*

Ψηφοφορία

Πως ήταν η πρώτη σας χρονιά ως μόνιμοι ;

Πολύ καλή
38 (41.8%)
Καλή
24 (26.4%)
Μέτρια
15 (16.5%)
Κακή
7 (7.7%)
Πολύ κακή
7 (7.7%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 91

Αποστολέας Θέμα: Εντυπώσεις νεοδιόριστων  (Αναγνώστηκε 99719 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος leti77

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ 06
    • Προφίλ
Απ: Εντυπώσεις νεοδιόριστων
« Απάντηση #182 στις: Φεβρουαρίου 01, 2008, 10:41:29 pm »
οσο για τους ''κυριους'' και τις ''κυριες'' του Ενιαιου.....μη χεσω!!!οπως λεει και η αγαπημενη μου θεια

Μια μικρη παρεμβαση και συνεχιζετε την συζητηση σας...Αγαπητε erozoo λυπαμαι που το λεω αλλα το σχολιακι σου ειναι λιγο απογοητευτικο εως απαραδεκτο για να μην πω αντισυναδελφικο....Οπως ειπες κι εσυ δεν εχεις ουτε μια μερα προυπηρεσια ενω οι κυριοι και οι κυριες του ενιαιου εχουν προυπηρεσια οποτε μπορεις να δειχνεις και ενα δεοντα σεβασμο στους παλαιοτερους και εμπειροτερους...
You only live twice,οr so it seems,one life for yourself and one for your dreams....

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:52:39 »

Αποσυνδεδεμένος kellykou

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #183 στις: Φεβρουαρίου 01, 2008, 11:00:48 pm »
οσο για τους ''κυριους'' και τις ''κυριες'' του Ενιαιου.....μη χεσω!!!οπως λεει και η αγαπημενη μου θεια

Μια μικρη παρεμβαση και συνεχιζετε την συζητηση σας...Αγαπητε erozoo λυπαμαι που το λεω αλλα το σχολιακι σου ειναι λιγο απογοητευτικο εως απαραδεκτο για να μην πω αντισυναδελφικο....Οπως ειπες κι εσυ δεν εχεις ουτε μια μερα προυπηρεσια ενω οι κυριοι και οι κυριες του ενιαιου εχουν προυπηρεσια οποτε μπορεις να δειχνεις και ενα δεοντα σεβασμο στους παλαιοτερους και εμπειροτερους...

Αυτοι οι κυριοι και κυριες που εσυ τους βαζεις σε εισαγωγικα erozoo ειναι οι πιο πολλοι επιτυχοντες του ΑΣΕΠ που εχουν γυρισει ολα τα κορφοβουνια και τα ξερονησια πολλες φορες βαζοντας και απο τη τσεπη τους για να μαζεψουν προυπηρεσια.
Λυπαμαι που στο λεω αλλα αυτο το υφος δεν ταιριαζει στον pde.  :( Τοσο καιρο ολοι μας προσπαθουμε να παραμερισουμε το προσωπικο μας συμφερον και να ειμαστε οσο γινεται ενωμενοι. Αλληλοβοηθιομαστε και προσπαθουμε να παραμεριζουμε τις διαφορες και να κοιταμε αυτα που μας ενωνουν.

Λυπαμαι που μιλησες με στυλακι στη συναδελφο που "τολμησε" να σε βοηθησει!!!!!
"Με μπερδεψες μαλλον παρα με βοηθησες με αυτα τα πυσδε και τα μυσδε"
"θα προτιμουσα καποιον να μου τα εξηγησει πιο αναλυτικα"
τι ειναι αυτα?
Καθε βοηθεια καλοδεχουμενη. Να σεβεσαι τη συναδελφο που εχει προσφερει 600 μηνυματα σε αυτο το forum για να επικοινωνησει με συναδελφους.

Η leti 77 ειναι πολυ ευγενικη στην παρεμβαση της . Δε φαινεται ομως να εισαι εσυ ευγενικος. Λυπαμαι αλλα δεν περιστρεφεται ολος ο κοσμος γυρω απο τον εαυτο μας :-X :-X :-X

Αποσυνδεδεμένος leti77

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #184 στις: Φεβρουαρίου 01, 2008, 11:05:00 pm »
Οντως...αυτο το στυλακι δεν ταιριαζει καθολου στο πνευμα του forum.Τα λες πολυ σωστα kelly....και το πιο σωστο απ'ολα ''δεν περιστρεφεται ολος ο κοσμος γυρω απο τον εαυτο μας''....Πολυ σωστα.... >:( >:( >:( >:(
You only live twice,οr so it seems,one life for yourself and one for your dreams....

