*

Αποστολέας Θέμα: Οι 11 κανόνες που δε διδάσκουν στο σχολείο  (Αναγνώστηκε 6519 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος stargate

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ: ΟΙ 11 ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
« Απάντηση #14 στις: Απριλίου 10, 2011, 07:34:19 pm »
ΟΙ 11 ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Ο "πολύς" Bill Gates σε ομιλία του σε ένα γυμνάσιο, μίλησε για 11 κανόνες ζωής που δεν έμαθαν και δεν θα μάθουν στο σχολείο. Μιλάει για το πως οι «προοδευτικοί» δάσκαλοι δημιούργησαν μια γενιά χωρίς αίσθηση της πραγματικότητας και πως αυτή αντίληψη προετοιμάζει τα παιδιά να αποτύχουν στον πραγματικό κόσμο.
Για το χρήμα ξέχασε να πει κάτι....!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=YYOy9P54yk4&feature=related

Τίποτα για τα εργασιακά δικαιώματα και γενικά για τα δικαιώματα που θα έχουν ως πολίτες αναφέρει;  ;)
Γιατί και αυτά δεν διδάσκονται στα σχολεία.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:30:09 »

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Απριλίου 11, 2011, 09:55:46 am »
Το παράδειγμα του καθηγητού σου τα λέει όλα: αυτός έκανε μια προσπάθεια για βιομηχανικές εφαρμογές της ερευνας τους, στην Ελλάδα κοιμούνται ακόμα Η προσπάθεια σημαίνει χρήμα και στρώσιμο του κώλου σε δουλειά....
Δεν ήταν δική του έρευνα και δεν αναφερόταν σε βιομηχανίες της Ελλάδας. Αναφερόταν στο τι γίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο.
Επομένως δεν είαναι καθόλου φαντασιακή η εικόνα που έχω. Είναι δεδομένο ότι οι εταιρείες στο εξωτερικό συνεργάζονται περισσότερο με πανεπιστήμια, κοίτα στατιστικά στοιχεία
Δεν αρνήθηκα ότι εμπλέκονται στο εξωτερικό περισσότερο οι ιδιωτικές με τα πανεπιστήμια. Απλά σου είπα ότι κάνεις λάθος εάν νομίζεις ότι όταν βγαίνει μία καινούρια έρευνα σε κάποιο πανεπιστήμιο, οι ιδιωτικές εταιρίες (που αφορά η έρευνα) σκίζουν τα καλσόν τους ποιος θα την πρωτοπρολάβει. Εάν κάποιος τύχει να τρέξει να αγοράσει τα δικαιώματα της έρευνας, θα είναι πιθανότερα για να την πατεντάρει και να αποτρέψει την χρησιμοποίησή της από ανταγωνιστές μέχρι η τεχνολογία που πουλάει αυτή η ίδια να ξεπεραστεί τελείως.
Δεν λεώ ότι μια έρευνα πρέπει να έχει εφαρμογές, όλες οι έρευνες έχουν εφαρμογές ούτως ή άλλως είτε βασικές είτε εφαρμοσμένες. Είναι τελείως λάθος η αντίληψη να κάνουμε μόνο εφαρμοσμένη έρευνα. Οι προηγμένες χώρες έχουν και τα δύο κομμάτια ως αναπόστατο τμήμα της οικονομικής ανάπτυξης.
Οι προηγμένες χώρες κάνουν το μεγαλύτερο μέρος της επιστημονικής έρευνας στα πανεπιστήμια, με δημόσια χρηματοδότηση. Γι αυτό άλλωστε μπορούν και να αποφασίζουν ΤΙ θα ερευνάται και ΠΟΤΕ.
Τα παραδείγματα που αναφέρεις, δεν σημαίνει ότι αποτελούν και την ορθή μέθοδο ανάπτυξης μιας χώρας.
