*

Ψηφοφορία

Πως ήταν η πρώτη σας χρονιά ως μόνιμοι ;

Πολύ καλή
38 (41.8%)
Καλή
24 (26.4%)
Μέτρια
15 (16.5%)
Κακή
7 (7.7%)
Πολύ κακή
7 (7.7%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 91

Αποστολέας Θέμα: Εντυπώσεις νεοδιόριστων  (Αναγνώστηκε 99883 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Anast77

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Εντυπώσεις νεοδιόριστων
« Απάντηση #154 στις: Ιανουαρίου 11, 2008, 03:57:53 pm »
Ετσι οπως τα λες resident, κι ακομα χειροτερα και να σκεφτειτε οτι δουλευω στην Πρωτοβαθμια Εκπαιδευση με παιδια εως 12 ετων..
Κι ομως το τι ειδαν τα ματια μου κι ακουσαν τα αυτια μου εκει περα...
Τι επιθεση σε δασκαλα που την εγδαραν στο προσωπο (!), τι ενος αλλου δασκαλου που του εβαλαν φωτια στο αυτοκινητο επειδη εβαζε χαμηλους βαθμους (!), τι δασκαλους να βγαινουν κλαιγοντας απο την ταξη... Σκηνες απειρου καλλους..
Προσωπικα δεν προκειται να ξεχασω σε μια ΣΤ' που τη στιγμη που χτυπησε το κουδουνι για εξω πλακωθηκαν στο ξυλο, σε σημειο που φοβηθηκα οτι θα σκοτωνοντουσαν, και σε μια Γ' που επιασα μια ομαδα παιδιων στα πισω θρανια να διαβαζουν ... πορνοπεριοδικα την ωρα του μαθηματος!!!
Ειναι ενα συνοθυλευμα παιδιων απο "ιδιαιτερες" οικογενειες, ειναι τα πολυ πλουσια παιδια ξενοδοχων και μεγαλοεπιχειρηματιων με εναν σχεδον ενηλικο σνομπισμο και αλαζονεια, ειναι τα φτωχα παιδακια καθαριστριων, σερβιτορων κλπ που δουλευουν για τις προηγουμενες οικογενειες - τα οποια και πεφτουν θυματα καζουρας και πολυ ασχημου πειραγματος.. Και ειναι και τα παιδια απο άλλες χωρες (ΠΑΡΑ πολλα στις συγκεκριμενες περιοχες) που παλευουν να προσαρμοστουν πολλες φορες βγαζοντας μια σοκαριστικη επιθετικοτητα απεναντι σε συμμαθητες και δασκαλους. Εχω δει δυο αλλοδαπα παιδια να εχει πιασει το ενα το κεφαλι του αλλου και να το χτυπαει με μισος στο πατωμα!!
Τι να σας πρωτοπω...
Δεν θα ξεχασω επισης ποτέ οτι εμένα και μια συναδελφο δασκαλα ηρθε ενα "παλικαρακι" 13-14 χρονων της Στ' και μας απειλησε οτι αν δεν του ανεβασουμε το βαθμο ξερει που μενουμε και θα ερθει να μας βρει!!
Η δε συμπαρασταση απο τη διευθυνση ανυπαρκτη!.. Σαν να φοβοντουσαν, δεν ξερω..
Πολλες φορες τα δικαιολογουσαν λεγοντας οτι "ενα μεγαλο μερος του χρονου αυτα τα παιδια γινονται ενα με τους τουριστες εδω και βλεπουν τα ματια τους τα χιλια μυρια (αυτα που βλεπουμε στις ειδησεις καθε καλοκαιρι) και τα μιμουνται.."
Με λιγα λογια, μια κατασταση συχνα εκτος ελεγχου, την οποια βιωναν στην πλειοψηφια νεοδιοριστοι που δεν ειχαν ιδεα του τι εστι η περιοχη αυτη...
Θυμαμαι οτι ειχα παει παρα πολυ αισιοδοξα, χαιρομουν που ημουν σε ενα μερος τουριστικα ανεπτυγμενο, σκεφτομουν οτι τα παιδια θα αγαπουσαν τα Αγγλικα.. και τελικα καθημερινα εδινα μαχη επιβιωσης μεσα στην ταξη...
Δεν ξερω τι λυσεις υπαρχουν, αλλά φοβαμαι οτι δεν υπαρχει καν διαθεση για λυσεις εκει περα.. Σκεφτειτε οτι εφτασα να λογοδοτω στη συμβουλο "γιατι ειχα βαλει πολυ χαμηλους βαθμους" σε καποια παιδια.. Οταν ηρεμα εξηγησα οτι εγω βαθμολογω το "πακετο" και οχι μονο την καλη επιδοση (τι να το κανω αν ενα παιδι εχει lower, αν δε δινει μία για το μαθημα και συνεχως τσακωνεται και προκαλει προβληματα..), η κυρια αυτη γυρισε και μου ειπε οτι αυτο που κανω "ειναι εντελως αντιπαιδαγωγικο"!!

