0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Όποιος έχει βρει μέθοδος πειθαρχίας σε σχολεία που υπάρχουν τσιγγανάκια αλλοδαπάκια και κάθε λογής κω..παιδάκια που μυρίζουν, φτύνουν, και σου λένε με τα δυο τους τα χεράκια "στα παπάκια μου" σου απειλούν τα λάστιχα του αυτοκινήτου σου και άλλα τόσα.... να μας το πει και σε μας πως ενεργεί... ευχαριστώ!!!!
Παράθεση από: manosmc στις Ιουνίου 05, 2011, 07:46:48 pmΌποιος έχει βρει μέθοδος πειθαρχίας σε σχολεία που υπάρχουν τσιγγανάκια αλλοδαπάκια και κάθε λογής κω..παιδάκια που μυρίζουν, φτύνουν, και σου λένε με τα δυο τους τα χεράκια "στα παπάκια μου" σου απειλούν τα λάστιχα του αυτοκινήτου σου και άλλα τόσα.... να μας το πει και σε μας πως ενεργεί... ευχαριστώ!!!! Μια φιλική συμβουλή χωρίς να θέλω να γίνω μελοδραματική. Σύγκρινε λίγο τη ζωή αυτών των παιδιών με τα δικά σου παιδικά χρόνια. Και πρόσεχε λίγο μη συμβάλεις στο να απειλούν για τίποτα πιο σοβαρό αύριο μεθαύριο. Δε σου είπαμε να αλλάξεις τον κόσμο αλλά έλεος... το επιχείρημά σου είναι ότι μυρίζουν;;;;;;!!!!! "Εδώ ο κόσμος χάνεται, βαρκούλες ανεμίζουν..." Αν μη τι άλλο ο τρόπος που εκφράζεσαι ("κω...παιδάκια"!!!!) είναι πιο απρεπής και από τη συμπεριφορά αυτών των παιδιών. Και δεν είναι ανάγκη να είσαι ειρωνικός σε κάθε σου μήνυμα. Δε συνηθίζω να κάνω επιθέσεις ούτε να κρίνω ανθρώπους μέσα από ένα forum αλλά τέτοια μηνύματα πραγματικά τα θεωρώ απαράδεκτα σε ένα forum εκπαιδευτικών.
Σε Ποια δεκαετία βρισκόμαστε; ..μπερδεύτηκα λίγο!! Άντε να τα καίμε κ στην πυρά τα "απείθαρχα" παιδιά!!!!! Μα είναι δυνατόν !! Η βία αναπαράγει βία!! Μα ελάτε για ένα λεπτό στη θέση του παιδιού (που τις τρωει ή φυμώνεται κτλ ) ως υπάλληλοι που το αφεντικό σας ξεφτιλίζει ,σας βρίζει; Πως θα νιώθατε;
Emmaki, θεωρώ πως ταράζεσαι άδικα. Κανείς εδώ μέσα δεν επικροτεί τις ενέργειες της συγκεκριμένης εκπαιδευτικού, αν πράγματι έκανε όσα της καταλογίζουν. Διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις, γιατί ξέρω την υπερβολή των Μ.Μ.Ε. σε αυτά τα θέματα και νομίζω πως κι εσύ θα έπρεπε να κάνεις το ίδιο, εφόσον έχεις ήδη την εμπειρία της καταγγελίας μιας παράλογης μητέρας. Και όσοι μιλήσαμε για σωματική τιμωρία αναφερθήκαμε στους γονείς και όχι στους εκπαιδευτικούς. Εμείς, φυσικά, δεν έχουμε καμιά δουλειά να χτυπάμε ξένα παιδιά! Στο κάτω κάτω εμείς υποτίθεται πως γνωρίζουμε άλλους τρόπους αντιμετώπισης δύσκολων καταστάσεων αλλά οι γονείς απ' ό,τι ξέρω, δεν είναι υποχρεωμένοι να έχουν πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας για να κάνουν παιδιά! Και προσωπικά σέβομαι περισσότερο τους γονείς που ρίχνουν καμιά σφαλιάρα πότε- πότε στα παιδιά τους, όταν χρειάζεται, παρά αυτούς που αδιαφορούν και τα αφήνουν ασύδοτα. Οι πρώτοι είναι αμαθείς και προσπαθούν να τα μεγαλώσουν με τον τρόπο που έμαθαν από τους γονείς τους και τους παππούδες τους, αλλά οι δεύτεροι είναι ημιμαθείς, γιατί ενώ γνωρίζουν πως η σωματική τιμωρία είναι λάθος τρόπος διαπαιδαγώγησης, δε φρόντισαν να μάθουν ποιος είναι ο σωστός. Και όπως λένε, η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας.
Παράθεση από: mogli στις Ιουνίου 07, 2011, 12:22:43 amΣε Ποια δεκαετία βρισκόμαστε; ..μπερδεύτηκα λίγο!! Άντε να τα καίμε κ στην πυρά τα "απείθαρχα" παιδιά!!!!! Μα είναι δυνατόν !! Η βία αναπαράγει βία!! Μα ελάτε για ένα λεπτό στη θέση του παιδιού (που τις τρωει ή φυμώνεται κτλ ) ως υπάλληλοι που το αφεντικό σας ξεφτιλίζει ,σας βρίζει; Πως θα νιώθατε;Είναι καθαρά επίδειξη δύναμης προς κάποιον πιο αδύναμο.Για το λόγο αυτό, δεν τολμά κανείς να μιλήσει για παρόμοιες μεθόδους στο γυμνάσιο ή στο λύκειο, όπου κάλλιστα ο μαθητής μπορεί να ανταποδώσει ή (αν είναι πιο ήρεμος) να διαμαρτυρηθεί στο διευθυντή/προϊστάμενο/ανώτερο.Ασκώντας βία, δείχνουμε ότι είμαστε πιο δυνατοί και "χαχαχα! Οι δικοί μου μαθητες είναι στρατιωτάκια!!!!"Επίσης, επαναλαμβάνω ένα ερώτημα που έθεσα πιο πάνω και (φυσικά) δεν πήρα απάντηση.Μια τέτοια πρακτική θα τη δεχόσασταν στο δικό σας παιδί; (όσοι είναι υπερ και βρίσκουν διακιολογίες στην εκπαιδευτικό). Δεν νομίζω!!!
Και βέβαια δε θα τη δεχόμουνα. Θα φρόντιζα όμως από το σπίτι το παιδί μου να είναι κύριος-α στο σχολείο, να σέβεται και να τον-την σέβονται. Έτσι θα ήξερα ότι δεν θα υπήρχε καμμιά δικαιολογία για ανάλογο παράπτωμα από τη νηπιαγωγό τουλάχιστο για το δικό μου παιδί. Αν σκέπτονταν και οι υπόλοιποι γονείς έτσι, δε θα συζητούσαμε καν το θέμα, γιατί δεν θα προέκυπτε.