*

Αποστολέας Θέμα: Αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής 2011-2012  (Αναγνώστηκε 550150 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής 2011-2012
« Απάντηση #896 στις: Αυγούστου 26, 2011, 03:09:39 pm »
Παράθεση
Εσείς που δουλεύετε στη γενική δεν θέλετε να διοριστείτε??? Ας μην κοροιδευόμαστε είτε από την ειδική είτε από τη γενική όλοι να δουλέψουμε και κατ'επέκταση να διοριστούμε θέλουμε! Μήπως εσείς δουλεύετε μόνο για να επιτελέσετε το λειτούργημά σας? Υποστήριξε κανένας εκπαιδευτικός της ειδικής ότι στην παρούσα φάση και χωρίς οργανικά κενά στην ειδική ενδιαφέρεται μόνο για τις ΣΜΕΑΕ? Γιατί αν το έκανε είναι τουλάχιστον γραφικό.
Στο φινάλε, οι αναπληρωτές της ειδικής έχουν τα ίδια πτυχία με αυτούς στη γενική. Και ναι, μπορούν να διδάξουν και στις δύο!
Εγώ κοπελιά προκειμένου να  διοριστώ πήγα και έδωσα ΑΣΕΠ και θα δώσω και άλλον, δεν απαίτησα να διοριστώ μόνο με την προυπηρεσία μου όπως κάνουν πολλοί συνάδελφοι της ειδικής που στόχευαν να διοριστούν από το 40% με τις προυπηρεσίες της ειδικής. Ας γίνει λοιπόν και ΑΣΕΠ ειδικής για να δούμε επιτέλους και τι εξειδίκευση και γνώσεις είχαν προσφέρει τα σεμινάρια ειδικής στους συναδέλφους που εξ'αιτίας αυτών δουλεύουν τόσα χρόνια στα ΣΜΕΑΕ.
Συνάδελφε green, αντιμετωπίζεις ισοπεδωτικά τα πράγματα και ίσως γι'αυτό δεν διαβασες τα όσα γράφονται με προσοχή και έμφαση στη ουσία τους. Αρχικά θα έπρεπε να ξέρεις ότι η πλειοψηφία όσων δουλεύουν και μάλιστα χρόνια στην ειδική αγωγή έχουν διδακτορικά και μεταπτυχιακά, γιατί αυτοί κατέχουν τις υψηλές θέσεις στον πίνακα και αυτούς παίρνουν πρωτίστως και κυρίως. Οι χιλιάδες με τα σεμινάρια δεν δούλεψαν σχεδόν ποτέ. Αν τώρα είσαι κι εσύ της άποψης μεταπτυχιακό=λεφτά του μπαμπά θα απαντήσω ότι παραπάνω από τα μισά μεταπτυχιακά αυτών που βρίσκονται ψηλά στον πίνακα έχουν γίνει στα ελληνικά πανεπιστήμια και χωρίς δίδακτρα (βλ.οδηγούς μεταπτυχιακών σπουδών ως το 2003). Επίσης με τα λεφτά του μπαμπά τους διεκδικούν κάθε φορά χιλιάδες υποψήφιοι μια θέση στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Ετσι δεν είναι?
Δεύτερον, πότε οι εκπαιδευτικοί της ειδικής αγωγής απαίτησαν να διοριστούν με το έτσι θέλω και χωρίς ΑΣΕΠ? Αυτό ειλικρινά δεν το γνωρίζω. Ίσα ίσα φέτος που προκηρύχθηκε ότι θα γίνει ΑΣΕΠ ΕΙΔΙΚΗΣ οι συνάδελφοι στην πρωτοβάθμια χάρηκαν και ανακουφίστηκαν που επιτέλους θα έχουν το δικαίωμα να διοριστούν σε οργανικές θέσεις. Για ΑΣΕΠ ΕΙΔΙΚΗΣ στη δευτεροβάθμια δεν   ακούστηκε τίποτα. Προσωπικά ανυπομονώ να ακουστεί και να γίνει κάτι τέτοιο. Και μετά θα ΔΙΑΛΕΞΩ σε ποιον από τους δυο θα δώσω. Γιατί είμαι φιλόλογος και άλλωστε και στην ειδική στα τμήματα ένταξης τουλάχιστον τα φιλολογικά μαθήματα κάνουν οι φιλόλογοι, τα μαθηματικά οι μαθηματικοί κ.