0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συναδελφε, η απαντηση ειναι οτι το μαθημα υποβαθμίστηκε στο γυμνασιο, οπου απο 2ωρο στην Α και Γ ταξη έγινε μονοωρο στη
Η απάντηση του υπουργείου είναι ότι το συγκεκριμένο κεφάλαιο θα διδάσκεται από του χρόνου στη
αυτο με την κατευθυνση αν ισχυει ειναι απαραδεκτο...
...κατα την γνωμη μου το μαθημα βιολογιας πρεπει να γινεται διωρο καθολη την διαρκεια της εκπαιδευσης...της φυσικης επισης και της χημειας καπως λιγοτερες ωρες αφου ειναι πιο εξειδικευμενο και τεχνικο μαθημα,με μικροτερος ευρος....
για μενα το πιο σοβαρο ζητημα ειναι καιγ ια τους πληροφορικους και για τους βιολογους το γεγονος πως πολλες οργανικες θεσεις καταλαμβανονται απο ατομα που δεν σπουδασαν το αντικειμενο..στην πληροφορικη π.χ καναν σεμιναρια κατι 200αρια την δεκαετια του 90θεωρω πως αυτο ειναι που πρεπει να αλλαξει..να μεταφερθουν ολοι αυτοι σε κενα των αντικειμενων που σπουδασαν,να μην προκηρυχτουν δηλαδη θεσεις φυσικων,φιλολογων κ.λπ εως οτου καταληφθουν αυτες απο τους προαναφερθεντες..αυτο θεωρω ειναι το πιο λογικο και δικαιο..και απο εκει και περα εκαστος στο ειδος του..κατα τα αλλα θα πρεπει να σημειωσουμε οτι η βιολογια εχει αναβαθμιστει τα τελευταια χρονια αναντιρρητα. διωρα σε ολες τις ταξεις του λυκειου.4 ωρες στο γυμνασιο ειναι μια χαρα πιστευω...αυτο δηλαδη που επρεπε και αγνοουσαν εδω και χρονια κοντρα σε ολα τα ευρωπαικα προγραμματαο πινακας παραπανω θεωρω πως ειναι λαθος...η βιολογια δεν ειναι σε καμια των περιπτωσεων πανω απο την χημεια στην ελληνικη εκπαιδευση εκτος και αν μιλαμε για ωρες που απευθυνονται σε ολους..διοτι αν περιληφθουν και οι ωρες κατευθυνσεις προφανως οι της χημεια βγαζουν περισσοτερες θεσεις σε περισσοτερα τμηματα..αφου οι επιστημες υγειας απευθυνονται σε λιγους ..οι ωρες χημειας και βιολογιας στην δευτεροβαθμια δηλαδη ειναι ιδιες εν τελεικατα την γνωμη μου το μαθημα βιολογιας πρεπει να γινεται διωρο καθολη την διαρκεια της εκπαιδευσης...της φυσικης επισης και της χημειας καπως λιγοτερες ωρες αφου ειναι πιο εξειδικευμενο και τεχνικο μαθημα,με μικροτερος ευρος.επισης στις κατευθυνσεις καλως πιστευω ακολουθειται το μοντελο των δεσμων( με την διορθωση να περιληφθουν και οι γεωπονικες και αλλες σχολες στο πεδιο που αντικαθιστα τα μαθηματικα με την βιολογια,αυτο το αυτονοητο απορω πως δεν το σκεφτηκαν!!γκαφα ολκης),απλα η χημεια και εδω εχει υπερβολικα μεγαλο μεριδιο...για τα πολυτεχνεια,με την εξαιρεση των χημικων μηχναικων και τις σχολες πληροφορικης θα πρεπει να αντικατασταθει απο το μαθημα της πληροφορικης
Διαβάζοντας τις απόψεις που διατυπώνονται θα ήθελα να κάνω μερικές παρατηρήσεις:1. Νομίζω ότι το πλέον δόκιμο θα ήταν από όλους μας να εκφράζουμε άποψη για το πως θα έπρεπε να διδάσκεται το αντικείμενό μας και όχι κάποιο άλλο. Δηλαδή εγώ σα φυσικός επιστημονικά δεν είμαι ο πλέον κατάλληλος να πω για το πώς και πόσο πρέπει να διδάσκεται η
Ίσως να σου διαφεύγει το γεγονός της αύξησης ωραρίου αλλά και της συγχώνευσης σχολείων που δημιούργησαν υπεραριθμίες και πλεονάζοντες. Όσο για τα κενά των φυσικών μη νομίζεις ότι είναι λίγα. Αναλογίσου ότι ο κλάδος ΠΕ04.01 είναι ο πολυπληθέστερος αριθμητικά επομένως αναλογικά οι αποχωρήσεις και συνταξιοδοτήσεις είναι πολύ περισσότερες. Τόσες που ακόμα και υπεραριθμίες να υπάρχουν τοπικά, σε γενικό σύνολο το ισοζύγιο είναι αρνητικό (όπως και σε όλες τις ειδικότητες). Όσο αφορά την πρότασή σου : "Οταν επίσης βγουν υπεράριθμοι οι