάβασμα, όχι για τώρα, αλλά για μια ζωή, αυτό επιλέξαμε να κάνουμε, ας το κάνουμε χωρίς γκρίνιες , ας περιμένουμε υπομονετικά , τι θα γίνει αν φαγωθούμε , αν βριστούμε παλιοί και νέοι για το ποιος έχει και ποιος όχι δικαίωμα να διοριστεί? προτείνω να αφήσουμε τις προβλέψεις για το τι μέλλει γενέσθαι και να περιμένουμε ....
Παράθεση από: zwh στις Σεπτεμβρίου 21, 2011, 12:37:33 pmmariavini εχεις δώσει ασεπ; ποσους ασεπ πιστευεις οτι μπορει να αντεξει ενας ανθρωπος; ποσες αντοχες να εχεις οσο περνανε τα χρονια; και στο κατω κατω εχω δει και ατομα που με τη νοοτροπια που εχουν για την εκπαιδευση, δεν αξιζουν να στεκονται μες την ταξη και διοριζονται με την πρωτη με τον ασεπ. συμβαινει αλλα ειναι σωστο;έχω δώσει πολλά παραπάνω από τον ασεπ, ξέρω πως είναι να διαβάζεις αδιάκοπα (όπως και οι περισσότεροι εδώ φαντάζομαι) για πανελλαδικές , για σπουδές ,εξεταστικές, για proficiency μόνη σου χωρίς δεκάρα τσακιστή για φροντιστήριο και παρόλα αυτά να πετυχαίνεις , για πληροφορική επίσης μόνη , να έχεις δαπανήσει χιλιάδες ευρώ , χιλιάδες χιλιόμετρα και όλα αυτά μαζί έχοντας 2 μικρά παιδιά από 20 χρονών και να 'χεις φτάσει τα 30 και παρόλα αυτά να μην το βάζεις κάτω, για μένα προσωπικά δεν υπάρχει "ποσους ασεπ πιστευεις οτι μπορει να αντεξει ενας ανθρωπος; ποσες αντοχες να εχεις οσο περνανε τα χρονια; ", δεν υπάρχει βασικά η έκφραση "δεν αντέχω", δεν αντέχεις? είσαι αδικημένος κατάφορα συμφωνώ ,αλλά τότε παράτα τα , κάνε κάτι άλλο,μην γκρινιάζεις για το χάλι του συστήματος από τον καναπέ, αποδίδει η γκρίνια? βαρέθηκες ? σταματάς να ασχολείσαι με το θέμα, δεν βαρέθηκες? δεν σταματάς και έχεις αυτιά και μάτια ανοιχτά προς εκμετάλλευση πιθανών ευκαιριών, αυτό που θέλω να πω είναι πως όσοι πιστεύουν σε αυτό ας συνεχίσουν την προσπάθεια , άλλωστε καθημερινά προσπαθούμε και πιστεύουμε σε πολλά ανούσια και ανώφελα πράγματα, αν δεν πιστεύεις και έχεις αγανακτήσει βρες τι εναλλακτικές έχεις και κυνήγησε τες
Παράθεση από: mariavini στις Σεπτεμβρίου 20, 2011, 05:28:00 pmλοιπόν , διαβάζω καιρό αυτά που γράφετε σχετικά με τον ασεπ, αλλά είπα να κάνω την παρέμβαση μου αγανακτισμένη από τη μίζερη στάση των περισσοτέρων συναδέλφων εκπαιδευτικών, εγώ είμαι φιλόλογος, άνεργη σαφώς , δεν έχω δώσει ασεπ ακόμη, είμαι από τους άτυχους που δεν πρόλαβαν του 2009, και ταυτοχρόνως μητέρα 2 παιδιών... Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως γίνεται να υποστηρίζει κανείς ότι όποιος διορίστηκε, διορίστηκε και τέλος ή ότι αποκλείεται να ξαναγίνει ασεπ κτλ κτλ. Μα είναι δυνατόν ? Φυσικά και θα γίνει ασεπ, ίσως όχι άμεσα , αλλά θα γίνει και στο κάτω κάτω όσοι επιθυμούν να σκέφτονται δυσοίωνα τότε ας παραιτηθούν από κάθε προσπάθεια, οι αποφασισμένοι να πετύχουν αργά η γρήγορα το κατορθώνουν , οι υπόλοιποι απλώς λατρεύουν την καταστροφολογία, ή απλά βαριούνται το διάβασμα, εγώ προσωπικά είμαι απόλυτα συνειδητοποιημένη , διαβάζω για μένα , για τη δίκη μου εξέλιξη και μόρφωση, διαβάζω σε καθημερινή βάση για παν ενδεχόμενο , και για έναν επικείμενο ασεπ, δεν κάνω προβλέψεις ούτε δημιουργώ σενάρια, οι αντικειμενικές ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό είναι τεράστιες και κάποια στιγμή δεν θα μπορούν να αποφύγουν να το αντιμετωπίσουν. Όταν μια κατάσταση φτάνει σε τέλμα δεν έχει παρά να ξεφύγει απ'αυτό με κάποιον τρόπο... λίγη αισιοδοξία ρε παιδιά, αισιοδοξία και αδιάκοπη προσπάθεια !!!Παράθεση από: mariavini στις Σεπτεμβρίου 21, 2011, 12:04:14 pmΗ επιτυχημένη προσπάθεια στον ασεπ, αλλά η ατυχία ως προς το διορισμό δεν έχουν καμία σημασία εκτός κι αν είναι η τελευταία φορά που προσπαθείς , πόσους ασεπ? όσους βγάλουν , τα όρια σου τα καθορίζεις εσύ... εφόσον δεν κάνουμε κάτι για να αλλάξουμε το σύστημα των προσλήψεων είναι η μόνη επιλογή για όσους επιθυμούν να διδάξουν στη δευτεροβάθμια και πρωτοβάθμια... θα μου πεις είναι και τα ιδιαίτερα, ποια ιδιαίτερα??? τρέχω μισή μέρα για 300 το μήνα, γιατί βλέπεις no money no ιδιαίτερο, οπότε ναι, θα περιμένω και θα δίνω ασεπ .... μια επιτυχία στο διαγωνισμό είναι καλύτερη απ' το τίποτα, και στην τελική με την επετηρίδα ήταν καλύτερα? Τουλάχιστον τώρα με τον ασεπ είναι στο χέρι σου το αποτέλεσμα , το βαθμολογικό τουλάχιστον, είναι μια μορφή δικαιοσύνης, δεν γίνεται να μπαίνει στην εκπαίδευση το κάθε καρυδιάς καρύδι.... συστηματικό και σκληρό διάβασμα, όχι για τώρα, αλλά για μια ζωή, αυτό επιλέξαμε να κάνουμε, ας το κάνουμε χωρίς γκρίνιες , ας περιμένουμε υπομονετικά , τι θα γίνει αν φαγωθούμε , αν βριστούμε παλιοί και νέοι για το ποιος έχει και ποιος όχι δικαίωμα να διοριστεί? προτείνω να αφήσουμε τις προβλέψεις για το τι μέλλει γενέσθαι και να περιμένουμε .... Αααααχ, κορίτσι μου... Πάμπολλοι εμίσησαν τον ΑΣΕΠ...Ρώτα όσους πέρασαν από κει κ ήσαν επιτυχόντες: πόσοι δεν δούλεψαν παρά την επιτυχία τους ή έχασαν τον διορισμό για κάτω από 1 μονάδα ή εγκλωβίστηκαν στους πίνακες κ βλέπουν μπροστά τους το αδιέξοδο ή έκαναν οικογένεια κ άλλαξαν οι προτεραιότητές τους ή στράφηκαν στα φροντιστήρια για τα προς το ζην κ δεν είχαν χρόνο γι' αυτό το μαραφέτι ή μεγάλωσαν πολύ κ τους πρόδωσαν οι δυνάμεις τους ("ου γαρ έρχεται μόνον"...).Αααααχ, κορίτσι μου... Αν δεν είσαι τυχερή να διοριστείς με τον ΑΣΕΠ, θα γίνεις κ εσύ μία από αυτούς που θα τον μισούν...................................