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
  • ......της συννεφιάς ρηγόπουλο.....
    • Προφίλ
« Απάντηση #185 στις: Φεβρουαρίου 01, 2008, 11:08:51 pm »
Για να μην έχει ούτε μία ώρα προυπηρεσία και να διορίζεται μέσω ΑΣΕΠ θα είναι κανένας κακομαθημένος και σνομπ φύτουλας.
Ντρέπομαι για λογαριασμό του,δεν αρμόζει σε έναν φιλόλογο να δημοσιοποιεί τέτοιου τύπου εκφράσεις.

Δε θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα,σε ξένα αναστηλώματα δεμένο.
Θέλω να είμαι ένα καλάμι,ένα χαμόκλαδο,μα όσο ανεβαίνω,μόνος ν' ανεβαίνω.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:52:39 »

Αποσυνδεδεμένος leti77

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #186 στις: Φεβρουαρίου 01, 2008, 11:20:54 pm »
Σιγουρα τετοιες εκφρασεις δεν αρμοζουν σε ενα φιλολογο και σιγουρα δεν τον τιμανε...Παντως οταν διοριστω δεν θα ηθελα να εχω τετοιους ''συναδελφους''.... :-X

Αποσυνδεδεμένος kellykou

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #187 στις: Φεβρουαρίου 01, 2008, 11:34:12 pm »
Οχι καλη μου Αγαπη δεν νομιζω οτι ακυρωνεται η προσπαθεια του για να επιτυχει στον ΑΣΕΠ επειδη μιλαει με αυτο το υφος. Αλλο το ενα αλλο το αλλο. Δε σημαινει οτι ακυρωνεται το γνωστικο του υποβαθρο με αυτα που λεει. Αυτο που δεν καταλαβαινει ειναι οτι ο σωστος εκπαιδευτικος μεταδιδει πρωτα ηθος και μεσω του ηθους του μεταδιδει και γνωσεις.
Εχω ξανααναφερθει οτι δεν πουλαμε παπουτσια. κανουμε λειτουργημα . Ειμαστε κοντα στα παιδια και πρεπει η συμπεριφορα μας να αρμοζει σε παιδαγωγο. Τα εξυπνακιστικα σχολεια και το στυλακι οτι ολοι ειναι υποχρεωμενοι να μας εξυπηρετουν ειναι το ενοχλητικο.
Την επιτυχια του δεν την αμφισβητει κανεις.
Επειδη ομως εχω το θαρρος της γνωμης μου και επειδη οι περισσοτεροι απο εδω που με ξερουν γνωριζουν οτι προσπαθω να κρατω χαμηλους τονους θα μιλησω ειλικρινα. Λυπαμαι που καποιοι συναδελφοι μπαινουν στο pde ειτε ξυνοντας τα νυχια τους για καυγα, ειτε μπαινουν για να πεταξουν ενα πυροτεχνημα και να φυγουν ειτε να πουλησουν εξυπνακιστικο στυλακι στους συναδελφους.
Πραγματικα οσοι εχουν παρακολουθησει εχουν δει οτι προσπαθουμε να κρατησουμε το επιπεδο του pde με νυχια και με δοντια. Αυτο ειναι και το ποιοτικο σε αυτο το forum. οι administrators κανουν μεγαλη προσπαθεια για να κρατησουν το επιπεδο του pde και τους ευχαριστουμε. Ομως πρεπει και εμεις απο την πλευρα μας να προσπαθουμε να κρατησουμε το forum των εκπαιδευτικων στο επιπεδο που μας αρμοζει.
Δεν κανουμε chat. Κανουμε ανταλλαγη αποψεων στα εκπαιδευτικα θεματα. Ας αρκεστουμε σε αυτο και ας αφησουμε τους εχοντες αντιθετη αποψη να πορευτουν οπως νομιζουν.
Οπως ειπα ο εγωκεντρισμος κανει ορισμενους ανθρωπους να νομιζουν οτι οι αλλοι ειναι οι υποδηματοκαθαριστες τους. Ας τους αφησουμε να το νομιζουν . Εμεις εχουμε αλλη δουλεια να κανουμε

Αποσυνδεδεμένος enastron

• Πλήρες μέλος
  • ...λογαριάζω το μηδέν μου με το άπειρο...
    • Προφίλ
« Απάντηση #188 στις: Φεβρουαρίου 01, 2008, 11:54:55 pm »
.............ι.
Δεν κανουμε chat. Κανουμε ανταλλαγη αποψεων στα εκπαιδευτικα θεματα. Ας αρκεστουμε σε αυτο και ας αφησουμε τους εχοντες αντιθετη αποψη να πορευτουν οπως νομιζουν. .... Εμεις εχουμε αλλη δουλεια να κανουμε

Συμφωνώ,πάρα πολύ όμως....είναι ωραίο να είσαι, να αισθάνεσαι και να φαίνεσαι συνάδελφος.....
...Ψυχές και σώματα στο χρόνο γυρνάνε...αλλάζουν ονόματα ...και πάλι απ’ την αρχή...

