0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
3 μοριακια? Δεν ειναι και λιγα σε πληροφορω. αν σκεφτεις οτι στο γραπτο διαγωνισμο ειναι 3 ερωτησεις ολοσωστες και να μην τις εχουν ολοι οι αλλοι απαντησει σωστα.
Παράθεση από: MARKOS στις Μαρτίου 11, 2011, 02:54:17 pmΠαράθεση από: Green στις Μαρτίου 11, 2011, 02:37:39 pm Και ούτε πιστεύω ότι όσοι είναι ηθικοί, είναι απλά γιατί δεν μπορούν να είναι ανήθικοι. και ομως, ετσι ειναι. Αν εγω δεν θελω να "πηδηξω" τον συναδελφο μου σημαινει πως δεν μπορω να ειμαι ανηθικος. Αρα ειμαι ηθικος.Παράθεση από: Green στις Μαρτίου 11, 2011, 02:37:39 pmΠάντως λύση δεν είναι να καταργηθούν τα προσόντα για τον διορισμό, αλλά να ελέγχεται σε βάθος ποίος έχει τι, από που και πως το απέκτησε..συμφωνω απολυτα, λυση δεν ειναι, αλλα ουτε ειναι λυση καθε λιγο και λιγακι να σου ζητανε τα κέρατα τους και συ να τρεχεις για να τα αποκτησεις. Για παραδειγμα, ουτε το ECDL ουτε οι ξενες γλωσσες ειναι κατι που χρειαζεται απαραιτητα να το εχεις. και οταν μοριοδοτουν ολα τα μεταπτυχιακα πλουσιοπαροχα, ναι...πολλοι θα επωφεληθουν με οποιο τροπο και μαλιστα συντομα ( γιατι χρονος δεν υπαρχει) να τα αποκτησουν. υπαρχει τετοιος μηχανισμος ελεγχου ? ΟΧΙ, αρα ....τα λαμογια επιζουν.Παράθεση από: Green στις Μαρτίου 11, 2011, 02:37:39 pmΤο μεγάλο όμως ερώτημα εν τέλει είναι, τώρα που ανακινήθηκε αυτό το γνωστό θέμα, και αν υπάρξουν οι απαραίτητες αποδείξεις μετά την έρευνα, θα έχουν κάποια τιμωρία οι ένοχοι; Η θα συνεχίσουν να βρωμίζουν τον χώρο της εκπαίδευσης;ου γαρ εστι των κακων παυλα ( Πλατων)εγώ πτυχίο αγγλικών δεν έχω αλλά δεν καταλαβαίνω και σε τι θα το χρειαστώ για να διδάξω σε ένα γυμνάσιο ή λύκειο φυσική, χημεία. όσο για τα πλαστά πτυχία -μεταπτυχιακά πριν από κάποια χρόνια είχε βγάλει θέμα ο Τριανταφυλλόπουλος για κάποιους βουλευτές που είχαν τέτοια πτυχία. το θέμα τελείωσε και κανείς δεν ασχολήθηκε. η δική μου λογική λέει ότι ή ήταν αλήθεια και έπρεπε να τιμωρηθούν οι βουλευτές ή ήταν ψέματα και έπρεπε να πληρώσει ο Τριανταφυλλόπουλος. το να μην συμβεί τίποτα από τα δύο δεν έχει λογική
Παράθεση από: Green στις Μαρτίου 11, 2011, 02:37:39 pm Και ούτε πιστεύω ότι όσοι είναι ηθικοί, είναι απλά γιατί δεν μπορούν να είναι ανήθικοι. και ομως, ετσι ειναι. Αν εγω δεν θελω να "πηδηξω" τον συναδελφο μου σημαινει πως δεν μπορω να ειμαι ανηθικος. Αρα ειμαι ηθικος.Παράθεση από: Green στις Μαρτίου 11, 2011, 02:37:39 pmΠάντως λύση δεν είναι να καταργηθούν τα προσόντα για τον διορισμό, αλλά να ελέγχεται σε βάθος ποίος έχει τι, από που και πως το απέκτησε..συμφωνω απολυτα, λυση δεν ειναι, αλλα ουτε ειναι λυση καθε λιγο και λιγακι να σου ζητανε τα κέρατα τους και συ να τρεχεις για να τα αποκτησεις. Για παραδειγμα, ουτε το ECDL ουτε οι ξενες γλωσσες ειναι κατι που χρειαζεται απαραιτητα να το εχεις. και οταν μοριοδοτουν ολα τα μεταπτυχιακα πλουσιοπαροχα, ναι...πολλοι θα επωφεληθουν με οποιο τροπο και μαλιστα συντομα ( γιατι χρονος δεν υπαρχει) να τα αποκτησουν. υπαρχει τετοιος μηχανισμος ελεγχου ? ΟΧΙ, αρα ....τα λαμογια επιζουν.Παράθεση από: Green στις Μαρτίου 11, 2011, 02:37:39 pmΤο μεγάλο όμως ερώτημα εν τέλει είναι, τώρα που ανακινήθηκε αυτό το γνωστό θέμα, και αν υπάρξουν οι απαραίτητες αποδείξεις μετά την έρευνα, θα έχουν κάποια τιμωρία οι ένοχοι; Η θα συνεχίσουν να βρωμίζουν τον χώρο της εκπαίδευσης;ου γαρ εστι των κακων παυλα ( Πλατων)
Και ούτε πιστεύω ότι όσοι είναι ηθικοί, είναι απλά γιατί δεν μπορούν να είναι ανήθικοι.
