0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: Green στις Ιανουαρίου 22, 2012, 11:48:16 amΠαράθεση από: rozy4 στις Ιανουαρίου 22, 2012, 11:39:33 amΠαράθεσηκαι κατι ακομη....οι συναδελφοι -για μενα αξιοι επιβραβευσης για το εργο τους-που εχουν ειδικοτητα στην ειδικη αγωγη πως εχουν το δικαιωμα να συμμετεχουν στο γενικο διαγωνισμο ασεπ στον οποιο εγω εχω το δικαιωμα με το πτυχιο μου να συμμετεχω??αυτοι δηλαδη δεν ειναι κορακια?το ίδιο δικαίωμα έχουν κι αυτοί αφού έχουν το ίδιο πτυχίο. Οι περισσότερες επιλογές επαγγελματικής αποκατάστασης λόγω ειδίκευσης γιατί τους καθιστά κοράκια;Ε, τώρα το "ειδίκευσης" ας μην το αναλύσουμε περισσότερο καλύτερα... Γνωρίζεις και το τι γινόταν με τα σεμινάρια και το τι γινόταν με τις προσλήψεις -και άρα και τις προυπηρεσίες- στα ΣΜΕΑ πριν ξεκινήσουν οι ενιαίοι πίνακες αναπληρωτών Ε.Α. το 2008...Δεν αντιλέγω σε αυτό αλλά το ερώτημα της συναδέλφου άλλο ήταν (τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από το βασικό πτυχίο και από ένα πχ μεταπτυχιακό τίτλο)
Παράθεση από: rozy4 στις Ιανουαρίου 22, 2012, 11:39:33 amΠαράθεσηκαι κατι ακομη....οι συναδελφοι -για μενα αξιοι επιβραβευσης για το εργο τους-που εχουν ειδικοτητα στην ειδικη αγωγη πως εχουν το δικαιωμα να συμμετεχουν στο γενικο διαγωνισμο ασεπ στον οποιο εγω εχω το δικαιωμα με το πτυχιο μου να συμμετεχω??αυτοι δηλαδη δεν ειναι κορακια?το ίδιο δικαίωμα έχουν κι αυτοί αφού έχουν το ίδιο πτυχίο. Οι περισσότερες επιλογές επαγγελματικής αποκατάστασης λόγω ειδίκευσης γιατί τους καθιστά κοράκια;Ε, τώρα το "ειδίκευσης" ας μην το αναλύσουμε περισσότερο καλύτερα... Γνωρίζεις και το τι γινόταν με τα σεμινάρια και το τι γινόταν με τις προσλήψεις -και άρα και τις προυπηρεσίες- στα ΣΜΕΑ πριν ξεκινήσουν οι ενιαίοι πίνακες αναπληρωτών Ε.Α. το 2008...
Παράθεσηκαι κατι ακομη....οι συναδελφοι -για μενα αξιοι επιβραβευσης για το εργο τους-που εχουν ειδικοτητα στην ειδικη αγωγη πως εχουν το δικαιωμα να συμμετεχουν στο γενικο διαγωνισμο ασεπ στον οποιο εγω εχω το δικαιωμα με το πτυχιο μου να συμμετεχω??αυτοι δηλαδη δεν ειναι κορακια?το ίδιο δικαίωμα έχουν κι αυτοί αφού έχουν το ίδιο πτυχίο. Οι περισσότερες επιλογές επαγγελματικής αποκατάστασης λόγω ειδίκευσης γιατί τους καθιστά κοράκια;
και κατι ακομη....οι συναδελφοι -για μενα αξιοι επιβραβευσης για το εργο τους-που εχουν ειδικοτητα στην ειδικη αγωγη πως εχουν το δικαιωμα να συμμετεχουν στο γενικο διαγωνισμο ασεπ στον οποιο εγω εχω το δικαιωμα με το πτυχιο μου να συμμετεχω??αυτοι δηλαδη δεν ειναι κορακια?
