*

Αποστολέας Θέμα: Θα γίνει ΑΣΕΠ το 2012;  (Αναγνώστηκε 858656 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
Απ: Θα γίνει ΑΣΕΠ το 2012?
« Απάντηση #2632 στις: Ιανουαρίου 21, 2012, 12:31:13 pm »
Τελικά μπορουμε να δωσουμε απαντηση  στη συναδέλφισσα marialena84

δηλαδη συγνωμη για να καταλαβω.....εγω που ειμαι πε02 αλλα δεν εχω ειδικοτητα ειδικης αγωγης θα μπορω να συμμετασχω??ακατανοητα πραγματα!!!!εγω ξερω το παιδαγωγικο τμημα ειδικης αγωγης πρωτοβαθμιας εκπαιδευσης......για τη δευτεροβαθμια δεν το γνωριζω!!!!δε μπορω να καταλαβω για μια ακομη φορα τι συμβαινει παλι!!!απαραδεκτοι!
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:57:03 »

Αποσυνδεδεμένος rozy4

• Ιστορικό μέλος
  • Η ζωή είναι ωραία φιλαράκο
    • Προφίλ
« Απάντηση #2633 στις: Ιανουαρίου 21, 2012, 01:00:03 pm »
Όσο για την ύλη μπορεί κάποιος να δει την ύλη που είχε δημοσιοποιηθεί τον Νοέμβριο του 2010 και να πάρει μια ιδέα.
Θα επικαιροποιηθούν, είπε η υπουργός, οι υπουργικές αποφάσεις κυρίως μάλλον ως προς τον αριθμό των θέσεων που θα προκυρηχθούν

η εξεταστέα ύλη
http://www.pde.gr/index.php?page=2065

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #2634 στις: Ιανουαρίου 21, 2012, 01:07:19 pm »
Εγώ πάλι αυτό που βρίσκω ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ είναι πως μόλις ακούστηκε η λέξη ΑΣΕΠ ειδικής αγωγής για ΠΕ02 και ΠΕ03 αντέδράσαν κάποιοι σαν τα κοράκια...όπου βρεθεί λία ορμάμε...χωρίς κανένα σεβασμό για την ειδική αγωγή...
Για άλλη μια φορά το ήθος του ΠΑΡΤΑΚΙΣΜΟΥ και της απόλυτης ισοπέδωασης προς εξυπηρέτηση συμφερόντων έλαμψε!!

Δεν θα κάτσω καν να αναπτύξω και να εξηγήσω γιατί δεν είναι λογικό και νόμιμο να πάρουν ΟΛΟΙ μέρος...ο νοών νοείτω...αν και η πείρα μου μου έχει δείξει πως κάθε πτυχιούχος δεν σημαίνει απαραίτητα και νοών...

Εδώ δεν άφησαν τους ΠΕ60.50 και ΠΕ70.50 (δηλαδή τους κανονικούς νηπιαγωγούς και δασκάλους που έχουν ένα ετήσιο σεμινάριο ή και μεταπτυχιακό ή προϋπηρεσία στην ειδική) να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό που θα γίνει για την Πρωτοβάθμια για τις θέσεις ΠΕ61 και ΠΕ71 (απόφοιτοι του
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 21, 2012, 01:47:45 pm από ΛΩΡΑ »
Δεν υπάρχει ελευθερία που να μη γνωρίζω.
Ούτε ταπείνωση ή φόβος που να μη μ' έχουν υποτάξει.
Γι'αυτό και ξέρω από αγάπη,
Γι' αυτό δε συλλογίζομαι το σώμα που σου δίνω,
Γι' αυτό προσέχω τόσο τα λόγια που σου λέω.

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2635 στις: Ιανουαρίου 21, 2012, 01:24:07 pm »
Το ερώτημα όμως είναι για την δευτεροβάθμια, εφόσον δεν υπάρχει βασικό πτυχίο ειδικής αγωγής, ποιός θεωρείται κατάλληλος να συμμετάσχει σε έναν τέτοιο διαγωνισμό; Και πολύ περισσότερο όταν πχ την επάρκεια των σεμιναρίων την έχει αμφισβητήσει το ίδιο το Υπουργείο, γι' αυτό και τα κατάργησε. Φοβάμαι ότι το Υπουργείο άφησε ανοιχτό τον χώρο της ειδικής αγωγής στον καθένα εδώ και χρόνια, οπότε αναμενόμενο είναι τώρα να διεκδικούν πολλοί κομμάτι της πίτας.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 21, 2012, 01:26:04 pm από Green »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:57:03 »

