*

Αποστολέας Θέμα: Νέες μέθοδοι πειθαρχίας;  (Αναγνώστηκε 26651 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος godspeed

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Απ: Νέες μέθοδοι πειθαρχίας;
« Απάντηση #84 στις: Ιουνίου 06, 2011, 10:48:42 am »
Όποιος έχει βρει μέθοδος πειθαρχίας σε σχολεία που υπάρχουν τσιγγανάκια αλλοδαπάκια και κάθε λογής κω..παιδάκια που μυρίζουν, φτύνουν, και σου λένε με τα δυο τους τα χεράκια "στα παπάκια μου" σου απειλούν τα λάστιχα του αυτοκινήτου σου και άλλα τόσα.... να μας το πει και σε μας πως ενεργεί... ευχαριστώ!!!! 

Μια φιλική συμβουλή χωρίς να θέλω να γίνω μελοδραματική. Σύγκρινε λίγο τη ζωή αυτών των παιδιών με τα δικά σου παιδικά χρόνια. Και πρόσεχε λίγο μη συμβάλεις στο να απειλούν για τίποτα πιο σοβαρό αύριο μεθαύριο. Δε σου είπαμε να αλλάξεις τον κόσμο αλλά έλεος... το επιχείρημά σου είναι ότι μυρίζουν;;;;;;!!!!! "Εδώ ο κόσμος χάνεται, βαρκούλες ανεμίζουν..." Αν μη τι άλλο ο τρόπος που εκφράζεσαι ("κω...παιδάκια"!!!!) είναι πιο απρεπής και από τη συμπεριφορά αυτών των παιδιών. Και δεν είναι ανάγκη να είσαι ειρωνικός σε κάθε σου μήνυμα. Δε συνηθίζω να κάνω επιθέσεις ούτε να κρίνω ανθρώπους μέσα από ένα forum αλλά τέτοια μηνύματα πραγματικά τα θεωρώ απαράδεκτα σε ένα forum εκπαιδευτικών.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:05:36 »

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #85 στις: Ιουνίου 06, 2011, 11:03:26 am »
Όποιος έχει βρει μέθοδος πειθαρχίας σε σχολεία που υπάρχουν τσιγγανάκια αλλοδαπάκια και κάθε λογής κω..παιδάκια που μυρίζουν, φτύνουν, και σου λένε με τα δυο τους τα χεράκια "στα παπάκια μου" σου απειλούν τα λάστιχα του αυτοκινήτου σου και άλλα τόσα.... να μας το πει και σε μας πως ενεργεί... ευχαριστώ!!!! 

Μια φιλική συμβουλή χωρίς να θέλω να γίνω μελοδραματική. Σύγκρινε λίγο τη ζωή αυτών των παιδιών με τα δικά σου παιδικά χρόνια. Και πρόσεχε λίγο μη συμβάλεις στο να απειλούν για τίποτα πιο σοβαρό αύριο μεθαύριο. Δε σου είπαμε να αλλάξεις τον κόσμο αλλά έλεος... το επιχείρημά σου είναι ότι μυρίζουν;;;;;;!!!!! "Εδώ ο κόσμος χάνεται, βαρκούλες ανεμίζουν..." Αν μη τι άλλο ο τρόπος που εκφράζεσαι ("κω...παιδάκια"!!!!) είναι πιο απρεπής και από τη συμπεριφορά αυτών των παιδιών. Και δεν είναι ανάγκη να είσαι ειρωνικός σε κάθε σου μήνυμα. Δε συνηθίζω να κάνω επιθέσεις ούτε να κρίνω ανθρώπους μέσα από ένα forum αλλά τέτοια μηνύματα πραγματικά τα θεωρώ απαράδεκτα σε ένα forum εκπαιδευτικών.

