*

Αποστολέας Θέμα: Πλαστά μεταπτυχιακά με 8.000  (Αναγνώστηκε 43385 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Πλαστά μεταπτυχιακά με 8.000
« Απάντηση #14 στις: Μαρτίου 11, 2011, 06:25:00 pm »

3 μοριακια? Δεν ειναι και λιγα σε πληροφορω. αν σκεφτεις οτι στο γραπτο διαγωνισμο ειναι 3 ερωτησεις ολοσωστες και να μην τις εχουν ολοι οι αλλοι απαντησει σωστα.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:45:04 »

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Μαρτίου 11, 2011, 06:30:33 pm »
Και ούτε πιστεύω ότι όσοι είναι ηθικοί, είναι απλά γιατί δεν μπορούν να είναι ανήθικοι.

και ομως, ετσι ειναι. Αν εγω δεν θελω να "πηδηξω" τον συναδελφο μου σημαινει πως δεν μπορω να ειμαι ανηθικος. Αρα ειμαι ηθικος.

Πάντως λύση δεν είναι να καταργηθούν τα προσόντα για τον διορισμό, αλλά να ελέγχεται σε βάθος ποίος έχει τι, από που και πως το απέκτησε.
.

συμφωνω απολυτα, λυση δεν ειναι, αλλα ουτε ειναι λυση καθε λιγο και λιγακι να σου ζητανε τα κέρατα τους και συ να τρεχεις για να τα αποκτησεις. Για παραδειγμα, ουτε το ECDL  ουτε οι ξενες γλωσσες ειναι κατι που χρειαζεται απαραιτητα να το εχεις. και οταν μοριοδοτουν ολα τα μεταπτυχιακα πλουσιοπαροχα, ναι...πολλοι θα επωφεληθουν με οποιο τροπο και μαλιστα συντομα  ( γιατι χρονος δεν υπαρχει) να τα αποκτησουν. 

υπαρχει τετοιος μηχανισμος ελεγχου ? ΟΧΙ, αρα ....τα λαμογια επιζουν.

Το μεγάλο όμως ερώτημα εν τέλει είναι, τώρα που ανακινήθηκε αυτό το γνωστό θέμα, και αν υπάρξουν οι απαραίτητες αποδείξεις μετά την έρευνα, θα έχουν κάποια τιμωρία οι ένοχοι; Η θα συνεχίσουν να βρωμίζουν τον χώρο της εκπαίδευσης;

ου γαρ εστι των κακων παυλα ( Πλατων)
εγώ πτυχίο αγγλικών δεν έχω αλλά δεν καταλαβαίνω και σε τι θα το χρειαστώ για να διδάξω σε ένα γυμνάσιο ή λύκειο φυσική, χημεία. όσο για τα πλαστά πτυχία -μεταπτυχιακά πριν από κάποια χρόνια είχε βγάλει θέμα ο Τριανταφυλλόπουλος για κάποιους βουλευτές που είχαν τέτοια πτυχία. το θέμα τελείωσε και κανείς δεν ασχολήθηκε. η δική μου λογική λέει ότι ή ήταν αλήθεια και έπρεπε να τιμωρηθούν οι βουλευτές ή ήταν ψέματα και έπρεπε να πληρώσει ο Τριανταφυλλόπουλος. το να μην συμβεί τίποτα από τα δύο δεν έχει λογική
Δεν θα χρειαστεί να ψάξεις για κάτι σε κάποια αγγλόφωνη ιστοσελίδα για το μάθημα σου ή για κάποια παρουσίαση; Ούτως ή άλλως όμως ο εκπαιδευτικός δεν πρέπει να έχει και κάποια παιδεία, και δεν το λέω μόνο για τα αγγλικά αυτό. Το θέμα είναι να μεταδίδει μόνο στέγνες ακαδημαικές γνώσεις στους μαθητές ή να διαμορφώνεις και γενικότερη κουλτούρα; Όχι βέβαια ότι η κουλτούρα είναι θέμα πτυχίων, αλλά είναι τέλος πάντων ένας πρώτος δείκτης.