Αποσυνδεδεμένος anixia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2636 στις: Ιανουαρίου 21, 2012, 01:30:17 pm »
Λοιπον το ρωτησα στο υπουργειο ....αν ειναι να γινει και για ΠΕΟ2 και ΠΕΟ3 θα βγει εγκυκλιος και υλη ,αν ειναι να γινει μαλλον καποιο αντιστοιχο μεταπτυχιακο ,ετησια επιμορφωση ισως ,αναγνωριση προυπηρεσιας στην ειδικη ...και αυτοι δεν ξερουν.Για τη πρωτοβαθμια βγηκε υλη το 10,αν λοιπον ειναι να γινει καποτε και για τη δευτεροβαμια θα βγει και γι'αυτην εγκυκλιος!

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2637 στις: Ιανουαρίου 21, 2012, 01:30:29 pm »
Το ερώτημα όμως είναι για την δευτεροβάθμια, εφόσον δεν υπάρχει βασικό πτυχίο ειδικής αγωγής, ποιός θεωρείται κατάλληλος να συμμετάσχει σε έναν τέτοιο διαγωνισμό; Και πολύ περισσότερο όταν πχ την επάρκεια των σεμιναρίων την έχει αμφισβητήσει το ίδιο το Υπουργείο, γι' αυτό και τα κατάργησε.
Green...κατ'αρχήν δεν μίλησαν για διαγωνισμό ειδικής αγωγής γενικά όλης της
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 21, 2012, 01:32:38 pm από ΛΩΡΑ »
Δεν υπάρχει ελευθερία που να μη γνωρίζω.
Ούτε ταπείνωση ή φόβος που να μη μ' έχουν υποτάξει.
Γι'αυτό και ξέρω από αγάπη,
Γι' αυτό δε συλλογίζομαι το σώμα που σου δίνω,
Γι' αυτό προσέχω τόσο τα λόγια που σου λέω.

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος delete

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2638 στις: Ιανουαρίου 21, 2012, 01:55:48 pm »
.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 16, 2012, 02:51:11 pm από kmos »

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2639 στις: Ιανουαρίου 21, 2012, 02:04:14 pm »
@ Λώρα
Γνωρίζω ότι σε αυτούς τους κλάδους υπάρχουν πλέον -υπερβολικα ίσως- πολλά μεταπτυχιακά. Εγώ κάποιους άλλους κλάδους είχα στο μυαλό μου για αυτό που έγραψα πριν... Και πάλι όμως αναρωτιέμαι, μπορεί ένα μεταπτυχιακό να αποτελέσει την προυπόθεση συμμετοχής; Κατά την ίδια λογική, θα ήταν σαν ο ΑΣΕΠ γενικής αγωγής να απαιτεί από τις τεχνικές ειδικότητες για να συμμετάσχει καποιος να έχει μεταπτυχιακό στα παιδαγωγικά ή ΑΣΠΑΙΤΕ, από τη στιγμή που οι ειδικότητες αυτές δεν έχουν παιδαγωγική επάρκεια από το βασικό τους πτυχίο, αλλά διαγωνιζονται στα παιδαγωγικά και στη διδακτική στον ΑΣΕΠ.
Θα φανεί σύντομα πάντως...
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 22, 2012, 02:56:11 am από Green »

Αποσυνδεδεμένος marialena84

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #2640 στις: Ιανουαρίου 22, 2012, 02:24:56 am »
Λωρα,ως φιλολογος πε 02 χωρις ειδικοτητα στην ειδικη αγωγη σεμιναρια η οτιδηποτα σχετικο γνωριζω πολυ καλα οτι δεν ειναι ουτε δικαιο ουτε καν λογικο να συμμετεχω σε τετοιου ειδους διαγωνισμο.....αυτοι που εβγαλαν την προκηρυξη κ αναφερθηκε η ειδικοτητα μου πε02 γνωριζουν οτι εγω και οι παρομοιοι συναδελφοι μου δε μπορουν ουτε εχουν το δικαιωμα να συμμετεχουν???????και κατι ακομη....οι συναδελφοι -για μενα αξιοι επιβραβευσης για το εργο τους-που εχουν ειδικοτητα στην ειδικη αγωγη πως εχουν το δικαιωμα να συμμετεχουν στο γενικο διαγωνισμο ασεπ στον οποιο εγω εχω το δικαιωμα με το πτυχιο μου να συμμετεχω??αυτοι δηλαδη δεν ειναι κορακια?
"μαθηση χωρις σκεψη ειναι χαμενος κοπος....σκεψη χωρις μαθηση ειναι κινδυνος.."Κομφουκιος