Πάντως λύση δεν είναι να καταργηθούν τα προσόντα για τον διορισμό, αλλά να ελέγχεται σε βάθος ποίος έχει τι, από που και πως το απέκτησε..
Το μεγάλο όμως ερώτημα εν τέλει είναι, τώρα που ανακινήθηκε αυτό το γνωστό θέμα, και αν υπάρξουν οι απαραίτητες αποδείξεις μετά την έρευνα, θα έχουν κάποια τιμωρία οι ένοχοι; Η θα συνεχίσουν να βρωμίζουν τον χώρο της εκπαίδευσης;
Δεν θα χρειαστεί να ψάξεις για κάτι σε κάποια αγγλόφωνη ιστοσελίδα για το μάθημα σου ή για κάποια παρουσίαση; Ούτως ή άλλως όμως ο εκπαιδευτικός δεν πρέπει να έχει και κάποια παιδεία, και δεν το λέω μόνο για τα αγγλικά αυτό. Το θέμα είναι να μεταδίδει μόνο στέγνες ακαδημαικές γνώσεις στους μαθητές ή να διαμορφώνεις και γενικότερη κουλτούρα; Όχι βέβαια ότι η κουλτούρα είναι θέμα πτυχίων, αλλά είναι τέλος πάντων ένας πρώτος δείκτης.
Συμφωνω με τον ΤΕΟ,ούτε ξένες γλωσσες,ουτε μεταπτυχιακα ουτε ECDL είναι απαραιτητα για να διδαξεις σε μια ταξη.Χωρια που για να τα αποκτησει καποιος αυτα αν δεν τα εχει,χρειαζεται και χρηματα, αρα δεν ειναι ουτε αξιοκρατικα.Δηλαδη δεν θα διαγωνιστουμε ολοι με τα ιδια μετρα και σταθμα!
Oλα αυτα μπορει να ειναι αντικειμενικα κριτηρια δεν ειναι ομως αξιοκρατικα,γιατι απο τη στιγμη που δεν εχουν ολοι την ιδια προσβαση σε αυτα δεν μπορουν να ειναι!Εσυ συναδελφε μπορει να εισαι απο τους λιγους που δεν πληρωσαν για αυτα,ομως οι περισσοτεροι πληρωνουν( τωρα τα ζηταει και καποιοι ενδεχομενως να μην εχουν για να τα πληρωσουν)αρα δεν ειναι αξιοκρατικα.
ΠαράθεσηΔεν θα χρειαστεί να ψάξεις για κάτι σε κάποια αγγλόφωνη ιστοσελίδα για το μάθημα σου ή για κάποια παρουσίαση; Ούτως ή άλλως όμως ο εκπαιδευτικός δεν πρέπει να έχει και κάποια παιδεία, και δεν το λέω μόνο για τα αγγλικά αυτό. Το θέμα είναι να μεταδίδει μόνο στέγνες ακαδημαικές γνώσεις στους μαθητές ή να διαμορφώνεις και γενικότερη κουλτούρα; Όχι βέβαια ότι η κουλτούρα είναι θέμα πτυχίων, αλλά είναι τέλος πάντων ένας πρώτος δείκτης.Το ότι κάποια στιγμή μπορεί να χρειαστώ να ψάξω κάτι στα αγγλικά για δικό μου ενδιαφέρον δεν έχει να κάνει με το μάθημα που θα διδάξω. ούτε το πτυχίο ξένων γλωσσών ή υπολογιστών πρέπει να είναι κρητήριο διορισμού. αφού στο παιχνίδι υπάρχει ο ΑΣΕΠ θα έπρεπε να είναι ο βαθμός που θα γράψεις και μόνο αυτός. όλα τα γύρω γύρω είναι παραθυράκια παράκαμψης του ΑΣΕΠ.