0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Άλλο το να μη θέλεις παραπάνω ώρες. Πάντως στους περισσότερους δίνουν 14 ώρες εκτός αν είσαι σε πολύ μεταγενέστερη φάση και δεν έχουν περισσέψει (και πάλι όλο και κάποιον μόνιμο της κλαδικής ΠΑΣΟΚ θα βγουν να ξαλαφρώσουν από ώρες...)ΜΕL G τις επιπλέον ώρες της τις έδωσαν πριν υπογράψει σύμβαση; Υπέγραψε σύμβαση μόνο για 6 ώρες δηλαδή και μετά θα την τροποποιούσαν; Γιατί συνήθως ώσπου να υπογραφούν οι συμβάσεις βρίσκουν για όλους 14ωρο... aghioma στο minedu. gr λογικά τις δημοσιεύουν, αλλά και στo alfavita. gr κλπ
Προσωπικά το έχω ήδη κάνει πράξη αυτό και βγήκα πολύ κερδισμένη γιατί δουλεύω ΑΜΩ δίπλα στο σπίτι μου και είμαι μια χαρά με 710ε/μήνα. Ούτε για ΑΚΩ δε θα δηλώσω επαρχία φέτος γιατί δε συμφέρει να παίρνω 400 ευρώ παραπάνω και να τα δίνω για ενοίκια. Ταυτόχρονα έχω και τη συνείδησή μου ήσυχη γιατί δεν διευκολύνω τις πολιτικές της Αννούλας. Ελπίζω οι συνάδελφοι να συνεχίζουν να δηλώνουν τα πάντα ώστε να βγαίνουν από μπροστά μου στον πίνακα και να μένουν οι θεσούλες τις γειτονιάς μου για μένα έστω και σε μεταγενέστερη φάση διορισμών. Για μένα πλέον το μόνο που ενδιαφέρει είναι να μένουν ευρώ στην τσέπη μου σα να δούλευα στο οποιοδήποτε φροντιστήριο στη γειτονιά μου, σιγά μην ξεσπιτωθώ για το τίποτα. Ούτε σε άλλη διεύθυνση δε θα δηλώσω φέτος.
Τα πράγματα είναι διαφορετικά όταν κάποιος έχει κάνει ήδη την δική του οικογένεια, αλλά και πάλι θεωρώ ότι εφόσον επιλέξαμε αυτό το επάγγελμα που γνωρίζαμε και τις δυσκολίες στον διορισμό και τις πιθανές συχνές μετακινήσεις μέχρι αυτός να έρθει, είναι προτιμότερο κάποιος να παίρνει παραπάνω χρήματα και ένσημα και να στέλνει ότι μπορεί στο σπίτι του, παρά λιγότερα που δεν θα φτάνουν ούτε για τα προσωπικά του έξοδα και ας είναι στο σπίτι του. Αλλά ο καθένας κρίνει από τις δικές του ανάγκες τι προτιμά.
Ερώτηση μιας και έχω βγάλει τα τεφτέρια μου και υπολογίζω έσοδα-έξοδα..: είναι νόμιμο ως ΑΜΩ να δουλεύεις σε φροντιστήριο; Έχω την εντύπωση ότι ως ΑΚΩ δεν είναι. Τύπικα μιλάω πάντα!
α. Μιλάω για διαφορά στο ίδιο κλιμάκιο και στην ίδια περίπτωση και με τα ίδια επιδόματα. Μη συγκρίνεις διαφορετικές περιπτώσεις. Μου δίνεις ένα παράδειγμα που η διαφορά είναι 600 ευρώ; β. Ακόμη και 600 ευρώ να είναι η διαφορά στην ουσία τα ξοδεύεις με το παραπάνω για ενοίκια-τηλέφωνα-μετακινήσεις με την ακρίβεια που επικρατεί και τελικά ξεσπιτώνεσαι για το τίποτα. Δε σου μένει κάτι παραπάνω στην τσέπηγ. Όταν λέω ξεσπιτώνεσαι δεν εννοώ ότι φεύγεις από τη μαμά σου. Προσωπικά έχω φύγει από καιρό. Εννοώ φεύγεις από τη ζωή σου, τους φίλους, τη σχέση, τον άντρα, τη γυναίκα, τα παιδιά, τις υπόλοιπες δραστηριότητές σου. Δε βρίσκω λόγο να το κάνω αυτό χωρίς σιγουριά διορισμού. δ. Μιλώντας για διορισμό, τα μόρια μετράνε εαν και εφόσον γίνει ΑΣΕΠ, και σου δίνουν το προβάδισμα ΕΑΝ και εφόσον γράψεις καλά και πάντα συγκριτικά με το τι έγραψαν οι άλλοι, σου εξασφαλίζουν δε διορισμό ΕΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ γίνουν επαρκείς διορισμοί μονίμων, σε μερικούς κλάδους ωστόσο μια χαρά τη βγάζουν με αναπληρωτές και οι διορισμοί μονίμων είναι ελάχιστοι. Δεν το θεωρώ επαρκές κίνητρο για να ξεσπιτωθώ αυτό, πιο εύκολα κερδίζεις το ΛΟΤΤΟ παρά να συντρέξουν όλα αυτά. ε. Θα πρέπει να αντέχεις ψυχολογικά ενώ εσύ έχεις σταλεί στα πέρατα της Ελλάδας να βλέπεις τον χαμηλότερα από εσένα στον πίνακα να παίρνει τη θεσούλα κοντά στο σπίτι σου. στ. Πάντα αποφασίζεις με βάση και τη σειρά σου στον πίνακα εννοείται και κρίνεις πιθανότητες. Εξάλλου θέλει αρετή και τόλμη το να βγεις κερδισμένος στις μέρες μας. Μερικές φορές με το να μη δουλέψεις καθόλου βοηθάς περισσότερο την οικογένειά σου οικονομικά από το να πρέπει να σου στέλνουν και χρήματα γιατί δε σε πληρώνει το ΥΠΕΠΘ στην ώρα του και δεν σου φτάνουν κιόλας για τα έξοδα αυτά που παίρνεις.