Παράθεση από: Landau στις Ιανουαρίου 22, 2012, 11:52:09 amΜαύρα κοράκια.. κόκκινα κοράκια..Τα πράγματα είναι πολύ απλά:Έχεις πτυχίο; Μπορείς να συμμετέχεις σε γενικό διαγωνισμό εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ.Έχεις επιπλέον προσόντα ειδικής αγωγής, όπως τα απαιτεί το κράτος; Μπορείς να συμμετέχεις ΚΑΙ στον διαγωνισμό ειδικής αγωγής ΑΣΕΠ.Καταλάβαμε; Κάποια πράγματα είναι πιο απλά απ' ότι θέλουμε να τα παρουσιάσουμε, και οι μικρότητες δεν ταιριάζουν εδώ. Στην τελική, σε ένα κράτος η επιλογή προσωπικού βασίζεται πρώτα απ' όλα στην ύπαρξη τυπικών προσόντων (καλό ή κακό, αυτό είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα, και δεν θα συζητηθεί εδώ).Θεωρητικά σωστό. Αλλά το πως αποκτήθηκαν τα "επιπλέον προσόντα" που τώρα θα ανοίξουν την πόρτα του διορισμού, δεν είναι ζήτημα; Το μόνο που μας σώζει στην εκπαίδευση είναι ότι έχουμε γραπτό διαγωνισμό, που θα κρίνει στην πράξη το γνωστικό αντίκρισμα των "προσόντων".
Μαύρα κοράκια.. κόκκινα κοράκια..Τα πράγματα είναι πολύ απλά:Έχεις πτυχίο; Μπορείς να συμμετέχεις σε γενικό διαγωνισμό εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ.Έχεις επιπλέον προσόντα ειδικής αγωγής, όπως τα απαιτεί το κράτος; Μπορείς να συμμετέχεις ΚΑΙ στον διαγωνισμό ειδικής αγωγής ΑΣΕΠ.Καταλάβαμε; Κάποια πράγματα είναι πιο απλά απ' ότι θέλουμε να τα παρουσιάσουμε, και οι μικρότητες δεν ταιριάζουν εδώ. Στην τελική, σε ένα κράτος η επιλογή προσωπικού βασίζεται πρώτα απ' όλα στην ύπαρξη τυπικών προσόντων (καλό ή κακό, αυτό είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα, και δεν θα συζητηθεί εδώ).
Παράθεση από: rozy4 στις Ιανουαρίου 22, 2012, 11:51:35 amΠαράθεση από: Green στις Ιανουαρίου 22, 2012, 11:48:16 amΠαράθεση από: rozy4 στις Ιανουαρίου 22, 2012, 11:39:33 amΠαράθεσηκαι κατι ακομη....οι συναδελφοι -για μενα αξιοι επιβραβευσης για το εργο τους-που εχουν ειδικοτητα στην ειδικη αγωγη πως εχουν το δικαιωμα να συμμετεχουν στο γενικο διαγωνισμο ασεπ στον οποιο εγω εχω το δικαιωμα με το πτυχιο μου να συμμετεχω??αυτοι δηλαδη δεν ειναι κορακια?το ίδιο δικαίωμα έχουν κι αυτοί αφού έχουν το ίδιο πτυχίο. Οι περισσότερες επιλογές επαγγελματικής αποκατάστασης λόγω ειδίκευσης γιατί τους καθιστά κοράκια;Ε, τώρα το "ειδίκευσης" ας μην το αναλύσουμε περισσότερο καλύτερα... Γνωρίζεις και το τι γινόταν με τα σεμινάρια και το τι γινόταν με τις προσλήψεις -και άρα και τις προυπηρεσίες- στα ΣΜΕΑ πριν ξεκινήσουν οι ενιαίοι πίνακες αναπληρωτών Ε.Α. το 2008...Δεν αντιλέγω σε αυτό αλλά το ερώτημα της συναδέλφου άλλο ήταν (τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από το βασικό πτυχίο και από ένα πχ μεταπτυχιακό τίτλο)Από το μεταπτυχιακό δεν απορρέουν επαγγελματικά δικαίωματα στην Ελλάδα. Αν κάνω μεταπτυχιακό στην οδοντιατρική, γιατί έτσι μου τη βάρεσε, δεν μπορώ να δουλέψω ως οδοντίατρος.
