*

Αποστολέας Θέμα:  (Αναγνώστηκε 153951 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος biov

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #112 στις: Ιουλίου 24, 2013, 07:35:52 pm »
Προπαγάνδα το "Να θυμησω επισης τη κατασταση μετα τους τρεις πρωτους ασεπ που τα σχολεια ειχαν γεμισει βιολογους"
Τι γίναν αυτοί οι βιολόγοι λοιπόν; Άντε να ακούσουμε μια λογική εξήγηση!

Ξεχασα να συμπληρωσω οτι τα επομενα χρονια καλως η κακως εγιναν πολυ διορισμοι φυσικω (κακως κατα τη γνωμη μου).
Τωρα το θεμα με την αγωγη υγειας αν τελικα μπει ενα τετοιο μαθημα( που σε καμια περιπτωση δε θα πρεπει να εντασεται στις θετικες επιστημες αλλα να ειναι ανεξαρτητο σαν προσθετη ωρα) αυτο θα γινει καθαρα για αναθεση γυμναστων. Δεν ειναι πανως τοσο ευκολο να διαχωρισεις τις φυσικες επιστημες ιδιαιτερα στο γυμνασιο και η οποια καταρτιση πχ φυσικων στη εργαστηριακη βιολογια γινεται με την πολυτιμη βοηθεια των βιολογων απο τα ΕΚΦΕ. Αλλωστε θυμαμαι την πρωτη φορα που πηγα νανδειξω δομη φυτικου κυτταρου στο μικροσκοπιοπου δεν ειχα ιδεα πως ετοιμαζεται το δειγμα...

Α, εγραψες και δευτερο μηνυμα, οπότε τωρα ειπες την αληθεια για τους μονιμους βιολογους-φυσικους! Τη νυφη ομως την πληρωσαμε εμεις που μας πηραν τις μονιμες θεσεις εντελως παρανομα οι αλλοι αδιοριστοι.

Για την Αγωγη Υγειας, ξεχνας οτι η

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ:
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:46:42 »

Αποσυνδεδεμένος giokspy

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ-04.01
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #113 στις: Ιουλίου 24, 2013, 07:40:32 pm »
Οκ κινηθειτε τοτε δικαστικα να διεκδηκησετε τις θεσεις που σας φαγαμε!! Τωρα για το αν ο βαθμος συναφειας της αγωγης υγειας με τη φυσικη αγωγη η με τη βιολογια βλεποντας το αναλυτικο προγραμμα για την αγωγη υγειας http://www.paideia.org.cy/upload/analytika_programmata_2010/20.agogiygeias.pdf
http://www.pi-schools.gr/download/publications/epitheorisi/teyxos15/047-061.pdf
http://www.pi-schools.gr/programs/agogi_ygeias/agogi_ygeias.pdf
και της φυσικης αγωγής μπορει να καταλαβει ο οποιοσδηποτε οτι δε νοειται αγωγη υγειας αποκομμένη απο τη φυσικη αγωγη. Αρα ο βαθμος συναφειας της φυσικης αγωγης και της αγωγης υγειας ειναι μεγαλυτερος απο της βιολογιας.
Η αγωγη υγειας θα επρεπε να διδασκεται ενιαια σε δημοτικο και γυμνασιο απο καθηγητες φυσικης αγωγης.
Τωρα για το λειτουργικο κενο δεν εχω ιδεα τι γινεται στο πυσδε κορινθου αλλα τα οργανικα κενα οπως και τα λειτουργικα με αποσπασεις στα μουσικα σχολεια  καλυπτονται απο το Κυσδε (απο την υποτιθεμενη καλλιτεχνικη επιτροπη) και εφοσον δεν καλυφθουν δινει καποιον το πυσδε. Παντως ξερω τουλαχιστον 5 γυμνασια που εχουν χημικο και βιολογο (6-8 τμηματα)
Οπως ανεφερα παραπανω κακως ανακατευτηκαν απο την αρχη οι κλαδοι και κακως εγιναν πιθανον περισσοτεροι διορισμοι φυσικων. Μην ξεχναμε ομως και το συνολο των ορων σε Α+
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 24, 2013, 07:50:46 pm από giokspy »
«Από την στιγμή που εδέχθηκες μέσα σου την φλόγα, τρέχε. Διότι δεν γνωρίζεις πότε θα σβήση και θα σε αφήση στο σκοτάδι.»