Μήπως (λέω εγώ τώρα με το φτωχό ξανθό μυαλό μου) μήπως τα πιτσιρίκια καταλαβαίνουν ότι σκε΄φτεσαι με αυτό τον τρόπο γι' αυτά (κ...παιδάκια, μυρίζουν, αλλοδαπά κλπ) και αντιδρούν έτσι;
Μήπως πρέπει να αναθεωρήσεις λίγο τη δική σου στάση;
Με τους υπόλοιπους πώς είναι;

Γιατί όσους γνωστούς έχω που διδάσκουν σε σχολέια με τσιγγανάκια και αλλοδαπάκια, κανένας δεν είχε ποτέ πρόβλημα, αρκέι να σεβόταν τα ίδια (όπως κάθε παιδί) και την κουλτούρα τους......
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #86 στις: Ιουνίου 06, 2011, 01:03:43 pm »
Συνοψίζοντας:
- Όποιος (wannabe) εκπαιδευτικός απλώνει χέρι σε μαθητές, και ειδικά τόσο μικρούς μαθητές (δεν μιλάμε για 2 φιλικές σφαλιαρίτσες σε γυμνασιόπαιδα), και μάλιστα, να φιμώνει (αλήθεια, με χαρτοταινία ή με πλαστική ταινία είχε γίνει;  ??? ), ΠΡΕΠΕΙ να καταδικάζεται από όλους και να αναλαμβάνει η δικαιοσύνη (οπότε, φαντάζομαι, θα ισχύει προσωρινή αργία, και αν καταδικάστει, απόλυση).
- Η διαπαιδαγώγιση και η τιμωρία με το λεγόμενο "ξύλο" (σε λογικά μέτρα, αν χρειαστεί) είναι υπόθεση των γονέων/κηδεμόνων. Από την άλλη, αν ένας εκπαιδευτικός παρατηρήσει μαθητή που έχει υποστεί βία από τους γονείς του, ΟΦΕΙΛΕΙ να κάνει καταγγελία άμεσα. Και για να μην παρερμηνευτούν όσα γράφω.. το να χτυπήσεις το παιδί στον ποπό για να καταλάβει ότι έκανε κάτι λάθος, ή, το να δώσεις ένα χαστούκι αν βρίσει, ώστε να ξέρει ότι είναι κακό να βρίζεις, είναι καθαρά δουλειά του γονιού. Από την άλλη, ό,τι ξεπερνά αυτά τα όρια βίας, δεν είναι δικαίωμα κανενός.

Και μια γενικότερη διαπίστωση: ο ρατσισμός και οι αναχρονιστικές απόψεις ζουν και βασιλεύουν, δυστυχώς, σε ένα εκπαιδευτικό φόρουμ. Τελικά πολλοί wannabe εκπαιδευτικοί δεν κάνουν για αυτή τη δουλεία, και αρκετοί από αυτούς, δυστυχώς, βρίσκονται ήδη σε σχολεία.
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #87 στις: Ιουνίου 06, 2011, 03:49:56 pm »
Κάνω πολύ φιλότιμες προσπάθειες να μην κλειδωθεί αυτό το θέμα, αλλά η εκκαθάριση που έγινε τώρα, δεν θα ξαναγίνει. Την επόμενη θα κλειδωθεί.

Προς όλα τα μέλη: όταν διαβάζετε μηνύματα που θεωρείτε ανεπίτρεπτα (δλδ παραβιάζουν τους όρους χρήσης του φόρουμ) ΔΕΝ υπερθεματίζετε με το να τα σχολιάζετε. Απλά τα αναφέρετε στον συντονιστή.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:05:36 »