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Συνδρομητής
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Μαρτίου 11, 2011, 06:50:48 pm »
Green, δεν αντιλέγω σε αυτο που λες. Άλλο λεω εγω.
πως ξαφνικα  πηραν αυτη την αποφαση και ζητουν τα παντα ? Ρωτουν αν μπορουν ολοι να ξανακαθισουν στα θρανια? Ας το εφαρμοζαν υστερα απο 4 ασεπ.

και σου επαναλαμβανω τα παιδαγωγικα που ειναι χρησιμα περισσοτερο και απο τις ξενες γλωσσες δεν τα ζητουν για τους επομενους 2 ασεπ.δεν θα μπορουσαν και ολα αυτα τα μεταπτυχιακα κλπ να τα ζητουν τοτε?

τελος αυτο που λες για τη ξενη βιβλιογραφια, αυτο κατα τη γνωμη μου θα πρεπει να ειναι προαπαιτουμενο για την εγγραφη σου σε πανεπιστημιακο τμημα γιατι και εκει πρεπει να ψαξεις για τις εργασιες σου.

τωρα βεβαια ετσι που τα εκαναν αναγκαστικα ο καθενας θα κανει το κουμαντο του. Αλλα προσεξε, πολλοι δεν εχουν ουτε σταθερη δουλεια και αυτο ειναι μεγαλο προβλημα να χανουν μοναδες γιατι δεν εχουν παρει το διπλωμα στα αγγλικα η το ecdl....τελος παντων,....παραλογα ισως δεν ειναι. Ακαιρα ομως σιγουρα ειναι.
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος TEO FYSIKOS

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Μαρτίου 11, 2011, 06:53:27 pm »
Παράθεση
Δεν θα χρειαστεί να ψάξεις για κάτι σε κάποια αγγλόφωνη ιστοσελίδα για το μάθημα σου ή για κάποια παρουσίαση; Ούτως ή άλλως όμως ο εκπαιδευτικός δεν πρέπει να έχει και κάποια παιδεία, και δεν το λέω μόνο για τα αγγλικά αυτό. Το θέμα είναι να μεταδίδει μόνο στέγνες ακαδημαικές γνώσεις στους μαθητές ή να διαμορφώνεις και γενικότερη κουλτούρα; Όχι βέβαια ότι η κουλτούρα είναι θέμα πτυχίων, αλλά είναι τέλος πάντων ένας πρώτος δείκτης.
Το ότι κάποια στιγμή μπορεί να χρειαστώ να ψάξω κάτι στα αγγλικά για δικό μου ενδιαφέρον δεν έχει να κάνει με το μάθημα που θα διδάξω. ούτε το πτυχίο ξένων γλωσσών ή υπολογιστών πρέπει να είναι κρητήριο διορισμού. αφού στο παιχνίδι υπάρχει ο ΑΣΕΠ θα έπρεπε να είναι ο βαθμός που θα γράψεις και μόνο αυτός. όλα τα γύρω γύρω είναι παραθυράκια παράκαμψης του ΑΣΕΠ.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 11, 2011, 06:56:03 pm από TEO FYSIKOS »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:45:04 »

Αποσυνδεδεμένος anixia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Μαρτίου 11, 2011, 06:57:13 pm »
Ε βεβαια Μαρκο  το ειπα και το πρωι πως θα ''κινηθει η αγορα''; Εφημεριδες φροντιστηρια πανεπιστημια σχολες ξανα σχολες επιτροπες και μελλοντικα για την επαρκεια ποιος ξερει που και πως;
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 11, 2011, 07:01:58 pm από anixia »

Αποσυνδεδεμένος irenead

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Μαρτίου 11, 2011, 07:55:49 pm »
Συμφωνω με τον ΤΕΟ,ούτε ξένες γλωσσες,ουτε μεταπτυχιακα ουτε ECDL είναι απαραιτητα για να διδαξεις σε μια ταξη.Χωρια που για να τα αποκτησει καποιος αυτα αν δεν τα εχει,χρειαζεται και χρηματα, αρα δεν ειναι ουτε αξιοκρατικα.Δηλαδη δεν θα διαγωνιστουμε ολοι με τα ιδια μετρα και σταθμα!

