0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ποιά ειδικότητα καθηγητών θα ασχολείται με τα project;Αναλόγως το κύκλο του θέματος;
Παράθεση από: Stelios στις Μαρτίου 31, 2011, 10:11:52 amΠοιά ειδικότητα καθηγητών θα ασχολείται με τα project;Αναλόγως το κύκλο του θέματος;Συνάδελφε πιάνομαι από αυτή τη πρόταση για να καταθέσω την άποψή μου. Οι προβληματισμοί σου είναι απολύτως σωστοί και συμφωνώ με το σκεπτικό σου. Το ότι όμως εσύ, εγώ και λοιποί εδώ μπορούμε να δούμε τις αντικειμενικές δυσκολίες, δε σημαίνει ότι μπορούν να τις δουν και στο υπουργείο. Αυτό που αναφέρεις πάντως συνάδελφε, για το ποιος θα ασχολείται νομίζω ότι οποιοδήποτε θέμα θέλει φιλολογική επιμέλεια άσχετα με το θεματικό πεδίο. Αλλά και μόνο που το λέω τρομάζω, δηλαδή τι προσπαθούν να κάνουν στα παιδιά; Να τα γεμίσου επιπλέον άγχος!
Ναι θα αγχωθούν τα καημένα τα παιδιά από ένα πρότζεκτ.. (στα ελληνικά πως είναι η λέξη; ).Αν δούλευε σωστό το συγκεκριμένο σύστημα (που από πριν προδικάζω την αποτυχία της σωστής και αντικειμενικής εφαρμογής του, του χρόνου εδώ θα είμαστε..), ας είχαν και παραπάνω τέτοιες εργασίες. Με σωστή εφαρμογή αυτά και βοηθάνε τους μαθητές και μπορούν εφαρμοστούν σε οποιοδήποτε πρόγραμμα.Θα μπαίνουν μια ώρα λίγοτερη στο φέισμπουκ τους για να ασχοληθούν με κάτι πιο παραγωγικό. Θα κουραστούν τα καημένα..Επαναλαμβάνω, δεν είναι εκεί το πρόβλημα.
Παράθεση από: Lucinda στις Μαρτίου 31, 2011, 12:12:37 pmΠαράθεση από: Stelios στις Μαρτίου 31, 2011, 10:11:52 amΠοιά ειδικότητα καθηγητών θα ασχολείται με τα project;Αναλόγως το κύκλο του θέματος;Συνάδελφε πιάνομαι από αυτή τη πρόταση για να καταθέσω την άποψή μου. Οι προβληματισμοί σου είναι απολύτως σωστοί και συμφωνώ με το σκεπτικό σου. Το ότι όμως εσύ, εγώ και λοιποί εδώ μπορούμε να δούμε τις αντικειμενικές δυσκολίες, δε σημαίνει ότι μπορούν να τις δουν και στο υπουργείο. Αυτό που αναφέρεις πάντως συνάδελφε, για το ποιος θα ασχολείται νομίζω ότι οποιοδήποτε θέμα θέλει φιλολογική επιμέλεια άσχετα με το θεματικό πεδίο. Αλλά και μόνο που το λέω τρομάζω, δηλαδή τι προσπαθούν να κάνουν στα παιδιά; Να τα γεμίσου επιπλέον άγχος!οποιαδηποτε ειδικοτητα μπορει να οργανωσει ενα project. θεωρητικα παντα. τωρα αν το υπουργειο εχει στο μυαλο του να το οργανωνουν μονο οι φιλολογοι δεν ξερω. αλλα εξαρταται κ απο το θεμα. τοτε παμε σε διαθεματικο Project οπου πρεπει να συνεργαστουν πολλες ειδικοτητες.μα δεν ειναι κτ καινουργιο, στο φροντιστηριο που δουλευω καθε χρονο προς το τελος της χρονιας καθε ταξη ετοιμαζει κ παρουσιαζει το δικο της project. και στο πανεπιστημιο "διδασκεται" πλεον μαζι με διαθεματικοτητα, portfolio κτλπ..το θεμα ειναι τι θα γινει σε σχολεια που δεν εχουν την υλικοτεχνικη υποδομη ή τα παιδια ζουν σε απομακρυσμενη περιοχες με λιγα μεσα για την εκπονηση της. εκει φανταζομαι το υπουργειο στηριζεται στην "θυσια" του εκπαιδευτικου..
Το ερώτημα είναι με τόσο μεγάλο εύρος θεμάτων για τα project, ποιές ειδικότητες θα αναλάβουν το μάθημα.
Παράθεση από: Green στις Μαρτίου 31, 2011, 11:35:48 pmΤο ερώτημα είναι με τόσο μεγάλο εύρος θεμάτων για τα project, ποιές ειδικότητες θα αναλάβουν το μάθημα.Όσοι και όποιοι περισσεύουν. Δεν θα έχει σημασία η ειδικότητα! Αμφιβάλλω αν θα διαλέγουν και οι μαθητές ελεύθερα. ϊσως οι καθηγητές που θα είναι διαθέσιμοι να βγάζουν από μια λίστα με θέματα.