Μία ιδιωτική εταιρία δεν ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη της χώρας που την φιλοξενεί (μπορεί ανά πάσα στιγμή να αλλάξει "ξενιστή"). Ενδιαφερεται για την δικιά της ανάπτυξη.
Όλες οι σύγχρονες βιομηχανίες δεν περιμένουν το τι θα κάνουν άλλες, αλλά επενδύουν στην καινοτομία.  Κοιτάνε να βγάλουν κάτι ανάλογα με τις κοινωνικές τάσεις και την οικονομία μιας χώρας. Η καινοτομία όμως θέλει έρευνα. Για αυτό υπάρχουν και τα τμήματα R&D σε όλες τις σύγχρονες βιομηχανίες.
Είναι χαρακτηριστικό όσο αφορά το τομέα φαρμάκων, ....μήπως και μπορέσουμε απεγνωσμένα να πουλήσουμε κάτι, άσχετα με το αν η λύση βρίσκεται στην καινοτομία και στην αξιοποίηση του φυσικού πλούτου της χώρας μας
Ναι, εννοείται ότι επενδύουν οι ιδιωτικές στην έρευνα. Και οφείλουν να το κάνουν άλλωστε, για τα δικά τους συμφέροντα. Απλά, η κατεύθυνση της έρευνας που συμφέρει μία ιδιωτική , δεν σημαίνει ότι συμφέρει και την κοινωνία. Εσύ αναφέρεσαι στην κατάσταση στην Ελλάδα, που ναι, δεν διαφωνώ καθόλου ότι είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης, ενώ εγώ μιλάω για την κατάσταση σε παγκόσμιο επίπεδο. Αλλά και τι να το κάνω να φέρει η bayer όλο το r&d της στην Ελλάδα, εάν ρίχνει την πλειοψηφία των κεφαλαίων της στην έρευνα για τις αντιρυτιδικές κρέμες και ένα κομματάκι στην έρευνα για την θεραπεία του καρκίνου; Εγώ θέλω το Χημικό/Ιατρική/Φαρμακευτική της χώρας μου (και όλων των άλλων) να έχουν γενναία, και χωρίς περιορισμούς για την χρήση της, χρηματοδότηση για έρευνα, γιατί εκεί ενδιαφέρονται λιγότερο για το πως θα φύγουν οι ρυτίδες από την φάτσα μου και περισσότερο για το πως δεν θα πεθάνει το παιδί μου από καρκίνο.
Σε αυτά όλα ευθύνονται τα πανεπιστήμια τα οποία ποτέ δεν έδωσαν ώθηση στην επιχειρηματικότητα, ποτέ δεν είπαν σε νέους ανθρώπους το τι είναι καινοτομία και ότι η έρευνα με την καινοτομία συμβάλλουν πραγματικά στην μείωση του κόστους παραγωγής.
Κάθε φοιτητής που πέρασε από μία σχολή (και άγγιξε) έχει καταλάβει ότι η επιστημονική έρευνα προοδεύει την ανθρωπότητα (και όχι μόνο σχετικά με την μείωση του κόστους παραγωγής), όταν γίνεται ΜΕ ΣΚΟΠΟ να προοδεύσει την ανθρωπότητα. Δεν θέλει και πολύ νιονιό. Η πραγματικότητα στην Ελλάδα σχετικά με αυτό το ζήτημα όμως, μην περιμένεις να αλλάξει πολύ. Η θέση που έχει κρατήσει για εμάς η ΕΕ στο "food chain" είναι "τουριστικός προορισμός +  παροχή υπηρεσιών".

Είναι τυχαίο ότι ο νέος νόμoς για την έρευνα πετάει από έξω όλα τα πανεπιστήμια και την δίνει σε ερευνητικά κέντρα ιδιωτικού δικαίου;;;
Όχι. Αλλά δεν οφείλεται στο ότι τα ΙΕΚ δεν έχουν ... καταλήψεις. Οφείλεται στο γεγονός ότι το καπιταλιστικό σύστημα λειτουργεί προς όφελος του ιδιωτικού κέρδους και όχι του κοινωνικού κέρδους. Κατά συνέπεια, κάθε τομέας ανθρώπινης δραστηριότητας που είναι δυνατόν να επιφέρει κέρδος (με πρώτο και καλύτερο τον τομέα της παραγωγής) αργά ή γρήγορα θα περάσει σε ιδιωτικά χέρια.

