*

Ψηφοφορία

Πως ήταν η πρώτη σας χρονιά ως μόνιμοι ;

Πολύ καλή
38 (41.8%)
Καλή
24 (26.4%)
Μέτρια
15 (16.5%)
Κακή
7 (7.7%)
Πολύ κακή
7 (7.7%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 91

Αποστολέας Θέμα: Εντυπώσεις νεοδιόριστων  (Αναγνώστηκε 99797 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Miss Elenious

• Επισκέπτης
Εντυπώσεις νεοδιόριστων
« στις: Ιουλίου 13, 2007, 03:17:42 pm »
Γεια σε όλους.

Είμαι διοριστέα του φετινού ΑΣΕΠ και σε λίγο καιρό θα χρειαστεί να κάνω αίτηση για διορισμό. Ειμαι ΠΕ06. Συλλέγω διάφορες πληροφορίες και εμπειρίες απο παλιοτερους που ειχαν την εμπειρια του πρωτου διορισμου. Θα ήθελα λοιπόν να μου πειτε πως περάσατε εκει που πηγατε. πολυ γενικο,ε? Επισης χρησιμες θα ηταν οι πληροφορίες για τις συγκοινωνιες, την υπαρξη αεροδρομίου, τα ενοικια, την προσβαση στα σχολεια, την διασκέδαση, τις ανέσεις που μπορεί να προσφέρει ένα μέρος. Α, ναι φυσικα και τα μορια που δινει ενα σχολειο.  :)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Εντυπώσεις νεοδιόριστων
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:33:45 »

Αποσυνδεδεμένος elytron

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 02 - Η εκπαίδευση είναι μεγάλο σχολείο
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 20, 2007, 01:25:54 pm »
Ελένιους, μπορώ να σου πω εμπειρίες από την Κρήτη. Διορίστηκα τη χρονιά που μας πέρασε στη

Αποσυνδεδεμένος vgargan

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω τη (Δημόσια) εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 20, 2007, 03:25:27 pm »
Αν και Κρητικός στην καταγωγή (από Ηράκλειο) εγω θα μιλήσω για Ρόδο και Δωδεκάνησα.

Εγώ ολοκλήρωσα φέτος την θητεία μου (διορίστηκα το 2005) στο ένα από τα δύο δυσπρόσιτα της Ρόδου (Γυμνάσιο Γενναδίου με Λυκειακές Τάξεις). Παρόλο που θα μπορούσα να επιστρέψω στην Κρήτη (τα μόρια μου για

Miss Elenious

• Επισκέπτης
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 20, 2007, 06:27:42 pm »
elytron και vgargan ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας και που μπήκατε στον κόπο να είναι τόσο εκτενείς. Με κατατόπισαν αρκετά. Αυτό ακριβώς που ζητούσα.  :D. Ελπίζω και σε άλλες.

vgargan τσέκαρα το site σου. ωραίες πικς(pics)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:33:45 »

Αποσυνδεδεμένος Proteas

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Love is the drug!
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 22, 2007, 01:44:26 pm »
Miss Elenious , συγχαρητήρια για το διορισμό σου! Εγώ διορίστηκα στη Μεσσηνία κι έμενα Καλαμάτα. Δουλευα σε ένα χωριό αρκετά έξω από την πόλη , αλλά είχα αυτοκίνητο , οπότε δεν υπήρχε πρόβλημα. Προτίμησα να μείνω Καλαμάτα γιατί προσφέρει όλες τις ανέσεις και τις ευκολίες μιας πόλης. Επίσης , εχει πολλή κίνηση και ζωή (φοιτητούπολη γαρ...) , είναι δίπλα στη θάλασσα και από το Μάιο (καιρού επιτρέποντος...) μπορείς να ξεκινήσεις τα μπανάκια σου! Ακόμα , με βάση την Καλαμάτα μπορείς να επισκεφτείς και όλα τα πανέμορφα μέρη της Μεσσηνίας(Κορώνη , Μεθώνη , Μάνη κ.α.). Αν μένεις Αθήνα, η διαδρομή είναι γύρω στις 3,5 ώρες. Πάντως , για το αν θα περάσει κάποιος καλά μετράει και η παρέα , η οποία είναι και θέμα τύχης.