ο.κ. 21 ώρες δουλέυαμε κι εμείς και διδάσκαμε. Εκτός και αν είσαι από αυτούς που λένε "σιγά τι κάνουν οι της ειδικής αγωγής, τ και α τα" , γιατί τα έχουμε ακούσει και αυτά στα σχολεία, αλλά αν είσαι αυτής της άποψης δεν έχω τίποτα να πω.
Τρίτον, αφού δεν υπάρχουν θέσεις μονίμων στην ειδική, προς το παρόν, και ο μόνος τρόπος διορισμού ήταν το 40%, τι έπρεπε να κάνουν οι συνάδελφοι, να αρνηθούν το διορισμό? Αυτό πραγματικά δεν το καταλαβαίνω. Λες και έτσι επέβαλαν οι ίδιοι να γίνεται.
Τέλος, θέλεις ωα μιλήσουμε για αξιοκρατία και δικαιοσύνη και ίσες ευκαιρίες? Εμείς όλοι εδώ μέσα ΑΓΟΡΑΣΑΜΕ τις θέσεις μας στα πανεπιστήμια και τα πτυχία μας με τα λεφτά των γονιών μας που μας έστειλαν στα φροντιστήρια. ΑΓΟΡΑΣΑΜΕ τις ξένες γλώσσες που μάθαμε. ΑΓΟΡΑΣΑΜΕ τις επιτυχίες στο ΑΣΕΠ. Τι να απαντήσουμε σε όλους αυτούς που οι γονείς τους δεν είχαν για φροντιστήρια ή για νοικια στην Πάτρα και στα Γιαννενα κλπ κλπ για να σπουδάσουν τα παιδιά τους? Αν ανήκετε σε αυτούς που διάβαζαν μόνοι τους πάντοτε και δεν έκαναν τίποτα από όλα αυτά τότε απλώς συγχαρητήρια. Αυτό είναι το σαπιο εκπαιδευτικό μας σύστημα. Και εμείς εδώ είμαστε οι προνομιούχοι. Και είναι κανόνας ότι οι "προνομιούχοι" πάντοτε φαγώνονται μεταξύ τους.
Θα ήθελα συνάδελφοι να ακούσω τις απόψεις σας για αυτό.
+++++++++++ εμενα με καλυψες
 ..επισης αγαπητε green η τοσο καλα ενημερωμενη γνωστη σου που ισχυριζοταν οτι στην ειδικη αγωγη θα προσληφθουν  50% λιγοτεροι  αναπληρωτες ( απο τους 1190 στη δευτεροβαθμια που ανακοινωθηκαν)με σιγουρια εχει και αλλη αποκλειστικη πληροφορια....
Για υπολόγισε αν στις περίπου 1000 πιστώσεις που έχουν διατεθεί για την πρωτοβάθμια χωράνε όλοι οι δάσκαλοι ειδικής αγωγής από τη στιγμή που μέσα σε αυτές θα είναι και απλοί δάσκαλοι και ειδικότητες ή για πρώτη φορά φέτος θα μείνουν εντελώς εκτός αναπλήρωσης κάποιοι δάσκαλοι ειδικής αγωγής.
εγω μιλαω για τη δευτεροβαθμια ,εχουν ανακοινωθει  πιστωσεις για 1190 αναπληρωτες πλησους ωραριου και τοσοι θα προσληφθουν κι οχι 595 ...το αναλογο ισχυει και στην πρωτοβαθμια
Η κοπέλα έχει πληροφόριση από μέσα για την πρωτοβάθμια και αυτή κατέθεσα. Κοίτα να δεις φέτος πόσοι απλοί δάσκαλοι θα μπουν να διδάξουν στην ειδική αγωγή και πόσοι δάσκαλοι ειδικής αγωγής θα βρεθούν εκτός.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 26, 2011, 03:14:33 pm από Green »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:17:26 »