Αποσυνδεδεμένος rozy4

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2641 στις: Ιανουαρίου 22, 2012, 11:39:33 am »
αυτοι που εβγαλαν την προκηρυξη κ αναφερθηκε η ειδικοτητα μου πε02 γνωριζουν οτι εγω και οι παρομοιοι συναδελφοι μου δε μπορουν ουτε εχουν το δικαιωμα να συμμετεχουν???????

από τη στιγμή που υπάρχει νόμος που περιγράφει τα προσόντα των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής δεν θα γνωρίζουν;

Παράθεση
και κατι ακομη....οι συναδελφοι -για μενα αξιοι επιβραβευσης για το εργο τους-που εχουν ειδικοτητα στην ειδικη αγωγη πως εχουν το δικαιωμα να συμμετεχουν στο γενικο διαγωνισμο ασεπ στον οποιο εγω εχω το δικαιωμα με το πτυχιο μου να συμμετεχω??αυτοι δηλαδη δεν ειναι κορακια?

το ίδιο δικαίωμα έχουν κι αυτοί αφού έχουν το ίδιο πτυχίο. Οι περισσότερες επιλογές επαγγελματικής αποκατάστασης λόγω ειδίκευσης γιατί τους καθιστά κοράκια;

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2642 στις: Ιανουαρίου 22, 2012, 11:48:16 am »
Ε, τώρα το "ειδίκευσης" ας μην το αναλύσουμε περισσότερο καλύτερα... Γνωρίζεις και το τι γινόταν με τα σεμινάρια και το τι γινόταν με τις προσλήψεις -και άρα και τις προυπηρεσίες- στα ΣΜΕΑ πριν ξεκινήσουν οι ενιαίοι πίνακες αναπληρωτών Ε.Α. το 2008...
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 30, 2012, 01:16:52 pm από Stelios »

Αποσυνδεδεμένος rozy4

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2643 στις: Ιανουαρίου 22, 2012, 11:51:35 am »
Δεν αντιλέγω σε αυτό αλλά το ερώτημα της συναδέλφου άλλο ήταν (τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από το βασικό πτυχίο και από ένα πχ μεταπτυχιακό τίτλο)
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 30, 2012, 01:17:07 pm από Stelios »

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #2644 στις: Ιανουαρίου 22, 2012, 11:52:09 am »
Μαύρα κοράκια.. κόκκινα κοράκια..

Τα πράγματα είναι πολύ απλά:
Έχεις πτυχίο; Μπορείς να συμμετέχεις σε γενικό διαγωνισμό εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ.
Έχεις επιπλέον προσόντα ειδικής αγωγής, όπως τα απαιτεί το κράτος; Μπορείς να συμμετέχεις ΚΑΙ στον διαγωνισμό ειδικής αγωγής ΑΣΕΠ.

Καταλάβαμε; Κάποια πράγματα είναι πιο απλά απ' ότι θέλουμε να τα παρουσιάσουμε, και οι μικρότητες δεν ταιριάζουν εδώ. Στην τελική, σε ένα κράτος η επιλογή προσωπικού βασίζεται πρώτα απ' όλα στην ύπαρξη τυπικών προσόντων (καλό ή κακό, αυτό είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα, και δεν θα συζητηθεί εδώ).
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2645 στις: Ιανουαρίου 22, 2012, 11:56:55 am »
Θεωρητικά σωστό. Αλλά το πως αποκτήθηκαν τα "επιπλέον προσόντα" που τώρα θα ανοίξουν την πόρτα του διορισμού, δεν είναι ζήτημα; Το μόνο που μας σώζει στην εκπαίδευση είναι ότι έχουμε γραπτό διαγωνισμό, που θα κρίνει στην πράξη το γνωστικό αντίκρισμα των "προσόντων".
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 30, 2012, 01:17:21 pm από Stelios »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182617
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144