Παράθεση από: Green στις Ιανουαρίου 22, 2012, 12:00:18 pmΠαράθεση από: rozy4 στις Ιανουαρίου 22, 2012, 11:51:35 amΠαράθεση από: Green στις Ιανουαρίου 22, 2012, 11:48:16 amΠαράθεση από: rozy4 στις Ιανουαρίου 22, 2012, 11:39:33 amΠαράθεσηκαι κατι ακομη....οι συναδελφοι -για μενα αξιοι επιβραβευσης για το εργο τους-που εχουν ειδικοτητα στην ειδικη αγωγη πως εχουν το δικαιωμα να συμμετεχουν στο γενικο διαγωνισμο ασεπ στον οποιο εγω εχω το δικαιωμα με το πτυχιο μου να συμμετεχω??αυτοι δηλαδη δεν ειναι κορακια?το ίδιο δικαίωμα έχουν κι αυτοί αφού έχουν το ίδιο πτυχίο. Οι περισσότερες επιλογές επαγγελματικής αποκατάστασης λόγω ειδίκευσης γιατί τους καθιστά κοράκια;Ε, τώρα το "ειδίκευσης" ας μην το αναλύσουμε περισσότερο καλύτερα... Γνωρίζεις και το τι γινόταν με τα σεμινάρια και το τι γινόταν με τις προσλήψεις -και άρα και τις προυπηρεσίες- στα ΣΜΕΑ πριν ξεκινήσουν οι ενιαίοι πίνακες αναπληρωτών Ε.Α. το 2008...Δεν αντιλέγω σε αυτό αλλά το ερώτημα της συναδέλφου άλλο ήταν (τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από το βασικό πτυχίο και από ένα πχ μεταπτυχιακό τίτλο)Από το μεταπτυχιακό δεν απορρέουν επαγγελματικά δικαίωματα στην Ελλάδα. Αν κάνω μεταπτυχιακό στην οδοντιατρική, γιατί έτσι μου τη βάρεσε, δεν μπορώ να δουλέψω ως οδοντίατρος.Η απλή λογική σκέψη μού λέει ότι όταν ο μεταπτυχιακός τίτλος είναι συναφής με το πρώτο πτυχίο, τότε από αυτό απορρέει (και καλώς) επαγγελματικό δικαίωμα, και μάλιστα είναι ένα επιπλέον προσόν που πρέπει να προτιμάται.(Και φυσικά δεν υπάρχουν μεταπτυχιακά, με την έννοια που τα ξέρουμε, στην ιατρική.. εκεί έχουν ειδικεύσεις κλπ, οπότε και να σου την βάραγε.. μεταπτυχιακό στην οδοντιατρική δεν πρόκειται να έκανες ποτέ )
Από το μεταπτυχιακό δεν απορρέουν επαγγελματικά δικαίωματα στην Ελλάδα. Αν κάνω μεταπτυχιακό στην οδοντιατρική, γιατί έτσι μου τη βάρεσε, δεν μπορώ να δουλέψω ως οδοντίατρος.
Πολύ ωραία.....Οι πυροσβέστες διορίζονται με κριτήριο την προυπηρεσία τους,και η δική μας προυπηρεσία έχει ουσιαστικά χαθεί....Όμως αυτά να τα βλέπουν μερικοί συνάδελφοι που έλεγαν ότι ο 3848 θα φέρει την αξιοκρατία στην εκπαίδευση και θεωρούσαν ότι οι διορισμοί με το 60-40 δεν ήταν αξιοκρατικοί κ.λ.π......Το πρόβλημα με το 60-40 κατά τη γνώμη μου ήταν, ότι θα έπρεπε να θέτει ως προυπόθεση μια επιτυχία στον Ασεπ.Κατά τα άλλα εμείς είμαστε αδιορίστοι,για να διατείθενται πιστώσεις για διορισμούς πυροσβεστών....