Παράθεση από: spasiklaki στις Μαΐου 08, 2011, 10:40:25 amα. Μιλάω για διαφορά στο ίδιο κλιμάκιο και στην ίδια περίπτωση και με τα ίδια επιδόματα. Μη συγκρίνεις διαφορετικές περιπτώσεις. Μου δίνεις ένα παράδειγμα που η διαφορά είναι 600 ευρώ; β. Ακόμη και 600 ευρώ να είναι η διαφορά στην ουσία τα ξοδεύεις με το παραπάνω για ενοίκια-τηλέφωνα-μετακινήσεις με την ακρίβεια που επικρατεί και τελικά ξεσπιτώνεσαι για το τίποτα. Δε σου μένει κάτι παραπάνω στην τσέπηγ. Όταν λέω ξεσπιτώνεσαι δεν εννοώ ότι φεύγεις από τη μαμά σου. Προσωπικά έχω φύγει από καιρό. Εννοώ φεύγεις από τη ζωή σου, τους φίλους, τη σχέση, τον άντρα, τη γυναίκα, τα παιδιά, τις υπόλοιπες δραστηριότητές σου. Δε βρίσκω λόγο να το κάνω αυτό χωρίς σιγουριά διορισμού. δ. Μιλώντας για διορισμό, τα μόρια μετράνε εαν και εφόσον γίνει ΑΣΕΠ, και σου δίνουν το προβάδισμα ΕΑΝ και εφόσον γράψεις καλά και πάντα συγκριτικά με το τι έγραψαν οι άλλοι, σου εξασφαλίζουν δε διορισμό ΕΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ γίνουν επαρκείς διορισμοί μονίμων, σε μερικούς κλάδους ωστόσο μια χαρά τη βγάζουν με αναπληρωτές και οι διορισμοί μονίμων είναι ελάχιστοι. Δεν το θεωρώ επαρκές κίνητρο για να ξεσπιτωθώ αυτό, πιο εύκολα κερδίζεις το ΛΟΤΤΟ παρά να συντρέξουν όλα αυτά. ε. Θα πρέπει να αντέχεις ψυχολογικά ενώ εσύ έχεις σταλεί στα πέρατα της Ελλάδας να βλέπεις τον χαμηλότερα από εσένα στον πίνακα να παίρνει τη θεσούλα κοντά στο σπίτι σου. στ. Πάντα αποφασίζεις με βάση και τη σειρά σου στον πίνακα εννοείται και κρίνεις πιθανότητες. Εξάλλου θέλει αρετή και τόλμη το να βγεις κερδισμένος στις μέρες μας. Μερικές φορές με το να μη δουλέψεις καθόλου βοηθάς περισσότερο την οικογένειά σου οικονομικά από το να πρέπει να σου στέλνουν και χρήματα γιατί δε σε πληρώνει το ΥΠΕΠΘ στην ώρα του και δεν σου φτάνουν κιόλας για τα έξοδα αυτά που παίρνεις. Θα συμφωνήσω και εγώ και θα δώσω ευχή και κατάρα, που λένε, για το κουτάκι. ΜΑΚΡΙΑΑΑΑΑ! Είναι τόσο δυσβάσταχτο το ψυχολογικό, κυρίως, αλλά και το οικονομικό κόστος, που πραγματικά δεν αξίζει τον κόπο. ... Αυτά, βέβαια, τα γράφω κατόπιν εορτής και αφού την πάτησα σαν κορόιδο, εξαπατηθείσα από τη δήλωση της ακατονόμαστης ότι θα διορίσει 70% λιγότερους αναπληρωτές.