0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Η αδικία είναι πρωτίστως για αυτά τα παιδιά που τώρα έχουν μπει στα παιδαγωγικά και θα μείνουν άνεργοι! Επίσης αν κοπούν οι θέσεις των δασκάλων θα αυξηθούν οι θέσεις της
Ας σταματήσουμε τις συγκρίσεις μεταξύ των εργαζομένων, των επαγγελμάτων, των ειδικοτήτων. Η καθεμιά ειδικότητα έχει τις δυσκολίες της και τα καλά της. Δεν ανάγκασα κανέναν να γίνει γιατρός, δεν με ανάγκασε κανένας να γίνω εκπαιδευτικός. Τέλος εδώ.
Μα μιλάμε όλοι λες και ήξερε το παιδί που έδινε πανελλήνιες τι θα αντιμετωπίσει μετά. Εγώ αμφιβάλλω κατά πολύ αν τα παιδιά που δίνουν πανελλήνιες γνωρίζουν τις επαγγελματικές προκλήσεις που θα έχουν. Τα παιδιά επιλέγουν με βάση τα ενδιαφέροντα και αυτά που ακούνε. Ποσώς του νοιάζει τι επαγγελματικές συνθήκες θα αντιμετωπίσουν μετά. Έχω κάνει συζητήσεις με μαθητές.Και όμως την επιλογή του επαγγέλματος κάποιος στην αναγκάζει έμμεσα: λέγονται media αυτά, λέγονται γονείς, λέγεται εκπαιδευτικό σύστημα κ.τ.λ. Ειδικά στην Ελλάδα η επιλογή μάλλον ¨ελεύθερη¨δεν είναι
Παράθεση από: vasp στις Μαρτίου 14, 2011, 10:54:47 pmΗ αδικία είναι πρωτίστως για αυτά τα παιδιά που τώρα έχουν μπει στα παιδαγωγικά και θα μείνουν άνεργοι! Επίσης αν κοπούν οι θέσεις των δασκάλων θα αυξηθούν οι θέσεις της
Το μεταπτυχιακό δεν έχει αξία όταν το παίρνει κάποιος χωρίς να έχει εργασιακή εμπειρία τουλάχιστον για 10 χρόνια.Σε λίγο θα υποχρεώνει η Ευρώπη να υπάρχει ημερομηνία λήξης στο μεταπτυχιακό(δεν είναι δική μου γνώμη αυτό).Αυτό που θα προωθήσει είναι:Παίρνεις πτυχίο,εργάζεσαι για10 χρόνια περίπου (αποκτάς εργασιακή εμπειρία),αποφασίςεις πού θα ειδικευτείς,κάνεις μεταπτυχιακό εργάζεσαι για άλλα 10 χρόνια και μετά διδακτορικό.Μόνο οι προπτυχιακές σπουδές ισχύουν εφ όρου ζωής,Η Ευρώπη (από σίγουρη πηγή το γνωρίζω )θα δίνει ισχύ στο μεταπτυχιακό 10 χρόνια.Γιατί λοιπόν οι δάσκαλοι να κάνουν μεταπτυχιακό μόλις τελειώνουν τις σπουδές τους; Όλοι οι δάσκαλοι έγιναν δάσκαλοι για τη δουλειά;Κανένας δεν ,εγινε γιατί αγαπουσε αυτές τις σπουδές και τα παιδιά αυτής της ηλικίας;Τουλαχιστον επέλεξαν να γίνουν εκπαιδευτικοί από τα 18 τους. Δεν πήγαν στο πολυτεχνειο και μετά (δεν τα κατάφεραν )αποφάσισαν να γίνουν εκπαιδευτικοί.Από νομικές, πολυτεχνικές κ.τ.λ.βαφτίζονται εκπαιδευτικοί και αυτοί που το επέλεξαν πρέπει να φύγουν από το σχολείο για να κατέβουν οι καθηγητές. Τί άλλο θα ακούσουμε!
Μ αρεσεις πολυ pano..χωρις παρεξηγηση...χα,χα,..!