0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
στο σχολείο μου η (προσωρινή) ανάθεση έγινε με βάση ποιες ειδικότητες δεν συμπληρώνουν ωράριο.
Παράθεση από: rozy4 στις Ιουνίου 30, 2011, 01:15:04 pmστο σχολείο μου η (προσωρινή) ανάθεση έγινε με βάση ποιες ειδικότητες δεν συμπληρώνουν ωράριο.Οπότε, βλέπω να γίνεται αυτό το μάθημα ως το μπάλωμα ωρών..Θα πέσει πολύ γέλιο
Παράθεση από: xaan στις Ιουνίου 30, 2011, 02:33:15 amΠαράθεση από: Landau στις Ιουνίου 29, 2011, 04:38:44 pmΑυτή η.. σειρά προτεραιότητας για την ανάθεση των "ερευνητικών" εργασιών, δεν πολυστέκει πρακτικά. Απλά πριμοδοτεί τα επιπλέον πτυχία.Στην πράξη.. αν π.χ. έχεις έναν με διδακτορικό πάνω σε στοιχειώδη σωματίδια, με γνώσεις C++ και data acquisition κλπ (τυχαία επιλογή ), πως αυτό από μόνο του τον κάνει καλύτερο διδάσκοντα για την εργασία αυτή;Μην τρελαινόμαστε, εργασίες της πλάκας θα είναι.. δεν έγιναν ξαφνικά τα σχολεία μας NASA, μάλλον MASA Σημασία έχει αυτός που θα αναλάβει τις "ερευνητικές" εργασίες, να μπορεί να προσφέρει ουσιαστικά και να καθοδηγεί/βοηθάει τους μαθητές στο θέμα της εργασίας τους. Αν έχει ένα μεταπτυχιακό ή διδακτορικό που τον βοηθάει σε αυτό, ακόμα καλύτερα, γιατί μάλλον θα έχει περισσότερη εμπειρία στο θέμα. Αλλά και χωρίς αυτό, αν έχει τις βασικές γνώσεις και τη θέληση, σωστή δουλειά θα γίνει.Πολύ απαξίωση βρε παιδιά στα μεταπτυχιακά, πολύ... (γιατί όμως;)Καμία απαξίωση. Απλά να θέτουμε τη συζήτηση σε πραγματική βάση και να εξετάζουμε τα θέματα αντικειμενικά και όχι όπως βολεύει τον καθένα.Υ.Γ. Προσωπικά έχω μεταπτυχιακό
Παράθεση από: Landau στις Ιουνίου 29, 2011, 04:38:44 pmΑυτή η.. σειρά προτεραιότητας για την ανάθεση των "ερευνητικών" εργασιών, δεν πολυστέκει πρακτικά. Απλά πριμοδοτεί τα επιπλέον πτυχία.Στην πράξη.. αν π.χ. έχεις έναν με διδακτορικό πάνω σε στοιχειώδη σωματίδια, με γνώσεις C++ και data acquisition κλπ (τυχαία επιλογή ), πως αυτό από μόνο του τον κάνει καλύτερο διδάσκοντα για την εργασία αυτή;Μην τρελαινόμαστε, εργασίες της πλάκας θα είναι.. δεν έγιναν ξαφνικά τα σχολεία μας NASA, μάλλον MASA Σημασία έχει αυτός που θα αναλάβει τις "ερευνητικές" εργασίες, να μπορεί να προσφέρει ουσιαστικά και να καθοδηγεί/βοηθάει τους μαθητές στο θέμα της εργασίας τους. Αν έχει ένα μεταπτυχιακό ή διδακτορικό που τον βοηθάει σε αυτό, ακόμα καλύτερα, γιατί μάλλον θα έχει περισσότερη εμπειρία στο θέμα. Αλλά και χωρίς αυτό, αν έχει τις βασικές γνώσεις και τη θέληση, σωστή δουλειά θα γίνει.Πολύ απαξίωση βρε παιδιά στα μεταπτυχιακά, πολύ... (γιατί όμως;)
Αυτή η.. σειρά προτεραιότητας για την ανάθεση των "ερευνητικών" εργασιών, δεν πολυστέκει πρακτικά. Απλά πριμοδοτεί τα επιπλέον πτυχία.Στην πράξη.. αν π.χ. έχεις έναν με διδακτορικό πάνω σε στοιχειώδη σωματίδια, με γνώσεις C++ και data acquisition κλπ (τυχαία επιλογή ), πως αυτό από μόνο του τον κάνει καλύτερο διδάσκοντα για την εργασία αυτή;Μην τρελαινόμαστε, εργασίες της πλάκας θα είναι.. δεν έγιναν ξαφνικά τα σχολεία μας NASA, μάλλον MASA Σημασία έχει αυτός που θα αναλάβει τις "ερευνητικές" εργασίες, να μπορεί να προσφέρει ουσιαστικά και να καθοδηγεί/βοηθάει τους μαθητές στο θέμα της εργασίας τους. Αν έχει ένα μεταπτυχιακό ή διδακτορικό που τον βοηθάει σε αυτό, ακόμα καλύτερα, γιατί μάλλον θα έχει περισσότερη εμπειρία στο θέμα. Αλλά και χωρίς αυτό, αν έχει τις βασικές γνώσεις και τη θέληση, σωστή δουλειά θα γίνει.
