0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
ΟΙ 11 ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Ο "πολύς" Bill Gates σε ομιλία του σε ένα γυμνάσιο, μίλησε για 11 κανόνες ζωής που δεν έμαθαν και δεν θα μάθουν στο σχολείο. Μιλάει για το πως οι «προοδευτικοί» δάσκαλοι δημιούργησαν μια γενιά χωρίς αίσθηση της πραγματικότητας και πως αυτή αντίληψη προετοιμάζει τα παιδιά να αποτύχουν στον πραγματικό κόσμο.Για το χρήμα ξέχασε να πει κάτι....!!!!http://www.youtube.com/watch?v=YYOy9P54yk4&feature=related
Το παράδειγμα του καθηγητού σου τα λέει όλα: αυτός έκανε μια προσπάθεια για βιομηχανικές εφαρμογές της ερευνας τους, στην Ελλάδα κοιμούνται ακόμα Η προσπάθεια σημαίνει χρήμα και στρώσιμο του κώλου σε δουλειά....
Επομένως δεν είαναι καθόλου φαντασιακή η εικόνα που έχω. Είναι δεδομένο ότι οι εταιρείες στο εξωτερικό συνεργάζονται περισσότερο με πανεπιστήμια, κοίτα στατιστικά στοιχεία
Δεν λεώ ότι μια έρευνα πρέπει να έχει εφαρμογές, όλες οι έρευνες έχουν εφαρμογές ούτως ή άλλως είτε βασικές είτε εφαρμοσμένες. Είναι τελείως λάθος η αντίληψη να κάνουμε μόνο εφαρμοσμένη έρευνα. Οι προηγμένες χώρες έχουν και τα δύο κομμάτια ως αναπόστατο τμήμα της οικονομικής ανάπτυξης.
Τα παραδείγματα που αναφέρεις, δεν σημαίνει ότι αποτελούν και την ορθή μέθοδο ανάπτυξης μιας χώρας.
Όλες οι σύγχρονες βιομηχανίες δεν περιμένουν το τι θα κάνουν άλλες, αλλά επενδύουν στην καινοτομία. Κοιτάνε να βγάλουν κάτι ανάλογα με τις κοινωνικές τάσεις και την οικονομία μιας χώρας. Η καινοτομία όμως θέλει έρευνα. Για αυτό υπάρχουν και τα τμήματα R&D σε όλες τις σύγχρονες βιομηχανίες. Είναι χαρακτηριστικό όσο αφορά το τομέα φαρμάκων, ....μήπως και μπορέσουμε απεγνωσμένα να πουλήσουμε κάτι, άσχετα με το αν η λύση βρίσκεται στην καινοτομία και στην αξιοποίηση του φυσικού πλούτου της χώρας μας
Σε αυτά όλα ευθύνονται τα πανεπιστήμια τα οποία ποτέ δεν έδωσαν ώθηση στην επιχειρηματικότητα, ποτέ δεν είπαν σε νέους ανθρώπους το τι είναι καινοτομία και ότι η έρευνα με την καινοτομία συμβάλλουν πραγματικά στην μείωση του κόστους παραγωγής.
Είναι τυχαίο ότι ο νέος νόμoς για την έρευνα πετάει από έξω όλα τα πανεπιστήμια και την δίνει σε ερευνητικά κέντρα ιδιωτικού δικαίου;;;
Mην ξεχνάμε όμως ότι οι εταιρείες προσφέρουν και θέσεις εργασίας.
Όσον αφορά τους ιδιώτες που θα πάνε στα παν/μια κλπ... οι ιδιώτες ΔΕΝ έχουν ΚΑΜΙΑ δουλεία στα παν/μια! Τουλάχιστον όχι με τον τρόπο που θέλουν να γίνει στην Ελλάδα. Η συσχέτιση παν/κής έρευνας και βιομηχανίας πρέπει να γίνεται με εντελώς διαφανείς τρόπους, ώστε ο ιδιώτης να ΜΗΝ καθορίζει την πορεία της έρευνας, αλλά να συγχρηματοδοτεί (αν θέλει φυσικά) μαζί με το κράτος σε έρευνες που θα βοηθήσουν την κοινωνία και τη χώρα, χωρίς να αποβλέπει στο άμεσο κέρδος. Και φυσικά δεν θα επηρεαστεί από την εικόνα των παν/κών χώρων κλπ (άλλωστε γίνονται ήδη συνεργασίες με τα παν/μια και τα ΕΠΙ, απλά όχι στο βαθμό που θα έπρεπε).