Αποσυνδεδεμένος mat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #189 στις: Φεβρουαρίου 02, 2008, 10:07:06 am »
Πόσοι είναι,βρε παιδιά, αυτοί(ΠΕ02) οι του 40% για το 2008-9;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Άντε να δούμε ποια είναι η πραγματική μας σειρα στην επιλογή και ν' αρχίσουμε να το συνηθίζουμε...
Παρακαλώ,ας μου πει όποιος ξερει... ??? ??? ???
Aν και το ερωτημά σου δεν είναι σχετικό με το θέμα για να σου φύγει όμως η αγωνία σου απαντώ το εξής:
840 (60%) ήταν συνολικά οι θέσεις μέσω ΑΣΕΠ και για τις δυο χρονιές και 540 (40%) από τον Ενιαίο Πίνακα. Άρα τυπικά χωρίς να λαμβάνω υπόψη πόσοι θα διοριστούν με 30μηνο ή ότι άλλο ίσως βγεί στη πορεία για το 2008-2009 θα διοριστούν: 420 (60%) από τον πίνακα του ΑΣΕΠ και 280 (40%) από τον ενιαίο.  :)
"Υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι. Εκείνοι που βλέπουν, εκείνοι που βλέπουν όταν τους δείχνουν κι εκείνοι που δεν βλέπουν." Λεονάρντο Ντα

Αποσυνδεδεμένος ανυπόμονος διοριστέος

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #190 στις: Φεβρουαρίου 03, 2008, 03:18:12 pm »
vassilo,Pariel και Vica σας υπερευχαριστω για τις απαντησεις που μου δωσατε!φαινεται οτι και σεις ειστε παιδια που παλεψατε ατελειωτες ωρες πανω απο βιβλια και θρανια προκειμενου να κατακτησετε μια πολυτιμη θεση στον ασεπ(και δικαια) και οχι ατομα τα οποια βρηκαν την ευκαιρια,χωρις κανεις να ελεγξει αν εχουν τις δυνατοτητες,να μπουν στην εκπαιδευση εκμεταλλευομενοι το ''καθεστως'' των διορισμων στην Ελλαδα το οποιο μπάζει απο παντού και το όποιο οπως ειναι φανερο καθε χρονο κανει τα ''γλυκα ματια'' σε κυριους και κυριες που δεν θα επρεπε-καλη χρονια κιολας,αν δεν σας ευχηθηκα ηδη

Αποσυνδεδεμένος vassilo

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #191 στις: Φεβρουαρίου 03, 2008, 03:32:38 pm »
Σ'ευχαριστώ για τις ευχές και τα λοιπά όμως μου φαίνεται ότι πάλι την λες σε όσους μπήκαν με το 40%. Εγώ αν και μπήκα με ΑΣΕΠ δεν θεωρώ ότι οι του 40% δεν άξιζαν να μπουν . Ίσως να το άξιζαν και περισσότερο από εμένα γιατί εγώ μπήκα χωρίς να έχω καμία εμπειρία από εργασία σε δημόσιο σχολείο , η οποία εμπειρία σε πληροφορώ εκ πείρας ότι είναι πολύ σημαντική.

Αν λοιπόν κριτήριο ήταν και η εμπειρία , που στην συγκεκριμένη περίπτωση εμπειρία σημαίνει πως είσαι πολύ πιο κατάλληλος να αντιμετωπίσεις σωστά και την τάξη αλλά και το μάθημά σου, τότε ναι , αυτοί που μπήκαν με το 40% ήταν πιο άξιοι από εμένα σε αυτόν τον τομέα.

Σε πληροφορώ ότι σε σχέση με πέρσι που ήταν η πρώτη μου χρονιά στο δημόσιο αισθάνομαι πολύ πιο ικανή και αποτελεσματική . Ξέρω τι γνωρίζουν ήδη οι μαθητές μου και δεν επανα΄λαμβάνομαι όπως έκανα πέρσι. Ξέρω τι θα πει εφημερία και ποιές ευθύνες έχω. Ξέρω τι να κάνω σχεδόν πάντα με τα παιδιά που έχουν μαθησιακά προβλήματα . Η εμπειρία σε διαμορφώνει και σε βοηθά να γίνεις καλύτερος , άρα αυτοί οι κύριοι και οι κυρίες το άξιζαν.
To teach or not to teach?