Αποσυνδεδεμένος giannios

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ: Οι 11 κανόνες που δε διδάσκουν στο σχολείο
« Απάντηση #16 στις: Απριλίου 11, 2011, 05:09:33 pm »
Παιδιά ας δούμε λίγο κατάματα την αλήθεια και ας μην τα ρίχνουμε όλα σε άνωθεν δυνάμεις και σε καπιταλιστικά συστήματα.

όταν εγώ ως ιδιώτης ή ως αντιπροσωπεία θα μπω σε ένα πανεπιστήμια και θα δω τραπεζάκια πολιτικών κομμάτων, αφίσες παντού κολλημένες, μαντραχαλάδες να πίνουν καφέ από εδώ και εκεί να παίζουν πρωταθλήματα του pro Και τάβλι  γιατί δεν έχουν με τι να σκοτώσουν τη ώρα τους, εργαστήρια υπό διάλυση και λόγω καταλήψεων, φοιτητές που κάνουν συσνελεύσεις για αν πλακωθούν μεταξύ τους οι πολιτικές παρατάξεις, φοιτητές που διακόπτουν την έρευνα στο όνομα μιας κατάληψης (την όποια έρευνα) ίναι σίγουρο ότι θα τα βροντίξω και θα φύγω.

Αυτή είναι η αλήθεια. Έχω δουλέψει σε ερευνητικό κέντρο και εκεί πραγματικά δούλευες στην έρευνα και ήσουν και υπόλογος για ότι πάει στραβά. Και φυσικά οι υποδομές ήταν και άριστες. Διότι πολύ απλά τα ερευνητικά κέντρα ιδιωτικού διακίου στην Ελλάδα π.χ. διάφορα τεχνολογικά πάρκα στην Ελλάδα, το ΙΤΕ στην Κρήτη κ.α. δεν περιμένουν το δημόσιο να στηριχτούν άμεσα αλλά ακολουθούν διαδικασίες πολύ πιο γρήγορες άμεσα καλούν ερευνητές πολύ γρήγορα από όλο το κόσμο κ.τ.λ.

Η bayer που αναφέρεις αποτελεί κολοσσό φαρμακευτικής βιομηχανίας. Είναι αυτή που παράγει την ασπιρίνη και πολλά άλλα φάρμακα για τον άνθρωπο, φάρμακα για τα ζώα και φάρμακα για τα φυτά, εντομοκτόνα για το σπίτι (π.χ. baygon κ.α.).
Το 1897 οι χημικοί της γερμανικής εταιρείας Bayer άρχισαν την έρευνα πάνω στο ακετυλοσαλικυλικό οξύ (το συστατικό τς ασπιρίνης) και, το 1899, η εταιρεία είχε δημιουργήσει νέο φάρμακο με βάση αυτή την ουσία και το κυκλοφόρησε στο εμπόριο με την επωνυμία "Ασπιρίνη". Οι πωλήσεις του φαρμάκου κυριολεκτικά εκτοξεύτηκαν.
Έχει πάρα πολλά τμήματα R&D ανάλογα με τη κάθε περίπτωση και κάνει καθαρά και βασική έρευνα μιας και απασχολεί πάρα πολλούς επιστήμονες διαφορετικών ειδικοτήτων, από γιατρούς, κτηνιάτρους, γεωπόνους, χημικούς, βιολόγους, πληροφορικούς, μηχανικούς κ.τ.λ.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 11, 2011, 05:12:21 pm από giannios »

