*

Αποστολέας Θέμα: Θα γίνει ΑΣΕΠ το 2012;  (Αναγνώστηκε 858397 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Θα γίνει ΑΣΕΠ το 2012?
« Απάντηση #2646 στις: Ιανουαρίου 22, 2012, 12:00:18 pm »
Παράθεση
και κατι ακομη....οι συναδελφοι -για μενα αξιοι επιβραβευσης για το εργο τους-που εχουν ειδικοτητα στην ειδικη αγωγη πως εχουν το δικαιωμα να συμμετεχουν στο γενικο διαγωνισμο ασεπ στον οποιο εγω εχω το δικαιωμα με το πτυχιο μου να συμμετεχω??αυτοι δηλαδη δεν ειναι κορακια?

το ίδιο δικαίωμα έχουν κι αυτοί αφού έχουν το ίδιο πτυχίο. Οι περισσότερες επιλογές επαγγελματικής αποκατάστασης λόγω ειδίκευσης γιατί τους καθιστά κοράκια;
Ε, τώρα το "ειδίκευσης" ας μην το αναλύσουμε περισσότερο καλύτερα... Γνωρίζεις και το τι γινόταν με τα σεμινάρια και το τι γινόταν με τις προσλήψεις -και άρα και τις προυπηρεσίες- στα ΣΜΕΑ πριν ξεκινήσουν οι ενιαίοι πίνακες αναπληρωτών Ε.Α. το 2008...

Δεν αντιλέγω σε αυτό αλλά το ερώτημα της συναδέλφου άλλο ήταν (τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από το βασικό πτυχίο και από ένα πχ μεταπτυχιακό τίτλο)
Από το μεταπτυχιακό δεν απορρέουν επαγγελματικά δικαίωματα στην Ελλάδα. Αν κάνω μεταπτυχιακό στην οδοντιατρική, γιατί έτσι μου τη βάρεσε, δεν μπορώ να δουλέψω ως οδοντίατρος.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:41:53 »

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #2647 στις: Ιανουαρίου 22, 2012, 12:03:08 pm »
Μαύρα κοράκια.. κόκκινα κοράκια..

Τα πράγματα είναι πολύ απλά:
Έχεις πτυχίο; Μπορείς να συμμετέχεις σε γενικό διαγωνισμό εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ.
Έχεις επιπλέον προσόντα ειδικής αγωγής, όπως τα απαιτεί το κράτος; Μπορείς να συμμετέχεις ΚΑΙ στον διαγωνισμό ειδικής αγωγής ΑΣΕΠ.

Καταλάβαμε; Κάποια πράγματα είναι πιο απλά απ' ότι θέλουμε να τα παρουσιάσουμε, και οι μικρότητες δεν ταιριάζουν εδώ. Στην τελική, σε ένα κράτος η επιλογή προσωπικού βασίζεται πρώτα απ' όλα στην ύπαρξη τυπικών προσόντων (καλό ή κακό, αυτό είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα, και δεν θα συζητηθεί εδώ).
Θεωρητικά σωστό. Αλλά το πως αποκτήθηκαν τα "επιπλέον προσόντα" που τώρα θα ανοίξουν την πόρτα του διορισμού, δεν είναι ζήτημα; Το μόνο που μας σώζει στην εκπαίδευση είναι ότι έχουμε γραπτό διαγωνισμό, που θα κρίνει στην πράξη το γνωστικό αντίκρισμα των "προσόντων".

Αυτό επαφίεται στη σωστή λειτουργία των κρατικών μηχανισμών για έλεγχο των κριτηρίων (πτυχίων κλπ).
Αν το πάμε έτσι, μπορώ να αμφισβητήσω ένα σημαντικό ποσοστό πρώτων πτυχίων, που δεν αντιστοιχούν στις γνώσεις και ικανότητες που θα έπρεπε να έχουν οι αντίστοιχοι πτυχιούχοι.