Αποσυνδεδεμένος psm

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #897 στις: Αυγούστου 26, 2011, 03:11:09 pm »
συναδελφε kinegire τα λες ολα ωραια (και δεν ειναι αυτο ειρωνια) ειμαι διορισμενος κι εγω στην ειδικη και καταλαβαινω ολα οσα λες .αλλα γιατι φετος αναγνωρισε μονο την προυπηρεσια της ειδικης; και γιατι δεν βγαζει πινακες με μορια και απο ΑΣΕΠ οπως στην γενικη ;τουλαχιστον η δικη μου εμπειρια ειναι να ερχονται αναπληρωτες (03ή04) μονο με σεμιναριο χωρις ΑΣΕΠ και να ονειρευονται διορισμο .τα μεχρι τωρα στοιχεια τους δικαιωνουν .

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #898 στις: Αυγούστου 26, 2011, 03:14:11 pm »
συναδελφε kinegire τα λες ολα ωραια (και δεν ειναι αυτο ειρωνια) ειμαι διορισμενος κι εγω στην ειδικη και καταλαβαινω ολα οσα λες .αλλα γιατι φετος αναγνωρισε μονο την προυπηρεσια της ειδικης; και γιατι δεν βγαζει πινακες με μορια και απο ΑΣΕΠ οπως στην γενικη ;τουλαχιστον η δικη μου εμπειρια ειναι να ερχονται αναπληρωτες (03ή04) μονο με σεμιναριο χωρις ΑΣΕΠ και να ονειρευονται διορισμο .τα μεχρι τωρα στοιχεια τους δικαιωνουν .
Αυτό ακριβώς που είπα και εγώ συνάδελφε, πως άνθρωποι με ένα χαρτί επιμόρφωσης 400 ωρών θέλουν , και κάποιοι το καταφέρνουν, να διοριστούν.

Αποσυνδεδεμένος tempelina

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #899 στις: Αυγούστου 26, 2011, 03:45:02 pm »
Προφανώς και δε μιλάω μόνο για τους φιλολόγους αλλά για την ειδική γενικότερα στην οποία και έχω δουλέψει. Και έχω μια αρκετά καλή εικόνα της κατάστασης (εδώ έχεις εσύ που όπως φαίνεται δεν δουλεύεις στην ειδική). Σε ό,τι αφορά αυτούς που διορίστηκαν χωρίς προυπηρεσία στη γενική αλλα μόνο δουλεύοντας στην ειδική, επαναλαμβάνομαι αλλά θέλω να μάθω γιατί αυτοί δεν θεωρούνται εκπαιδευτικοί με τι ίδια βασικά πτυχία που έχουν και οι άλλοι καθώς και το ΠΟΥ ακριβως θα θέλατε να διοριστούν αφού ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ! Επίσης, καλό θα ήταν αφού μιλάς για πολύ συγκεκριμένες ειδικότητες να το ανέφερες πολύ συγκεκριμένα και τόσο καιρό στο φορουμ, που αφορίζεις και ισοπεδώνεις ΓΕΝΙΚΑ και όχι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ! Αυτό θέλησα να τονίσω εξ'αρχής λέγοντας ότι σαθρές περιπτώσεις υπάρχουν παντού και σε όλους τους κλάδους και γι'αυτό δεν έχει νόημα να γενικολογούμε και να αλληλοσκοτωνόμαστε.
Θα ήθελα να γνωρίζω ακόμη ποιοί είναι αυτοι της ειδικής που τόσο συχνά αναφέρεις που δεν θέλουν κατάργηση του 40% (δεν έχω δει κανέναν ούτε σε αυτό το φόρουμ να λένε κάτι τέτοιο, οπότε μήπως είναι κυνήγι μαγισσών όλο αυτό?), αλλά μαζί και αυτούς που δεν θέλουν κατάργηση του 30μηνου, του 24μηνου κλπ κλπ (οι κατάλογοι θα είναι ατελείωτοι...). Για την κρυφή επιθυμία του καθενός να διοριστεί αν γίνεται χωρίς να κάνει τίποτα, την οποία δεν εκστομίζει, ε δεν θα κάνω την αστυνομία της σκέψης.
Όχι, δεν είναι καθόλου οξύμωρο να διορίζονται στην γενική με προυπηρεσία στην ειδική. Ξέρεις, δεν έχουν άλλα πτυχία, τα ίδια με το δικό σου έχουν. Για να μην ξαναλέω ότι άλλωστε οι περισσότεροι ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ τα ίδια μαθήματα στα σχολεία απλώς προσαρμοσμένα στα παιδιά αυτα.
Το θέμα του αθέμιτου και άνισου ανταγωνισμού δεν έχει νόημα από τη βάση του να το συζητούμε με αυτόν τον τρόπο για τους λόγους που ήδη προανέφερα. Σχετικά με τα σεμινάρια των 400 ωρών δεν τα υπερασπίζομαι αλλά κατ'αναλογία σου αντιπαραθέτω πως και για μένα φαντάζει άδικο τόσα χρόνια να μην έχω τα λεφτά να πάω στον Μπονια να με προετοιμάσει για ΑΣΕΠ. Δεν τα βάζω όμως με τους χιλιάδες συναδέλφους που το έκαναν και πέρασαν. Αλλά αυτή την αδικία δεν βλέπω να τη σχολιάζει κανένας. Σε ό,τι αφορά το πως και γιατί ξεφύτρωσαν τα σεμινάρια και ποιούς εξυπηρέτησαν και πως πήραν χρήματα πουλώντας ελπίδες σε τόσο κόσμο (με το ανάλογο τίμημα φυσικά) να τα βάλετε με την κυβέρνηση του καπιταλισμού αν μπορείτε και όχι με τα θύματα! Είναι σα να κατηγορείς τα πρεζάκια και όχι τους εμπόρους!!!
Περιμένω "συγκεκριμένες" απαντήσεις...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:17:26 »