Αποσυνδεδεμένος gvasilis

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #114 στις: Ιουλίου 24, 2013, 07:50:29 pm »
Οκ κινηθειτε τοτε δικαστικα να διεκδηκησετε τις θεσεις που σας φαγαμε!! Τωρα για το αν ο βαθμος συναφειας της αγωγης υγειας με τη φυσικη αγωγη η με τη βιολογια βλεποντας το αναλυτικο προγραμμα για την αγωγη υγειας http://www.paideia.org.cy/upload/analytika_programmata_2010/20.agogiygeias.pdf
http://www.pi-schools.gr/download/publications/epitheorisi/teyxos15/047-061.pdf
http://www.pi-schools.gr/programs/agogi_ygeias/agogi_ygeias.pdf
και της φυσικης αγωγής μπορει να καταλαβει ο οποιοσδηποτε οτι δε νοειται αγωγη υγειας αποκομμένη απο τη φυσικη αγωγη. Αρα ο βαθμος συναφειας της φυσικης αγωγης και της αγωγης υγειας ειναι μεγαλυτερος απο της βιολογιας.
Η αγωγη υγειας θα επρεπε να διδασκεται ενιαια σε δημοτικο και γυμνασιο απο καθηγητες φυσικης αγωγης.
Τωρα για το λειτουργικο κενο δεν εχω ιδεα τι γινεται στο πυσδε κορινθου αλλα τα οργανικα κενα οπως και τα λειτουργικα με αποσπασεις στα μουσικα σχολεια  καλυπτονται απο το Κυσδε (απο την υποτιθεμενη καλλιτεχνικη επιτροπη) και εφοσον δεν καλυφθουν δινει καποιον το πυσδε.
Οπως ανεφερα παραπανω κακως ανακατευτηκαν απο την αρχη οι κλαδοι και κακως εγιναν πιθανον περισσοτεροι διορισμοι φυσικων. Μην ξεχναμε ομως και το συνολο των ορων σε Α+

Αποσυνδεδεμένος giokspy

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ-04.01
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #115 στις: Ιουλίου 24, 2013, 07:54:11 pm »
Χωρις πλακα οταν διδασκα βιολογια ειχα αρκετους γνωστους βιολογους που δεν ηθελαν να διδαξουν σε φροντιστηριο( με βοηθησαν βεβαια αρκετα στην αρχη) δεν το λεω απο προσωπικη εμπαθεια
«Από την στιγμή που εδέχθηκες μέσα σου την φλόγα, τρέχε. Διότι δεν γνωρίζεις πότε θα σβήση και θα σε αφήση στο σκοτάδι.»

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ:
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:46:42 »

Αποσυνδεδεμένος anixia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #116 στις: Ιουλίου 24, 2013, 08:02:43 pm »
Η

Αποσυνδεδεμένος Touristakos

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #117 στις: Ιουλίου 24, 2013, 08:04:10 pm »
Απλα να καταθεσω και εγω την αποψη μου για το θεμα. Επειδη ειναι χαρακτηριστικο μας ολοι να βλεπουμε μονο τη μια οψη. Πριν απο 15 χρονια η

Αποσυνδεδεμένος gvasilis

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #118 στις: Ιουλίου 24, 2013, 08:07:24 pm »

Αποσυνδεδεμένος anixia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #119 στις: Ιουλίου 24, 2013, 08:09:39 pm »
Περιμενε να το δεις και μετα θα δουμε αν οι χημικοι ειναι κερδισμενοι ...στη δημοσιοτητα ειχαμε δει ΕΝΑ απο τα σεναρια.Οι χημικοι οσο ειναι 1 ωρα στο γυμνασιο κερδισμενοι δεν ειναι....

Αποσυνδεδεμένος anixia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ

Αποσυνδεδεμένος gvasilis

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #121 στις: Ιουλίου 24, 2013, 08:15:46 pm »
Απλα να καταθεσω και εγω την αποψη μου για το θεμα. Επειδη ειναι χαρακτηριστικο μας ολοι να βλεπουμε μονο τη μια οψη. Πριν απο 15 χρονια η
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 24, 2013, 08:17:35 pm από gvasilis »

Αποσυνδεδεμένος biov

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #123 στις: Ιουλίου 24, 2013, 08:22:58 pm »
Έπίσης έχω κάνει όλα τα μαθήματα παρουσίαση με Prezi

Μπορεις σε παρακαλω να μου στειλεις ΠΜ με πληροφοριες;