Τελοσπαντων, εφυγα κι ολα εγιναν μια κακη αναμνηση..
Συγγνωμη για τη φλυαρια μου...
Για καποιον μπορει να φανει σαν προκληση ολο αυτο, αλλά αν δεν ειστε διατεθειμενοι να αντιμετωπισετε αυτη την προκληση ... καλυτερα αποφυγετε αυτες τις περιοχες....

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 04:16:49 »

Αποσυνδεδεμένος Anast77

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #155 στις: Ιανουαρίου 11, 2008, 03:58:33 pm »
Α, και ΟΛΑ ΑΥΤΑ για 2 μορια...

Αποσυνδεδεμένος ανυπόμονος διοριστέος

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #156 στις: Ιανουαρίου 15, 2008, 07:44:38 pm »
παιδια καλησπερα-ειμαι 25 χρονων,τελειωνω αυτον το μηνα την στρατιωτική μου θητεία και με ευχαριστηση εμαθα τον ιουλιο τον διορισμο μου μεσω ασεπ στο κλαδο των φιλολογων υστερα απο μια ιδαιτερα κοπιαστικη περιοδο μελετης και μαλιστα σε πολυ καλη σειρα(μεσα στην πρωτη εκατονταδα)αυτο που θα θελα να ρωτησω απο καποιον εμπειρο ειναι: α)απο το υπουργειο με διαβεβαιωσαν οτι δεν προκειται να χασω τον διορισμο μου και την θεση μου εξαιτιας της θητειας μου και οτι απλα θα διοριστω με την δευτερα φουρνια διοριστεων του ασεπ 2007(λογικα το σεπτεμβριο 2008) και οτι δεν χρειαζοταν να καταθεσω κανενα εγγραφο το καλοκαιρι που μας περασε οταν ανακοινωθηκαν οι διαδιακσιες διορισμου των διοριστεων του ασεπ,αφου ημουν φανταρος.πραγματικα ισχυει κατι τετοιο?γιατι θα μπορουσα να φτασω στο χειροτερο σημειο αν εχανα το διορισμο μου λογω της θητειας ,β)η καλη μου σειρα στο διαγωνισμο θα μου δωσει καποιο αβανταζ εναντι αλλων συναδελφων που συμμετειχαν στο διαγωνισμο οσο αφορα την περιοχη που θα διαλεξω να υπηρετησω(δεν εχω καθολου προυπηρεσια)    σας ευχαριστω εκ των προτερων και ευχομαι καλο κουραγιο στους διαγωνιζομενους του επικειμενου ασεπ 2009

Αποσυνδεδεμένος sophie

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • 2009...ζώντας με την...Commedia Dell' Arte!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #157 στις: Ιανουαρίου 15, 2008, 08:56:44 pm »
Καλησπέρα, καλός πολίτης και συγχαρητήρια για τον άθλο-διορισμό! ;) (όλοι ξέρουμε τις δυσκολίες του κλάδου σας)
Ως προς το πρώτο σου ερώτημα, όχι δεν χάνεις το διορισμό σου και ούτε έπρεπε να έχεις καταθέσει κάτι. Άλλωστε, πολλοί διοριστέοι της πρώτης "φουρνιάς" επιλέγουν, οικειοθελώς,  να καταθέσουν αίτηση διορισμού την δεύτερη χρονιά, ιδίως αν είναι στις "τελευταίες" θέσεις της πρώτης δόσης διοριστέων.
Η τελευταία αυτή φράση είναι και η απάντηση στο δεύτερο ερώτημά σου.
Θα έχεις ένα αβαντάζ στον τόπο διορισμού (μιλάω για νομό και όχι για τοποθέτηση-σχολείο) έναντι των υπολοίπων διοριστέων ΑΣΕΠ και μόνο. Αυτό σημαίνει ότι, αν είσαι στους πρώτους της κατάταξης, πολύ πιθανό να πιάσεις την πρώτη σου επιλογή. Με τους διοριστέους μέσω του πίνακα αναπληρωτών δεν "συναγωνίζεσαι" γιατί βγαίνει διαφορετική εγκύκλιος διορισμού γι' αυτούς (προηγούνται) και, τις περισσότερες φορές, με διαφορετικούς νομούς. Καλύπτεται ό,τι είναι να καλυφθεί από εκείνους  και ό,τι "περισσεύει" δίνεται στους διοριστέους ΑΣΕΠ.
Με το καλό! :)
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 04:16:49 »