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #900 στις: Αυγούστου 26, 2011, 03:50:36 pm »
Έχω δουλέψει κοπελιά 4 χρόνια στην ειδική, άσε να ξέρω και εγώ κάτι, και επειδή έχω δουλέψει και στη γενική, και παράλληλα και στα δύο κάποια χρονιά, άσε να μπορώ να κάνω και πιο αποτελεσματικά τη σύγκριση.
Δεν έχει νόημα να συνεχιστεί ο διάλογος, οι θέσεις του καθενός είναι σαφείς, και η δική μου είναι διορισμός μέσω ΑΣΕΠ στον κλάδο για τον οποίο ο καθένας έχει προσόντα και προυπηρεσία. Το είπα και πιο πάνω, το δίπορτο και γενική και ειδική αγωγή και όποια πόρτα ανοίξει πρώτη μπάινω, για εμένα είναι μπακαλίστικη πρακτική. Αν νομίζει κάποιος ότι είναι το ίδιο να διδάσκεις σε μία τάξη με 5 παιδακια με ειδικές ανάγκες και σε μία τάξη ΕΠΑΛ με 25 μαντράχαλους, είναι γελασμένος. Προσέξτε δεν λέω ανώτερο ή κατώτερο, λέω διαφορετικό.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 26, 2011, 04:00:17 pm από Green »

Αποσυνδεδεμένος kinegiros

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #901 στις: Αυγούστου 26, 2011, 04:04:01 pm »

Επιτέλους και ένας συνάδελφος που είναι μόνιμος της ειδικής και μπορεί να το δει και από μέσα, χαίρομε που συμφωνείς με όσα είπα.

Τώρα γιαυτό που είπες, γιατί δηλαδή το υπουργείο επέλεξε να μετράει την προϋπηρεσία που αποκτήθηκε πέρυσι (και από και πέρα) στον πίνακα της ειδικής. Σωστά έπραξε αφού η προϋπηρεσία στην ειδική είναι ΠΡΟΣΟΝ όπως είναι το μεταπτυχιακό το διδακτορικό κλπ που προβλέπει ο νόμος για να σου αποδοθεί η ιδιότητα του εκπαιδευτικού ειδικής αγωγής.  Στην γενική η προϋπηρεσία δεν ειναι προσόν που σε ορίζει ως εκπαιδευτικό. Εκεί πάτησε και ΟΡΘΑ το υπουργείο γιατί αν δεν μετρούσε την προϋπηρεσία τότε δεν θα μπορούσε να μετρήσει ότι νέο μεταπτυχιακό έπερνε κάποιος και θα του έδινε το δικαίωμα να μπει ή να αλλάξει την θέση του στον πίνακα ειδικής.
Τα άλλα που λες για διορισμό ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ. Το ότι παίρνουν οι συνάδελφοι την προϋπηρεσία τους στον πίνακα της ειδικής ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ απο αυτόν τον πίνακα. Ο πίνακας που διόριζε είναι της ΓΕΝΙΚΗΣ και ειναι ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ δεν έχει μπει καμία προϋπηρεσία από πέρυσι ούτε αν έχεις δουλέψει ειδική ούτε γενική. Οπότε μόνιμοι οι συνάδελφοι της ειδικής δεν γίνονται από τον πίνακα.

