0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ωραία στη θεωρητική τους τοποθέτηση τα λόγια σου, αλλά πώς να πείσεις την Υπουργό ότι είναι απαραίτητο να διασφαλίζεται η οποιαδήποτε επιτυχία στον ΑΣΕΠ αναδρομικά;;;Κι όποιος θέλει ας βελτιώνει τη θέση του με νέο ΑΣΕΠ.Αλλά όχι κάθε 2 χρόνια να εκμηδενίζεται αυτή, σύμφωνα με το νέο νόμο...
Δεν πρόκειται να κρατά την επιτυχία του επ' αόριστον, εφόσον, εάν έχει καλή σειρά θα εργάζεται ως αναπληρωτής κάποιος και μαζί με την προϋπηρεσία του θα αποκτά δικαίωμα διορισμού με την πάροδο χ (όχι πολλών όμως) ετών.Μια πολλαπλή επιτυχία στον ΑΣΕΠ χωρίς ταυτόχρονη αναπλήρωση, έτσι κι αλλιώς δεν οδηγεί πουθενά, γι' αυτό και δίνουμε συνέχεια.....Το να γίνεται αφοριστικός όμως ο νέος νόμος, δεν είναι λύση....Γνώμη διατυπώνω, έτσι; :)Απλά, μάλλον βρισκόμαστε σε διαφορετικά επίπεδα αναγκών
Παράθεση από: adigoni στις Αυγούστου 07, 2011, 07:25:25 pmΔεν πρόκειται να κρατά την επιτυχία του επ' αόριστον, εφόσον, εάν έχει καλή σειρά θα εργάζεται ως αναπληρωτής κάποιος και μαζί με την προϋπηρεσία του θα αποκτά δικαίωμα διορισμού με την πάροδο χ (όχι πολλών όμως) ετών.Μια πολλαπλή επιτυχία στον ΑΣΕΠ χωρίς ταυτόχρονη αναπλήρωση, έτσι κι αλλιώς δεν οδηγεί πουθενά, γι' αυτό και δίνουμε συνέχεια.....Το να γίνεται αφοριστικός όμως ο νέος νόμος, δεν είναι λύση....Γνώμη διατυπώνω, έτσι; :)Απλά, μάλλον βρισκόμαστε σε διαφορετικά επίπεδα αναγκών Κανένα από τα δύο συστήματα δεν απορρίπτει τον υποψήφιο μελλοντικό εκπαιδευτικό μετά από καιρό. Θέλω να πω, τα συστήματα που εφαρμόζονται σκοπεύουν μεταξύ άλλων να διώχνουν ένα ποσοστό από τους εκπαιδευτικούς προς άλλα επαγγέλματα, διότι δεν φτάνουν να διοριστούν όλοι.
Δεν είναι θέμα εξορθολογισμού....Είναι το ότι κάθε χρονιά ο κάθε υπουργός ευαγγελίζεται αλλαγές χωρίς να υπάρχει εκ των προτέρων ουσιαστική συζήτηση με τους αρμόδιους φορείς...Ενώ, αν εγώ ήμουν υπουργός....κάτι θα έκανα
Παράθεση από: larjohn στις Αυγούστου 07, 2011, 07:30:29 pmΠαράθεση από: adigoni στις Αυγούστου 07, 2011, 07:25:25 pmΔεν πρόκειται να κρατά την επιτυχία του επ' αόριστον, εφόσον, εάν έχει καλή σειρά θα εργάζεται ως αναπληρωτής κάποιος και μαζί με την προϋπηρεσία του θα αποκτά δικαίωμα διορισμού με την πάροδο χ (όχι πολλών όμως) ετών.Μια πολλαπλή επιτυχία στον ΑΣΕΠ χωρίς ταυτόχρονη αναπλήρωση, έτσι κι αλλιώς δεν οδηγεί πουθενά, γι' αυτό και δίνουμε συνέχεια.....Το να γίνεται αφοριστικός όμως ο νέος νόμος, δεν είναι λύση....Γνώμη διατυπώνω, έτσι; :)Απλά, μάλλον βρισκόμαστε σε διαφορετικά επίπεδα αναγκών Κανένα από τα δύο συστήματα δεν απορρίπτει τον υποψήφιο μελλοντικό εκπαιδευτικό μετά από καιρό. Θέλω να πω, τα συστήματα που εφαρμόζονται σκοπεύουν μεταξύ άλλων να διώχνουν ένα ποσοστό από τους εκπαιδευτικούς προς άλλα επαγγέλματα, διότι δεν φτάνουν να διοριστούν όλοι.Το ξέρουμε ότι δε χωράνε όλοι στην εκπαίδευση. Το πρόβλημα είναι που να πάει κάποιος για εργασία εφόσον υπάρχει τόσο μεγαλή ανεργία.
aristos2, ευχαρίστως θα εργαζόμουν σε άλλο κλάδο, αν ήμουν πιο τσαχπίνα και πιο τροφαντή.....Ορισμένοι στις μέρες μας ως γνωστόν παίρνουν τις θέσεις με τα πιο "απίστευτα" μέσα.....Lasid, νομίζω ότι ένας καθηγητής μπορεί να γίνει ο πλέον κατάλληλος για τη θέση του Υπουργού Παιδείας......Και βέβαια η θέση μου είναι ότι η Παιδεία και η Υγεία πρέπει να έχουν τη μερίδα του λέοντος στους διορισμούς για το καλό του μέλλοντος του τόπου μας......Οπότε ......ΝΑΙ!
Lasid, νομίζω ότι ένας καθηγητής μπορεί να γίνει ο πλέον κατάλληλος για τη θέση του Υπουργού Παιδείας......Και βέβαια η θέση μου είναι ότι η Παιδεία και η Υγεία πρέπει να έχουν τη μερίδα του λέοντος στους διορισμούς για το καλό του μέλλοντος του τόπου μας......Οπότε ......ΝΑΙ!
Μου αρέσει που λόγω της μορφολογίας της χώρας μας και των πολλών νησιών μας, κάποτε λέγαμε ότι τα έξοδα για την παιδεία και οι μισθοί του δημοσίου γενικά θεωρούνταν ανελαστικές δαπάνες...κι όμως η ικανότατη υπουργός μας βρήκε τον τρόπο με συγχωνεύσεις και κολπάκια να μειώσει τις δαπάνες του υπουργείου της.Εδώ έχει μηδενίσει σχεδόν τους διορισμούς και περιμένει να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία από Σεπτέμβρη!
Παράθεση από: Lasid στις Αυγούστου 07, 2011, 09:44:51 pmΜου αρέσει που λόγω της μορφολογίας της χώρας μας και των πολλών νησιών μας, κάποτε λέγαμε ότι τα έξοδα για την παιδεία και οι μισθοί του δημοσίου γενικά θεωρούνταν ανελαστικές δαπάνες...κι όμως η ικανότατη υπουργός μας βρήκε τον τρόπο με συγχωνεύσεις και κολπάκια να μειώσει τις δαπάνες του υπουργείου της.Εδώ έχει μηδενίσει σχεδόν τους διορισμούς και περιμένει να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία από Σεπτέμβρη!Γιατί δεν βγαίνει η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ να πουν τι αναλογία μαθητών καθηγητών έχουμε στην Α ή στην