0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: xenofilologos στις Ιουνίου 24, 2011, 11:18:11 pm Πάντως, γενικότερα, νομίζω ότι, κάποια στιγμή, θα πρέπει και εμείς να διεκδικήσουμε το μερίδιο που μας ανήκει από τα "διάφορα" φιλολογικά μαθήματα που διδάσκονται στη β/θμια εκπαίδευση. Άλλωστε, όλοι έχουμε τελειώσει φιλοσοφική σχολή, ανεξάρτητα από το αν διδαχθήκαμε τη λογοτεχνία ή την ιστορία ή τον πολιτισμό στα ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά ή ισπανικά!ουάου!! Ελπιζω να καταλαβαινεις τι φυτιλιές θα βάλει αυτή σου η δήλωση τώρα.... Ε ρε γλέντια βραδιάτικα..... Προσωπικά, συμφωνώ μαζί σου με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση επ΄αυτου γιατί ως έχει τώρα, το καθεστώς της β' ανάθεσης εμένα με βρίσκει κάθετα διαφωνούσα!!
Πάντως, γενικότερα, νομίζω ότι, κάποια στιγμή, θα πρέπει και εμείς να διεκδικήσουμε το μερίδιο που μας ανήκει από τα "διάφορα" φιλολογικά μαθήματα που διδάσκονται στη β/θμια εκπαίδευση. Άλλωστε, όλοι έχουμε τελειώσει φιλοσοφική σχολή, ανεξάρτητα από το αν διδαχθήκαμε τη λογοτεχνία ή την ιστορία ή τον πολιτισμό στα ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά ή ισπανικά!
Παράθεση από: bitch στις Ιουνίου 24, 2011, 11:24:03 pmΠαράθεση από: xenofilologos στις Ιουνίου 24, 2011, 11:18:11 pm Πάντως, γενικότερα, νομίζω ότι, κάποια στιγμή, θα πρέπει και εμείς να διεκδικήσουμε το μερίδιο που μας ανήκει από τα "διάφορα" φιλολογικά μαθήματα που διδάσκονται στη β/θμια εκπαίδευση. Άλλωστε, όλοι έχουμε τελειώσει φιλοσοφική σχολή, ανεξάρτητα από το αν διδαχθήκαμε τη λογοτεχνία ή την ιστορία ή τον πολιτισμό στα ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά ή ισπανικά!ουάου!! Ελπιζω να καταλαβαινεις τι φυτιλιές θα βάλει αυτή σου η δήλωση τώρα.... Ε ρε γλέντια βραδιάτικα..... Προσωπικά, συμφωνώ μαζί σου με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση επ΄αυτου γιατί ως έχει τώρα, το καθεστώς της β' ανάθεσης εμένα με βρίσκει κάθετα διαφωνούσα!!Δεν λέω κάτι παράλογο! Τελειώσαμε φιλοσοφική σχολή! Από το πρόγραμμα σπουδών μας, μπορεί κανείς να δει τα μαθήματα που διδαχθήκαμε. Νομίζω ότι όλοι οι ξενόγλωσσοι φιλόλογοι διδαχθήκαμε λογοτεχνία και πολιτισμό σε ΚΑΘΕ εξάμηνο των σπουδών μας. Και στο τελευταίο έτος διδαχθήκαμε και συγκριτική λογοτεχνία. Είναι έτσι; Οι τεχνικές ανάλυσης είναι οι ίδιες. Η γλώσσα στην οποία τα διδαχθήκαμε διαφέρει! Όμως, και στα μαθήματα της γλώσσας αυτό που κάναμε ήταν ανάλυση κειμένου.
γιατί απόψεις που συναντάω συχνά πχ στο pde, σπάνια τις συναντώ στον "πραγματικό κόσμο";
και για να σας ετοιμάσω για τα αυριανά βέλη θα πω το εξής: αισθάνεστε και θεολόγοι όσο φιλόλογοι;
Καμια εντυπωση δεν εχω,αν διδασκονταν στο σχολειο αγγλικη λογοτεχνια θα μπορουσες να τη διδαξεις,την ελληνικη ομως οχι.Και μονο που νομιζετε οτι μπορειτε-επειδη πεταξε μια κοτσανα η υφυπουργος,γιατι πιο πριν δεν σας περνουσε αυτη η ιδεα-δειχνει την αγνοια του αντικειμενου.Δε συνεχιζω παραπανω,ειναι ανοητο να εξηγω τα αυτονοητα.Καταλαβαινω οτι αν σε υποχρεωσουν να το κανεις θα το κανεις και μαλιστα οσο καλυτερα μπορεις αλλα μεχρι εκει,ολα τα αλλα ειναι εκ του πονηρου.
Επιπλεον ΣΗΜΕΡΑ το πτυχιο γραφει Αγγλικης Γλωσσας καιΛογοτεχνιας
[...] Απο κει και πέρα, σαφώς και απαιτείται ΚΑΙ νομοθετική ρύθμιση επ΄αυτού(για Α ανάθεση στη διδασκαλία της Λογοτεχνίας και στους ξενόγλωσσους ) ΚΑΙ αλλαγή του αναλυτικού προγράμματος όσον αφορά τη Λογοτεχνία ( δηλ. να δοθούν παραπάνω ώρες διδασκαλίας στο ξενόγλωσσο μάθημα). Γιατί, ως ξενόγλωσση και συ, μη μου πεις ότι η προαγωγή της γλώσσας, της φιλολογίας και του πολιτισμού πχ της Γαλλικής μπορει να γίνει μέσα στο δίωρο που διδάσκεται η Γαλλική και με τα βιβλία με τα οποία τα διδάσκεται ο μαθητικός πληθυσμός.