Το άλλο που λες για τον ΑΣΕΠ δεν ισχύει αρκεί να πας στο e-aitisi και θα δεις στους περσινούς πίνακες ότι υπάρχει στήλη που λέγεται "ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΜΟΡΙΑ ΑΠΟ ΑΣΕΠ".

Στην τελική οι συνάδελφοι που λες μπορούν και δικαιούνται να ονειρεύονται, εγώ προσωπικά τους προσγειώνω στην πραγματικότητα και αυτή είναι ότι δεν παίζει μόνιμος διορισμός από τον πίνακα έτσι όπως είναι τα πράγματα εκτός και είσαι ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ στον γενικό πίνακα και είσαι τυχερός. ΑΣΕΠ θα αργήσει να γίνει παιδιά το λέω ένα χρόνο τώρα... η μόνη περίπτωση να αλλάξει κάτι χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα είναι προς το καλύτερο είναι να αλλάξει η κυβέρνηση.

Προσωπικά στεναχωριέμαι να συνεχίζω να διαβάζω τα περι αυτοευνουχισμού που προσπαθούν να πετύχουν κάποιοι με τον διαχωρισμό που επικαλούνται. Φαντασιώνονται ότι έτσι θα διοριστούν. Μιλάνε για ΑΣΕΠ ειδικής όταν στην πρωτοβάθμια το πολεμάνε και εχουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ σχολές ειδικής εκεί και δεν μπορούν ΑΚΟΜΑ να το καταφέρουν.
Ακόμα και αν γίνει ΑΣΕΠ ειδικής για β/θμια για πόσες θέσεις νομίζετε ότι θα δώσετε ? είναι ελάχιστες οι κενές οργανικές στα ειδικά σχολεία. Εξαίρεση τα ΕΕΕΕΚ που δεν έχουν οργανικές και μέχρι να αποκτήσουν σφυράτε μου. Η μόνη σωτηρία θα ήταν τα Τ.Ε. που δεν συμφέρει να δώσει οργανικές αφού το κόστος για το υπουργείο είναι μεγάλο.
ΑΣΕΠ ειδικής λοιπόν σημαίνει ένας νέος πίνακας αναπληρωτών και τίποτα νέο. Για την β/θμια μιλάω πάντα.

και το λέω ΑΛΛΗ μια φορά μιλάτε ΕΞΩ από τον χορό όταν θα γίνετε μόνιμοι θα με θυμηθείτε

Αποσυνδεδεμένος psm

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #902 στις: Αυγούστου 26, 2011, 04:07:40 pm »
συναδελφε για να τελειωνουμε. μαλλον δεν κατανοεις αυτα που γραφω... ειμαι ενας που με σεμιναριο και σχεδον μονο με προυπηρεσια ειδικης διοριστηκα.. αλλα εδωσα ΑΣΕΠ 2 φορες ..και περασα  2 φορες  χωρις Μπονια ... η ενσταση μου ειναι για τους πολλους που με διαφορες ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ περι καπιταλισμου δεν βαζουν το κωλαρακι τους να διαβασουν. ολοι οι υπολοιποι που αναφερεις λιγο πολυ μοχθησαν .ΑΥΤΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥΣ; σε αυτο "συγκεκριμενα " αν θελεις απαντησε.

Αποσυνδεδεμένος psm

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #903 στις: Αυγούστου 26, 2011, 04:11:54 pm »
kinegire συμφωνοι. αλλα τα μορια του ΑΣΕΠ δεν προστιθενται οπως στη γενικη . εκει ειναι η ενσταση μου