Μια απορία.. πως από τον Μπιλ Γκέιτς καταλήξαμε να συζητάμε για παν/μια και ιδιώτες..
Παράθεση από: Landau στις Απριλίου 12, 2011, 05:28:46 pmΜια απορία.. πως από τον Μπιλ Γκέιτς καταλήξαμε να συζητάμε για παν/μια και ιδιώτες.. Τι σου φαίνεται παράξενο? Αν ρίξεις μια ματιά σε όλα τα ΘΕΜΑΤΑ θα διαπιστώσεις ότι όλοι ξεφεύγουν και δεν είναι ποτέ εντός θέματος. Με αποτέλεσμα, όταν είναι ανάγκη και κάποιος θέλει οπωσδήποτε μια απάντηση, να παίρνει άσχετες απαντήσεις. Εγώ προχθές προσπάθησα να επαναφέρω τη συζήτηση στο Θεμα (τρόπος πρόσληψης των αναπληρωτών την επόμενη χρονιά) και δέχτηκα επίθεση από άτομα τα οποία δεν ξέρουν ούτε τη διαδρομή μου, ούτε τους κόπους μου.
Παράθεση από: dessi στις Απριλίου 12, 2011, 06:49:14 pmΠαράθεση από: Landau στις Απριλίου 12, 2011, 05:28:46 pmΜια απορία.. πως από τον Μπιλ Γκέιτς καταλήξαμε να συζητάμε για παν/μια και ιδιώτες.. Τι σου φαίνεται παράξενο? Αν ρίξεις μια ματιά σε όλα τα ΘΕΜΑΤΑ θα διαπιστώσεις ότι όλοι ξεφεύγουν και δεν είναι ποτέ εντός θέματος. Με αποτέλεσμα, όταν είναι ανάγκη και κάποιος θέλει οπωσδήποτε μια απάντηση, να παίρνει άσχετες απαντήσεις. Εγώ προχθές προσπάθησα να επαναφέρω τη συζήτηση στο Θεμα (τρόπος πρόσληψης των αναπληρωτών την επόμενη χρονιά) και δέχτηκα επίθεση από άτομα τα οποία δεν ξέρουν ούτε τη διαδρομή μου, ούτε τους κόπους μου. Πες ότι έχεις και προϋπηρεσία από ΟΑΕΔ κλπ, να πέσουν να σε φάνε μετά χαχαΤι να πεις.. καθένας με τους τρόπους του τελικά.
Παράθεση από: dessi στις Απριλίου 12, 2011, 06:49:14 pmΠαράθεση από: Landau στις Απριλίου 12, 2011, 05:28:46 pmΜια απορία.. πως από τον Μπιλ Γκέιτς καταλήξαμε να συζητάμε για παν/μια και ιδιώτες.. Τι σου φαίνεται παράξενο? Αν ρίξεις μια ματιά σε όλα τα ΘΕΜΑΤΑ θα διαπιστώσεις ότι όλοι ξεφεύγουν και δεν είναι ποτέ εντός θέματος. Με αποτέλεσμα, όταν είναι ανάγκη και κάποιος θέλει οπωσδήποτε μια απάντηση, να παίρνει άσχετες απαντήσεις. Εγώ προχθές προσπάθησα να επαναφέρω τη συζήτηση στο Θεμα (τρόπος πρόσληψης των αναπληρωτών την επόμενη χρονιά) και δέχτηκα επίθεση από άτομα τα οποία δεν ξέρουν ούτε τη διαδρομή μου, ούτε τους κόπους μου. Δίκιο έχεις ρε dessi . Γι αυτό βασικά το μόνο που σώζει το φόρουμ είναι η αυτοσυγκράτηση του καθενός μας να μην ξεχειλώνει την συζήτηση, όσο κι αν "παθιάζεται". Αλλά τι να γίνει ρε γμτ που τα πάντα είναι πολιτική !