Αυτο που κανεις εσυ με τα 3 κεφαλαια το κανει κι ενας συναδελφος μονιμος βιολογος που ξερω (του χρονου βγαινει στη συνταξη). Εγω το θεωρω αδιανοητο να μην κανω ολη την υλη, ειδικα οταν συμπεριλαμβανει κεφαλαια τεραστιας σημασιας οπως οι ενδοκρινεις αδενες και τα αισθητηρια οργανα. Φετος δυστυχως δεν τελειωσα το μυικο διοτι χασαμε πολλες ωρες (δηλαδη βδομαδες, συναδελφοι! Η ομαδα του υπουργου δεν καταλαβαινει οτι καθε ωρα ειναι μια ολοκληρη βδομαδα; ) λογω εκδρομων στο Cern, γιορτων κλπ, και το φερνω βαρεως. Ειμαι πολυ αυστηρη στην πιστη τηρηση του χρονοδιαγραμματος κι ελεγχω την κατανοηση των μαθητων με ολιγολεπτο τεστ μετα απο καθε κεφαλαιο. Περιττο να πω οτι μου βγαινει ο πατος στην προετοιμασια, τη διορθωση και τις εξετασεις, αλλά ελπιζω του χρονου, μετα απο δυο χρονια διδασκαλιας του μαθηματος, να μη χρειαζομαι τοσο χρονο για προετοιμασια.

Το βιβλιο παντως ειναι πολυτιμο και αναποσπαστο μερος της μαθησης. Οι μαθητες της Γ'λυκειου Κατευθυνσης φετος μου παραπονεθηκαν εντονα κι αρκετες φορες οτι περυσι δεν εμαθαν καθολου βιολογια διοτι η καθηγητρια εδειχνε μονο με τον προτζεκτορα και δεν τους εξεταζε ποτε απο το βιβλιο. Για να μη θιξω κανεναν συναδελφο, ρωτησα διακριτικα στο γραφειο καθηγητων κι εμαθα οτι δεν ηταν βιολογος αλλα χημικος.

giokspy, εσυ γνωριζεις προσωπικα 6-8 γυμνασια με βιολογο και χημικο (κι ο βιολογος σωστά βρισκεται εκει), αλλά τα στοιχεια εκατονταδων γυμνασιων σ'ολη την Ελλαδα λενε οτι υπαρχουν ενα σωρο γυμνασια χωρις κανενα βιολογο αλλά με 2 φυσικους (ναι, μονο 2 καθηγητες ΠΕ04 και οι 2 φυσικοι!) ή φυσικο και χημικο.

Για τη διαθεσιμοτητα, δεν πιστευω οτι θα βγουν ΠΕ04, αλλά αν συμβει, θα ειναι φυσικοι και χημικοι, κανενας βιολογος και γεωλογος. Αν τολμησουν να βγαλουν οποιονδηποτε απο τις 2 τελευταιες ειδικοτητες σε διαθεσιμοτητα, τοτε θα κινηθουν σιγουρα δικαστικα, διοτι δεν ειναι δυνατον να θετεις σε διαθεσιμοτητα ανθρωπους που εχουν εκατονταδες οργανικα κενα στα οποια εχεις βαλει αλλους για να τους εξασφαλισεις και να μην ειναι σε "διαθεση ΠΥΣΔΕ".

Για τα φροντιστηρια, οι βιολογοι πολυ ευχαριστως θα διδασκαμε σε αυτα... αν ειχαμε ωρες! Μαλλον ξεχνας οτι ενας φυσικος εχει πληρες ωραριο σ'ενα φροντιστηριο με τμηματα απο γυμνασιο μεχρι κατευθυνση Γ', αλλά ενας βιολογος εχει μονο Γ' και τιποτα αλλο. Το προβλημα λοιπον ειναι πρακτικο: δεν μπορουμε να εργαστουμε σε ενα, ουτε καν σε δυο, ουτε καν σε τρια, φροντιστηρια και να καλυψουμε ωραριο. Δυστυχως λοιπον αποκλειονται για τους εκπαιδευτικους βιολογους.

Αποσυνδεδεμένος anixia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 24, 2013, 08:33:28 pm από anixia »

Αποσυνδεδεμένος gvasilis

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #125 στις: Ιουλίου 24, 2013, 08:34:54 pm »
Συγνώμμη ο γραπτός μου λόγος μπορεί να βγαίνει επιθετικά. Υποψιάζομαι ότι επίκειται μείωση της βιολογίας έτσι ώστε να μην υπάρχουν κενά. Αυτό εννοώ όλο και όλο.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182616
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)