0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Να ρωτήσω πρώτα γιατί κανένας απο εσάς δε θέλει; Μετά θα σου απαντήσω σ΄αυτό που ρωτάς.
συνδέω την απάντησή μου με τους λόγους της άρνησης γιατί η απάντηση θα ειναι διαφορετική αν επικαλούνται λογους υγείας και διαφορετικοι αν επικαλούνται λόγους τύπου " ντρέπομαι να βγάλω λόγο" ή " είμαι ιδεολογικά αντίθετος"Η εκφώνηση του λόγου ανήκει στο τυπικό του εορτασμού - όπως ακριβώς αυτό το τυπικό ορίζεται απο σχετικους νόμους και διατάξεις - γίνεται με την ευθύνη των οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης και επομένως θελω να ξερω τους λόγους πριν εκθέσω τη σχετική νομολογία που διέπει την μη εκφώνηση λόγου απο κάποιον.
Δυστυχώς πολλοί εκπαιδευτικοί μέχρι και στην γιορτή βαριούντε να πάνε.
Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει στο εξής : στο χωριό που είμαι, ένας εκπαιδευτικός (πχ. του γυμνασίου) βγάζει λόγο την 28η και ένας άλλος (πχ του λυκείου) την 25η. Τώρα που είναι η σειρά του δικού μας σχολείου (δημοτικό) κανένας εκπαιδευτικός δεν θέλει. Τι μπορεί να γίνει σε αυτή την περίπτωση; Μας έχουν πει ότι είναι υποχρεωτικό, αλλά είναι πράγματι; Και τονίζω ότι η αντίρρησή μας δεν είναι αν θα πάμε, δεν μας ενοχλεί να πάμε, αλλά αφορά τον λόγο που πρέπει να εκφωνήσουμε
Παράθεση από: elleni στις Μαρτίου 15, 2011, 11:36:50 pmΜπορεί κάποιος να με βοηθήσει στο εξής : στο χωριό που είμαι, ένας εκπαιδευτικός (πχ. του γυμνασίου) βγάζει λόγο την 28η και ένας άλλος (πχ του λυκείου) την 25η. Τώρα που είναι η σειρά του δικού μας σχολείου (δημοτικό) κανένας εκπαιδευτικός δεν θέλει. Τι μπορεί να γίνει σε αυτή την περίπτωση; Μας έχουν πει ότι είναι υποχρεωτικό, αλλά είναι πράγματι; Και τονίζω ότι η αντίρρησή μας δεν είναι αν θα πάμε, δεν μας ενοχλεί να πάμε, αλλά αφορά τον λόγο που πρέπει να εκφωνήσουμεε, κατεβασε ενα λογο απο το ιντερνετ και τραβα πες τον.... σιγα το δυσκολο του πραγματος!μονο προσεξε το σκαλοπατι οταν ειναι να ανεβεις στο βαθρο, πολλες φορες δεν ειναι σταθερο, και αυτο ειναι οντως ειναι λογος σοβαρος μη εκφωνησης "επιταφιου"