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #904 στις: Αυγούστου 26, 2011, 04:15:17 pm »
συναδελφε για να τελειωνουμε. μαλλον δεν κατανοεις αυτα που γραφω... ειμαι ενας που με σεμιναριο και σχεδον μονο με προυπηρεσια ειδικης διοριστηκα.. αλλα εδωσα ΑΣΕΠ 2 φορες ..και περασα  2 φορες  χωρις Μπονια ... η ενσταση μου ειναι για τους πολλους που με διαφορες ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ περι καπιταλισμου δεν βαζουν το κωλαρακι τους να διαβασουν. ολοι οι υπολοιποι που αναφερεις λιγο πολυ μοχθησαν .ΑΥΤΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥΣ; σε αυτο "συγκεκριμενα " αν θελεις απαντησε.
Μα εκεί είναι το όλο ζήτημα, να μπορέσουν να διοριστούν κάποιοι χωρίς ποτέ να στριμωχτούν να δώσουν ΑΣΕΠ. Το αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι. Γιατί άραγε υπάρχει τόση λύσσα από κάποιους να μην πάμε στο νέο σύστημα με μόνο ΑΣΕΠ, αλλά να παραταθεί η μεταβατική και το 40%?

Αποσυνδεδεμένος sixtir

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #905 στις: Αυγούστου 26, 2011, 04:16:41 pm »
Αυτό ακριβώς που είπα και εγώ συνάδελφε, πως άνθρωποι με ένα χαρτί επιμόρφωσης 400 ωρών θέλουν , και κάποιοι το καταφέρνουν, να διοριστούν.
ε καλά μην τους ισοπεδώνεις έχουν και το βασικό τους πτυχίο! επίσης μπορεί κάποιος να διοριστεί με ασεπ χωρίς να έχει διδάξει σε τάξη, πάλι τον λογοκρίνεις?
εγώ δέχομαι τον διορισμό στην γενική με προυπηρεσία στην ειδική αφού δεν υπάρχουν οργανικές, απλά θα έπρεπε να είναι απαραίτητη προυπόθεση ο ασεπ.  επίσης δεν δέχομαι τον αποκλεισμό σε ένα τομέα. έχω τα προσόντα και μπορώ να επιλέγω που θα πάω.

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #906 στις: Αυγούστου 26, 2011, 04:20:36 pm »
ε καλά μην τους ισοπεδώνεις έχουν και το βασικό τους πτυχίο! επίσης μπορεί κάποιος να διοριστεί με ασεπ χωρίς να έχει διδάξει σε τάξη, πάλι τον λογοκρίνεις?
εγώ δέχομαι τον διορισμό στην γενική με προυπηρεσία στην ειδική αφού δεν υπάρχουν οργανικές, απλά θα έπρεπε να είναι απαραίτητη προυπόθεση ο ασεπ.  επίσης δεν δέχομαι τον αποκλεισμό σε ένα τομέα. έχω τα προσόντα και μπορώ να επιλέγω που θα πάω.
Ε, το πτυχίο το έχουν όλοι, αποτελεί προσόν; Αν έχει διοριστεί με ΑΣΕΠ, που σημαίνει ότι έγραψε πολύ καλά και στα παιδαγωγικά και τη διδακτική, ενώ δεν είχε εμπειρία σε τάξη, μαγκιά του. Απέδειξε εμπράκτως ότι το αξίζει, τουλάχιστον σε αυτό το πρώτο στάδιο του διορισμού του.