Α.. και ο ΑΣΕΠ δεν γίνεται τόσο για τον.. έλεγχο των γνώσεων/προσόντων (αν και σε κάποιο ίσως βαθμό γίνεται και αυτό), αλλά για να δικαιολογείται ο περιορισμένος και ελεγχόμενος αριθμός προσλήψεων. Αν και στην παρούσα φάση (και για πολλά χρόνια μπροστά ακόμα) υποστηρίζω την ύπαρξη ενός μηχανισμού τύπου ΑΣΕΠ (με τις όποιες βελτιώσεις θα έπρεπε να υποστεί, που απουσιάζουν στον τελευταίο νόμο..), αλλά έχει και τα κενά του.
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #2648 στις: Ιανουαρίου 22, 2012, 12:06:58 pm »
Παράθεση
και κατι ακομη....οι συναδελφοι -για μενα αξιοι επιβραβευσης για το εργο τους-που εχουν ειδικοτητα στην ειδικη αγωγη πως εχουν το δικαιωμα να συμμετεχουν στο γενικο διαγωνισμο ασεπ στον οποιο εγω εχω το δικαιωμα με το πτυχιο μου να συμμετεχω??αυτοι δηλαδη δεν ειναι κορακια?

το ίδιο δικαίωμα έχουν κι αυτοί αφού έχουν το ίδιο πτυχίο. Οι περισσότερες επιλογές επαγγελματικής αποκατάστασης λόγω ειδίκευσης γιατί τους καθιστά κοράκια;
Ε, τώρα το "ειδίκευσης" ας μην το αναλύσουμε περισσότερο καλύτερα... Γνωρίζεις και το τι γινόταν με τα σεμινάρια και το τι γινόταν με τις προσλήψεις -και άρα και τις προυπηρεσίες- στα ΣΜΕΑ πριν ξεκινήσουν οι ενιαίοι πίνακες αναπληρωτών Ε.Α. το 2008...

Δεν αντιλέγω σε αυτό αλλά το ερώτημα της συναδέλφου άλλο ήταν (τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από το βασικό πτυχίο και από ένα πχ μεταπτυχιακό τίτλο)
Από το μεταπτυχιακό δεν απορρέουν επαγγελματικά δικαίωματα στην Ελλάδα. Αν κάνω μεταπτυχιακό στην οδοντιατρική, γιατί έτσι μου τη βάρεσε, δεν μπορώ να δουλέψω ως οδοντίατρος.

Η απλή λογική σκέψη μού λέει ότι όταν ο μεταπτυχιακός τίτλος είναι συναφής με το πρώτο πτυχίο, τότε από αυτό απορρέει (και καλώς) επαγγελματικό δικαίωμα, και μάλιστα είναι ένα επιπλέον προσόν που πρέπει να προτιμάται.

(Και φυσικά δεν υπάρχουν μεταπτυχιακά, με την έννοια που τα ξέρουμε, στην ιατρική.. εκεί έχουν ειδικεύσεις κλπ, οπότε και να σου την βάραγε.. μεταπτυχιακό στην οδοντιατρική δεν πρόκειται να έκανες ποτέ  :P)
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2649 στις: Ιανουαρίου 22, 2012, 12:07:06 pm »
Για όποιο λόγο και αν γίνεται ο ΑΣΕΠ, που προφανώς αποτελεί και μία κρησάρα περιορισμού της υπερπροσφοράς εκπαιδευτικών, αυτό δεν αναιρεί ότι παρέχει έναν παραπάνω έλεγχο της γνωστικής επάρκειας από την απλή προσκόμιση ενός πτυχίου ή ενός μεταπτυχιακού, που όπως και εσύ είπες ,ούτε αυτό είναι διασφαλισμένο για το πώς αποκτήθηκε.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:41:53 »

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2650 στις: Ιανουαρίου 22, 2012, 12:08:03 pm »
Παράθεση

Η απλή λογική σκέψη μού λέει ότι όταν ο μεταπτυχιακός τίτλος είναι συναφής με το πρώτο πτυχίο, τότε από αυτό απορρέει (και καλώς) επαγγελματικό δικαίωμα, και μάλιστα είναι ένα επιπλέον προσόν που πρέπει να προτιμάται.

(Και φυσικά δεν υπάρχουν μεταπτυχιακά, με την έννοια που τα ξέρουμε, στην ιατρική.. εκεί έχουν ειδικεύσεις κλπ, οπότε και να σου την βάραγε.. μεταπτυχιακό στην οδοντιατρική δεν πρόκειται να έκανες ποτέ  :P)
Υπάρχει πάντα και το εξωτερικό. Έχουν έρθει απ'έξω...