Για τα μόρια των σχολείων θα σου πρότεινα να κοιτάξεις εδώ: http://www.ypepth.gr/el_ec_page2038.htm (δευτεροβάθμια)    ή εδώ για πρωτοβάθμια:
http://www.ypepth.gr/el_ec_category2035.htm

Καλή τύχη!

Αποσυνδεδεμένος matina

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 23, 2007, 02:04:31 pm »
Αυτό που θα πρότεινα εγώ σε κάποιον νέο σε ηλικία νεοδιόριστο είναι να επιλέξει νησιά για το διορισμό του. Και μάλιστα τα μικρότερα νησιά κι όχι Ρόδο, Κω, Κρήτη κτλ. Χωρίς να πιστεύω ότι όποιος πάει εκεί θα περάσει άσχημα απλά τα μικρότερα νησιά είναι πιο καλά από άποψη γνωριμιών και παρέας. Συνήθως στα κυκλαδονήσια για παράδειγμα οι νεοδιόριστοι είναι πολλοί επομένως υπάρχουν πολλοί νέοι σε ηλικία συνάδερφοι σε αντίθεση με τη Ρόδο που έχει πιο πολλούς μόνιμους ντόπιους που έχουν πάρει οργανική αρκετά χρόνια πριν. Επιπλέον τα νησιά αυτά συνήθως έχουν και πολλά παραπάνω μόρια (στη Δ' Κυκλάδων ΔΕ πχ είναι από 5 ως 9 μόρια +2 της χρονιάς).

Αποσυνδεδεμένος vgargan

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω τη (Δημόσια) εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 24, 2007, 10:09:38 am »

matina είναι σωστή η πρόταση σου αλλά συνήθως αυτές οι περιοχές είναι ψηλά στις προτιμήσεις και "φεύγουν" εύκολα. Το θέμα είναι να δώσουμε συμβουλές σε αυτούς που βρίσκονται χαμηλά στους πίνακες. π.χ. εγώ ήμουν ο προ-τελευταίος από ΑΣΕΠ για τους διορισμούς 2005 στον κλάδο μου.

Προσωπικά θα προτείνω μια υβριδική λύση: τα δυσπρόσιτα σε μεγάλα νησιά.

Συνδυάζουν και μόρια (μέχρι 9+2) και επαφή με τον πολιτισμό (το πολύ 1 ώρα από μεγάλη πόλη). Ξέρω περίπτωση συνάδελφου που έσπασε το πόδι του σε νησί (χωρίς αεροδρόμιο) και λόγω κακοκαιρίας περίμενε 2 μέρες για να πάει σε κοντινό μεγάλο νησί με νοσοκομείο.

Μπορεί σε μερικούς να ακούγεται βαριά η διετία αλλά πιστέψτε με μετά τα 2 χρόνια να αισθάνεστε τυχεροί (από άποψη μορίων) για την επιλογή σας. Να μην ξεχνάμε ότι οι χαμηλές βάσεις μεταθέσεων που παρουσιάστηκαν φέτος (και ίσως την επόμενη χρονιά) δεν είναι χαρακτηριστικές. Αυτό οφείλεται στον μεγάλο αριθμό αιτήσεων συνταξιοδότησης από παλιούς συναδέλφους (πληροφορία από υπουργείο και γραφεία διευθύνσεων). Για να έχετε καλύτερη εικόνα ανατρέξτε σε παλιότερους πίνακες (πριν 2-3 χρόνια). Το συμπέρασμα είναι ότι η πρώτη προτεραιότητα θα πρέπει να είναι τα μόρια γιατί το πιο πιθανό είναι τα επόμενα χρόνια οι βάσεις μεταθέσεων να ανέβουν.