Αποσυνδεδεμένος geo33

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #88 στις: Ιουνίου 06, 2011, 05:56:13 pm »
Για το συγκεκριμένο θέμα δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για τη φίμωση και το κλείσιμο των παιδιών, όσο ζωηρά και αν είναι τα νήπια. Γνωρίζω νηπιαγωγούς και δασκάλους/ες που με διάφορα τεχνάσματα, χωρίς βία και χωρίς προσβολές επιβάλλουν την τάξη και δίνουν στα παιδιά να καταλάβουν ποια είναι τα όριά τους. Λαμπρό παράδειγμα ο δικός μου γιος που είναι πάρα πολύ ζωηρός, αλλά είχαμε την ευλογία να "πέσει" σε νηπιαγωγούς και φέτος σε δασκάλα (εννοείται σε δημόσιο σχολείο) που του έβαλαν τα δυο πόδια σ' ένα παπούτσι, χωρίς να νιώσει ανεπιθύμητος ούτε μια στιγμή. Συνεργαστήκαμε πολύ καλά (εγώ δεν είχα πάντοτε την υπομονή που είχαν εκείνες) και ξέρει πότε είναι η ώρα για τη "ζουζουνιά" και για την πλάκα και πότε κάθεται στον π..πό του και κάνει μάθημα. Και λάτρευε και τις νηπιαγωγούς του και τη δασκάλα του φέτος.
Στο γυμνάσιο έρχονται γονείς που μας δίνουν άδεια να...δείρουμε τα παιδιά τους, για να στρώσουν και δεν καταλαβαίνουν γιατί δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Έχω πετύχει σκηνή στο διάλειμμα που τα παιδιά μιμούνταν δυο πολύ αυστηρούς καθηγητές τους με καρπαζιές, χαστούκια και στριγγλιές του τύπου "σκάσε βλάκα", "βλαμμένε, περνιέσαι για μαθητής εσύ;" κλπ. και ξεκαρδίζονταν! Όταν έχουν συνηθίσει τη βία στο σπίτι τους, θα τους ενοχλήσει η βία από τους καθηγητές; Τελικά η σωματική και ψυχολογική βία γίνεται στοιχείο της καθημερινότητάς τους.

Αποσυνδεδεμένος mogli

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #89 στις: Ιουνίου 07, 2011, 12:22:43 am »
Σε Ποια δεκαετία βρισκόμαστε; ..μπερδεύτηκα λίγο!! Άντε  να τα καίμε κ στην πυρά τα "απείθαρχα" παιδιά!!!!! Μα είναι δυνατόν  >:( >:(!! Η βία αναπαράγει βία!! Μα ελάτε για ένα λεπτό στη θέση του παιδιού (που τις τρωει ή φυμώνεται κτλ ) ως υπάλληλοι που το αφεντικό σας ξεφτιλίζει ,σας βρίζει; Πως θα νιώθατε;
Να λες αυτό που σκέφτεσαι κ΄να σκέφτεσαι αυτό που λες..

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #90 στις: Ιουνίου 07, 2011, 09:52:14 am »
Σε Ποια δεκαετία βρισκόμαστε; ..μπερδεύτηκα λίγο!! Άντε  να τα καίμε κ στην πυρά τα "απείθαρχα" παιδιά!!!!! Μα είναι δυνατόν  >:( >:(!! Η βία αναπαράγει βία!! Μα ελάτε για ένα λεπτό στη θέση του παιδιού (που τις τρωει ή φυμώνεται κτλ ) ως υπάλληλοι που το αφεντικό σας ξεφτιλίζει ,σας βρίζει; Πως θα νιώθατε;

Είναι καθαρά επίδειξη δύναμης προς κάποιον πιο αδύναμο.
Για το λόγο αυτό, δεν τολμά κανείς να μιλήσει για παρόμοιες μεθόδους στο γυμνάσιο ή στο λύκειο, όπου κάλλιστα ο μαθητής μπορεί να ανταποδώσει ή (αν είναι πιο ήρεμος) να διαμαρτυρηθεί στο διευθυντή/προϊστάμενο/ανώτερο.

Ασκώντας βία, δείχνουμε ότι είμαστε πιο δυνατοί και "χαχαχα! Οι δικοί μου μαθητες είναι στρατιωτάκια!!!!"

