0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Θα διαφωνήσω μαζί σου για τον εξής πολύ απλό λόγο: Η ειδική αγωγή θέλει μεράκι. Κάποιος που την βλέπει ως σκαλοπάτι για να περάσει στη γενική, τις περισσότερες φορέ, δεν θα κάνει σωστή δουελιά, αλλά απλά θα π[εριμένει "να περάσει ο καιρός", " να μαζέψει μόρια" και να φύγει!Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις, οι οποίες δυστυχώς ε'ιναι λίγες!
Η ειδική αγωγή εκτός από μεράκι θέλει και ανθρώπους με ουσιαστική κατάρτιση στη διαχείριση παιδιών με ιδιαιτερότητες. Ωραία τα όλοι έχουμε «καλές προθέσεις», αλλά οι καλές προθέσεις δεν φτάνουν, θέλει συγκεκριμένη και αποδεδειγμένη γνώση διαχείρισης δύσκολων περιπτώσεων και καταστάσεων. Αντίθετα, όπως έχω ξαναπεί, στα ειδικά σχολεία μαζεύτηκαν άνθρωποι χωρίς κατάρτιση (αυτό δεν είναι δική τους ευθύνη, αλλά του Υπουργείου που με ένα χαρτί σεμιναρίου τους επέτρεψε να μπουν εκεί), οι οποίοι συχνά όμως είναι πεπεισμένοι ότι είναι κάτι λιγότερο από «γκουρού» της ειδικής αγωγής (και αυτό είναι απολύτως δική τους ευθύνη), κάτι που τους καθιστά ως και επικίνδυνους.
Παράθεση από: Green στις Ιουλίου 14, 2011, 04:22:05 pmΗ ειδική αγωγή εκτός από μεράκι θέλει και ανθρώπους με ουσιαστική κατάρτιση στη διαχείριση παιδιών με ιδιαιτερότητες. Ωραία τα όλοι έχουμε «καλές προθέσεις», αλλά οι καλές προθέσεις δεν φτάνουν, θέλει συγκεκριμένη και αποδεδειγμένη γνώση διαχείρισης δύσκολων περιπτώσεων και καταστάσεων. Αντίθετα, όπως έχω ξαναπεί, στα ειδικά σχολεία μαζεύτηκαν άνθρωποι χωρίς κατάρτιση (αυτό δεν είναι δική τους ευθύνη, αλλά του Υπουργείου που με ένα χαρτί σεμιναρίου τους επέτρεψε να μπουν εκεί), οι οποίοι συχνά όμως είναι πεπεισμένοι ότι είναι κάτι λιγότερο από «γκουρού» της ειδικής αγωγής (και αυτό είναι απολύτως δική τους ευθύνη), κάτι που τους καθιστά ως και επικίνδυνους.Να συμπληρώσω οτι μαζεύτηκαν και πολλοί βαρεμένοι! Κρίμα! Πάντως από την μια είναι και λογικό, γεωπόνοι κτλ τι να κάνουν? Τους έκατσε και μια χαρά, που αλλού θα έβρισκαν 1400 ευρώ περίπου!
Ο Σότος λέει ένα βασικό πράγμα, μην πιστεύετε τι σας λένε, πάρτε γραπτά την απάντηση. Συμφωνώ με την φιλοσοφία περί μάστερ 1000%.Επίσης Σότο λες ότι είναι κρυφό? βγάλε άνθρωπε μου το έγγραφο. Αφού έσβησες τα ονόματα βάλτο εδώhttp://tinypic.com/ και δώσε το λινκ. Άντε περιμένουμε
sotos, λέγεται LI.....δεν είναι δύσκολο να ψάξεις όλα τα κολλέγια που συνεργάζονται με ξένα πανεπιστήμια!Κ κατάλογο να αναρτήσουμε το θέμα της ισοτιμίας εκκρεμεί!Ο καθένας έχει τη πορεία του, εγώ έχω προσπαθήσει πολύ για τη γενική παιδεία ,οπότε δεν μπορώ να αφήσω τόσο κόπο κ να στραφώ εξ ολοκλήρου στην ειδική αγωγή. Γιατί φοβάμαι πως θα διαχωριστούν κπ στιγμή οι δύο κλάδοι κ δε θα ξέρω σε ποιον να προσανατολιστώ, διοτι αγαπώ εξίσου κ τις δύο ειδικότητες.Όμως, επιτέλους πρέπει να διαχωρίσουν την ειδική αγωγή που απαιτεί αφοσίωση κ πραγματική αγάπη. Χωρίς να κατηγορώ κανέναν μας αλλά ας μη κρυβόμαστε, ζούμε σε εποχή ισχνών αγελάδων κ φυσικά δελεαζόμαστε από μόρια-χρήματα. Όσο δεν αποσχίζεται η ειδική από τη γενική, η νοοτροπία θα καλλιεργείται.