Αποσυνδεδεμένος Sabi

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Μαρτίου 11, 2011, 08:06:22 pm »
αν καποιος μπορει να φερει πλαστο μεταπτυχιακο κ διδακτορικο απο το εξωτερικο ποιος μας εγγυαται πως δεν μπορει να φερει και πλαστο πτυχιο?? ειτε απο ξενο πανεπιστημιο ειτε απο ελληνικο!!!!! >:( αυτα ποιος τα ελεγχει??!!!! πριν απο μερικους μηνες διαβασα σε ενα αλλο φορουμ για μια κοπελα η οποια (με τη βοηθεια καποιου λογικα) παραποιησε το βαθμο του πτυχιου της και περασε με κατατακτηριες στο παιδαγωγικο αθηνας!!!!!!!!  >:( και εμεις τρεχουμε να μπουμε σε ενα μεταπτυχιακο της προκοπης,ακομη κα σε καποιο σεμιναριο!!! >:(

Αποσυνδεδεμένος Stelios

• Global Moderator
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Μαρτίου 11, 2011, 08:17:45 pm »
Συμφωνω με τον ΤΕΟ,ούτε ξένες γλωσσες,ουτε μεταπτυχιακα ουτε ECDL είναι απαραιτητα για να διδαξεις σε μια ταξη.Χωρια που για να τα αποκτησει καποιος αυτα αν δεν τα εχει,χρειαζεται και χρηματα, αρα δεν ειναι ουτε αξιοκρατικα.Δηλαδη δεν θα διαγωνιστουμε ολοι με τα ιδια μετρα και σταθμα!
Όποια γνώση αποκτιέται επί πληρωμή δεν είναι αξιοκρατική;;;;;;;;;;;

Εγώ έχω μεταπτυχιακό που το πήρα μετά από 2 χρόνια ΔΩΡΕΑΝ σπουδών σε ελληνικό πανεπιστήμιο.
Και έχω "πάρει" και το ECDL χωρίς μαθήματα (γιατί γνωρίζω) πληρώνοντας μόνο εξέταταστρα. Δεν το έχω αξιοκρατικά;
Όλοι όσοι έχουν κάποιο πιστοποιητικό δεν έχουν πληρώσει (τουλάχιστον για εξέταστρα); Δεν το έχουν αξιοκρατικά;

Μην μπερδεύουμε την χρησιμότητα με όλα τα άλλα

Μήπως και τα 3 ή περισσότερα παιδιά δεν είναι αξιοκρατικά μιας και δίνουν μόρια;

Αποσυνδεδεμένος irenead

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Μαρτίου 11, 2011, 08:31:18 pm »
Oλα αυτα μπορει να ειναι αντικειμενικα κριτηρια δεν ειναι ομως αξιοκρατικα,γιατι απο τη στιγμη που δεν εχουν ολοι την ιδια προσβαση σε αυτα δεν μπορουν να ειναι!Εσυ συναδελφε μπορει να εισαι απο τους λιγους που δεν πληρωσαν για αυτα,ομως οι περισσοτεροι πληρωνουν( τωρα τα ζηταει και καποιοι ενδεχομενως να μην εχουν για να τα πληρωσουν)αρα δεν ειναι αξιοκρατικα.

Αποσυνδεδεμένος Stelios

• Global Moderator
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Μαρτίου 11, 2011, 09:02:25 pm »
Oλα αυτα μπορει να ειναι αντικειμενικα κριτηρια δεν ειναι ομως αξιοκρατικα,γιατι απο τη στιγμη που δεν εχουν ολοι την ιδια προσβαση σε αυτα δεν μπορουν να ειναι!Εσυ συναδελφε μπορει να εισαι απο τους λιγους που δεν πληρωσαν για αυτα,ομως οι περισσοτεροι πληρωνουν( τωρα τα ζηταει και καποιοι ενδεχομενως να μην εχουν για να τα πληρωσουν)αρα δεν ειναι αξιοκρατικα.
Όχι και από τους λίγους (για τα μεταπτυχιακά αλλά και για τα διδακτορικά).
Ότι πληρώνεις για να το πάρεις είναι ανάξιο. Παραδίνομαι....

ΥΓ που 'σαι Αλέκα . . .