Miss Elenious

• Επισκέπτης
« Απάντηση #158 στις: Ιανουαρίου 15, 2008, 09:41:01 pm »
παιδια καλησπερα-ειμαι 25 χρονων,τελειωνω αυτον το μηνα την στρατιωτική μου θητεία και με ευχαριστηση εμαθα τον ιουλιο τον διορισμο μου μεσω ασεπ στο κλαδο των φιλολογων υστερα απο μια ιδαιτερα κοπιαστικη περιοδο μελετης και μαλιστα σε πολυ καλη σειρα(μεσα στην πρωτη εκατονταδα)αυτο που θα θελα να ρωτησω απο καποιον εμπειρο ειναι: α)απο το υπουργειο με διαβεβαιωσαν οτι δεν προκειται να χασω τον διορισμο μου και την θεση μου εξαιτιας της θητειας μου και οτι απλα θα διοριστω με την δευτερα φουρνια διοριστεων του ασεπ 2007(λογικα το σεπτεμβριο 2008) και οτι δεν χρειαζοταν να καταθεσω κανενα εγγραφο το καλοκαιρι που μας περασε οταν ανακοινωθηκαν οι διαδιακσιες διορισμου των διοριστεων του ασεπ,αφου ημουν φανταρος.πραγματικα ισχυει κατι τετοιο?γιατι θα μπορουσα να φτασω στο χειροτερο σημειο αν εχανα το διορισμο μου λογω της θητειας ,β)η καλη μου σειρα στο διαγωνισμο θα μου δωσει καποιο αβανταζ εναντι αλλων συναδελφων που συμμετειχαν στο διαγωνισμο οσο αφορα την περιοχη που θα διαλεξω να υπηρετησω(δεν εχω καθολου προυπηρεσια)    σας ευχαριστω εκ των προτερων και ευχομαι καλο κουραγιο στους διαγωνιζομενους του επικειμενου ασεπ 2009

Αγαπητε φανταρε,
Κατ'αρχην καλος πολιτης! Κατα δευτερον συμμεριζομαι την αγωνια σου για τον διορισμο σου. Παρ'ολα αυτα εδω το topic ειναι αλλο. Δυσκολα καποιος με τον ιδιο προβληματισμο μ'εσενα θα βρει την απαντηση εδω. Για αυτο καλο θα ειναι να ανοιγουμε καινουρια θεματα με σχετικους τιτλους.
Ευχαριστω.

Αποσυνδεδεμένος Cookiemonster

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #159 στις: Ιανουαρίου 16, 2008, 05:44:36 pm »
Θέλω απλά να πω πως αυτά που έγραψε η Anast77 θα μπορούσα να τα έχω γράψει εγώ, λέξη προς λέξη. Πέρασα από Χερσόνησο Ηρακλείου ως νεοδιόριστη και κόντεψα να τρελαθώ (κι εγώ ΠΕ06 στην Πρωτοβάθμια). Ειλικρινά αισθανόμουν πως κάθε μέρα κατέβαινα στα χαρακώματα και από άποψη παιδιών και από άποψη συλλόγου και διεύθυνσης. Δεν βοήθησε καθόλου ότι επέλεξα (κάκιστα) να μείνω στο χωριό. Ειλικρινά, θυμάμαι περιστατικά και ανατριχιάζω. Ήταν μια από τις χειρότερες χρονιές της ζωής μου. Θα πω μόνο ότι μετά από εκείνη τη χρονιά σκεφτόμουν σοβαρά να παραιτηθώ. Ευτυχώς τα πράγματα βελτιώθηκαν αυτόματα με το που μετατέθηκα αλλού.