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #907 στις: Αυγούστου 26, 2011, 04:37:14 pm »
Σίγουρα δεν έχει νόημα ο διάλογος, από τη στιγμή που δεν θες να διαβάσεις αυτά που γράφουν οι άλλοι και να απαντήσεις με επιχειρήματα και όχι με αφορισμούς. Επίσης, αρνείσαι να αποδεχτείς ότι κάποιος που πήρε ένα μεταπτυχιακό δε σημαίνει ότι δε μπορεί να κάνει τη δουλειά για την οποία χρειάζεται το βασικό του πτυχίο. Εγώ ,λοιπόν, συνάδελφε (δεν θα σε αποκαλέσω φιλαράκο κατ'αναλογία με το δικό σου "κοπελιά" γιατί παρ'ότι δούλεψα χρόνια με μαντραχαλάδες του ΕΠΑΛ, διατηρώ τους τρόπους μου - και ζητώ και συγγνώμη από τους μαθητές του ΕΠΑΛ που αποδεικνύονται απείρως καλύτερα παιδιά από πολλά άλλα τις περισσότερες φορές- ) είμαι φιλόλογος και έχω μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή. Και  μπορώ να διδάξω και στα δύο όσο και να αυτό δεν θέλουν κάποιοι ή δεν τους συμφέρει να το καταλάβουν. Δίδαξα αρχαία, νέα και λογοτεχνία και στις 3 τάξεις του γυμνασίου αυτά τα χρόνια, συμμετείχα στις εξετάσεις του Ιουνίου κλπ κλπ όπως ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι. Αναρωτιέμαι πραγματικά τι είναι αυτό που θεωρείς διαφορετικό, τον τίτλο? Και αυτό συν τοις άλλοις είναι και συνταγματικά κατοχυρωμένο. Όταν δώσω ΑΣΕΠ λοιπόν θα επιλέξω αν μπορώ το που θα δώσω, είτε στη γενική είτε στην ειδική (αν γίνει ΑΣΕΠ ειδικής, γιατί αν δε γίνει, όχι δεν θα αρνηθώ να διοριστώ στη γενική)!
Και ναι, θεωρώ το ίδιο ακριβώς να διδάσκεις σε μια ταξη με 5 παιδάκια και σε μια τάξη με 25 μαντραχαλάδες (εκτός και αν έχεις πρόβλημα και με τον συνάδελφό σου αναπληρωτή γενικής που διδάσκει σε 5 άτομα στο ΕΠΑΛ της Σίφνου λόγου χάρη, γιατί τόσους μαθητές έχει).
Όσο αναφερόμαστε τόσο αντισυναδελφικά η μια ειδικότητα για την άλλη και πάει λέγοντας, αρνούμαστε να αναγνωρίσουμε την αξία όλων των συναδέλφων και αποπροσανατολιζόμαστε απο την ουσία, ενώ στο υπουργείο τρίβουν τα χέρια τους για το "διαίρει και βασίλευε". Μας ακύρωσαν τα πτυχία, μας βάζουν να πληρώνουμε για όλα τα κατα τα άλλα απαραίτητα προσόντα και εμείς το μόνο που κάνουμε είναι να προσπαθούμε να αποδείξουμε ποιος κάνει πιο σημαντική δουλειά μέσα στην τάξη. Κανείς μας δυστυχώς. Ελπίζω οι μαθητές μας να γίνουν πιο έξυπνοι και πιο ανοιχτόμυαλοι και πιο διεκδικητικοί από εμάς και καθόλου να μη μας μοιάσουν!

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #908 στις: Αυγούστου 26, 2011, 04:42:12 pm »
Ε, το πτυχίο το έχουν όλοι, αποτελεί προσόν; Αν έχει διοριστεί με ΑΣΕΠ, που σημαίνει ότι έγραψε πολύ καλά και στα παιδαγωγικά και τη διδακτική, ενώ δεν είχε εμπειρία σε τάξη, μαγκιά του. Απέδειξε εμπράκτως ότι το αξίζει, τουλάχιστον σε αυτό το πρώτο στάδιο του διορισμού του.
Α! Όποιος γράφει καλά στο ΑΣΕΠ αποδεικνύει εμπράκτως την αξία του ως εκπαιδευτικός??? Και είναι και μαγκιά του? Ενώ οι άλλοι δεν αξίζουν ε? Μπράβο μας! Κλώνοι της Αννούλας γίναμε όλοι "εκπαιδευτικοί είναι αυτοί μόνο που πέρασαν στο ΑΣΕΠ" ! Να δω πως θα δουλευαν τα σχολεία χωρίς όλους τους άλλους!

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #909 στις: Αυγούστου 26, 2011, 05:04:52 pm »
Τις δικαιολογίες περί καπιταλισμού να τις θυμάσαι όταν θα παίρνεις 700 ευρώ και θα δουλεύεις μέχρι τέλους! Κλείνεις τα μάτια μπροστά στην πραγματικότητα και αρνείσαι ότι οι περισσότεροι που έδωσαν ΑΣΕΠ πλήρωσαν στους μπόνιες. Προφανώς και αρκετοί δεν το έκαναν όπως εσύ μάλλον και διάβασαν μόνοι τους αλλά σίγουρα αυτοί δεν είναι ο κανόνας. Και πίστεψε με όσοι δεν πέρασαν στο ΑΣΕΠ δε σημαίνει ότι δεν στρώθηκαν να διαβάσουν!Τι ελιτισμός είναι αυτός? Μήπως πιστεύεις το ίδιο και για τις πανελλήνιες να γελάσουμε? Εκτός και αν ξέρεις και το πως μόχθησε ο καθένας!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182715
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 699
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)