Παράθεση από: mariavini στις Σεπτεμβρίου 21, 2011, 12:56:41 pmΠαράθεση από: zwh στις Σεπτεμβρίου 21, 2011, 12:37:33 pmmariavini εχεις δώσει ασεπ; ποσους ασεπ πιστευεις οτι μπορει να αντεξει ενας ανθρωπος; ποσες αντοχες να εχεις οσο περνανε τα χρονια; και στο κατω κατω εχω δει και ατομα που με τη νοοτροπια που εχουν για την εκπαιδευση, δεν αξιζουν να στεκονται μες την ταξη και διοριζονται με την πρωτη με τον ασεπ. συμβαινει αλλα ειναι σωστο;έχω δώσει πολλά παραπάνω από τον ασεπ, ξέρω πως είναι να διαβάζεις αδιάκοπα (όπως και οι περισσότεροι εδώ φαντάζομαι) για πανελλαδικές , για σπουδές ,εξεταστικές, για proficiency μόνη σου χωρίς δεκάρα τσακιστή για φροντιστήριο και παρόλα αυτά να πετυχαίνεις , για πληροφορική επίσης μόνη , να έχεις δαπανήσει χιλιάδες ευρώ , χιλιάδες χιλιόμετρα και όλα αυτά μαζί έχοντας 2 μικρά παιδιά από 20 χρονών και να 'χεις φτάσει τα 30 και παρόλα αυτά να μην το βάζεις κάτω, για μένα προσωπικά δεν υπάρχει "ποσους ασεπ πιστευεις οτι μπορει να αντεξει ενας ανθρωπος; ποσες αντοχες να εχεις οσο περνανε τα χρονια; ", δεν υπάρχει βασικά η έκφραση "δεν αντέχω", δεν αντέχεις? είσαι αδικημένος κατάφορα συμφωνώ ,αλλά τότε παράτα τα , κάνε κάτι άλλο,μην γκρινιάζεις για το χάλι του συστήματος από τον καναπέ, αποδίδει η γκρίνια? βαρέθηκες ? σταματάς να ασχολείσαι με το θέμα, δεν βαρέθηκες? δεν σταματάς και έχεις αυτιά και μάτια ανοιχτά προς εκμετάλλευση πιθανών ευκαιριών, αυτό που θέλω να πω είναι πως όσοι πιστεύουν σε αυτό ας συνεχίσουν την προσπάθεια , άλλωστε καθημερινά προσπαθούμε και πιστεύουμε σε πολλά ανούσια και ανώφελα πράγματα, αν δεν πιστεύεις και έχεις αγανακτήσει βρες τι εναλλακτικές έχεις και κυνήγησε τεςμαλλον ζεις σε μια αλλη διασταση....ολοι εχουμε κανει αγωνες και κανουμε...μην ωραιοποιεις μια κατασταση που οπως δηλωσες δε ξερεις αφου δεν εχεις δωσει ασεπ...σκεψου να δωσεις να εισαι επιτυχουσα μην πω διοριστεα και να μη διοριζεσαι...
...μην ωραιοποιεις μια κατασταση που οπως δηλωσες δε ξερεις αφου δεν εχεις δωσει ασεπ...σκεψου να δωσεις να εισαι επιτυχουσα μην πω διοριστεα και να μη διοριζεσαι...
Όλα τα.. κορίτσια που έχετε παιδιά και διαμαρτύρεστε, απορώ γιατί;! Οι περισσότερες θα έχετε συζύγους, που - ελπίζω - εργάζονται. Ο ΓΑΠ το είπε ξεκάθαρα "ένας εργαζόμενος ανά οικογένεια". Δίνει ελπίδα και προοπτική (όπως υποσχέθηκε και προεκλογικά στα αλά Ομπάμα σποτάκια).Εκεί καταντήσαμε; Να τσακωνόμαστε μεταξύ μας, ενώ έπρεπε από χτες να τους πάρουμε τα κεφάλια, που παίζουν με τις ζωές ανθρώπων! Όχι ότι δεν έχουμε ευθύνες ως πολίτες αυτής της χώρας, αλλά όχι να μας φορτώνουν το 100% των ευθυνών για την κατάντια της χώρας, αυτοί που είναι οι κύριοι υπεύθυνοι (και ενσυνείδητα) για όλο το χάλι.
Παράθεση από: Landau στις Σεπτεμβρίου 21, 2011, 01:48:57 pmΌλα τα.. κορίτσια που έχετε παιδιά και διαμαρτύρεστε, απορώ γιατί;! Οι περισσότερες θα έχετε συζύγους, που - ελπίζω - εργάζονται. Ο ΓΑΠ το είπε ξεκάθαρα "ένας εργαζόμενος ανά οικογένεια". Δίνει ελπίδα και προοπτική (όπως υποσχέθηκε και προεκλογικά στα αλά Ομπάμα σποτάκια).Εκεί καταντήσαμε; Να τσακωνόμαστε μεταξύ μας, ενώ έπρεπε από χτες να τους πάρουμε τα κεφάλια, που παίζουν με τις ζωές ανθρώπων! Όχι ότι δεν έχουμε ευθύνες ως πολίτες αυτής της χώρας, αλλά όχι να μας φορτώνουν το 100% των ευθυνών για την κατάντια της χώρας, αυτοί που είναι οι κύριοι υπεύθυνοι (και ενσυνείδητα) για όλο το χάλι.Εκεί δυστυχώς καταντήσαμε, συμφωνώ να τους πάρουμε τα κεφάλια, όσο κάθομαι απέναντι από το lap top και στέλνω μηνύματα δεν τολμάω να το παίξω επαναστάτρια , έξω να βγούμε, αλλά όσες φορές βγήκα στην πλατεία των αγανακτισμένων στην επαρχιακή πόλη που ζω ήμουν μόνη μου με κανα δυο αγνώστους ακόμη