*

Αποστολέας Θέμα:  (Αναγνώστηκε 153663 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος sothito

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #406 στις: Οκτωβρίου 05, 2014, 10:58:03 pm »
ρε παιδια βλεπω τις ωρες βιολογιας στο παλαιο προγραμμα και στο νεο και βλεπω αυξηση για τους βιολογους...

και οι χημικοι αναλογως...νομιζω θα επρεπε να σας χαροποιει το γεγονος!..σε ολες τις ταξεις γυμνασιου και λυκειου διδασκεται η βιολογια!!

Όχι αγαπητέ δεν μας χαροποιεί η "αναβάθμιση". Και στη βιολογία και στη χημεία τα μονόωρα έφυγαν από το λύκειο πήγαν όμως (θαύμα!) στο γυμνάσιο (με παιδαγωγικά κριτήρια, μην ξεχνιόμαστε). Αναβάθμιση θα γίνει όταν μετατραπούν σε δίωρα όλα τα μονόωρα, όταν εξοπλιστεί και το τελευταίο γυμνάσιο-λύκειο (και τα δημοτικά) με εργαστήρια χημείας-βιολογίας-φυσικής (ας είναι καλά το ΕΣΠΑ που εξόπλισε με εργαστήρια πληροφορικής μέχρι και τα δημοτικά) και θεσπιστεί εργαστηριακό μάθημα υποχρεωτικό δώρο σε κάθε τάξη! ΤΟΤΕ θα χαρούμε, γιατί θα μας δοθεί η ευκαιρία να τιμήσουμε τις σπουδές μας και στους μαθητές η δυνατότητα να εφαρμόσουν τις θεωρίες που απομνημονεύουν.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ:
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:17:41 »

Αποσυνδεδεμένος trobadoyros

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #407 στις: Οκτωβρίου 06, 2014, 02:59:53 pm »
αυτα σε ενα ιδεατο συμπαν

στο δικο μας ειναι μετρημενα τα κουκια
και του συνολου των ωρων οποτε και αναγκαστικα θα δοθουν περισσοτερες ωρες σε περισσοτερο θεμελιωδεις επιστημες φυσικομαθηματικα και φιλολογικα
αλλα και ο κορβανας περιορισμενος οποτε και παλι ειναι προφανες πως θα δοθει προτεραιοτητα στην πληροφορικη ως καλπαζουσας επιστημης με ενα σωρο εφαρμογες και επιρροες στν καθημερινοτητα και σε ολες τις επιστημες...

μακαρι να περισσεψουν τα λεφτα απο το κρατος να υπαρχουν απο το ΕΣΠΑ και να στησουμε το σχολειο των ονειρων μας..μεχρι τοτε αναγκαστικα μπαινουν προτεραιοτητες...

υπο αυττο το πρισμα θα επρεπε να ειστε ευχαριστημενοι με την νεα κατασταση,πότε ξανα η βιολογια διδασκοταν σε ολες τις ταξεις λυκειου,γυμνασιου; ποτέ

Αποσυνδεδεμένος gvasilis

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #408 στις: Οκτωβρίου 06, 2014, 03:58:20 pm »
αυτα σε ενα ιδεατο συμπαν

στο δικο μας ειναι μετρημενα τα κουκια
και του συνολου των ωρων οποτε και αναγκαστικα θα δοθουν περισσοτερες ωρες σε περισσοτερο θεμελιωδεις επιστημες φυσικομαθηματικα και φιλολογικα
αλλα και ο κορβανας περιορισμενος οποτε και παλι ειναι προφανες πως θα δοθει προτεραιοτητα στην πληροφορικη ως καλπαζουσας επιστημης με ενα σωρο εφαρμογες και επιρροες στν καθημερινοτητα και σε ολες τις επιστημες...

μακαρι να περισσεψουν τα λεφτα απο το κρατος να υπαρχουν απο το ΕΣΠΑ και να στησουμε το σχολειο των ονειρων μας..μεχρι τοτε αναγκαστικα μπαινουν προτεραιοτητες...