Αποσυνδεδεμένος villy

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 26, 2007, 12:56:43 pm »
Γενικά, αν στην ειδικότητά σου ανοίξουν θέσεις για

Αποσυνδεδεμένος elytron

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 26, 2007, 10:25:53 pm »
Λοιπόν, στοιχεία για το είδος των σχολείων, τα μόρια, καθώς και άλλες πολύ χρήσιμες πληροφορίες για όλα τα σχολεία σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας θα βρεις στη διεύθυνση http://users.att.sch.gr/ymalliaros

Τώρα, επειδή πέρσι διορίστηκα στη

Αποσυνδεδεμένος elytron

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιουλίου 26, 2007, 10:28:25 pm »
Επίσης, να ζητήσω κι εγώ μια βοήθεια: μπορεί κανείς να μου πει στοιχεία για την πόλη της Κομοτηνής; πήρα μετάθεση εκεί και θα ήθελα να μάθω ό,τι μπορείτε να μου πείτε για την πόλη, τις διεξόδους, το κόστος ζωής, τα σπίτια και τα ενοίκιά τους. Ευχαριστώ!

Αποσυνδεδεμένος pariel

• Έμπειρο μέλος
  • Για να πετύχεις, μην παίρνεις τίποτε προσωπικά
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιουλίου 27, 2007, 10:25:20 am »
Φεύγω διακοπές αύριο πρωί και είναι αργά...Καλά είναι στην Κομοτηνή...Πολλά νεόδμητα σπίτια(250-350 ευρώ τα μικρά), νυχτερινή φοιτητική ζωή, καλό φαγητό, οι πολλοί "ξένοι" έκαναν την πόλη να μην είναι και τόσο επαρχία, γενικά χαλαροί ρυθμοί ζωής, πολλά μέρη για εκδρομές, ωραίες παραλίες πολύ κοντά...Όταν επιστρέψω, θα σου δώσω κι άλλες πληροφορίες, αν θες...
τι να την κάνω τη νυχτερινή φοιτητική ζωή εγώ με δύο παιδιά; Φροντιστήρια πολλά έχει, αθλητικούς συλλόγους, γυμναστήρια, σχολές χορού; Οι μετακινήσεις είναι εύκολες; Δηλαδή όλα είναι συγκεντρωμένα στο κεντρο της πόλης ας πούμε; Στο Αγρίνιο απ΄όπου κατάγομαι όλα είναι γύρω από την κεντρική πλατεία , η οποία όμως είναι προσβάσιμη από παντού. σε όποιο μέρος κι αν είσαι σε δέκα το πολύ λεπτά με τα πόδια είσαι στην πλατεία

Αποσυνδεδεμένος magda

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιουλίου 27, 2007, 10:34:12 am »
Εγώ πάντως μετά από έλεγχο στους περσινούς και προπέρσινους διοριστέους με τη δική μου σειρά,ξέρω από τώρα πως θα πάω ή Έβρο ή Δ Δωδεκανήσου.Οπότε για να μη με φάει η ερημιά στο Καστελλόριζο,θα βάλω τη

Miss Elenious

• Επισκέπτης
« Απάντηση #12 στις: Ιουλίου 27, 2007, 11:24:06 am »
Παιδιά γεια!

Πολύ χρήσιμα όλα αυτά. elytron εισαι suuuuper!  τα 4 μόρια που δινει ένα σχολείο ειναι πολλα? Ποια είναι τα περισσότερα μόρια που μπορεί να δώσει? νόμιζα γύρω στα 9. Πάντως και Κομοτηνή δεν είναι άσχημα. και δεν εξαρτάσαι απ' τα μποφόρια το χειμώνα.

Αποσυνδεδεμένος magda

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιουλίου 27, 2007, 12:11:09 pm »
Tα 4 μόρια είναι επιεικώς χάλια!!!Π.χ. εγώ θέλω τουλάχιστον 42 μόρια για να επιστρέψω σπίτι μου.Με 4 μόρια,+ 2 που παίρνεις για κάθε χρόνο προυπηρεσία έχεις σύνολο 6.Δεν νομίζω να σε συμφέρει,πρόσεξε το αυτό.Δεν ξέρω βέβαια σε ποιο κλάδο ανήκεις και πού μένεις,αλλά κοίτα τις βάσεις μεταθέσεων για να ξέρεις πόσα μόρια θα χρειαστείς.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182559
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)