0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Και περισσότερες να είναι δεν νομίζω ότι δίνουν αισιόδοξες προοπτικές στον κλάδο σας μια και είστε υπερβολικά υπεράριθμοι. Αν δεις τις περσινές αποσπάσεις θα δεις ότι η πλειονότητα των γραφείων β βαθμιας εκπαίδευσης αλλά και άλλες υπηρεσίες είναι επανδρωμένες από αμέτρητους πε05. Και φυσικά μην ξεχνάς την πρόσφατη αλλαγή στην δεύτερη ξένη γλώσσα σύμφωνα με την οποία μια εκ των γαλλικών και γερμανικών θα διδάσκεται σε κάθε γυμνάσιο, περιορίζοντας έτσι των αριθμό των διδασκόντων. Αυτή είναι η κατάσταση, δυστυχώς μαυρίλα!!
Το 1000 μου φαίνεται υπερβολικό νούμερο.Με την έννοια ότι η ειδικότητά μας δεν είναι από τις πλέον παλαιές...Αν υποθέσουμε ότι η δική μου καθηγήτρια - όταν ήμουν εγώ 15 χρόνων - ήταν 35 ετών...άντε 40 ετών..είκοσι χρόνια πέρασαν από τότε... σημαίνει ότι είναι 60...Επιπλέον πέντε έτη ακόμη δηλαδή...Στα 55 και εφόσον υπάρχει ανήλικο παιδί βγαίνει κανείς νωρίτερα στη σύνταξη.. Και πόσες να είναι αυτές οι περιπτώσεις;Από εκεί και πέρα, να λάβουμε υπόψη μας ότι για να δοθούν οργανικές που προκύπτουν μετά από συνταξιοδότηση, πρέπει να μεσολαβήσει χρονικό διάστημα ενός έτους από την ημέρα δημοσίευσης κάθε συνταξιοδοτικής ονομαστικής πράξης στην εφημερίδα της κυβερνήσεως.Για να μάθει κάποιος έναν ενδεικτικό αριθμό για το που κυμαίνονται οι αιτήσεις για εθελούσια ή αναγκαστική έξοδο, μπορεί να επικοινωνεί με το τμήμα συνταξιοδοτήσεων της Δ/νσης που θα τον ενδιέφερε.
Στα δημοτικα ομως;
Για την ώρα, είναι παρήγορο το ότι καταργεί την δυσμενή απόφαση της αποκλειστικής διδασκαλίας μίας δεύτερης Ξένης Γλώσσας και δέχεται την παράλληλη υπό προϋποθέσεις: http://www.pde.gr/index.php?page=2779
Πάντως, γενικότερα, νομίζω ότι, κάποια στιγμή, θα πρέπει και εμείς να διεκδικήσουμε το μερίδιο που μας ανήκει από τα "διάφορα" φιλολογικά μαθήματα που διδάσκονται στη β/θμια εκπαίδευση. Άλλωστε, όλοι έχουμε τελειώσει φιλοσοφική σχολή, ανεξάρτητα από το αν διδαχθήκαμε τη λογοτεχνία ή την ιστορία ή τον πολιτισμό στα ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά ή ισπανικά!
Παράθεση από: alceste στις Ιουνίου 24, 2011, 07:38:24 pmΣτα δημοτικα ομως;Παιδιά... αφήστε τις Ιστορίες και επιδιώξτε συμπλήρωση στο Δημοτικό.Με υπεύθυνη στάση μόνο θα αναβαθμίσουμε το μάθημά μας και φυσικά θα διασφαλίζεται και το εκπ/κο status και των λοιπών ειδικοτήτων εν προκειμένωτων φιλολόγων. Πρέπει να σκεφτόμαστε όλοι τον έναν και ο ένας τους υπόλοιπους. Η αλλαγή στάσης δεν έχει γίνει τυχαία. Νομίζω ότι είναι σπουδαία εξέλιξη και μου κάνει εντύπωση που τηρείται σιγή ιχθύος από εμάς μέχρι στιγμής.