Επίσης, επαναλαμβάνω ένα ερώτημα που έθεσα πιο πάνω και (φυσικά) δεν πήρα απάντηση.
Μια τέτοια πρακτική θα τη δεχόσασταν στο δικό σας παιδί; (όσοι είναι υπερ και βρίσκουν διακιολογίες στην εκπαιδευτικό). Δεν νομίζω!!!

Αποσυνδεδεμένος olyadro

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #91 στις: Ιουνίου 07, 2011, 12:29:38 pm »
Emmaki, θεωρώ πως ταράζεσαι άδικα. Κανείς εδώ μέσα δεν επικροτεί τις ενέργειες της συγκεκριμένης εκπαιδευτικού, αν πράγματι έκανε όσα της καταλογίζουν. Διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις, γιατί ξέρω την υπερβολή των Μ.Μ.Ε. σε αυτά τα θέματα και νομίζω πως κι εσύ θα έπρεπε να κάνεις το ίδιο, εφόσον έχεις ήδη την εμπειρία της καταγγελίας μιας παράλογης μητέρας.
Και όσοι μιλήσαμε για σωματική τιμωρία αναφερθήκαμε στους γονείς και όχι στους εκπαιδευτικούς. Εμείς, φυσικά, δεν έχουμε καμιά δουλειά να χτυπάμε ξένα παιδιά! Στο κάτω κάτω εμείς υποτίθεται πως γνωρίζουμε άλλους τρόπους αντιμετώπισης δύσκολων καταστάσεων αλλά οι γονείς απ' ό,τι ξέρω, δεν είναι υποχρεωμένοι να έχουν πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας για να κάνουν παιδιά! Και προσωπικά σέβομαι περισσότερο τους γονείς που ρίχνουν καμιά σφαλιάρα πότε- πότε στα παιδιά τους, όταν χρειάζεται, παρά αυτούς που αδιαφορούν και τα αφήνουν ασύδοτα. Οι πρώτοι είναι αμαθείς και προσπαθούν να τα μεγαλώσουν με τον τρόπο που έμαθαν από τους γονείς τους και τους παππούδες τους, αλλά οι δεύτεροι είναι ημιμαθείς, γιατί ενώ γνωρίζουν πως η σωματική τιμωρία είναι λάθος τρόπος διαπαιδαγώγησης, δε φρόντισαν να μάθουν ποιος είναι ο σωστός. Και όπως λένε, η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας.

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #92 στις: Ιουνίου 07, 2011, 12:33:19 pm »
Emmaki, θεωρώ πως ταράζεσαι άδικα. Κανείς εδώ μέσα δεν επικροτεί τις ενέργειες της συγκεκριμένης εκπαιδευτικού, αν πράγματι έκανε όσα της καταλογίζουν. Διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις, γιατί ξέρω την υπερβολή των Μ.Μ.Ε. σε αυτά τα θέματα και νομίζω πως κι εσύ θα έπρεπε να κάνεις το ίδιο, εφόσον έχεις ήδη την εμπειρία της καταγγελίας μιας παράλογης μητέρας.
Και όσοι μιλήσαμε για σωματική τιμωρία αναφερθήκαμε στους γονείς και όχι στους εκπαιδευτικούς. Εμείς, φυσικά, δεν έχουμε καμιά δουλειά να χτυπάμε ξένα παιδιά! Στο κάτω κάτω εμείς υποτίθεται πως γνωρίζουμε άλλους τρόπους αντιμετώπισης δύσκολων καταστάσεων αλλά οι γονείς απ' ό,τι ξέρω, δεν είναι υποχρεωμένοι να έχουν πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας για να κάνουν παιδιά! Και προσωπικά σέβομαι περισσότερο τους γονείς που ρίχνουν καμιά σφαλιάρα πότε- πότε στα παιδιά τους, όταν χρειάζεται, παρά αυτούς που αδιαφορούν και τα αφήνουν ασύδοτα. Οι πρώτοι είναι αμαθείς και προσπαθούν να τα μεγαλώσουν με τον τρόπο που έμαθαν από τους γονείς τους και τους παππούδες τους, αλλά οι δεύτεροι είναι ημιμαθείς, γιατί ενώ γνωρίζουν πως η σωματική τιμωρία είναι λάθος τρόπος διαπαιδαγώγησης, δε φρόντισαν να μάθουν ποιος είναι ο σωστός. Και όπως λένε, η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας.