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Απριλίου 11, 2011, 05:20:10 pm »
Ας μην διαφημίζονται φαρμακευτικές εταιρίες εδώ.. Όλοι ξέρουμε (ή πρέπει να ξέρουμε) τον σπουδαίο κερδοσκοπικό ρόλο που παίζουν πάνω στις ζωές των ανθρώπων.
Όσον αφορά τους ιδιώτες που θα πάνε στα παν/μια κλπ... οι ιδιώτες ΔΕΝ έχουν ΚΑΜΙΑ δουλεία στα παν/μια! Τουλάχιστον όχι με τον τρόπο που θέλουν να γίνει στην Ελλάδα. Η συσχέτιση παν/κής έρευνας και βιομηχανίας πρέπει να γίνεται με εντελώς διαφανείς τρόπους, ώστε ο ιδιώτης να ΜΗΝ καθορίζει την πορεία της έρευνας, αλλά να συγχρηματοδοτεί (αν θέλει φυσικά) μαζί με το κράτος σε έρευνες που θα βοηθήσουν την κοινωνία και τη χώρα, χωρίς να αποβλέπει στο άμεσο κέρδος. Και φυσικά δεν θα επηρεαστεί από την εικόνα των παν/κών χώρων κλπ (άλλωστε γίνονται ήδη συνεργασίες με τα παν/μια και τα ΕΠΙ, απλά όχι στο βαθμό που θα έπρεπε). Τα προανέφερε ήδη η  happiness πολύ καλά.
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:30:09 »

Αποσυνδεδεμένος giannios

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Απριλίου 11, 2011, 08:44:48 pm »
Mην ξεχνάμε όμως ότι οι εταιρείες προσφέρουν και θέσεις εργασίας.

Ας μην είμαστε τόσο αντίυετοι στην ιδιωτική ανάπτυξη, στην επιχειρηματικότητα και στην καινοτομία.

Το κράτος δεν μπορεί να τα κάνει όλα.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Απριλίου 12, 2011, 09:30:27 am »
Mην ξεχνάμε όμως ότι οι εταιρείες προσφέρουν και θέσεις εργασίας.
Θέσεις εργασίας (της προκοπής) προσφέρουν οι κοινωνικές ανάγκες. Δλδ "έχουμε αυτή την ανάγκη" "τι πρέπει να κάνουμε για να την καλύψουμε;" "αυτό" "ποιος θα το κάνει;" "εκείνος"=θέση εργασίας.
Οι ιδιωτικές εταιρίες απλά έχουν καπαρώσει κάποιες θέσεις εργασίες που γεννιούνται από κοινωνικές ανάγκες και τις "προσφέρουν" κατ εφημισμόν. Εάν αύριο όλες οι ιδιωτικές εταιρίες κλείσουν, οι δουλειές που είχαν στην "αρμοδιότητά" τους είτε θα περάσουν στην αρμόδιότητα του κράτους, είτε θα γίνονται από τον κάθε πολίτη ξεχωριστά για τον εαυτό του (όπου αυτό είναι εφικτό). Πχ. Σε ένα απομακρυνσμένο νησί ΔΕΝ γίνεται να μην υπάρχει φούρναρης. Εάν ο ιδιώτης φούρναρης κλείσει το μαγαζί του, τότε είτε θα ανοίξει κοινοτικός φούρνος με κοινοτικό υπάλληλο να το δουλεύει, είτε το κάθε σπίτι θα ζυμώνει μόνο του (είτε θα ζυμώνει μία καπάτσα και θα τα πουλάει μαύρα  ;D). Να μην τρώνε ψωμί όμως δεν υπάρχει περίπτωση.
Αντιθέτως, οι ιδιωτικές εταιρίες πολλές φορές "προσφέρουν" θέσεις εργασίας που δεν έχουν σχέση με την κάλυψη κοινωνικών αναγκών, και κάπου εκεί έρχεται το πράμα και γίνεται μπάχαλο.... (δεν εμβαθύνω σε αυτό).

Τεσπά. Δεν έχει νόημα να συνεχίζουμε την συζήτηση. Εσύ θεωρείς ότι η δεδομένη κατάσταση της έρευνας στην Ελλάδα αλλά και παγκόσμια, δεν έχει οικονομικά αίτια, αλλά κυρίως ... αισθητικά  :o Επειδή δεν αρέσει στον γιάπι να βλέπει φοιτητάριο με φραπεδιά.