Αποσυνδεδεμένος ανυπόμονος διοριστέος

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #160 στις: Ιανουαρίου 17, 2008, 04:57:27 pm »
sophie σε ευχαριστω ΄πολυ για την απαντηση σου!!!ειλικρινα μου δινεις κουραγιο γιατι δεν φανταζεσαι τι σημαινει διαβασμα για τον κλαδο των φιλολογων στον ασεπ!!!by the way πως ξερεις τα των στρατιωτικων θεματων αφου εισαι γυναικα?anyway σε ευχαριστω εκ βαθους καρδιας

Αποσυνδεδεμένος Kilgore

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
  • Break on through to the other side...
    • Προφίλ
« Απάντηση #161 στις: Ιανουαρίου 19, 2008, 11:21:29 am »
Για να ελαφρύνουμε και λίγο το κλίμα... πείτε κανένα "ευτράπελο" από τις εμπειρίες σας στην επαρχία ως νεοδιόριστοι. Εγώ πχ. έχω... βαρεθεί στο δρόμο να απαντώ στην κλασσική ερώτηση "Τίνος είσαι;"  ;D

Επίσης, η σπιτονοικοκυρά μου θέλει να μου κάνει... προξενιό, λέγοντας πως "κανείς δεν ήρθε στον τόπο μας ελεύθερος και δεν έφυγε... παντρεμένος" (!!!)

Το κορυφαίο ήταν που μπαίνοντας μία μέρα στην τάξη, ένας μαθητής μου έκανε δώρο στο άσχετο ένα... μπουκάλι λάδι, παραγωγής της οικογενείας του!!
"It's a basic truth of the human condition that everybody lies. The only variable is about what."

Αποσυνδεδεμένος kellykou

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #162 στις: Ιανουαρίου 19, 2008, 09:54:08 pm »
Mαλλον πηγε να σε "λαδωσει" για να του βαλεις κανενα βαθμο παραπανω ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος Kilgore

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #163 στις: Ιανουαρίου 20, 2008, 11:43:08 pm »
Λες το "παλιόπαιδο"; Καλά, έτσι και αλλιώς 10 ή 11 έχει στο πρώτο τρίμηνο (το επόμενο το βλέπω για κάτω από τη βάση  ;D ;D ;D )
"It's a basic truth of the human condition that everybody lies. The only variable is about what."

Miss Elenious

• Επισκέπτης
« Απάντηση #164 στις: Ιανουαρίου 21, 2008, 11:14:10 pm »
Λες το "παλιόπαιδο"; Καλά, έτσι και αλλιώς 10 ή 11 έχει στο πρώτο τρίμηνο (το επόμενο το βλέπω για κάτω από τη βάση  ;D ;D ;D )

Don't be cruel! ;)

Αποσυνδεδεμένος despina694

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Να'χεις το νου σου στο παιδί... ΠΕ60
    • Προφίλ
    • Σουσάμι Άνοιξε
« Απάντηση #165 στις: Ιανουαρίου 21, 2008, 11:22:29 pm »
Το κορυφαίο ήταν που μπαίνοντας μία μέρα στην τάξη, ένας μαθητής μου έκανε δώρο στο άσχετο ένα... μπουκάλι λάδι, παραγωγής της οικογενείας του!!
Mαλλον πηγε να σε "λαδωσει" για να του βαλεις κανενα βαθμο παραπανω ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Μην είστε καχύποπτοι,ρε παιδιά!Εμένα μέρα παρά μέρα μου φέρνουν από κρασιά και τυρόψωμα δικής τους παραγωγής μέχρι και πορτοκαλάδες και κουλούρια απ'το φούρνο του χωριού!!! ;D
Και δε παίζει να προσπαθούν να με λαδώσουν για κανα βαθμό γιατί έχω το νηπιαγωγείο του σχολείου!!! 8) 8) 8)
Δάσκαλε που δίδασκες...

Αποσυνδεδεμένος Kilgore

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #166 στις: Ιανουαρίου 21, 2008, 11:49:19 pm »
Miss Elenious και despina694, αστειεύομαι ασφαλώς -το ίδιο φαντάζομαι και η kellykou  ;)

Αποσυνδεδεμένος despina694

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Να'χεις το νου σου στο παιδί... ΠΕ60
    • Προφίλ
    • Σουσάμι Άνοιξε
« Απάντηση #167 στις: Ιανουαρίου 21, 2008, 11:55:36 pm »
Να ρωτήσω κάτι ρε παιδιά, με κάλεσαν κανα δυο μαμάδες σπίτι τους για καφέ αλλά το καθυστερώ και δεν έχω πάει ακόμη.Εσείς είχατε ανάλογη εμπειρία και τι κάνατε? ???
Φοβάμαι μη το μάθουν κι άλλες κι αρχίσουν μετά τα τραπεζώματα κάθε τρεις και λίγο... :o
Δάσκαλε που δίδασκες...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182559
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144