0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
... να είσαι σίγουρος ότι θα βρεθούν πολλοί συνάδελφοι λυκείων παντελώς άσχετοι με τα projects και με υπηρεσία πολύ μικρότερη των 30 ετών. Το λέω αυτό με βεβαιότητα παίρνοντας σαν παράδειγμα το δικό μου σχολείο . Λέτε να είναι το μοναδικό στην Ελλάδα; Μακάρι ...
Όταν λες rozy4 ότι 3 τμήματα φτιάχνουν 4 projects αυτό σημαίνει στο ωρολόγιο πρόγραμμα ότι την ίδια διδακτική ώρα τα 3 τμήματα της Α θα σπάνε σε 4 ομάδες με 2 διδάσκοντες σε κάθε ομάδα;
Παράθεση από: xaan στις Ιουλίου 01, 2011, 02:42:10 pmΠαράθεση από: fatsoula στις Ιουλίου 01, 2011, 02:26:10 pmΠαράθεση από: rozy4 στις Ιουλίου 01, 2011, 02:14:47 pmμε βάση την ενημέρωση που είχαμε ως σύλλογος από τον διευθυντή μας που παρακολούθησε το σεμινάριο τα θέματα θα τα αποφασίζουν οι διδάσκοντες το 1ο δεκαπενθήμερο του σεπτέμβρη, θα γίνεται σύλλογος που θα τα εγκρίνει ενώ οι μαθητές θα επιλέγουν ποιο θέμα προτιμούν με την ίδια λογική που γινόταν και για τα μαθήματα επιλογής. Μετά οι μαθητές θα συναποφασίζουν και θα συνδιαμορφώνουν με τους διδάσκοντες τα υποθέματα (σκοπό, διαστάσεις, κεντρικά ερωτήματα για κάθε διάσταση, υποερωτήματα κλπ κλπ)).Έχω την εξής απορία. Αν κάποιος καθηγητής (και θα υπάρξουν αρκετοί σε κάθε σύλλογο) δεν έχει ποτέ στο παρελθόν ασχοληθεί με τα projects και αν δεν παρακολουθήσει το ενημερωτικό σεμινάριο για το μάθημα, πώς θα είναι σε θέση να προτείνει και να συναποφασίσει με τους άλλους διδάσκοντες τα θέματα των ερευνητικών εργασιών; Θέλω να πω δηλ. ότι θα έπρεπε υποχρεωτικά όλοι οι διδάσκοντες της Α λυκείου να επιμορφωθούν πριν την έναρξη της νέας σχολ. χρονιάς.1) Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει πτυχιούχος πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (καθηγητικής ή μη σχολής) διορισμένος στην Εκπαίδευση που θα δηλώσει ότι είναι άσχετος με Projetcs (εκτός αν τελείωσε προ 30ετίας) και θα εκφράσει αδυναμία ανάληψης προγράμματος Ερευνητικής Εργασίας.2) Αν παρά ταύτα κάποιος εκφράσει δημόσια - στο Σύλλογο Καθηγητών - την αδυναμία του να αναλάβει Ερευνητική Εργασία λόγω αδυναμίας συντονισμού της και καθοδήγησης των μαθητών, ΟΥΔΕΙΣ μπορεί να τον υποχρεώσει να την αναλάβει. Και καλό θα ήταν οι Διευθυντές να ελέγχουν τις δυνατότητες των ενδιαφερομένων να αναλάβουν την Ερευνητική Εργασία γιατί σ΄αυτή τη φάση κρίνεται και η αξιοσύνη και η επάρκεια του εκπαιδευτικού στην ανάληψη υλοποίησης του νέου θεσμού. Είναι αυτονόητο ότι κανένας δεν μπορεί να υποχρεώσει κάποιο συνάδελφο να αναλάβει το project όταν δηλώνει αδυναμία για αυτό. Εγώ όμως δεν έκανα λόγο για ανάληψη του μαθήματος, αλλά για τη συμμετοχή του κάθε διδάσκοντα στην απόφαση του συλλόγου για καθορισμό της θεματολογίας των εργασιών που θα προταθούν στους μαθητές. Όσον αφορά το πρώτο που αναφέρεις, να είσαι σίγουρος ότι θα βρεθούν πολλοί συνάδελφοι λυκείων παντελώς άσχετοι με τα projects και με υπηρεσία πολύ μικρότερη των 30 ετών. Το λέω αυτό με βεβαιότητα παίρνοντας σαν παράδειγμα το δικό μου σχολείο . Λέτε να είναι το μοναδικό στην Ελλάδα; Μακάρι ...