Παράθεση από: rozy4 στις Ιουνίου 30, 2011, 01:15:04 pmστο σχολείο μου η (προσωρινή) ανάθεση έγινε με βάση ποιες ειδικότητες δεν συμπληρώνουν ωράριο.Σε
Παράθεση από: xaan στις Ιουνίου 30, 2011, 04:48:23 pmΠαράθεση από: rozy4 στις Ιουνίου 30, 2011, 01:15:04 pmστο σχολείο μου η (προσωρινή) ανάθεση έγινε με βάση ποιες ειδικότητες δεν συμπληρώνουν ωράριο.Σε
Παράθεση από: Landau στις Ιουνίου 30, 2011, 12:24:51 pmΠαράθεση από: xaan στις Ιουνίου 30, 2011, 02:33:15 amΠαράθεση από: Landau στις Ιουνίου 29, 2011, 04:38:44 pmΑυτή η.. σειρά προτεραιότητας για την ανάθεση των "ερευνητικών" εργασιών, δεν πολυστέκει πρακτικά. Απλά πριμοδοτεί τα επιπλέον πτυχία.Στην πράξη.. αν π.χ. έχεις έναν με διδακτορικό πάνω σε στοιχειώδη σωματίδια, με γνώσεις C++ και data acquisition κλπ (τυχαία επιλογή ), πως αυτό από μόνο του τον κάνει καλύτερο διδάσκοντα για την εργασία αυτή;Μην τρελαινόμαστε, εργασίες της πλάκας θα είναι.. δεν έγιναν ξαφνικά τα σχολεία μας NASA, μάλλον MASA Σημασία έχει αυτός που θα αναλάβει τις "ερευνητικές" εργασίες, να μπορεί να προσφέρει ουσιαστικά και να καθοδηγεί/βοηθάει τους μαθητές στο θέμα της εργασίας τους. Αν έχει ένα μεταπτυχιακό ή διδακτορικό που τον βοηθάει σε αυτό, ακόμα καλύτερα, γιατί μάλλον θα έχει περισσότερη εμπειρία στο θέμα. Αλλά και χωρίς αυτό, αν έχει τις βασικές γνώσεις και τη θέληση, σωστή δουλειά θα γίνει.Πολύ απαξίωση βρε παιδιά στα μεταπτυχιακά, πολύ... (γιατί όμως;)Καμία απαξίωση. Απλά να θέτουμε τη συζήτηση σε πραγματική βάση και να εξετάζουμε τα θέματα αντικειμενικά και όχι όπως βολεύει τον καθένα.Υ.Γ. Προσωπικά έχω μεταπτυχιακό ...Δηλαδή, ...δηλαδή, όταν η συζήτηση για το πλαίσιο αναθέσεων γίνεται με βάση επιστημονικούς τίτλους (M.Sc., Ph.D.) , εσείς θεωρείτε ότι αυτό το επιχείρημα (επιστημονικά προσόντα) ....δεν γίνεται σε "πραγματική βάση";.. Aν δεν συνιστά πραγματική βάση και αντικειμενικό κριτήριο η επίκληση ενός μεταπτυχιακού τίτλου, τότε τι συνιστά συνιστά κατά τη δική σας γνώμη αντικειμενικό κριτήριο;... (Πείτε μας σας παρακαλώ ένα, ...μισό έστω δικό σας παράδειγμα - πρόταση)
M' αφορμή την ανακοίνωση με τα ονόματα των επιλεγέντων καθηγητών των Γενικών Λυκείων που ήδη παρακολούθησαν (27 και 28/6/2011) το σεμινάριο για τις Ερευνητικές Εργασίες (Progect), προέκυψε ότι φέρονται να υπηρετούν σε ΓΕΝΙΚΑ Λύκεια ειδικότητες όπως:Bρεφονηπιοκόμοι, Ιχθυοκόμοι, Γραφίστες, πτυχιούχοι Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων, Φυτικής Παραγωγής, κλπ.Απορία (απλή και σαφής): Με βάση ποιές Α' αναθέσεις μαθημάτων τοποθετήθηκαν σε ΓΕΝΙΚΑ Λύκεια αυτές οι ειδικότητες και τι μαθήματα διδάσκουν;Eννοείται ότι η απορία μου ουδόλως έχει να κάνει με διάθεση υποτίμησης των ως άνω ειδικοτήτων τις οποίες σέβομαι και υπολήπτομαι απολύτως, αλλά τις κατανοώ ως άμεσα ή έμμεσα συνδεόμενες με την τεχνολογική και όχι τη γενική εκπαίδευση. Τι διδάσκει π.χ. ένας Ιχθυοκόμος σε ΓΕΛ; Τι ένας Γραφίστας, ποιό μάθημα;Αν ξέρει κάποιος/-α ας απαντήσει υπεύθυνα.
Παράθεση από: rozy4 στις Ιουνίου 30, 2011, 04:59:41 pmΠαράθεση από: xaan στις Ιουνίου 30, 2011, 04:48:23 pmΠαράθεση από: rozy4 στις Ιουνίου 30, 2011, 01:15:04 pmστο σχολείο μου η (προσωρινή) ανάθεση έγινε με βάση ποιες ειδικότητες δεν συμπληρώνουν ωράριο.Σε
Και την οργανική πως την πήρε; Γιατί εγώ ξέρω ότι οι οργανικές δίνονται με βάση τις πρώτες αναθέσεις (οπότε δεν παίζει να τις πήρε λόγω ψυχολογίας, το μεταπτυχιακό σου δίνει β΄ανάθεση)