υπο αυττο το πρισμα θα επρεπε να ειστε ευχαριστημενοι με την νεα κατασταση,πότε ξανα η βιολογια διδασκοταν σε ολες τις ταξεις λυκειου,γυμνασιου; ποτέ
Πρωτον σε ενα ιδεατο συμπαν λεγανε οτι θα διδασκονταν βιολογία κάθε χρονιά, και δεν το δέχονταν.....
Τώρα ζουμε σε ενα ιδεατό συμπαν?
Δευτερον η Ελλάδα δεν ειναι το συμπαν. Εχεις δει το διαγραμμα με τις ωρες στην υποχρεωτική εκπαιδευση γενικής παιδείας στις κορυφαιες χωρες ( του ιδεατού συμπαντος) ( ξαναπροσεξε το τιτλο , λεει τι αφορά). Και εγώ εχω προκαταλήψεις. Αλλά μου φαινεται και εσυ στηρίζεσαι σε ξεπερασμένες προκαταλήψεις.
επίσης θα ήθελα το μάθημα να αναβαθμιστεί και στο περιεχόμενό του. Κάποια απο τα πραγματα που λεμε στα παιδιά δεν ισχυουν σε κάποιο βαθμό. Για να γινει αυτο πρεπει η υλη και το μαθημα να σχεδιαστει και να διαχειριστεί από
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 06, 2014, 04:55:56 pm από gvasilis »

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #409 στις: Οκτωβρίου 07, 2014, 12:06:21 am »
οι επιστημες υγειας..το πεδιο αυτο ειναι η
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 07, 2014, 12:34:43 am από trobadoyros »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ:
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:17:41 »

Αποσυνδεδεμένος biov

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #410 στις: Οκτωβρίου 10, 2014, 06:31:19 pm »
στα χρονια μου βιολογια ζητημα να χαμε μια ωρα καποιες ταξεις.

Λαθος συναδελφε, καθως παντα υπηρχαν δυο διωρα (συνολο 4 ωρες) βιολογιας στο γυμνασιο!!! Το ενα μαθημα ηταν η

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #411 στις: Οκτωβρίου 14, 2014, 12:58:59 am »
εγω ειμαι παλιος  :D την δεκαετια του 90 τελειωσα το λυκειο

και να ειμαι ειλικρινης πολυ αμυδρα θυμαμαι την βιολογια ως μαθημα..η πληροφορικη βεβαια τοτε δεν υπηρχε καθοτι μολις αρχιζαν να ιδρυονται σχολες σχετικες

Αποσυνδεδεμένος animanim

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Je suis εκπαιδευτικός
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #412 στις: Οκτωβρίου 14, 2014, 08:17:56 pm »

και να ειμαι ειλικρινης πολυ αμυδρα θυμαμαι την βιολογια ως μαθημα..η πληροφορικη βεβαια τοτε δεν υπηρχε καθοτι μολις αρχιζαν να ιδρυονται σχολες σχετικες

Το ότι τη θυμάσαι αμυδρά εσύ δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχε πάντα. Ανέκαθεν υπάρχαν διορισμένοι καθηγητές φυσιογνώστες στα σχολεία, κάποια στιγμή το φυσιογνωστικό αντικαταστάθηκε από το βιολογικό. Έχει κάποια ιστορία ο κλάδος! Δεν προήλθε εν μια νυκτί από... παρθενογένεση!
Η Πληροφορική όμως, ουδέποτε υπήρξε ως κλάδος στην εκπαιδευση.

Αποσυνδεδεμένος animanim

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Je suis εκπαιδευτικός
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #413 στις: Οκτωβρίου 15, 2014, 12:09:14 am »
εγω ειμαι παλιος  :D την δεκαετια του 90 τελειωσα το λυκειο

Εγώ είμαι ακόμη πιο παλιός. Η φυσιογνώστρια στο γυμνάσιο μας δίδασκε φυσική-χημεία-βιολογία και ο άντρας της (φυσιογνώστης κι αυτός) μας δίδασκε φυσική-χημεία-βιολογία στο λύκειο!