Παράθεση από: fatsoula στις Ιουλίου 01, 2011, 02:26:10 pmΠαράθεση από: rozy4 στις Ιουλίου 01, 2011, 02:14:47 pmμε βάση την ενημέρωση που είχαμε ως σύλλογος από τον διευθυντή μας που παρακολούθησε το σεμινάριο τα θέματα θα τα αποφασίζουν οι διδάσκοντες το 1ο δεκαπενθήμερο του σεπτέμβρη, θα γίνεται σύλλογος που θα τα εγκρίνει ενώ οι μαθητές θα επιλέγουν ποιο θέμα προτιμούν με την ίδια λογική που γινόταν και για τα μαθήματα επιλογής. Μετά οι μαθητές θα συναποφασίζουν και θα συνδιαμορφώνουν με τους διδάσκοντες τα υποθέματα (σκοπό, διαστάσεις, κεντρικά ερωτήματα για κάθε διάσταση, υποερωτήματα κλπ κλπ)).Έχω την εξής απορία. Αν κάποιος καθηγητής (και θα υπάρξουν αρκετοί σε κάθε σύλλογο) δεν έχει ποτέ στο παρελθόν ασχοληθεί με τα projects και αν δεν παρακολουθήσει το ενημερωτικό σεμινάριο για το μάθημα, πώς θα είναι σε θέση να προτείνει και να συναποφασίσει με τους άλλους διδάσκοντες τα θέματα των ερευνητικών εργασιών; Θέλω να πω δηλ. ότι θα έπρεπε υποχρεωτικά όλοι οι διδάσκοντες της Α λυκείου να επιμορφωθούν πριν την έναρξη της νέας σχολ. χρονιάς.1) Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει πτυχιούχος πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (καθηγητικής ή μη σχολής) διορισμένος στην Εκπαίδευση που θα δηλώσει ότι είναι άσχετος με Projetcs (εκτός αν τελείωσε προ 30ετίας) και θα εκφράσει αδυναμία ανάληψης προγράμματος Ερευνητικής Εργασίας.2) Αν παρά ταύτα κάποιος εκφράσει δημόσια - στο Σύλλογο Καθηγητών - την αδυναμία του να αναλάβει Ερευνητική Εργασία λόγω αδυναμίας συντονισμού της και καθοδήγησης των μαθητών, ΟΥΔΕΙΣ μπορεί να τον υποχρεώσει να την αναλάβει. Και καλό θα ήταν οι Διευθυντές να ελέγχουν τις δυνατότητες των ενδιαφερομένων να αναλάβουν την Ερευνητική Εργασία γιατί σ΄αυτή τη φάση κρίνεται και η αξιοσύνη και η επάρκεια του εκπαιδευτικού στην ανάληψη υλοποίησης του νέου θεσμού.
Παράθεση από: rozy4 στις Ιουλίου 01, 2011, 02:14:47 pmμε βάση την ενημέρωση που είχαμε ως σύλλογος από τον διευθυντή μας που παρακολούθησε το σεμινάριο τα θέματα θα τα αποφασίζουν οι διδάσκοντες το 1ο δεκαπενθήμερο του σεπτέμβρη, θα γίνεται σύλλογος που θα τα εγκρίνει ενώ οι μαθητές θα επιλέγουν ποιο θέμα προτιμούν με την ίδια λογική που γινόταν και για τα μαθήματα επιλογής. Μετά οι μαθητές θα συναποφασίζουν και θα συνδιαμορφώνουν με τους διδάσκοντες τα υποθέματα (σκοπό, διαστάσεις, κεντρικά ερωτήματα για κάθε διάσταση, υποερωτήματα κλπ κλπ)).Έχω την εξής απορία. Αν κάποιος καθηγητής (και θα υπάρξουν αρκετοί σε κάθε σύλλογο) δεν έχει ποτέ στο παρελθόν ασχοληθεί με τα projects και αν δεν παρακολουθήσει το ενημερωτικό σεμινάριο για το μάθημα, πώς θα είναι σε θέση να προτείνει και να συναποφασίσει με τους άλλους διδάσκοντες τα θέματα των ερευνητικών εργασιών; Θέλω να πω δηλ. ότι θα έπρεπε υποχρεωτικά όλοι οι διδάσκοντες της Α λυκείου να επιμορφωθούν πριν την έναρξη της νέας σχολ. χρονιάς.
με βάση την ενημέρωση που είχαμε ως σύλλογος από τον διευθυντή μας που παρακολούθησε το σεμινάριο τα θέματα θα τα αποφασίζουν οι διδάσκοντες το 1ο δεκαπενθήμερο του σεπτέμβρη, θα γίνεται σύλλογος που θα τα εγκρίνει ενώ οι μαθητές θα επιλέγουν ποιο θέμα προτιμούν με την ίδια λογική που γινόταν και για τα μαθήματα επιλογής. Μετά οι μαθητές θα συναποφασίζουν και θα συνδιαμορφώνουν με τους διδάσκοντες τα υποθέματα (σκοπό, διαστάσεις, κεντρικά ερωτήματα για κάθε διάσταση, υποερωτήματα κλπ κλπ)).
Παράθεση από: fatsoula στις Ιουλίου 01, 2011, 06:30:02 pmΌταν λες rozy4 ότι 3 τμήματα φτιάχνουν 4 projects αυτό σημαίνει στο ωρολόγιο πρόγραμμα ότι την ίδια διδακτική ώρα τα 3 τμήματα της Α θα σπάνε σε 4 ομάδες με 2 διδάσκοντες σε κάθε ομάδα;ναι ταυτόχρονα θα διδάσκεται σε όλα τα τμήματα το μάθημα, οπότε μπαίνει και θέμα κτιριακό και υποδομής (αίθουσες, υπολογιστές, βιβλιοθήκες κλπ)
Πραγματικα από την κατάσταση που βλέπω εγώ να επικρατεί, για project ενδιαφέρονται μόνο όσοι δεν συμπληρώνουν ωράριο (ξενόγλωσσοι, πολιτικοί ΑΣΠΑΙΤΕ, κλπ.). Τον Σεπτέμβριο όντως θα γίνει σφαγή για το ποιος δεν θα αναλάβει. Ήδη φιλόλογοι που έπαιρναν σταθερά Α΄ Λυκείου, αρνούνται να την πάρουν το Σεπτέμβριο. Πού να προλάβεις και project και με τόσα ιδιαίτερα Είμαστε όντως τεμπέληδες.