Αποσυνδεδεμένος giannios

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Απριλίου 12, 2011, 11:47:32 am »
Εντάξει ας περιμένουμε όλοι οι πολίτες της Ελλάδας να μας βολέψει το δημόσιο!!!!!!

Μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά;;

Σε καμία χώρα του κόσμου δεν γίνονται αυτά που λες. Ο ιδιωτικός τομέας προσφέρει θέσεις εργασίας, καλύπτει ανάγκες της κοινωνίας και πολλά άλλα. Πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία για να έχουμε ανάπτυξη

Αποσυνδεδεμένος Alex100

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Απριλίου 12, 2011, 12:29:35 pm »
Όσον αφορά τους ιδιώτες που θα πάνε στα παν/μια κλπ... οι ιδιώτες ΔΕΝ έχουν ΚΑΜΙΑ δουλεία στα παν/μια! Τουλάχιστον όχι με τον τρόπο που θέλουν να γίνει στην Ελλάδα. Η συσχέτιση παν/κής έρευνας και βιομηχανίας πρέπει να γίνεται με εντελώς διαφανείς τρόπους, ώστε ο ιδιώτης να ΜΗΝ καθορίζει την πορεία της έρευνας, αλλά να συγχρηματοδοτεί (αν θέλει φυσικά) μαζί με το κράτος σε έρευνες που θα βοηθήσουν την κοινωνία και τη χώρα, χωρίς να αποβλέπει στο άμεσο κέρδος. Και φυσικά δεν θα επηρεαστεί από την εικόνα των παν/κών χώρων κλπ (άλλωστε γίνονται ήδη συνεργασίες με τα παν/μια και τα ΕΠΙ, απλά όχι στο βαθμό που θα έπρεπε).

:)

Στον υπόλοιπο κόσμο πάντως ιδιώτες έχουν πολλές δουλειές στα πανεπιστήμια και δεν έχει κανείς πρόβλημα. Αλλά τι ξέρουν τώρα οι κουτόφραγκοι, ε;  ::) :P

Εμπάσει περιπτώσει, και μια και το θέμα πάει αλλού, δεν πιστεύω ότι η έλευση ιδιωτικών πανεπιστημίων ή σύμπραξη ιδιωτών-πανεπιστήμιων ή άλλως η εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα στην εκπαίδευση έχει την παραμικρή σχέση με το υφιστάμενο κατάντημα των ελληνικών πανεπιστημιών. Και αν έρθουν... και αν δεν έρθουν... για τους φοιτητές που περιμένουν τα βιβλία λίγες μέρες πριν την εξεταστική, η ίδια μέρα θα ξημερώσει. Το μόνο σίγουρο εκ των πραγμάτων και εκ του αποτελέσματος κρίνοντας είναι ότι τα ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ σήμερα δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας. Όσο πιο γρήγορα αλλάξει αυτό, τόσο το καλύτερο για το σύνολο.

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Απριλίου 12, 2011, 05:28:46 pm »
Δεν είπα ότι είμαι αντίθετος σε συνεργασία παν/μιων και ιδιωτικών (ή/και κρατικών) επιχειρήσεων γενικά. Το θέμα είναι σε πια βάση θα είναι αυτή η συνεργασία. Μεγάλη συζήτηση που θα ξεφύγει πολύ, οπότε ας το αφήσουμε προς το παρόν.
Ένα σχόλιο για τον ιδιωτικό τομέα: δεν καλύπτει ανάγκες, δημιουργεί (συνήθως) πλασματικές ανάγκες, τις οποίες μετά καλύπτει με το αζημίωτο... Κατά τα άλλα με κάλυψε η happiness.

