0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: Green στις Αυγούστου 22, 2011, 11:06:16 amΤο θέμα των διορισμών έκλεισε για φέτος με αυτούς του λίγους, το ζητούμενο πλέον είναι τι θα γίνει με τους αναπληρωτές. Το μνημόνιο λέει μείωση των συμβασιούχων κατά 50% για το 2011 και το Υπουργείο έδειξε με τους διορισμούς ότι είναι πολύ τυπικό με τις αναλογίες. Εν τω μεταξύ είναι δυστυχώς αυτή την περίοδο στην Αθήνα και οι ελεγκτες της Τρόικας για να δουν πόσο αποκλείνουμε από τα προβλεπόμενα προκειμένου να πάρουμε την 6η δόση, και ακριβώς αυτή την περίοδο υποθέτω ότι το Υπουργείο θα καταλήξει στον αριθμό των αναπληρωτών.Μία εύκολη λύση βέβαια είναι να πάρει το 50% από τον κρατικό προυπολογισμό και το άλλο 50% μέσω ΕΣΠΑ που είναι ευρωπαικό χρήμα και δεν απασχολεί την Τρόικα.Σίγουρα μπορεί να το κάνει αυτό? Νόμιζα ότι με τα εσπα μπορεί να προσλάβει μόνο συγκεκριμένες ειδικότητες.
Το θέμα των διορισμών έκλεισε για φέτος με αυτούς του λίγους, το ζητούμενο πλέον είναι τι θα γίνει με τους αναπληρωτές. Το μνημόνιο λέει μείωση των συμβασιούχων κατά 50% για το 2011 και το Υπουργείο έδειξε με τους διορισμούς ότι είναι πολύ τυπικό με τις αναλογίες. Εν τω μεταξύ είναι δυστυχώς αυτή την περίοδο στην Αθήνα και οι ελεγκτες της Τρόικας για να δουν πόσο αποκλείνουμε από τα προβλεπόμενα προκειμένου να πάρουμε την 6η δόση, και ακριβώς αυτή την περίοδο υποθέτω ότι το Υπουργείο θα καταλήξει στον αριθμό των αναπληρωτών.Μία εύκολη λύση βέβαια είναι να πάρει το 50% από τον κρατικό προυπολογισμό και το άλλο 50% μέσω ΕΣΠΑ που είναι ευρωπαικό χρήμα και δεν απασχολεί την Τρόικα.
Παράθεση από: Green στις Αυγούστου 22, 2011, 11:06:16 amΤο θέμα των διορισμών έκλεισε για φέτος με αυτούς του λίγους, το ζητούμενο πλέον είναι τι θα γίνει με τους αναπληρωτές. Το μνημόνιο λέει μείωση των συμβασιούχων κατά 50% για το 2011 και το Υπουργείο έδειξε με τους διορισμούς ότι είναι πολύ τυπικό με τις αναλογίες. Εν τω μεταξύ είναι δυστυχώς αυτή την περίοδο στην Αθήνα και οι ελεγκτες της Τρόικας για να δουν πόσο αποκλείνουμε από τα προβλεπόμενα προκειμένου να πάρουμε την 6η δόση, και ακριβώς αυτή την περίοδο υποθέτω ότι το Υπουργείο θα καταλήξει στον αριθμό των αναπληρωτών.Μία εύκολη λύση βέβαια είναι να πάρει το 50% από τον κρατικό προυπολογισμό και το άλλο 50% μέσω ΕΣΠΑ που είναι ευρωπαικό χρήμα και δεν απασχολεί την Τρόικα.Kαλά, και πως θα ανοίξουν τα σχολεία αν δεν υπάρχουν καθηγητές και δεν μπορούν να προσλάβουν πάνω από το 50% των αναπληρωτών. Τι γίνεται δηλαδή σε αυτή την περίπτωση. Κάποια λύση θα υπάρχει. Ίσως να πάρει περισσότερες πιστώσεις.
Green να σου απαντήσω, ναι, δυστυχώς κι εγώ αυτό φοβάμαι....50% μέσω πιστώσεων από Υπ.Οικ. και 50% μέσω ΕΣΠΑ, άρα φοβάμαι για πολλούς ΑΜΩ και δραματικά μειωμένους αριθμούς σε ΑΚΩ.Δεν έχω δηλώσει ΑΚΩ.....Ευτυχώς έχω το ταμείο Ανεργίας....
Παράθεση από: stratos91 στις Αυγούστου 22, 2011, 11:21:26 amΠαράθεση από: Green στις Αυγούστου 22, 2011, 11:06:16 amΤο θέμα των διορισμών έκλεισε για φέτος με αυτούς του λίγους, το ζητούμενο πλέον είναι τι θα γίνει με τους αναπληρωτές. Το μνημόνιο λέει μείωση των συμβασιούχων κατά 50% για το 2011 και το Υπουργείο έδειξε με τους διορισμούς ότι είναι πολύ τυπικό με τις αναλογίες. Εν τω μεταξύ είναι δυστυχώς αυτή την περίοδο στην Αθήνα και οι ελεγκτες της Τρόικας για να δουν πόσο αποκλείνουμε από τα προβλεπόμενα προκειμένου να πάρουμε την 6η δόση, και ακριβώς αυτή την περίοδο υποθέτω ότι το Υπουργείο θα καταλήξει στον αριθμό των αναπληρωτών.Μία εύκολη λύση βέβαια είναι να πάρει το 50% από τον κρατικό προυπολογισμό και το άλλο 50% μέσω ΕΣΠΑ που είναι ευρωπαικό χρήμα και δεν απασχολεί την Τρόικα.Kαλά, και πως θα ανοίξουν τα σχολεία αν δεν υπάρχουν καθηγητές και δεν μπορούν να προσλάβουν πάνω από το 50% των αναπληρωτών. Τι γίνεται δηλαδή σε αυτή την περίπτωση. Κάποια λύση θα υπάρχει. Ίσως να πάρει περισσότερες πιστώσεις.Δεν έχω απάντηση σε αυτό το ερώτημα, γιατί και εμένα δεν μου βγαίνουν τα νούμερα, και αναρωτιέμαι και εγώ τι απάντηση θα δώσει τελικά και το Υπουργείο.
Συμφωνώ panos2... Άλλωστε είναι ξεκάθαρο πως το να περάσεις απλά στον ασέπ είναι απτό... ίσως για εσάς τους φυσικοχημικοβιολόγους... να μπερδεύονται τα πολλά αντικείμενα, αλλά και μόνο που το λέει ένας φυσικός (σωστά?) η πρόταση σου είναι ακόμη πιο ικανοποιητική...
Το ζήτημα είναι να κάνει συμπληρωματικούς διορισμούς.Εμένα με συμφέρει να κάνει από τον ενιαίο του 40%, εντός του οποίου εντάσσονται οι 24μηνίτες.Δεν είναι δυνατόν κάθε χρόνο να διορίζονταν 600 φιλόλογοι και λίγο περισσότερο ή λίγο λιγότερο, δε μιλώ για πέρσι.Να κάνει λιγότερους διορισμούς το Υπουργειο Ναυτιλίας, το Υπουργείο Γεωργίας, το Υπουργείο Οικονομικών.Τάχα νοιάζονται αυτοί για το μέλλον της χώρας ώστε να επενδύσουν στην Παιδεία;