Αποσυνδεδεμένος rozy4

• Ιστορικό μέλος
  • Η ζωή είναι ωραία φιλαράκο
    • Προφίλ
« Απάντηση #2651 στις: Ιανουαρίου 22, 2012, 12:11:17 pm »

Στη συγκεκριμένη περίπτωση μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή επιτρέπει σε φιλόλογο να συμμετέχει σε διαγωνισμό ειδικής αγωγής. Είναι δηλαδή προσόν διορισμού. Υπάρχουν κι άλλα προσόντα και "προσόντα" για αυτό έγραψα και "από ένα πχ μεταπτυχιακό τίτλο"

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2652 στις: Ιανουαρίου 22, 2012, 12:30:39 pm »
Ο κάθε διαγωνισμός - κρησάρα δίνει εφήμερες λύσεις σε χώρες που κυριαρχεί ο νεποτισμός και η πελατειακή συνδιαλλαγή. Αποτελεί μια μικρή ευκαιρία ή και  ψευδαίσθηση για κάποιον που είναι εκτός συστήματος να βρει με αξιοπρεπή τρόπο μια εργασία στο δημόσιο. Σίγουρα μετά από αρκετά χρόνια και στα πλαίσια της εξέλιξης θα υπάρξουν άλλοι τρόποι διορισμού και στον χώρο της παιδείας. Αρκεί με τον χρόνο να αυξηθεί η εμπιστοσύνη στους θεσμούς και στα όποια στελέχη της δημόσιας διοίκησης (που για τα επόμενα 10 χρόνια θα είναι "πράσινης" απόχρωσης λόγω του νέου βαθμολογίου  :P ).
Λέτε να προλάβει κάτι τέτοιο η μικρή μου κόρη που είναι ενός έτους;

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2653 στις: Ιανουαρίου 22, 2012, 12:32:54 pm »
Eδώ δεν θα το προλάβει η δική μου που λέω να την κάνω σε 6-7 χρόνια...
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 30, 2012, 01:19:39 pm από Stelios »

Αποσυνδεδεμένος evants

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2654 στις: Φεβρουαρίου 18, 2012, 09:03:01 am »
http://www.zougla.gr/politiki/article/diamaxi-papoutsi--nakou-gia-tis-proslipsis-stin-pirosvestiki
•   Απαλείφθηκε η γνωστή διαδικασία των συνεντεύξεων των υποψηφίων, όπως και των γραπτών εξετάσεων και οτιδήποτε μπορούσε να ενέχει ίχνος υποκειμενικής αξιολόγησης. Η κατάταξη των υποψηφίων είναι αποτέλεσμα απλού υπολογισμού κριτηρίων μοριοδότησης προσόντων που η προκήρυξη με σαφήνεια προσδιορίζει

την ώρα που απεργούν οι καθηγητές για το βασικό μισθό πείνας,την ώρα που εμείς συζητούμε για το αν είμαστε επαρκώς καταρτισμένοι,εξετασμένοι και με ικανή προϋπηρεσία στην τάξη,την ώρα που δεν ξέρουμε αν η προϋπηρεσία είναι επαρκής άνω των 16,24,30 ....μηνών, η μη εκλεγμένη κυβέρνηση Παπαδήμου σε αγαστή συνεργασία με τους ηγέτες,βλ.Παπανδρέου και λοιπά πρασινα κομματόσκυλα με τη ΝΔ να νιαουρίζει παραπονάκια επειδή δεν έχει και την κατσαρόλα και την κουτάλα,διορίζουν χιλιάδες πυροσβέστες,χωρίς αντικείμενο εργασίας επί     σειρά μηνών,με μοναδικό κριτήριο την προϋπηρεσία τους!!! και χωρίς εξετάσεις(μάλιστα επαίρονται γι'αυτό,διότι είναι λέει υποκειμενική η γραπτή αξιολόγηση)

Αποσυνδεδεμένος irenead

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #2655 στις: Φεβρουαρίου 18, 2012, 10:42:10 am »
Πολύ ωραία.....
Οι πυροσβέστες διορίζονται με κριτήριο την προυπηρεσία τους,και η δική μας προυπηρεσία έχει ουσιαστικά χαθεί....
Όμως αυτά να τα βλέπουν μερικοί συνάδελφοι που έλεγαν ότι ο 3848 θα φέρει την αξιοκρατία στην εκπαίδευση και θεωρούσαν ότι οι διορισμοί με το 60-40 δεν ήταν αξιοκρατικοί κ.λ.π......
Το πρόβλημα με το 60-40 κατά τη γνώμη μου ήταν, ότι θα έπρεπε να θέτει ως προυπόθεση μια επιτυχία στον Ασεπ.
Κατά τα άλλα εμείς είμαστε αδιορίστοι,για να διατείθενται πιστώσεις για διορισμούς πυροσβεστών....