Μια απορία.. πως από τον Μπιλ Γκέιτς καταλήξαμε να συζητάμε για παν/μια και ιδιώτες..  :D
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος dessi

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Απριλίου 12, 2011, 06:49:14 pm »

Μια απορία.. πως από τον Μπιλ Γκέιτς καταλήξαμε να συζητάμε για παν/μια και ιδιώτες..  :D

Τι σου φαίνεται παράξενο? Αν ρίξεις μια ματιά σε όλα τα ΘΕΜΑΤΑ θα διαπιστώσεις ότι όλοι ξεφεύγουν και δεν είναι ποτέ εντός θέματος. Με αποτέλεσμα, όταν είναι ανάγκη και κάποιος θέλει οπωσδήποτε μια απάντηση, να παίρνει άσχετες απαντήσεις. Εγώ προχθές προσπάθησα να επαναφέρω τη συζήτηση στο Θεμα (τρόπος πρόσληψης των αναπληρωτών την επόμενη χρονιά) και δέχτηκα επίθεση από άτομα τα οποία δεν ξέρουν ούτε τη διαδρομή μου, ούτε τους κόπους μου.  :)

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Απριλίου 12, 2011, 07:21:06 pm »

Τι σου φαίνεται παράξενο? Αν ρίξεις μια ματιά σε όλα τα ΘΕΜΑΤΑ θα διαπιστώσεις ότι όλοι ξεφεύγουν και δεν είναι ποτέ εντός θέματος. Με αποτέλεσμα, όταν είναι ανάγκη και κάποιος θέλει οπωσδήποτε μια απάντηση, να παίρνει άσχετες απαντήσεις. Εγώ προχθές προσπάθησα να επαναφέρω τη συζήτηση στο Θεμα (τρόπος πρόσληψης των αναπληρωτών την επόμενη χρονιά) και δέχτηκα επίθεση από άτομα τα οποία δεν ξέρουν ούτε τη διαδρομή μου, ούτε τους κόπους μου.  :)

Πες ότι έχεις και προϋπηρεσία από ΟΑΕΔ κλπ, να πέσουν να σε φάνε μετά χαχα
Τι να πεις.. καθένας με τους τρόπους του τελικά.
(Richard P. Feynman ?)

(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος dessi

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Απριλίου 12, 2011, 07:30:12 pm »

Πες ότι έχεις και προϋπηρεσία από ΟΑΕΔ κλπ, να πέσουν να σε φάνε μετά χαχα
Τι να πεις.. καθένας με τους τρόπους του τελικά.

Χα, χα, χα. Οντως, αν είχα μόρια από ΟΑΕΔ θα είχαν πέσει να με φάνε. Μόνο μόρια από ΑΣΕΠ έχω και ο καθένας φαντάζεται διάφορα  :)

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Απριλίου 12, 2011, 09:02:53 pm »

Δίκιο έχεις ρε dessi . Γι αυτό βασικά το μόνο που σώζει το φόρουμ είναι η αυτοσυγκράτηση του καθενός μας να μην ξεχειλώνει την συζήτηση, όσο κι αν "παθιάζεται". Αλλά τι να γίνει ρε γμτ που τα πάντα είναι πολιτική !  ;D

Αποσυνδεδεμένος dessi

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Απριλίου 13, 2011, 06:43:59 pm »

Δίκιο έχεις ρε dessi . Γι αυτό βασικά το μόνο που σώζει το φόρουμ είναι η αυτοσυγκράτηση του καθενός μας να μην ξεχειλώνει την συζήτηση, όσο κι αν "παθιάζεται". Αλλά τι να γίνει ρε γμτ που τα πάντα είναι πολιτική !  ;D

Συμφωνώ, τα πάντα είναι πολιτική  :)

Για αυτό ανοίξτε άλλο θέμα. Για παράδειγμα στο ΘΕΜΑ τρόπος πρόσληψης των αναπληρωτών την επόμενη χρονιά μπορείτε να ανοίξετε θέματα με τους εξής τίτλους:

1. Συμφωνείτε με τον τρόπο πρόσληψης των αναπληρωτών?
2. Σας συμφέρει ο τρόπος πρόσληψης των αναπληρωτών?
3. Τι προτείνετε για τον τρόπο πρόσληψης των αναπληρωτών?

Αυτού του είδους ερωτήσεις δίνουν ελεύθερο πεδίο να βγάλει ο καθένας τις απόψεις του, τα απωθημένα του, να εκφραστεί ανάλογα με τα συμφέροντά του.  :)

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182736
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 699
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)