Σίγουρα τα ΜΜΕ υπερβάλουν πολλε΄ς φορές.
Όμως, για να μπει σε αργία η νηπιαγωγός υπάρχουν σοβαρά στοιχεία και όχι μια απλή καταγγελία...

Όσο για το αν συμφωνούν ή όχι κάποιοι, δεν ξέρω αν διάβασες από την αρχή, αλλά ειπώθηκε ότι μπορεί τα παιδιά να ήταν πολύ ζωηρά,μπορεί να είχε δοκιμάσει άλλες μεθόδους πειθαρχίας και να απέτυχε κλπ

Αποσυνδεδεμένος olyadro

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #93 στις: Ιουνίου 07, 2011, 01:48:19 pm »
Με ανάγκασες να το ξαναδιαβάσω όλο από την αρχή. Έχεις δίκιο. Κάποιοι δείχνουν υπερβολική επιείκεια στην κρίση τους, αλλά εκτός από 1-2 κραυγαλέες περιπτώσεις, θέλω να πιστεύω πως οι υπόλοιποι το κάνουν όχι γιατί εγκρίνουν τις συγκεκριμένες μεθόδους αλλά γιατί αναγνωρίζουν τις τεράστιες δυσκολίες του επαγγέλματος της νηπιαγωγού.

Αποσυνδεδεμένος p.b

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #94 στις: Ιουνίου 07, 2011, 02:03:34 pm »
Καλησπέρα....θα ήθελα και εγώ να διατυπώσω την προσωπική μου εμπειρία έχοντας δουλέψει αρκετά χρόνια σε δημοτικούς  παιδικούς σταθμούς και όποιος έχει δουλέψει κάπου ανάλογα μπορεί να καταλάβει...Δεν είναι λίγες οι φορές που αντιμετώπισα παραβατικές συμπεριφορές και δεν ήταν ακόμη λιγότερες οι φορές που είχα να αντιμετωπίσω μια ανομοιογενή τάξη με τα ελληνόπουλα να αποτελούν μειονότητα...ΟΜΩΣ όποιες και αν ήταν οι συνθήκες όσο και αν ζορίστηκα και ήρθα αντιμέτωπη με τα όρια μου...ΠΟΤΕ δεν τα ξεπέρασα...και όχι επειδή φοβήθηκα καποιο πειθαρχικό και κυρώσεις...ΑΛΛΑ επειδή αυτο που επέλεξα να κάνω..ΤΟ ΑΓΑΠΩ...γιατι πραγματικά πιστεύω πως εκπαιδευτικός δεν γίνεσαι...ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ...το πανεπιστήμιο βοηθάει απλά στη γνώση...οχι στην ανθρωπιά...και στην ευαισθησία!Καλό θα ήταν όσοι επιλέγουν το συγκεκριμένο λειτούργημα...να εποπτεύονται από κάπου...και όσοι τα έχουν καλά  με την ψυχούλα τους...δεν έχουν να φοβηθούν τιποτα...γιατί ένας λάθος χειρισμός απο εμάς...δεν αποτελεί μια λάθος φωτοτυπία που μπορούμε να ξαναβγάλουμε όπως αν κάναμε μια δουλειά γραφείου...αλλά μπορει να σημαδέψει μια παιδική και τόσο ευάλωτη παιδική ψυχούλα......ΚΑΙ  Η ΑΓΑΠΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ

Αποσυνδεδεμένος ΠΕ01

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #95 στις: Ιουνίου 07, 2011, 02:28:28 pm »
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

είπες τη μαγική λέξη: ΑΓΑΠΗ!!!
Together we stand!!! Divided we fall...