Αποσυνδεδεμένος gvasilis

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2656 στις: Φεβρουαρίου 18, 2012, 01:26:41 pm »
Λοιπόν καλά κάνουν και τους παίρνουν τους πυροσβέστες, και τους προτείνω να στειλουν 5-6 οχήματα μόνιμα στο Υπ. Παιδείας απ έξω.

Αποσυνδεδεμένος lkjhgfd

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #2657 στις: Φεβρουαρίου 18, 2012, 01:52:04 pm »
Η δική μας προυπηρεσία καταργήθηκε, γιατί πολλοί με αυτόν τον τρόπο, μπήκαν από τα παράθυρα, αφήνοντας απ' έξω επιτυχόντες του ΑΣΕΠ. Δε λέω ότι δεν είναι άδικο για κάποιους να μη μετράει η προυπηρεσία, αλλά σ' αυτήν τη χώρα πια κοιτάμε να εκμεταλλευτούμε το κάθετι προκειμένου να βολευτούμε. Σε λίγο θα καταργήσουν και την άδεια στο δημόσιο για επαπειλούμενη εγκυμοσύνη (και ο νοών νοείτω...)
"Come out come out wherever you are..."

Αποσυνδεδεμένος gvasilis

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2658 στις: Φεβρουαρίου 18, 2012, 01:55:42 pm »
Τα έχουμε ξαναπεί. Πρώτα βλέπουμε σε ποια κατηγορία ανοίκει το "όνομα" το γνωστό. Αυτή η κατηγορία είναι η αξιοκρατική. Άλλη φορά θα είναι άλλη.

Αποσυνδεδεμένος evants

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2659 στις: Φεβρουαρίου 18, 2012, 02:00:07 pm »
Πολύ ωραία.....
Οι πυροσβέστες διορίζονται με κριτήριο την προυπηρεσία τους,και η δική μας προυπηρεσία έχει ουσιαστικά χαθεί....
Όμως αυτά να τα βλέπουν μερικοί συνάδελφοι που έλεγαν ότι ο 3848 θα φέρει την αξιοκρατία στην εκπαίδευση και θεωρούσαν ότι οι διορισμοί με το 60-40 δεν ήταν αξιοκρατικοί κ.λ.π......
Το πρόβλημα με το 60-40 κατά τη γνώμη μου ήταν, ότι θα έπρεπε να θέτει ως προυπόθεση μια επιτυχία στον Ασεπ.
Κατά τα άλλα εμείς είμαστε αδιορίστοι,για να διατείθενται πιστώσεις για διορισμούς πυροσβεστών....
Αν με ρωτήσεις θα σου πω ότι πόσταρα το ρεπορτάζ όχι γιατί επιθυμώ την επέκταση και εφαρμογή της αναξιοκρατίας στον κλάδο των εκπαιδευτικών αλλά ακριβώς για να δείξω ότι αυτή η χώρα δεν έχει μέλλον γιατί δεν μπορεί να υπερβεί τον εαυτό της.Πέφτει σε αντιφάσεις,μια από τις οποίες είμαστε εμείς,που έχουμε προύπηρεσία-ενίοτε αντίστοιχη και μεγαλύτερη των πυροσβεστών της κακιάς ώρας-αλλά και πιστοποίηση,σπουδές,μετεκπαίδευση κα.Γεννώνται ερωτήματα:Γιατί το κράτος δεν επενδύει στην παιδεία προσλαμβάνοντας εκπαιδευτικούς αλλά πυροσβέστες που ουσιαστικά χρειάζεται για 6 μήνες το χρόνο;Γιατί εν μέσω κρίσης προβαίνει σε προσλήψεις τη στιγμή που οι απαιτήσεις των δανειστών επικεντρώνονται ακριβώς σ'αυτό:τον περιορισμό των δαπανών;Γιατί δε μιλά κανείς;Από το πρωί έστειλα μέιλ σε όλα τα πρωινά της τηλεόρασης,απάντηση καμία.Σκεφτόμουν,μήπως λειτουργώ ενάντια στα συμφέροντα συμπολιτών μου;Κι έπειτα σκέφτηκα ότι άλλη μια φορά κάποιοι συμπολίτες μου λειτούργησαν εναντίον μου.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182577
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)