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
  • ......της συννεφιάς ρηγόπουλο.....
    • Προφίλ
« Απάντηση #192 στις: Φεβρουαρίου 03, 2008, 03:35:35 pm »
Μάλλον δεν πρόσεξες ότι κανένας δε μείωσε τον αγώνα σου για να πετύχεις στον ΑΣΕΠ.
Εσύ είσαι αυτός που μειώνει όσους έχουν αποκτήσει με χίλιους κόπους, την πείρα της δουλειάς μέσα στην τάξη

Δε θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα,σε ξένα αναστηλώματα δεμένο.
Θέλω να είμαι ένα καλάμι,ένα χαμόκλαδο,μα όσο ανεβαίνω,μόνος ν' ανεβαίνω.

Αποσυνδεδεμένος leti77

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #193 στις: Φεβρουαρίου 03, 2008, 03:37:08 pm »
Μμμμ....Μαλιστα....Λοιπον πολλα εναι αυτα που θα μπορουσα να απαντησω και εγω αλλα και πολλοι αλλοι στον erozoo αλλα δεν θα το κανω γιατι αυτα που εχω να πω δεν ταιριαζουν με το υφος του pde και οι διαχειριστες θα μου εκαναν παρατηρηση για τον τροπο μου...Προσωπικα δεν ειμαι ακομα διορισμενη αλλα με αρκετους μηνες προυπηρεσιας...Σου ευχομαι καλο ξεκινημα και καλη τοποθετηση και κυριως αυτα που διαβασες τοσα χρονια πανω απο τα θρανια να σου φανουν περισσοτερο χρησιμα  απο μερικους μηνες προυπηρεσιας μεσα στην ταξη..........

Αποσυνδεδεμένος elytron

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ 02 - Η εκπαίδευση είναι μεγάλο σχολείο
    • Προφίλ
« Απάντηση #194 στις: Φεβρουαρίου 03, 2008, 04:15:49 pm »
Erozoo, κι αυτοί που διορίζονται με το 40% έχουν, στην πλειονότητά τους δώσει ΑΣΕΠ και πέρασαν τη βάση, και ίσως όχι μόνο μια φορά, υπηρέτησαν σε σχολεία ως αναπληρωτές και ωρομίσθιοι κάνοντας τη δουλειά που κάνουν οι μόνιμοι, αλλά έχοντας πιο αβέβαιο εραγσιακό καθεστώς και χαμηλότερη αμοιβή, ταλαιπωρήθηκαν σωματικά και ψυχικά για να μαζέψουν τα μόρια που τους επέτρεψαν κάποια στιγμή να αποκτήσουν το δικαίωμα στο διορισμό. Το λάθος που κάνεις είναι να πιστεύεις ότι, επειδή έγραψες καλά στον ΑΣΕΠ και είσαι στην πρώτη εκατοντάδα, ο κόσμος σου έχει χαριστεί και όλοι πρέπει να υποκλιθούμε στην επιτυχία σου. Να σου επισημάνω, βέβαια ότι υπάρχουν κι εκείνοι που είναι στις πρώτες δεκάδες κι έγραψαν καλύτερα από σένα. Κι επιπλέον, δεν καταλαβαίνω τη βεβαιότητά σου ότι αυτή σου η επιτυχία θα σου εξασφαλίσει μια θέση κοντά στο σπίτι σου. Είσαι ένας ανάμεσα στους πολλούς που θα πιάσουν τέρμα Μακεδονίας ή Έβρο, γιατί τις πιο κοντινές θέσεις θα τις πιάσουν άνθρωποι που τουλάχιστον για ένα δυο χρόνια της ζωής τους ταλαιπωρήθηκαν κάπου πολύ πιο μακριά από το σπίτι τους. Όταν θα βρεθείς στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού που θα διοριστείς, θα είσαι ο τελευταίος στη μοιρασιά, γιατί προηγούνται όσοι έχουν κοινωνικά κριτήρια (γάμος, παιδιά) και μετά όσοι έχουν προϋπηρεσία και μετά θα ακούσεις το ονοματάκι σου. Τα μόρια του ΑΣΕΠ σε έφεραν μέχρι το διορισμό σε μια θέση που (γεωγραφικά) πιθανόν θα δυσκολευτείς και να κρατήσεις πάνω από μια χρονιά. Δε σου εξασφαλίζουν την επιτυχημένη σταδιοδρομία σου από εκεί και πέρα. Είναι πολλά εκείνα που δεν ξέρεις, και είσαι στο κατάλληλο μέρος για να τα μάθεις, φρόντισε μόνο να ρωτάς με ευγένεια. Μην αφήνεις την πλήρη άγνοιά σου να σε κάνει αλαζόνα.

Αποσυνδεδεμένος leti77

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #195 στις: Φεβρουαρίου 03, 2008, 04:19:07 pm »
Μπραβο elytron που μιλας τοσο ωραια!!!!!Τωρα μενει να τα καταλαβει κιολας..... :-X :-X :-X :-X :-X

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182552
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 690
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)