Αποσυνδεδεμένος constans

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 04 01
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #414 στις: Οκτωβρίου 15, 2014, 01:20:35 am »
Κι εγώ είχα φυσιογνωστη στο λύκειο.Μας έκανε χημεία

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #415 στις: Οκτωβρίου 15, 2014, 08:57:49 am »
Εμάς ο φυσιογνώστης στο λύκειο μάς έκανε φυσική-χημεία-γεωλογία στην Α', και ήταν από τους καλύτερους και σαν εκπαιδευτικός και σαν άτομο.
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #416 στις: Οκτωβρίου 15, 2014, 02:08:14 pm »
πληροφορικη πως θα υπηρχε εκεινα τα χρονια; την δεκαετια του 90 ιδρυθηκαν οι σχολες πληροφορικης!μην τρελαθουμε  ;D

αν και ειχαμε θυμαμαι κατι μονοωρα μας πηγαιναν στην αλλη ακρη της πολης οπου μας διδασκε δεν ξερω ποιας ειδικοτητας καθηγητης :o

δεν ειπα πως δεν υπηρχε η βιολογια παλια,ειπα πως ηταν ελαχιστες οι ωρες

Αποσυνδεδεμένος constans

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 04 01
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #417 στις: Οκτωβρίου 15, 2014, 05:32:16 pm »
Εμάς ο φυσιογνώστης στο λύκειο μάς έκανε φυσική-χημεία-γεωλογία στην Α', και ήταν από τους καλύτερους και σαν εκπαιδευτικός και σαν άτομο.

Αποσυνδεδεμένος animanim

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Je suis εκπαιδευτικός
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #418 στις: Οκτωβρίου 15, 2014, 06:21:38 pm »
πληροφορικη πως θα υπηρχε εκεινα τα χρονια; την δεκαετια του 90 ιδρυθηκαν οι σχολες πληροφορικης!μην τρελαθουμε  ;D

δεν ειπα πως δεν υπηρχε η βιολογια παλια,ειπα πως ηταν ελαχιστες οι ωρες

Το αυτό λέμε φίλτατε, οι σημερινοί βιολόγοι ήταν οι τότε φυσιογνώστες και ναι έκαναν ένα τσουβάλι ώρες (φ+χ+β) και σε γυμνάσιο και σε λύκειο δεν ήταν ανύπαρκτοι ως ειδικότητα. Μάλιστα, υπήρχε μάθημα βοτανικής και ζωολογίας στο δημοτικό (στην καθαρεύουσα παρακαλώ) που αν διαβάσει σημερινός δάσκαλος τα βιβλία αυτά θα του πέσουνε τα μάτια στο πάτωμα!!!!!!!!!!!

Οι πληροφορικάριοι όμως δεν έχουν καμία ιστορία ως κλάδος στην εκπαιδευση (εκτός κι αν υπήρχε κάποιο μάθημα γραφομηχανής σε σχολές επαγγελματικής κατάρτισης)

Ατυχής ο παραλληλισμός βιολόγων-πληροφορικών λοιπόν. ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΙΣ για την ακρίβεια.

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ:
« Απάντηση #419 στις: Οκτωβρίου 16, 2014, 03:17:25 am »
συγκριση ωρων στο παρελθον μεταξυ των δυο μαθηματων δεν εκανα...απο που το συναγεις;
απλα ειπα πως ειχε λιγες η βιολογια παλια ενω τωρα βρισκεται σε ολες τις ταξεις.

στον 21 αιωνα φυσικα θα μιλησουμε και για πληροφορικη...δεν ζουμε και στην μποτσουανα

σκεψου πως τωρα πληκτρολογεις σε μενα που βρισκομαι στην αλλη ακρη του κοσμου και αυτο ειναι εργο της επιστημης της πληροφορικης,η οποια εχει αλλαξει την καθημερινοτητα μας,εχει επηρεασει δραματικα την προοδο σε τοσες επιστημες.
αν θες την γνωμη μου εγω θα εβαζα οσες ωρες δινουν και στ αμαθηματικα  για την πληροφορικη στα σχολεια
ο κοσμος αλλαζει..η χωρα μας ειναι μικρη και πρεπει να επενδυσει στην πληροφορικη οπως κανει π.χ η ιρλανδια

αν δεν ακολουθησουμε το ρευμα της εποχης θα μοιαζουμε με τους πρωτογονους που τριγυρνουσαν με  δερματα..θα μας ξεβρασει η ιστορια.
γι αυτο γελοιοτητες του στυλ εξοβελιζω την πληροφορικη απο το τεχνολογικο πεδιο που δεν βασιζονται στην λογικη δεν μπορουν να εχουν θεση στο σχολειο μας
ηδη οι ωρες για πληροφορικη ειναι απαραδεκτα ελαχιστες...
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 16, 2014, 11:23:32 pm από trobadoyros »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182559
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144