Αποσυνδεδεμένος MAITS

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #96 στις: Ιουνίου 07, 2011, 03:04:02 pm »

Είναι καθαρά επίδειξη δύναμης προς κάποιον πιο αδύναμο.
Για το λόγο αυτό, δεν τολμά κανείς να μιλήσει για παρόμοιες μεθόδους στο γυμνάσιο ή στο λύκειο, όπου κάλλιστα ο μαθητής μπορεί να ανταποδώσει ή (αν είναι πιο ήρεμος) να διαμαρτυρηθεί στο διευθυντή/προϊστάμενο/ανώτερο.

Ασκώντας βία, δείχνουμε ότι είμαστε πιο δυνατοί και "χαχαχα! Οι δικοί μου μαθητες είναι στρατιωτάκια!!!!"

Επίσης, επαναλαμβάνω ένα ερώτημα που έθεσα πιο πάνω και (φυσικά) δεν πήρα απάντηση.
Μια τέτοια πρακτική θα τη δεχόσασταν στο δικό σας παιδί; (όσοι είναι υπερ και βρίσκουν διακιολογίες στην εκπαιδευτικό). Δεν νομίζω!!!
Και βέβαια δε θα τη δεχόμουνα. Θα φρόντιζα όμως από το σπίτι το παιδί μου να είναι κύριος-α στο σχολείο, να σέβεται και να τον-την σέβονται. Έτσι  θα ήξερα ότι δεν θα υπήρχε καμμιά δικαιολογία για ανάλογο παράπτωμα από τη νηπιαγωγό τουλάχιστο για το δικό μου παιδί. Αν σκέπτονταν και οι υπόλοιποι γονείς έτσι, δε θα συζητούσαμε καν το θέμα, γιατί δεν θα προέκυπτε.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 07, 2011, 03:05:39 pm από MAITS »
Οι εκπαιδευτικοί τελείωσαν...τους πάτησαν τα τραίνα!

Αποσυνδεδεμένος vickyN

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #97 στις: Ιουνίου 07, 2011, 03:55:00 pm »
Και βέβαια δε θα τη δεχόμουνα. Θα φρόντιζα όμως από το σπίτι το παιδί μου να είναι κύριος-α στο σχολείο, να σέβεται και να τον-την σέβονται. Έτσι  θα ήξερα ότι δεν θα υπήρχε καμμιά δικαιολογία για ανάλογο παράπτωμα από τη νηπιαγωγό τουλάχιστο για το δικό μου παιδί. Αν σκέπτονταν και οι υπόλοιποι γονείς έτσι, δε θα συζητούσαμε καν το θέμα, γιατί δεν θα προέκυπτε.

Κάθε παιδί είναι καθρέπτης των γονιών του, όχι των εκπαιδευτικών!
Ο εκπαιδευτικός θα κάνει το μάθημά του για κάποιες ώρες και στην τελική θα πάει σπίτι του!
Δυστυχώς, αυτή είναι η αλήθεια!
Ο γονιός είναι που έχει το παιδί τις περισσότερες ώρες της ημέρας στο σπίτι, θα πρέπει να το διαπαιδαγωγήσει και να του διδάξει σεβασμό, ευγένεια και αρχές.
Είναι το πρωταρχικό και κύριο παράδειγμα για το παιδί του!
Αλλά, δυστυχώς, στην Ελλάδα οι πιο πολλοί καταστρώνουν σχέδια και ξοδεύουν φαιά ουσία σε ποιον/ποια θα φορτώσουν το παιδί τους (γιαγιά/παππού, νταντά, θεία, νονά, κουμπάρα κλπ) για να πάνε για καφέ ή ψώνια.
Στην επαρχία είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο (στην Αθήνα ίσως επικρατεί περισσότερη απομόνωση και πρακτικές δυσκολίες)  και το έχω ζήσει και στο σχολείο και στην προσωπική μου ζωή, βλέποντας γνωστούς και συγγενείς.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182684
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 681
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)