Αποσυνδεδεμένος saint

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Μαρτίου 11, 2011, 09:17:09 pm »
.
Παράθεση
Το ότι κάποια στιγμή μπορεί να χρειαστώ να ψάξω κάτι στα αγγλικά για δικό μου ενδιαφέρον δεν έχει να κάνει με το μάθημα που θα διδάξω. ούτε το πτυχίο ξένων γλωσσών ή υπολογιστών πρέπει να είναι κρητήριο διορισμού. αφού στο παιχνίδι υπάρχει ο ΑΣΕΠ θα έπρεπε να είναι ο βαθμός που θα γράψεις και μόνο αυτός. όλα τα γύρω γύρω είναι παραθυράκια παράκαμψης του ΑΣΕΠ.

Είμαι 1000% υπέρ των ξένων γλωσσών, είμαι 1000% υπέρ το να έχεις πιστοποιητικά για γνώση Η/Υ. Όταν μαθαίνει μια ξένη γλώσσα, μαθαίνεις και για έναν άλλο πολιτισμό, έναν άλλο λαό, μια άλλη κουλτούρα. Και αν οι υπολογιστές έχουν ήδη μπει στη ζωή μας για τα καλά σκέψου τι χρήση θα γίνεται σε λίγα χρόνια όταν τα παιδιά έχουν από το νηπιαγωγείο επαφή! Ίσως το αντικείμενο σου είναι τέτοιο που δεν το απαιτεί, αλλά εμείς κάνουμε ουσιαστική δουλεία και έρευνα στο ίντερνετ. Καμιά φορά λέω πάλι καλά που είναι το ίντερνετ και βρίσκουμε αφορμές να ασχοληθούμε με case studies που αν τους τα έδινα σε φωτοτυπίες θα είχαν βαρεθεί την ζώη τους.

Αποσυνδεδεμένος irenead

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Μαρτίου 11, 2011, 09:25:06 pm »
Να λείπουν οι ειρωνίες όσο και αν δεν σου αρέσουν αυτα που διαβάζεις!Επίσης να μην παραποιεις τα πραγματα αναφεροντας τη λεξη ανάξιος,ευτυχως που τα γραπτα μενουν.Τι να κανουμε δεν ξεκινουμε ολοι απο την ιδια αφετηρια στη ζωη ειτε μας αρεσει ειτε δεν μας αρεσει!Ολα αυτα βεβαια ειναι διαφοροποιημενη Παιδαγωγικη που μαθαινω αυτη τη στιγμη στην ΑΣΠΑΙΤΕ.Να που φαινεται και η χρησιμοτητα των Παιδαγωγικων που οπως φαινεται μερικοι δεν την εχουν.

Αποσυνδεδεμένος Stelios

• Global Moderator
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Μαρτίου 11, 2011, 10:06:55 pm »
Αξιοκρατία (η): Η επιλογή, προώθηση ή επικράτηση –σε καίριες θέσεις της δημόσιας ζωής– ανθρώπων που αντικειμενικά είναι οι πιο άξιοι και ικανοί.

Άρα όποιος δεν έχει επιλεγεί, προωθηθεί ή επικρατήσεις αξιοκρατικά είναι ανάξιος.

...για την Αλέκα θα κάνω όσα σχόλια θέλω. Δημοκρατία δεν έχουμε;

Όσο για τις ειρωνίες, πες από την αρχή ότι μόνο εσύ κατέχεις την αλήθεια να μην το συζητάμε και εμείς οι αδαείς
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 11, 2011, 10:40:56 pm από Stelios »

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Μαρτίου 11, 2011, 11:16:26 pm »
Ε, κατά την ίδια έννοια και εμείς που οι γονείς μας είχαν να μας πληρώσουν φροντιστήρια και περάσαμε στις πανελλήνιες και κατόπιν πλήρωσαν και τις σπουδές μας είμαστε ευνοημένοι σε σχέση με κάποιους άλλους με περισσότερο μυαλό από μας που δεν μπόρεσαν να σπουδάσουν γιατί έπρεπε να δουλεύουν από τα 15 τους. Τώρα είναι λογική αυτή;
Είμαι αναπληρωτής καθηγητής, οπότε δεν έχω σταθερή δουλειά, και όμως ξεκίνησα και δεύτερη ξένη γλώσσα φέτος.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182598
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)